חיבור "קווי" לעניים לסטרימר - WD Livewire - למישהו יש נסיון?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

אני נמצא לקראת הוספה של סטרימר למערכת הביתית (זה יהיה כנראה הבוקסי בוקס לאור הביקורות הנלהבות כאן... הכיוון הקודם היה הפרודיג'י זצ"ל) שאמור להזין את הסמסונג PS50C550 היחסית חדשה שלי. אני מתכוון לייצר שיתוף תכנים במחשב הראשי שנמצא בממ"ד בבית (וידאו, מוזיקה, תמונות) ואשמח לא להסתפק רק בהעתקה לדיסק מקומי בסטרימר אלא להזרים ממש. מתוך קריאה בפורום הבנתי די מהר שאין מה לדבר על הזרמה של תוכן FHD באופן אלחוטי, וגם עם תכני 720p יש לפעמים גמגומים ב-WiFi.

מכיוון שאצלי בבית אין כל אפשרות סבירה להעביר חוטים וליצור LAN קווי, חשבתי על אופציית ה-HomePlug (או Powerline או PLC בשמותיה השונים), כלומר יצירת LAN על רשת החשמל. בארץ הסידור הזה הוא לא מאוד פופולרי (למרות שבזק משווקת פתרון כזה) אבל בחו"ל זה תופס תנופה בד בבד עם עליית הפופולאריות של הסטרימרים. מתוך האופציות הקיימות התמקדתי בזו שמקבלת את הביקורות הכי טובות: ה-LiveWire של Western Digital, נראה שהוא נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר, במיוחד מבחינת הביצועים דה-פקטו בקצבים גבוהים (אנשים מודדים 50Mbps אמיתי וגם גבוה מזה, מספיק לכל FHD נורמלי).
מלבד החיבור האיכותי לסטרימר על הדרך אני יכול לפתור את בעיות איכות החיבור מול מחשבים אחרים בבית (אלחוטי היום).

תהיתי אם מישהו פה יכול להתייחס לאפשרות הזו, רצוי מתוך נסיון עם המכשיר הספציפי הזה של WD.
באופן כללי מדוע לדעתכם לא מועלית האפשרות הזו יותר כאן בפורום (ובארץ בכלל) לכל אלה שאין להם חיבור קווי ומעוניינים לרשת את הבית באופן איכותי?

ובהזדמנות הזו – רעיונות לקניה בזול לאור הפרש המחיר העצום בין המחיר בארץ (679 ש"ח לכל הפחות במקרים הנדירים שאפשר להשיג אותו) לזה בחו"ל ($80)?

תמונה

תמונה
נערך לאחרונה על ידי gimm ב 02/11/2011 9:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יש לי homeplug וככה אני למעשה מביא נקודת רשת לסלון. שם יש לי סוויצ׳ קטן שנותן רשת ל-
נגן בלו ריי - oppo
טלוויזיה
ממיר vod של יס
בוקסי בוקס
פלייסטיישן

עובד יפה מאוד ואני מאוד מרוצה.
שים לב ששני השקעים הם על אותה פאזה כי לא כל ה-homeplugs יודעים לגשר על הפאזות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה,
אם יש לך סוויץ' אז כנראה אתה לא משתמש בדגם הזה של WD, נכון? (למכשיר יש כמה וכמה פורטים מובנים)
אתה מצליח להזרים 1080p בהצלחה?

לגבי הפאזות - נקודה נכונה, אני תוהה אם יש שיטה לבדוק מראש (אם כי סביר שמבחינת חלוקת צריכת ההספק פאזה אחת תלך למזגן, השניה למטבח/כביסה והשלישית לשאר הבית כולל הממ"ד)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

gimm,
לא, אני לא משתמש בזה של WD.
שים לב שהמקום שממנו לקחת את התמונה, לא אהב את זה שזה נלקח ללא רשות (לא מבין אותם למען האמת, דווקא זו חנות וזה עשה להם פרסומת....), אבל ניחא ולכן הם חסמו את התמונה.
אנא, ערוך את ההודעה שלך ותסיר את התמונה ממנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אכן לא ברור... נערך עם תמונה חליפית

בכל זאת אם יש מישהו שיש לו נסיון עם ה-HomePlug הספציפי הזה אשמח לתגובתו (בפרט עכשיו שההודעה נמצאת בפורום הנכון :) )

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”