המלצה לנתב אלחוטי עם חשיבות למרחק
אני מחפש להחליף את הנתב שיש לי (tplink ישן יחסית (בן 3)).
אני לא באמת יודע מה חשוב בנתב, אשמח לקבל הסבר קצר, אבל מה שחשוב לי הוא המרחק.
יש לי דירת 5 חדרים וחדר השינה והחדר בו מצוי הנתב הם בשני הקצוות של הבית (כ-20 מטר מרחק, אבל בדרך קירות).
אשמח לקבל המלצה לנתב מתאים
תודה
אני לא באמת יודע מה חשוב בנתב, אשמח לקבל הסבר קצר, אבל מה שחשוב לי הוא המרחק.
יש לי דירת 5 חדרים וחדר השינה והחדר בו מצוי הנתב הם בשני הקצוות של הבית (כ-20 מטר מרחק, אבל בדרך קירות).
אשמח לקבל המלצה לנתב מתאים
תודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אין לי דגם ספציפי להמליץ לך, אבל תוודא שהראוטר שתקנה ישדר סביב 2.4GHz (ולא סביב 5GHz).
ככל שהתדר גבוה יותר הטווח קצר יותר והעבירות פחות טובה.
למרות שב-5GHz יהיו לך משמעותית פחות הפרעות...
ככל שהתדר גבוה יותר הטווח קצר יותר והעבירות פחות טובה.
למרות שב-5GHz יהיו לך משמעותית פחות הפרעות...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש בtp-link wr1043nd. הוא פחות או יותר ההמלצה הקבועה כאן.
אתה יכול למצוא את כל המפרט שלו ברשת.
אצלי בבית הוא חודר 2 קומות כשאחת בטון (הוא ממוקם בקומה השלישית). אבל בכל בית זה שונה ותלויי לא רק במה שיש בדרך אלא גם בפרמטרים שאי אפשר לשלוט עליהם כמו הפרעות ממכשירים אלחוטיים אחרים ועומס על הערוצים מרשתות אלחוטיות של השכנים. אי אפשר להבטיח לך קליטה טובה, זה עניין של ניסויי וטעיה. (אבל באופן יחסי לראוטר הזה יש טווח יפה מאוד)
לגבי הזרמת סרטים 1080P ע"ג רשת אלחוטית - שכח מזה. בטח ובטח אם המרחק גדול והקליטה לא מלאה.
אצלי בבית הוא חודר 2 קומות כשאחת בטון (הוא ממוקם בקומה השלישית). אבל בכל בית זה שונה ותלויי לא רק במה שיש בדרך אלא גם בפרמטרים שאי אפשר לשלוט עליהם כמו הפרעות ממכשירים אלחוטיים אחרים ועומס על הערוצים מרשתות אלחוטיות של השכנים. אי אפשר להבטיח לך קליטה טובה, זה עניין של ניסויי וטעיה. (אבל באופן יחסי לראוטר הזה יש טווח יפה מאוד)
לגבי הזרמת סרטים 1080P ע"ג רשת אלחוטית - שכח מזה. בטח ובטח אם המרחק גדול והקליטה לא מלאה.
באמת? אין מצב אפילו ל- 10Mbs יציבים?harari כתב:אני משתמש בtp-link wr1043nd. הוא פחות או יותר ההמלצה הקבועה כאן.
...
לגבי הזרמת סרטים 1080P ע"ג רשת אלחוטית - שכח מזה. בטח ובטח אם המרחק גדול והקליטה לא מלאה....
דווקא אצלי עם 1043ND אין בעיה להזרים mkv 1080p ממחשב בקומה למעלה, כאשר הקליטה 4/5 קווים. זה עובד יפה מאוד גם בסרטים עם bitrate גבוה יחסית כמו avatar.
יש קצת buffering אם אתה מקפיץ לנקודה מסויימת תוך כדי צפייה, אך במהלך הצפייה אין גמגומים כלל.
חשוב לציין שכדי להגיע למצב זה יש לכוון את האנטנות בדיוק מירבי וכן לכוון לערוץ שידור שאין בו הפרעות - אצלי למשל זה ערוץ 6.
מעשית אני יכול להעתיק קובץ ב-4MB/s כלומר מקבל 32Mbps שמספיק בהחלט ל-1080p (כל עוד זה לא דיסק bluray).
בשורה התחתונה, זה לא טריוויאלי, אך בהחלט אפשרי.
יש קצת buffering אם אתה מקפיץ לנקודה מסויימת תוך כדי צפייה, אך במהלך הצפייה אין גמגומים כלל.
חשוב לציין שכדי להגיע למצב זה יש לכוון את האנטנות בדיוק מירבי וכן לכוון לערוץ שידור שאין בו הפרעות - אצלי למשל זה ערוץ 6.
מעשית אני יכול להעתיק קובץ ב-4MB/s כלומר מקבל 32Mbps שמספיק בהחלט ל-1080p (כל עוד זה לא דיסק bluray).
בשורה התחתונה, זה לא טריוויאלי, אך בהחלט אפשרי.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
העתקת קובץ והזרמת מדיה זה שני סוגים שונים של העברת מידע. ההשוואה הזו לא ממש רלוונטית.
וכמו שאמרת, חייבים קליטה מצויינת וערוץ נקי שלא נראה לי שזה בר השגה עם 12 מטר ו3 קירות בטון כמו אצל AldoRaine.
אבל אי אפשר לדעת, אלחוטי זה עסק הפכפך ובלתי צפויי.
וכמו שאמרת, חייבים קליטה מצויינת וערוץ נקי שלא נראה לי שזה בר השגה עם 12 מטר ו3 קירות בטון כמו אצל AldoRaine.
אבל אי אפשר לדעת, אלחוטי זה עסק הפכפך ובלתי צפויי.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אתה לא חייב שני ראוטרים, לרוב AP יותר זול אבל לא תמיד.
וכמו שאמרתי, אי אפשר להבטיח לך קליטה טובה בייחוד להזרמת 1080P כי זה עסק בלתי צפויי, מאוד תלויי בסביבה ובמבנה הבית. יהיו בתים שזה יעבוד ללא בעיה בלי AP באמצע ויהיו כאלה שלמרות שהקליטה יחסית טובה יש הפרעות ולאגים בהזרמה.
וכמו שאמרתי, אי אפשר להבטיח לך קליטה טובה בייחוד להזרמת 1080P כי זה עסק בלתי צפויי, מאוד תלויי בסביבה ובמבנה הבית. יהיו בתים שזה יעבוד ללא בעיה בלי AP באמצע ויהיו כאלה שלמרות שהקליטה יחסית טובה יש הפרעות ולאגים בהזרמה.
AP=Access Point? אם כך, ממה שראיתי AP עולים יותר מהראוטר המומלץ כאן.
איזה דגם של Linksys?taoyossi כתב:linksys אני קולט איתו עם האייפון מקומה רביעית .... שני קווים
ובתוך הדירה כולל בממ"ד עם דלת פתוחה קולטים מצויין (עם אנטנות ייעודיות של linksys)...
מה עם שדרוג האנטנות של הראוטר מהאנטנות הרגילות של 3dBi לאנטנות של 7-9dBi?
ומה לגבי לעשות לא bridge ולחבר ראוטר אחר ב LAN?
(אני מבין ששום דבר לא יכול להבטיח לי את מה שאני רוצה, אבל אני עדיין מחפש דברים חדשים לנסות שיביאו אותי לשם).
ומה לגבי לעשות לא bridge ולחבר ראוטר אחר ב LAN?
(אני מבין ששום דבר לא יכול להבטיח לי את מה שאני רוצה, אבל אני עדיין מחפש דברים חדשים לנסות שיביאו אותי לשם).