לא מצליח לעשות BOOT עם FreeNas 8 אחרי צריבה לדיסק / USB
ניסיתי את הגרסה 7 בעזרת המדריך פה באתר וחשבתי לשדרג לגרסה 8 עלמנת לראות מה השוני, לבדוק ביצועים וכו', הורדתי את הגרסה FreeNAS-8.0.2-RELEASE-amd64.iso וצרבתי אותה על דיסק, המחשב מוגדר לעלות מ-CDROM כמובן אבל הוא לא מצליח לעשות BOOT מהדיסק, לאחר שניסיתי כמה פעמים התייאשתי והורדתי את הגרסה FreeNAS-8.0.1-RELEASE-amd64-Full_Install.xz, צרבתי אותה על USB הכל עבר בסדר ושוב לאחר ההגדרות בבוס המערכת לא עולה ולא עושה BOOT.
אני חייב לציין שלא הייתה לי בעיה דומה עם גרה 7.
ניסיתי עוד משהו וחילצתי מקובץ ה-FreeNAS-8.0.1-RELEASE-amd64-Full_Install.xz את הקובץ ללא סיומת (שוקל הרבה יותר: 1.8 ג'יגה לעומת 80 מגה !), הדוק הקטן שמקודם השתמשתי בו שך 11 גי'גה לא הצליח לצרוב את הקובץ הגדול ונפל באמצע, לקחתי USB אחר של 4 גיגה ופה איך שהוא מתחיל לצרוב הוא נופל ורושם:
bytes writtenWrite error after 16384 bytes 16384/2000000000
אני חייב לציין שלא הייתה לי בעיה דומה עם גרה 7.
ניסיתי עוד משהו וחילצתי מקובץ ה-FreeNAS-8.0.1-RELEASE-amd64-Full_Install.xz את הקובץ ללא סיומת (שוקל הרבה יותר: 1.8 ג'יגה לעומת 80 מגה !), הדוק הקטן שמקודם השתמשתי בו שך 11 גי'גה לא הצליח לצרוב את הקובץ הגדול ונפל באמצע, לקחתי USB אחר של 4 גיגה ופה איך שהוא מתחיל לצרוב הוא נופל ורושם:
bytes writtenWrite error after 16384 bytes 16384/2000000000
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות - לחלץ את הקובץ ללא סיומת ואז לצרוב. לא צורבים ל-DOK קובץ עם סיומת xz או gz.
למה אתה רוצה לעבוד עם FreeNAS 8? יש בו משהו ש-0.7.2 לא נותן לך?
למה אתה רוצה לעבוד עם FreeNAS 8? יש בו משהו ש-0.7.2 לא נותן לך?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני צרבתי בלי בעייה 0.7.2 על DOK של 4GB.
גם לי לא הייתה בעיה עם גרסה 7, אבל אפילו כשצרבתי על דיסק את גרסה 8 אני לא מבין למה הוא לא עשה BOOT ועלה וגרסה 7 כן.
אולי אני אנסה גרסה אחרת ?
איזה גרסה להוריד (אני מתכוון לגרסה האחרונה ולא 7) ?
אולי אני אנסה גרסה אחרת ?
איזה גרסה להוריד (אני מתכוון לגרסה האחרונה ולא 7) ?
נערך לאחרונה על ידי bambolio ב 31/10/2011 12:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שוב, למה ההתעקשות על 8? אין לו שום יתרון עבור שימוש ביתי, ומקצת נבירה ברשת ראיתי ש-8 עושה להרבה משתמשים צרות.
אני מנסה כמה גרסאות שונות של גרסה 8, בהתחלה התקנתי מדוק את גרסה 8, עכשיו כשאני מנסה לצרוב עליו את 8.01 ו-8.02 עוד פעם שגיאות וזה לא הולך, עשיתי בדיוק מה שעשיתי מקודם וגם עם הגרסה שמקודם זה עבד אז עכשיו אני מקבל את אותה השגיאה בדיוק כמו מקודם.
ועוד דבר מוזר: כל הדוקים שאני מנסה גם אחרי פירמוט מראים גודל של 900 ומשהו מגה למרות שאני משתמש גם ב-4 וגם ב-8 גיגה, גם אחרי פירמוט זה נשאר ככה (ניסיתי גם NTFS וגם FAT).
ועוד דבר מוזר: כל הדוקים שאני מנסה גם אחרי פירמוט מראים גודל של 900 ומשהו מגה למרות שאני משתמש גם ב-4 וגם ב-8 גיגה, גם אחרי פירמוט זה נשאר ככה (ניסיתי גם NTFS וגם FAT).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מוזר בכלל. ציטוט מהלינק למדריך ששמואל נתן:
יש לך בבית מחשב עם XP עליו ולא Windows 7? אם כן, תנסה לעשות בו את הצריבה.[left]Because of the way FreeNAS 8 handles the boot device, any “extra” capacity will not be available to the end user. For example, since the boot image is only 1GB, using a 4gb drive will “waste” 3GB of space.[/left]...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תנסה עם ה-Disk Management של מערכת ההפעלה. כנראה שיש לו עכשיו 2 פרטישנים - אחד מפורמט והשני לא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה יכול לדעתי לעשות מחיקה של כל ה-DOK ע"י כפתור ימני על הריבוע של אות הכונן (למשל, :G).