הקצפת חלב, לפני או אחרי?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי GAGGIA COLOR...בכל שימוש אני נותן למכונה עשרים דקות, חצי שעה להתחמם ורק אז מכין את הקפה (הקפה ובייחוד ההקצפה יוצאים הרבה יותר טוב ככה).
כשאני קודם מכין את הקפה, גם הקצף אח"כ יוצא ממש טוב, רק אני צריך לחכות עד שהמכונה מתחממת להקצפה ובינתיים הקרמה הולכת לעזאזל...
כשאני מפעיל את המכונה על חום גבוה, המכונה מתחממת כמו שצריך, הקצף יוצא יותר טוב ואחרי שאני מוציא מים דרך הערסל, אני ישר מכין קפה טרי. הבעיה שעד שאני מסיים להוציא את הקפה, הקצף מאבד מהאחידות שלו וכשאני מסובב אותו בפיצ'ר, יש מן "כפתור" כזה בקצף ולא עוזר כמה אני מערבב אותו ודופק אותו על השיש.

בקיצור מניסיונכם העשיר בסינגל בוילרים...איך עושים את זה כמו שצריך?
דרך אגב- זה רק מדגיש לי פה את הצורך ב HX, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר...: ) (עדיין מתלבט בין אוסקר לאספובר פולסר)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

הקפה תמיד בסוף.

לאחר ההקצפה תנער את הקנקן באופן רצוף וכך תוכל לשמור על רמת קצף אחידה וקרמית,או לחילופין תגרד מהקנקן שכבת קצף סבוני עם כפית.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

אני חולק על דעתו של יוסי.

לדעתי קודם כל הקפה ורק אח"כ הקצפה. בדיוק מהסיבה שאתה מתאר - כשנותנים לחלב לעמוד, הוא מתגבש ונפרד. מקבלים יציקה למעלה וחלב חם למטה.
האספרסו קצת מתקרר אבל החלב יחמם אותו בחזרה.
לגבי הקרמה - היא לא אמורה להיעלם, גם לא אחרי דקה או שתיים. היא עשויה לקטון קצת, אבל גם זה לא נורא בעיני.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מורגן
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
שם מלא: אורן רון
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

ביחד!

שליחה #4 

אני מתחיל עם הקפה ואז מתחיל להקציף את החלב. עוד לפני שהבלונד מגיע החלב כבר מוקצף וחם. (יש לי אוסקר, כן?)
לדעתי גם כמו מוטי עדיף לתת לקפה לצאת קודם, אם אני לא טועה, במכונות בעלות דוד אחד, האדים והמים מגיעים מאותו מקום ואז זה פחות משנה. במכונות שצריך לחכות שהקיטור ייווצר ברור שקודם מציאים את הקפה כי אם מחממים את המכונה להוצאת אדים הטמפרטורה בראש תהייה גבוהה מידי להוצאת מנה טובה (הקפה יישרף).
בכל מקרה לא טוב לתת לחלב לעמוד אחרי החימום, אם אתה מוכרח, תן לו סחרור טוב לפני המזיגה לכוס.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

קודם קפה אחר כך הקצפה.
גם ככה חלק מטעמי הקפה נעלמים בחלב ואם חלק מהקרמה שוקעת זה לא ישנה הרבה.
בסינגל בוילר אי אפשר ביחד (אוסקר זאת מכונת מחליף חום - לא עובדת בצורה דומה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מוסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

אני תמיד מתחיל עם הקפה ולאחר מכן מקציב, מוטי צודק בנושא הקרמה היא פשוט קטנה במקצת.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #7 

גם בטרמובלוק קודם את הקפה ואח"כ את החלב:)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תנו רבנן-מה קודם למה.

במכונות עם דוד בודד יש שני טרמוסטטים אחד לחליטה והשני להקצפה-כל אחד מהם נכנס לפעולה בזמנו הוא.

אם נחלוט קודם את הקפה אחר כך נעביר את המכונה למצב הקצפה -תהליך שלוקח זמן רב יחסית עד שנוצרים האדים,יעבור זמן רב ואז הקפה יתקרר וגם יאבד מעט מטעמו,המסה של הקפה מתקררת מהר יותר מהמסה של החלב המוקצף.

מצד שני אם קודם נקציף-כפי שאני טוען,ואחר כך נחלוט יהיה מצב שישארו מים רותחים ואדים בדוד,ואז בזמן החליטה נקבל תהליך שלילי שאנו קוראים לו מים רוקדים (וזאת למרות שהמים החמים יוצאים מהצינורית שנמצאת בגובה נמוך יחסית ולא אמורים להיות שם אדים),תהליך שאנחנו מעדיפים לבטל לפני החליטה.

מכאן יוצא שלכל אחד מהדרכים יש את החסרונות שלה,השאלה מה כל אחד מעדיף,קפה קר,או חלב סבוני,למרות שאם מנערים את החלב לאחר ההקצפה לא יתווצרו בועות.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: ביחד!

שליחה #9 

מורגן כתב:אני מתחיל עם הקפה ואז מתחיל להקציף את החלב. עוד לפני שהבלונד מגיע החלב כבר מוקצף וחם. (יש לי אוסקר, כן?)
לדעתי גם כמו מוטי עדיף לתת לקפה לצאת קודם, אם אני לא טועה, במכונות בעלות דוד אחד, האדים והמים מגיעים מאותו מקום ואז זה פחות משנה. במכונות שצריך לחכות שהקיטור ייווצר ברור שקודם מציאים את הקפה כי אם מחממים את המכונה להוצאת אדים הטמפרטורה בראש תהייה גבוהה מידי להוצאת מנה טובה (הקפה יישרף).
בכל מקרה לא טוב לתת לחלב לעמוד אחרי החימום, אם אתה מוכרח, תן לו סחרור טוב לפני המזיגה לכוס.
...
האדים והמים בדוד בודד לא מגיעים מאותו מקום,האדים יוצאים מחלקו העליון של הדוד כאשר הטרמוסטט מגיע לטמפרטורה שמיצרת אדים.

המים החמים יוצאים מצינורית שנמצאת בתוך הדוד ומשם לראש.

ראה את התמונה הבאה.
http://www.1st-line.com/machines/home_m ... ilerfv.htm

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #10 

ואני לתומי חשבתי שכשהדוד במצב הקצפה אז הוא מחמם את המים תחת לחץ לטמפ של 120 מעלות בערך (2 אטמוספירות)..ואז הוא פשוט שואב מים רותחים לצינורית שמתאדים כשיוצאים ללחץ אטמוספרי.
זה לא ככה? באמת הוא משתמש באדים שנוצרים בדוד?
מילה של אקסטרימיסט.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #11 

מזכיר לי את הדיונים במילואים: את הסוכר שופכים לתורכי לפני ההרתחה או אחרי?
שני סמלי המחלקה שלי יכולים להעביר 3 שבועות של תעסוקה בדיונים האלו כולל גלישה לאלימות. ושלא יקל הדבר בעינכם - מחלקת הקשר הגדודית ידועה בטיב הקפה שלה הרבה יותר מאשר בטיב הקשר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

מכיון שיש רק דוד אחד - הכל מגיע ממנו. אין שני מקומות לאספקת מים אלא רק אחד.
יש דוד אחד עם גוף חמום אחד ו 2 תרמוסטטים.
כל הדוד כולו מתחמם לטמפרטורת חליטה וכולו מתחמם להקצפה.
האדים יוצאים מהחלק העליון של הדוד בזמן הקצפה - בזמן הזה אפשר לחלוט וייצאו מים בטמפרטורה של מעל 120 מעלות (אי אפשר לחלוט קפה ככה)
המים לחליטה יוצאים מלמטה ובכל מכונה זה אחרת.
בסילביה יש שסתום תלת ראשי בין הדוד לראש ולכן בדוד יש רק צינור פתוח שעולה למעלה עד לאזור האדים.
בגאג'ה יש פתח בחלק התחתון של הדוד עם שסתום קפיץ חד כיווני שנפתח בלחץ של החליטה (והברז נמצא בכלל בכניסה לדוד).

בזמן הקצפה המים בדוד מתאדים וככל שנקציף יותר הדוד יתרוקן יותר ויותר. אם לא נפעיל חליטה הדוד יתרוקן ויישרף (אלא אם כן התרמוסטט השלישי ייכנס לפעולה - לא בכל מכונה יש כזה)

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

אולי זה להיות קצת ״פיינשמייקר" אבל יש טעם לחמם את המכונה לטמפ הקצפה, כשרוצים להכין את הקפה משחררים את הכפתור של הטמפ ומורידים מים דרך הסלסלה בשביל להגיע לטמפ חליטה ואז כשרוצים להקציף שוב להעלות טמפ להקצפה....ככה המכונה מתחממת יותר וגם ההקצפה בהמשך תצא יותר טוב?
חוץ מהמשחק של הכפתורים, אני לא חושב שזה מאריך את הזמן כי גם ככה אני מעביר מים בסלסלה לפני החליטה ואפילו זה יכול לקצר את זמן ההרתחה להקצפה :oops:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

אתה יכול לחמם להקצפה אבל עכשיו אתה צריך להזרים מים כדי לקרר את הדוד, לחכות שהדוד יתחמם חזרה לחליטה (למעשה לגלוש טמפרטורה רגיל).
יכול להיות שזה יעזור למכונה קרה להתחמם יותר מהר אבל אם היא כבר היתה דלוקה 20 דק' זה לא ישנה.

חוצמזה - בטורקיה שמים סוכר עם הקפה כשהמים רותחים ומפה מבשלים את הקפה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #15 

הקפה לדעתי יוצא טוב יותר אם החלב נמזג מייד בסוף החליטה - ונשתה באותו הרגע. ולכן מכונות עם הקצפה מיידית מייצרות קפה שהוא גם טעים יותר, ולא רק נוח יותר להכנה. במכונות סינגל בוילר יש פתרונות אחרים - והפשרה היא או באיכות הקפה או בחלב. בכל מקרה עבור הפתרון שבו קודם הקפה נחלט, דאג שהכוס תהיה ממש חמה.
יש כאלה המקציפים עם טוטוקרמה, ואז ניתן לתזמן. בהצלחה
what's next?

מורגן
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
שם מלא: אורן רון
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: ביחד!

שליחה #16 

האדים והמים בדוד בודד לא מגיעים מאותו מקום,האדים יוצאים מחלקו העליון של הדוד כאשר הטרמוסטט מגיע לטמפרטורה שמיצרת אדים.

אותו המקום=הדוד.
זאת הייתה כוונתי.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

arnold כתב:מזכיר לי את הדיונים במילואים: את הסוכר שופכים לתורכי לפני ההרתחה או אחרי?
שני סמלי המחלקה שלי יכולים להעביר 3 שבועות של תעסוקה בדיונים האלו כולל גלישה לאלימות. ושלא יקל הדבר בעינכם - מחלקת הקשר הגדודית ידועה בטיב הקפה שלה הרבה יותר מאשר בטיב הקשר.
...
בזמני היינו לוקחים מקינטה לשטח וכתוצאה מכך גם הדיונים בנושא היו כיפיים,זה אולי ההבדל בין רפואה לקשר :wink: .

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #18 

יוסיסופר כתב:
arnold כתב:מזכיר לי את הדיונים במילואים: את הסוכר שופכים לתורכי לפני ההרתחה או אחרי?
...
בזמני היינו לוקחים מקינטה לשטח וכתוצאה מכך גם הדיונים בנושא היו כיפיים,זה אולי ההבדל בין רפואה לקשר :wink: .
...
:twisted:
כבודו של התאג"ד במקומו מונח, יש דברים שחובשים מסוגלים לעשות טוב: חלוקת אקמול, וויטפילד...
אבל לעניינים רציניים כמו קפה...

אם אחד הקשרים שלי היה מביא אספרסו למג"ד - התוצאה היא הוצאה להורג מיידית בלי משפט, שלו ושלי - בכל זאת יש אחריות פיקודית :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

מה זה שטח? מה שמחוץ לבסיס? זה היה רק הקטע שמוביל לאוטובוס ולבית...
במשרד בטכני בחיל אויר היינו שותים קפה בוץ צהלי עם סוכר נמלים שחורות צהלי גם כן.
היה קפה ישן מאוד לאורחים וקפה ישן טוב בשבילנו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”