קליטה טובה בתל אביב ?
היי,
מזה מעל לשנה שאני מנסה לקלוט DTT בתל אביב וכל הנסיונות שנעשו לא עזרו - ניסיתי 3 אנטנות שונות (קטנה שהגיעה עם הממיר, עוד אחת בצורת פרפר, ועכשיו אחת ענקית בצורת צלעות כאלה), ועדיין הקליטה כל הזמן משבשת.
האם יש מה לעשות בנידון (למעט התקנות חיצוניות שלא באות בחשבון בדירה שכורה) ?
תודה רבה.
מזה מעל לשנה שאני מנסה לקלוט DTT בתל אביב וכל הנסיונות שנעשו לא עזרו - ניסיתי 3 אנטנות שונות (קטנה שהגיעה עם הממיר, עוד אחת בצורת פרפר, ועכשיו אחת ענקית בצורת צלעות כאלה), ועדיין הקליטה כל הזמן משבשת.
האם יש מה לעשות בנידון (למעט התקנות חיצוניות שלא באות בחשבון בדירה שכורה) ?
תודה רבה.
נמצא באיזור ש sathack ציין, ולא במקלט.
מה זה אומר מיקמתי את האנטנה כראוי ? היא נמצאת על המזנון (או מעל לטלוויזיה) וכל פעם צריך לשחק איתה 20 דקות כדי ש"תתכוונן" ותקלוט כמו שצריך. וגם אז, לפעמים היא מאבדת קליטה וצריך לכוון שוב.
מה כבר יכול להיות לא תקין במקלט ? אגב הבעיות התחילו עוד שקנינו אותו, ולמרות שהחליפו את האנטנה כמה פעמים זה עדין עושה בעיות.
[/u]
מה זה אומר מיקמתי את האנטנה כראוי ? היא נמצאת על המזנון (או מעל לטלוויזיה) וכל פעם צריך לשחק איתה 20 דקות כדי ש"תתכוונן" ותקלוט כמו שצריך. וגם אז, לפעמים היא מאבדת קליטה וצריך לכוון שוב.
מה כבר יכול להיות לא תקין במקלט ? אגב הבעיות התחילו עוד שקנינו אותו, ולמרות שהחליפו את האנטנה כמה פעמים זה עדין עושה בעיות.
[/u]
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
האנטנה שיש לך היא הכי טובה היום לקליטה בתוך הבית, יתכן שאתה צריך להוציא את האטנה החוצה, נסה לרכוש
כבל מאריך (לא מוכן!) יתכן שאתה קולט מהחזרים וכאשר עובר אוטובוס למשל ההחזר משתבש, רלוונתי בעיקר בקומה נמוכה, כפי שהוצע כאן נסה לבדוק עם ה KONKA , אני בפינסקר קומה 3 במשרד עם אותה אנטנה ליד החלון ומתאם DVB-T לDUNE קולט ללא בעיות,
כבל מאריך (לא מוכן!) יתכן שאתה קולט מהחזרים וכאשר עובר אוטובוס למשל ההחזר משתבש, רלוונתי בעיקר בקומה נמוכה, כפי שהוצע כאן נסה לבדוק עם ה KONKA , אני בפינסקר קומה 3 במשרד עם אותה אנטנה ליד החלון ומתאם DVB-T לDUNE קולט ללא בעיות,
artoman תודה על העצות
להוציא החוצה זה קצת בעייתי כי האנטנה נמצאת ממש בכיוון ההפוך מהחלון, מה שאומר למשוך כבל לרוחבו של כל הסלון וזה מאוד יכער אותו.
האם בכל זאת לעשות הארכה ולתלות את האנטנה מחוץ לסלון (במזדרון) יכול לעזור ? או שרק להוציא מהבית זה הפתרון היחידי ?
להוציא החוצה זה קצת בעייתי כי האנטנה נמצאת ממש בכיוון ההפוך מהחלון, מה שאומר למשוך כבל לרוחבו של כל הסלון וזה מאוד יכער אותו.
האם בכל זאת לעשות הארכה ולתלות את האנטנה מחוץ לסלון (במזדרון) יכול לעזור ? או שרק להוציא מהבית זה הפתרון היחידי ?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
ככל שהאנטנה פנימית יותר הסיכוי לקליטה יורד, אלא אם כן יש לך משדר מול הבית...MadCow כתב:artoman תודה על העצות
האם בכל זאת לעשות הארכה ולתלות את האנטנה מחוץ לסלון (במזדרון) יכול לעזור ? או שרק להוציא מהבית זה הפתרון היחידי ?...
בכל מקרה לא ניתן לעקוף הכנת תשתית מתאימה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה רק ניסוי וטעיה
ממליץ לך לשקול לשאול ממיר אחר.
כמו כן, רק לשם הניסוי הייתי מוציא את האנטנה החוצה. גם אם זה מכער - רק לשם הניסוי. רואה אם זה עוזר.
לחלופין קח את הממיר שלך לחבר ונסה אצלו (אתה מוזמן לקפוץ אלינו לבדוק).
ממליץ לך לשקול לשאול ממיר אחר.
כמו כן, רק לשם הניסוי הייתי מוציא את האנטנה החוצה. גם אם זה מכער - רק לשם הניסוי. רואה אם זה עוזר.
לחלופין קח את הממיר שלך לחבר ונסה אצלו (אתה מוזמן לקפוץ אלינו לבדוק).