מחפש איש מקצוע לחיבור מערכות טלויזיה DVD וסאונד (פרטים בפנים)
ערב טוב...
ראשית כל, אני חדש בפורום ואם בעצם פרסום ההודעה עברתי על כלל כלשהו - סליחה, בשוגג.
לענייננו, לאחר שדרוג טלויזיה וממיר ל HD נכנסתי לבעיה בחיבור כל הקונסטרוקציה הבאה:
> מסך LG LED חדש
> ממיר HD של חברת YES
> ממיר TOPFILED של לווין פרטי (לא HD)
> DVD מקליט של חברת LG (בן 3 שנים לערך).
> רסיבר של SHERWOOD ישן יחסית (5 או 6 שנים).
> SLINGBOX להזרמת תוכן ממיר הטלויזיה למחשב / אייפון...
איבדתי את הראש ואיני יודע איך לשתף את כל הנ"ל כמו שצריך, ולכן אני צריך עזרה של איש מקצוע בעניין (כמובן שבתשלום). אני מאיזור השרון.
אם יש מישהו שיוכל לעזור - אשמח לקבל הודעות פרטיות.
תודה
ראשית כל, אני חדש בפורום ואם בעצם פרסום ההודעה עברתי על כלל כלשהו - סליחה, בשוגג.
לענייננו, לאחר שדרוג טלויזיה וממיר ל HD נכנסתי לבעיה בחיבור כל הקונסטרוקציה הבאה:
> מסך LG LED חדש
> ממיר HD של חברת YES
> ממיר TOPFILED של לווין פרטי (לא HD)
> DVD מקליט של חברת LG (בן 3 שנים לערך).
> רסיבר של SHERWOOD ישן יחסית (5 או 6 שנים).
> SLINGBOX להזרמת תוכן ממיר הטלויזיה למחשב / אייפון...
איבדתי את הראש ואיני יודע איך לשתף את כל הנ"ל כמו שצריך, ולכן אני צריך עזרה של איש מקצוע בעניין (כמובן שבתשלום). אני מאיזור השרון.
אם יש מישהו שיוכל לעזור - אשמח לקבל הודעות פרטיות.
תודה
נתחיל מזה שלא בטוח שהרסיוור הישן שלך יהיה מסוגל להכיל את כל המכשירים שציינת
הן מבחינת כניסות דיגיטאליות(אופטי וקואקס)
והן מבחינת כניסות תמונה אכותיות כגון קומפוננט HD וכו...
לפני שתזמין איש מקצוע
הראה תמונה אחורית שלו או דגם
כדי שנוכל להציע לך להחליפו ....
הן מבחינת כניסות דיגיטאליות(אופטי וקואקס)
והן מבחינת כניסות תמונה אכותיות כגון קומפוננט HD וכו...
לפני שתזמין איש מקצוע
הראה תמונה אחורית שלו או דגם
כדי שנוכל להציע לך להחליפו ....
לא מחייב שאתה צריך רסיבר, אולי אפשר לחבר הכל למסך.
אם תוכל לתת דגם מלא של המסך זה יעזור מאוד.
אם תוכל לתת דגם מלא של המסך זה יעזור מאוד.
הנה הדגם, תודה רבה.ariel-ro כתב:לא מחייב שאתה צריך רסיבר, אולי אפשר לחבר הכל למסך.
אם תוכל לתת דגם מלא של המסך זה יעזור מאוד....
http://www.bestbuy.co.il/pl_product~405 ... m?psid=541
Re: אם אתה מהוד השרון אשמח לעזור לך. אני פנוי מחר.
תודה על הרצון לעזור - שלחתי לך הודעה לפרטיkobbi כתב:...
מכיוון שטלוויזיה שלך יש מספיק חיבורים, אפשרי לחבר הכל לטלוויזיה בתצורה הבאה:
ממיר HD- מתחבר בכבל HDMI לאחד מחיבורי הHDMI של הטלוויזיה
ממיר לווין- אלא אם טעיתי בדגם ראיתי שיש לו חיבורי AV רגילים(צהוב-אדום-לבן), ולכן תחבר אותו לAV שבטלוויזיה
DVD- תחבר אותו בSCART לטלווזיה
SLINGBOX - תחבר בHDMI לאחת מהכניסות.
שאלה נוספת:
לרסיבר מחוברים רמקולים? או שהוא שימש עד היום רק כמכשיר שקולט את כל המקורות ומעביר לטלוויזיה?
אם מחוברים רמקולים ואתה רוצה לשמוע דרכו אז תחבר כבל אופטי מיציאת הS-PDIF בטלוויזיה לאחת מהכניסות המתאימות ברסיבר
אם לא הבנת משהו אשמח לעזור
ממיר HD- מתחבר בכבל HDMI לאחד מחיבורי הHDMI של הטלוויזיה
ממיר לווין- אלא אם טעיתי בדגם ראיתי שיש לו חיבורי AV רגילים(צהוב-אדום-לבן), ולכן תחבר אותו לAV שבטלוויזיה
DVD- תחבר אותו בSCART לטלווזיה
SLINGBOX - תחבר בHDMI לאחת מהכניסות.
שאלה נוספת:
לרסיבר מחוברים רמקולים? או שהוא שימש עד היום רק כמכשיר שקולט את כל המקורות ומעביר לטלוויזיה?
אם מחוברים רמקולים ואתה רוצה לשמוע דרכו אז תחבר כבל אופטי מיציאת הS-PDIF בטלוויזיה לאחת מהכניסות המתאימות ברסיבר
אם לא הבנת משהו אשמח לעזור
אריאל בוקר טוב שוב....
לשאלתך, לרסיבר מחוברים רמקולים וזו למעשה הסיבה העיקרית בגינה הוא חשוב לי. העניין הוא שלרסיבר אין כניסה לכבל אופטי כי מדובר ברסיבר ישן מאוד (7 שנים), מה שככל הנראה יחייב אותי כנראה להחליף אותו בחדש.
רציתי להתייעץ איתך על כל העניין וניסיתי אף לשלוח לך הודעה פרטית אולם היות ואני חבר חדש פה בפורום אני חסום מלבצע פעולה זו.
אשמח אם תוכל לשלוח לי מייל בכדי שנשוחח ואנסה לראות איך אני מתקדם.
קובי, תודה לך, ניסיתי גם לך לשלוח הודעה פרטית אולם כרגע אין לי הרשאה מתאימה.
בשורה תחתונה, כל מי שיכול לעזור לי בין בייעוץ ובין בפועל - אודה על משלוח דוא"ל לכתובת [email protected]
המון תודה.
לשאלתך, לרסיבר מחוברים רמקולים וזו למעשה הסיבה העיקרית בגינה הוא חשוב לי. העניין הוא שלרסיבר אין כניסה לכבל אופטי כי מדובר ברסיבר ישן מאוד (7 שנים), מה שככל הנראה יחייב אותי כנראה להחליף אותו בחדש.
רציתי להתייעץ איתך על כל העניין וניסיתי אף לשלוח לך הודעה פרטית אולם היות ואני חבר חדש פה בפורום אני חסום מלבצע פעולה זו.
אשמח אם תוכל לשלוח לי מייל בכדי שנשוחח ואנסה לראות איך אני מתקדם.
קובי, תודה לך, ניסיתי גם לך לשלוח הודעה פרטית אולם כרגע אין לי הרשאה מתאימה.
בשורה תחתונה, כל מי שיכול לעזור לי בין בייעוץ ובין בפועל - אודה על משלוח דוא"ל לכתובת [email protected]
המון תודה.
הנה סוג של בשורה....
הצלחתי לאתר את הדגם של הרסיבר שיש לי, ראו הלינק המצורף:
http://www.sherwood.de/site/sherwood/re ... X4109.html
מה זה אומר כרגע?
תודה מראש
מה זה אומר כרגע?
תודה מראש
הרסיבר באמת ישן מאוד ובעצם למעט RCA לא כולל חיבורים "עכשוויים". התצורה שחשבתי עלי די דומה למה שכתבkralman כתב:הנה סוג של בשורה....
מה זה אומר כרגע?
תודה מראש...
ariel-ro:
1. ממיר HD - מתחבר בכבל HDMI לאחת מכניסות ה- HDMI במסך. במצב כזה השמע יתקבל מהרמקולים של המסך.
אם תרצה את השמע דרך הרמקולים המחוברים למגבר (סטריאו בלבד), תוציא בנוסף RCA (אדום-לבן) מהיציאה בממיר לאחת מכניסות ה-RCA במגבר.
2. ממיר לווין (לא בדקתי איזה חיבורים יש לו, מסתמך על מה שכתב ariel-ro) - אפשרות ראשונה-RCA (אדום-לבן+ צהוב/ווידאו קומפוזיט) לאחת מכניסות ה-AV במסך. אפשרות שנייה- אם קיים בממיר הלווין שקע SCART וקיים כזה גם במסך אז ניתן באמצעות כבל SCART-SCART. אם קיים רק באחד מהם שקע SCART ניתן באמצעות כבל
SCART - RCA. גם במקרה זה השמע המגיע מממיר הלווין יצא מהרמקולים של המסך. באם תרצה שיעבור דרך הרמקולים החיצוניים, תצטרך להוציא כבל RCA נוסף מהממיר לאחת מכניסות ה-RCA במגבר (בהנחה שבממיר יש יציאה כזאת, ובמגבר נותרה כניסה פנויה).
3. DVD מקליט - אם קיים בו חיבור קומפוננט (כחול/אדום/ירוק) וגם במסך זו האפשרות העדיפה. אם לא, אך קיים SCART וגם במסך (בהנחה שלא עשית בהם שימוש בסעיפים הקודמים), חבר עם SCART ל-SCART. אם שתי האפשרויות הנ"ל לא אפשריות, חבר RCA (צהוב/לבן/אדום) מה-DVD לאחת מכניסות ה-AV במסך. את האודיו במידה ותרצה להעביר דרך המגבר, תצטרך לחבר עם כבל RCA נוסף, כמו בסעיפים הקודמים.
4. SlingBox - לא מכיר איזה חיבורים יש לו. אם יש לו HDMI כמו ש- ariel-ro כתב, חבר אותו בכבל HDMI לכניסת HDMI במסך.
אחרי ולמרות כל האמור לעיל, עצתי לך היא פשוט לוותר על כל הטירחה: הרסיבר שלך ישן מאוד , לא תומך בתקני חיבורים "חדשים" (HDMI), שלא לדבר על פורמטי אודיו HD עכשוויים, אפשרויות מיתוג ואפסקייל של הווידאו ועוד.
עדיף לדעתי לחסוך מעט, ולרכוש אפילו רסיבר ק"ב ברמת כניסה, כמו אלה שנימכרים בדיוטי פרי ב- 200$.
קפיצת המדרגה ושידרוג חוויית הצפייה/ שמע יהיו עבורך ענקיים. כך תוכל לחבר את כל המכשירים שקיים בהם חיבור
HDMI בכבל בודד עבור כל מכשיר לרסיבר, ומהרסיבר תצטרך להוציא כבל HDMI אחד בלבד למסך. זה במקום כל בליל הכבלים והחיבורים שיש לך כרגע, וזה עוד לפני שדיברנו על חווית הצפייה עצמה (הרי כבר השקעת במסך LED חדש, אז לא חבל...?
בהצלחה
אז ככה....
כדי להיות מסודר יותר, עשיתי בדיקה של כל המכשירים שברשותי אותם אני רוצה לחבר ולהלן פירוט מדויק יותר שלהם:
טלויזיה 37 LED דגם LG LE4500
דיוידי מקליט DR-7622W LG
ממיר HD של חברת YES (בצבע שחור).
ממיר של חברת Topfiled דגם TF6000Fe.
רסיבר של חברת Sherwood מדגם RX-4109 שמטרתו היא למעשה לשמוע את כל הנ"ל באמצעות רמקולים.
Slingbox Solo שאת המפרט שלו ניתן לראות בלינק הזה: http://uk.slingbox.com/go/slingbox-solo.
ציינתי את כל הנ"ל כדי להיות ברור יותר לאור כל המלצותיכם, וגם כדי לקבל כיוון איזה רסיבר כדאי לי לקנות ובתכלס איך לנהל את החיבורים (בהנחה ואני בכלל יכול לעשות זאת בעצמי...)
אודה לתשובותיכם ועזרתכם
כדי להיות מסודר יותר, עשיתי בדיקה של כל המכשירים שברשותי אותם אני רוצה לחבר ולהלן פירוט מדויק יותר שלהם:
דיוידי מקליט DR-7622W LG
רסיבר של חברת Sherwood מדגם RX-4109 שמטרתו היא למעשה לשמוע את כל הנ"ל באמצעות רמקולים.
Slingbox Solo שאת המפרט שלו ניתן לראות בלינק הזה: http://uk.slingbox.com/go/slingbox-solo.
ציינתי את כל הנ"ל כדי להיות ברור יותר לאור כל המלצותיכם, וגם כדי לקבל כיוון איזה רסיבר כדאי לי לקנות ובתכלס איך לנהל את החיבורים (בהנחה ואני בכלל יכול לעשות זאת בעצמי...)
אודה לתשובותיכם ועזרתכם
קראת את התגובה הקודמת שלי? היא כוללת את מרבית האפשרויות עם אלטרנטיבות. מה שנשאר מבחינתך הוא להעיף מבט ב"אחוריים" של כל מכשיר, לראות איזה סוג חיבורים יש לו, לבדוק מה קיים במסך מבחינת חיבורים, ולהתחיל לחבר. זה לא צריך להיות ממש מסובך, ובטח לא צריך בשביל זה איש מקצוע...kralman כתב:אז ככה....
דיוידי מקליט DR-7622W LG
אודה לתשובותיכם ועזרתכם...
LEE הייLee כתב:
קראת את התגובה הקודמת שלי? היא כוללת את מרבית האפשרויות עם אלטרנטיבות. מה שנשאר מבחינתך הוא להעיף מבט ב"אחוריים" של כל מכשיר, לראות איזה סוג חיבורים יש לו, לבדוק מה קיים במסך מבחינת חיבורים, ולהתחיל לחבר. זה לא צריך להיות ממש מסובך, ובטח לא צריך בשביל זה איש מקצוע......
אכן קראתי את התגובה שלך עם כל הפירוט, ולכאורה זה באמת נשמע פשוט מאוד, אבל כפי שציינתי מקודם, כל אדם יש לו תחומים בהם הוא חזק יותר ובהם הוא פחות טוב, ולמרות כל הפירוט שנתת יש כמה דברים שלא מסתדרים לי, ואתן לך רק דוגמא קטנה לכך:
למשל מכשיר ה SLING BOX שברשותי, למעשה מדובר במכשיר המזרים מהטלויזיה / ממיר אל המחשב.
עד היום (וכך הונחיתי) מכשיר זה היה מתחבר ישירות לממיר וכלל לא לטלויזיה, ולמעשה הצעתך עומדת בסתירה לכך, (ויש היגיון מסוים שזה אמור להתחבר דווקא לממיר כי יש אפשרות מרחוק כך להחליף ערוצים...
בשורה תחתונה אני ככל הנראה בשלב זה זקוק קודם כל להמלצה על רסיבר טוב ופשוט לצרכים שלי (להשמיע את הסאונד מהטלויזיה ברמקולים), ובנוסף הנחיות יותר ספציפיות כיצד לפעול (או לחילופין איש מקצוע).
נ.ב: רק הממיר של YES הוא HD וכך גם הטלויזיה.
תודה מראש.