צריך חוות דעת/עזרה בבחירת מסך פלזמה 42 אינץ'

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Nippon_ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר כמות לא מבוטלת של תחנונים (+ קרן השתלמות שנפתחה :D ) הגעתי לנקודה בה אני עומד לשדרג את הטלוויזיה מ-29 אינץ בת 7 (מצוינת - אבל פאסה) לפלזמה.
האם יש המלצה לדגמים (כאשר HDTV הוא לא בעדיפות - אני יכול לחיות עוד כמה שנים עם 852x480) אבל באיכות סבירה פלוס (לא noname לא ידוע שהודבק עליו תווית של Garetz, ITT וכד').
מבחינתי אני מתכנן לבנות HTPC כך שנושא חיבור של DVI (או HDMI) חשוב (VGA בעדיפות נמוכה בהרבה).
הסקר הראשוני דיבר על מחירים בין 12000-15000 ש"ח.
יש מישהו שקנה/בדק/ממליץ?

אשמח לקבל תשובות.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

אני מבין שצפייה בחומרי HD היא לא בעדיפות אצלך אבל אם אתה מתכוון לחבר HTPC באופן קבוע למסך אני בכל זאת ממליץ לך ללכת על פלאזמת HD (פשוט בגלל שתוכל להשתמש במחשב מעבר לצפייה ב- DIVX) ...

אני אישית אוהב את המסכים של פנסוניק, התקציב הנ"ל יספיק לך לצערי רק ל- EDTV :( כלומר PWD8, אם תוכל להגדיל קצת את התקציב תוכל לרכוש את ה- PHD8 הנהדרת.
HiFiMusic IL

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

aloni כתב:אם תוכל להגדיל קצת את התקציב תוכל לרכוש את ה- PHD8 הנהדרת.
...
מבעל נסיון של שבוע וחצי עם PHD8 - בשידורי טלויזיה באיכות שיש בארץ - די מאכזב. מונדיאל - חרפה.
לא מאשים את המסך אלא את HOT אבל קח בחשבון שאם אתה הולך לראות בעיקר TV, לך על הפשוט יותר. יש גם דיעות בפורום שה-PWD מתמודדת עם איכות השידור הירודה טוב יותר מה-PHD.
כמובן שאם אנחנו מדברים על DVD ומעלה זה כבר סיפור אחר.

Nippon_ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

יש סיכוי שאחרי המונדיאל נתחיל לראות דגמים חדשים יותר של פלזמה בארץ?

ראיתי בפורומים פה כל מיני אזכורים שבגלל הביקושים בעולם למונדיאל - אנחנו מקבלים סחורה ישנה יחסית - ושיש דגמים חדישים בחו"ל ( :מבולבל: )

אם מישהו יודע (ואולי גם לוחות זמנים?) האם שווה לחכות להם - או לא?

Nippon_ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ואני חשבתי שלי אין חיים בשעה 1:30AM...

שליחה #5 

aloni כתב:אני מבין שצפייה בחומרי HD היא לא בעדיפות אצלך אבל אם אתה מתכוון לחבר HTPC באופן קבוע למסך אני בכל זאת ממליץ לך ללכת על פלאזמת HD (פשוט בגלל שתוכל להשתמש במחשב מעבר לצפייה ב- DIVX) ...

אני אישית אוהב את המסכים של פנסוניק, התקציב הנ"ל יספיק לך לצערי רק ל- EDTV :( כלומר PWD8, אם תוכל להגדיל קצת את התקציב תוכל לרכוש את ה- PHD8 הנהדרת.
...
שאתה אומר "קצת" - על כמה קצת בערך אתה מדבר, אני ביררתי על EDTV ומהדגם וחצי של HDTV ששמעתי בחנויות הסכום היה 5,000ש"ח וצפונה יקר יותר מהמסגרת....

גם ראיתי את ה-PWD8 בחנות ונראתה לי כאילו שהצבע השחור בתצוגה היה פחות כהה מאחרות שהיו בחנות (למשל TOSHIBA) - ויותר אפרפר.
נערך לאחרונה על ידי Nippon_ ב 28/06/2006 8:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

1. זה שאין לי חיים כבר הוסכם על ידי כולם ואפילו יש שירשור בנושא
2. 3:00 זה עוד מוקדם
3. למרות כל האמור למעלה עדיין ממליץ על PHD8, במיוחד אם תחבר מחשב. אין לי נסיון עם HOT אבל YES רואים טוב מאוד במיוחד אם אתה לא פיינשמקר.
4. צריכים להגיע דגמים של סדרות ויירה 500 ו 600 שעדיין אין בארץ (לגבי מתי הניחוש שלך טוב כמו של כל אחד אחר, הם היו אמורים להיות פה כבר מזמן) אבל לדעתי טענות על הבדל באיכות הן פיקציה ובתכלס ה- 500 זה PHD8 באריזה סקסית וה- 600 כנ"ל יחסית ל- PHD9. (יש הטוענים שסדרה 9 נחותה מסדרה 8 בגלל הפילטר)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

Re: ואני חשבתי שלי אין חיים בשעה 1:30AM...

שליחה #7 

Nippon_ כתב:
aloni כתב:אני מבין שצפייה בחומרי HD היא לא בעדיפות אצלך אבל אם אתה מתכוון לחבר HTPC באופן קבוע למסך אני בכל זאת ממליץ לך ללכת על פלאזמת HD (פשוט בגלל שתוכל להשתמש במחשב מעבר לצפייה ב- DIVX) ...

...
שאתה אומר "קצת" - על כמה קצת בערך אתה מדבר, אני ביררתי על EDTV ומהדגם וחצי של HDTV ששמעתי בחנויות הסכום היה 5,000ש"ח וצפונה יקר יותר מהמסגרת....

גם ראיתי את ה-PWD8 בחנות ונראתה לי כאילו שהצבע השחור בתצוגה היה פחות כהה מאחרות שהיו בחנות (למשל TOSHIBA) - ויותר אפרפר.
...
1. לגבי המחיר, לדעתי סדר גודל של 3000 חריגה מהמסגרת אבל אל תתבע אותי אם אני טועה :)
2. לך תדע מה עשו שם להגדרות המסך והאם הוא כוייל. אבל, אם אתה חש שלא רואים טוב בפסוניק אל תקנה בגלל שאנחנו אומרים... קנה מה שנראה לך הכי טוב/משתלם, בשבילי זה פנסוניק בשביל אחר זה פיוניר נוסף יבחר טושיבה ויש את ההוא שבכלל לא מבין מה ההבדל ממרנץ (ואני מקנא בו).

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #8 

מה רע בLG PX4 \ PX5
או ב SAMSUNG PS42S5H

ישר דוחפים פה את הפנסוניק הזו שרק בארץ קונים אותה.
סתם דגם יקר שבחו"ל אף אחד לא קונה אז זורקים אותו ליבואנים בארץ במחיר מוזל.
מי שהיה בחו"ל וראה את הדגמים הנורמלים של פנסוניק יודע בדיוק על מה אני מדבר.

היא טלויזיה טובה אבל היא לא שווה שקל יותר מאשר שאר הטלויזיות באזור 15K, במיוחד לא כשמדובר בדגם ה EDTV המיושן.

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

חבר לא צריך להיות אגרסיבי כ"כ (b)

שליחה #9 

LiquidForce כתב:מה רע בLG PX4 \ PX5
או ב SAMSUNG PS42S5H

ישר דוחפים פה את הפנסוניק הזו שרק בארץ קונים אותה.

היא טלויזיה טובה אבל היא לא שווה שקל יותר מאשר שאר הטלויזיות באזור 15K.
...
לאחר בדיקה מאוד מעמיקה אני יכול לומר בוודאות שה LG מעולה אבל לטעמי פחות טובה מהפנסוניק
לגבי הסמסונג המראה החיצוני שלה הכי יפה , מבחינת איכות התמונה לא אהבתי בכלל
הצבעים שם פשוט לא הגיוניים (שוב לטעמי)

לגבי הפנסוניק ש"זורקים לארץ " את מוזמן לגגל את הדגם לקרוא ביקורות וסקירות מקצועיות בחו"ל ולהתרשם

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

LiquidForce כתב: ישר דוחפים פה את הפנסוניק הזו שרק בארץ קונים אותה.
מי שהיה בחו"ל וראה את הדגמים הנורמלים של פנסוניק יודע בדיוק על מה אני מדבר.
...
אוי כמה שאתה טועה.
חזרתי לפני 3 שבועות מלונדון.
אוי כמה מסכים כאילה זורקים על האנגלים (אבל זה בסדר, גם הם לא מבינים כלום, כמונו).
בסך הכך, פנסוניק משתמשת באותם פנלים למסכים הביתיים והמסחריים.
כמה שראיתי, הביתיים בארץ תמיד דור אחד אחורה ויקרים אימים.
אז עלינו, כדי שתהיה לנו תמונה טובה (נכון, בלי טיונר, כל מודול כניסות עולה לא מעט, הרמקולים תחליפיים כי המקוריים יקרים) "זורקים" את המסכים האילה. ואנחנו תופסים באהבה.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #11 

שוב, אני לא אומר שהמסכים לא איכותיים.

אבל הדגמים החדשים של פנסוניק כבר מככבים בכל העולם, ורק אצלנו היבואנים יקנו רק במחירים מוזלים את הדגמים שנשארו במלאי מהדור הקודם.. ואנחנו משלמים על זה ביוקר.

לדעתי ה LG PX5 יתאים בדיוק לתקציב שלך, וזוהי המלצתי.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

Nippon,

אני קניתי לפני כשבועיים פלזמה לאחר מספר שבועות של בדיקה והשוואה.

ה-Samsung PS42S5H היתה אחת החלופות הראשונות - עיצוב ומחיר - אך לא הגיעה לגמר - איכות תמונה.

שתי הפיינליסטיות שלי היו ה-LG 42PX5 וה-Panasonic 42PHD8.
שתיהן מציגות איכות תמונה מעולה והבדל המחיר בינהן אינו גדול.

המלצתי לך היא לקבל המלצות וללמוד כל מה שניתן על הדגמים המוצעים בשוק שלנו (הפורום הזה הוא נקודת התחלה מעולה (Y) ).
בהמשך, אין תחליף למראה עיניים. לאחר שתצמצם את הבחירה ל-2 עד 4 דגמים חפש חנויות שמציגות אותם זה לצד זה והשווה בינהם תוך בחינת תכנים שונים המתאימים לפרופיל הצפייה שלך היום ובעתיד.

קניה מהנה,

רן

ד"א אני בחרתי לבסוף ב-Panasonic

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”