הבדל גדול בין קדמיים לסנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

היי למי שיודע או לא.. לאחרונה רכשתי Yamaha RX-A710
כיילתי את הרמקולים כיול אוטומטי ואח"כ שינויים קטנים ידניים, אני מרוצה מאד מהסאונד בעיקר במוזיקה.
שאני רואה סרטים, דוגמת Star Wars HD 6.1 , הסאונד מהקדמיים (Magnat) והאחוריים (wharfedale) נשמע נהדר,
אבל מהסנטר גם כן Magnat הסאונד נשמע חלש הרבה יותר, הגברתי את העוצמה בכיול הידני, זה שיפר את המצב אך עדיין יש הבדלים בין הסנטר לשאר הרמקולים.
האם כך זה בד"כ?
המצב זהה גם בסרטים אחרים, בבדיקה במסך ה-Info במגבר אני רואה לפעמים שה - Dialog מונמך בכמה דציבלים, בין 0 ל 3 זה ככה מגיע מהסרט עצמו או שהמגבר מנמיך?

תודה
אלעד

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

כיצד המגבר מוגדר לקרוא את המקור? DIRECT או שאתה מפעיל את המעבד הפנימי (מצבים כמו PROLOGIC, DOLBY וכו'...)? האם בהגדרות הוא מוגדר כSMALL?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

מוזר. אצלי דווקא הסנטר היה חזק מדיי אז הנמכתי אותו.
אתה רוצה אני אשלח לך קצת אבקת סנטר ? :lol:
תנסה במקביל להעלאת הסנטר להנמיך את שאר הרמקולים בכיול הידני. אגב שאתה שומע 7 סטריאו איך הסאונד נשמע ? אחיד או שהסנטר עדיין חלש בהשוואה לשאר ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

DIALOG שאתה רואה זה בPL2 (שהרסיבר מקבל DOLBY ב2.0 והופך את זה לרב ערוצי)
גם אצלי יש את אותה הבעיה עם סט אחר( ONKYO 608 וPOLK AUDIO מסדרת הTSI), ועדיין לא הצלחתי לפתור את העניין.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

avihuli כתב:מוזר. אצלי דווקא הסנטר היה חזק מדיי אז הנמכתי אותו.
אתה רוצה אני אשלח לך קצת אבקת סנטר ? :lol:
תנסה במקביל להעלאת הסנטר להנמיך את שאר הרמקולים בכיול הידני. אגב שאתה שומע 7 סטריאו איך הסאונד נשמע ? אחיד או שהסנטר עדיין חלש בהשוואה לשאר ?
...
היי אבי מה קורה? :)
אני לא רוצה להנמיך את הקדמיים כדי להישאר נאמן כמה שיותר לכיול האוטומטי, במצב 7ch, זה נשמע טוב כי כל הרמקולים משמיעים אותו הדבר.. הבעיה רק בסרטים עם קידוד של 5.1 או 6.1

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

JEXY כתב:כיצד המגבר מוגדר לקרוא את המקור? DIRECT או שאתה מפעיל את המעבד הפנימי (מצבים כמו PROLOGIC, DOLBY וכו'...)? האם בהגדרות הוא מוגדר כSMALL?
...
JEXY אני מפעיל מצבים נניח drama, normal וכו... אבל גם ב direct יש את אותו הבדל
הסנטר מוגדר כ small וכנ"ל גם הקדמיים, האחוריים מוגדרים כ large

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ariel-ro כתב:DIALOG שאתה רואה זה בPL2 (שהרסיבר מקבל DOLBY ב2.0 והופך את זה לרב ערוצי)
גם אצלי יש את אותה הבעיה עם סט אחר( ONKYO 608 וPOLK AUDIO מסדרת הTSI), ועדיין לא הצלחתי לפתור את העניין.
...
לא הבנתי, ב input אני רואה שהוא מקבל 5.1 לא 2.
בסרטים של 2ch אכן כתוב 2ch

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

אם במצב של 7 ערוצים זה נשמע טוב וכל הרמקולים מאוזנים אז הבעיה לדעתי היא בקידוד של הסרט. תנסה "להרים" עוד את הסנטר.
ולא ייקרה כלום אם תשנה קצת את הכיול האוטומטי, מקסימום תריץ כיול חוזר...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”