הבדל גדול בין קדמיים לסנטר
-
eyosha
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1342
היי למי שיודע או לא.. לאחרונה רכשתי Yamaha RX-A710
כיילתי את הרמקולים כיול אוטומטי ואח"כ שינויים קטנים ידניים, אני מרוצה מאד מהסאונד בעיקר במוזיקה.
שאני רואה סרטים, דוגמת Star Wars HD 6.1 , הסאונד מהקדמיים (Magnat) והאחוריים (wharfedale) נשמע נהדר,
אבל מהסנטר גם כן Magnat הסאונד נשמע חלש הרבה יותר, הגברתי את העוצמה בכיול הידני, זה שיפר את המצב אך עדיין יש הבדלים בין הסנטר לשאר הרמקולים.
האם כך זה בד"כ?
המצב זהה גם בסרטים אחרים, בבדיקה במסך ה-Info במגבר אני רואה לפעמים שה - Dialog מונמך בכמה דציבלים, בין 0 ל 3 זה ככה מגיע מהסרט עצמו או שהמגבר מנמיך?
תודה
אלעד
כיילתי את הרמקולים כיול אוטומטי ואח"כ שינויים קטנים ידניים, אני מרוצה מאד מהסאונד בעיקר במוזיקה.
שאני רואה סרטים, דוגמת Star Wars HD 6.1 , הסאונד מהקדמיים (Magnat) והאחוריים (wharfedale) נשמע נהדר,
אבל מהסנטר גם כן Magnat הסאונד נשמע חלש הרבה יותר, הגברתי את העוצמה בכיול הידני, זה שיפר את המצב אך עדיין יש הבדלים בין הסנטר לשאר הרמקולים.
האם כך זה בד"כ?
המצב זהה גם בסרטים אחרים, בבדיקה במסך ה-Info במגבר אני רואה לפעמים שה - Dialog מונמך בכמה דציבלים, בין 0 ל 3 זה ככה מגיע מהסרט עצמו או שהמגבר מנמיך?
תודה
אלעד
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
מוזר. אצלי דווקא הסנטר היה חזק מדיי אז הנמכתי אותו.
אתה רוצה אני אשלח לך קצת אבקת סנטר ?
תנסה במקביל להעלאת הסנטר להנמיך את שאר הרמקולים בכיול הידני. אגב שאתה שומע 7 סטריאו איך הסאונד נשמע ? אחיד או שהסנטר עדיין חלש בהשוואה לשאר ?
אתה רוצה אני אשלח לך קצת אבקת סנטר ?
תנסה במקביל להעלאת הסנטר להנמיך את שאר הרמקולים בכיול הידני. אגב שאתה שומע 7 סטריאו איך הסאונד נשמע ? אחיד או שהסנטר עדיין חלש בהשוואה לשאר ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
DIALOG שאתה רואה זה בPL2 (שהרסיבר מקבל DOLBY ב2.0 והופך את זה לרב ערוצי)
גם אצלי יש את אותה הבעיה עם סט אחר( ONKYO 608 וPOLK AUDIO מסדרת הTSI), ועדיין לא הצלחתי לפתור את העניין.
גם אצלי יש את אותה הבעיה עם סט אחר( ONKYO 608 וPOLK AUDIO מסדרת הTSI), ועדיין לא הצלחתי לפתור את העניין.
-
eyosha
-
- חבר ותיק

היי אבי מה קורה?avihuli כתב:מוזר. אצלי דווקא הסנטר היה חזק מדיי אז הנמכתי אותו.
אתה רוצה אני אשלח לך קצת אבקת סנטר ?![]()
תנסה במקביל להעלאת הסנטר להנמיך את שאר הרמקולים בכיול הידני. אגב שאתה שומע 7 סטריאו איך הסאונד נשמע ? אחיד או שהסנטר עדיין חלש בהשוואה לשאר ?...
אני לא רוצה להנמיך את הקדמיים כדי להישאר נאמן כמה שיותר לכיול האוטומטי, במצב 7ch, זה נשמע טוב כי כל הרמקולים משמיעים אותו הדבר.. הבעיה רק בסרטים עם קידוד של 5.1 או 6.1
-
eyosha
-
- חבר ותיק

JEXY אני מפעיל מצבים נניח drama, normal וכו... אבל גם ב direct יש את אותו הבדלJEXY כתב:כיצד המגבר מוגדר לקרוא את המקור? DIRECT או שאתה מפעיל את המעבד הפנימי (מצבים כמו PROLOGIC, DOLBY וכו'...)? האם בהגדרות הוא מוגדר כSMALL?...
הסנטר מוגדר כ small וכנ"ל גם הקדמיים, האחוריים מוגדרים כ large
-
eyosha
-
- חבר ותיק

לא הבנתי, ב input אני רואה שהוא מקבל 5.1 לא 2.ariel-ro כתב:DIALOG שאתה רואה זה בPL2 (שהרסיבר מקבל DOLBY ב2.0 והופך את זה לרב ערוצי)
גם אצלי יש את אותה הבעיה עם סט אחר( ONKYO 608 וPOLK AUDIO מסדרת הTSI), ועדיין לא הצלחתי לפתור את העניין....
בסרטים של 2ch אכן כתוב 2ch
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
אם במצב של 7 ערוצים זה נשמע טוב וכל הרמקולים מאוזנים אז הבעיה לדעתי היא בקידוד של הסרט. תנסה "להרים" עוד את הסנטר.
ולא ייקרה כלום אם תשנה קצת את הכיול האוטומטי, מקסימום תריץ כיול חוזר...
ולא ייקרה כלום אם תשנה קצת את הכיול האוטומטי, מקסימום תריץ כיול חוזר...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.