מק - הקלדת אותיות גדולות באנגלית כשנמצאים בעברית
קיבלתי מק ואני מתרגל אליו יחסית מהר.
כמובן שיש כמה הצקות. הנה אחת שלא מצאתי לה תשובה, אולי מישהו פה יודע:
כשאני במוד הקלדה בעברית אז כדי לכתוב באותיות גדולות באנגלית אני צריך גם ללחוץ על caps lock (שמעביר אותי לאנגלית, וזה נחמד מאוד) וגם ללחוץ כל shift. ב windows מספיק ללחוץ על shift וזה מה שהייתי רוצה.
האם יש הגדרה (או איזה תוכנה להתקין) שתגרום למק להתנהג כך?
כרגע כשshift לחוץ העברית שום דבר לא מוקלד (בלחיצה על אותיות) כך שזה סתם בזבוז.
כמובן שיש כמה הצקות. הנה אחת שלא מצאתי לה תשובה, אולי מישהו פה יודע:
כשאני במוד הקלדה בעברית אז כדי לכתוב באותיות גדולות באנגלית אני צריך גם ללחוץ על caps lock (שמעביר אותי לאנגלית, וזה נחמד מאוד) וגם ללחוץ כל shift. ב windows מספיק ללחוץ על shift וזה מה שהייתי רוצה.
האם יש הגדרה (או איזה תוכנה להתקין) שתגרום למק להתנהג כך?
כרגע כשshift לחוץ העברית שום דבר לא מוקלד (בלחיצה על אותיות) כך שזה סתם בזבוז.
משה
ממש ממש לא, מתכונה אחת שחסרה לי הסקת מסקנות מרחיקות לכת.mp3lll כתב:משעשע שאתה רוצה להפוך את מק ל חלונות.
בכל מקרה אני יודע שהתשובה הזו לא עוזרת לך, אבל אני אישית התרגלתי לעבוד ככה....
הגישה שלי היא הפוכה - עדיף להתרגל לדפולטים המקובלים (פר סביבה מסוימת) מאשר להתאים כל דבר להרגלים הקודמים שלי. אני יומיים עם המחשב החדש וכבר די מורגל ואף מעריך הרבה יתרונות ממשק על פני מה שיש בווינדוז.
אבל מה, פה ושם יש דברים שאפשר להגיד שהם פשוט טעות בממשק - להבדיל מסתם ממשק שונה. (בווינדוז יש הרבה יותר כאלה טעויות).
הדוגמא למעלה היא אחת. זו טעות כי פשוט המקשים לא עושים שום דבר כש shift לחוץ, אז זה סתם בזבוז מצד אחד, ומחייב אותי בעוד הקשה (שאח"כ צריך לבטלה).
עוד דוגמא לטעות ממשק במק זה שאפשר במק להגדיל חלון רק מהפינה הימנית למטה, ולא מכל פינה. זה אומר שאם אני צריך להגדיל חלון קרוב לימין המסך, אני חייב לעשות שתי פעולות: קודם להזיזו שמאלה ואח"כ להגדיל ימינה. אני יודע שיש לזה תירוץ של אסתטיקת המסגרת של החלון אבל זה כאמור רק תירוץ.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
פנטסטי...
עוד שאלה בתחום העברית.
בווינדוז, מותקנת לי תוכנה (די מבוגגת אך סה"כ עוזרת) שנקראית "הפוך על הפוך".
אם בטעות הקלדתי טקסט כשחשבתי שמצב המקשים הוא הפוך ממה שהיה באמת (למשל akuo במקום 'שלום'), אז על ידי סימון והפעלת מקש כלשהו זה הופך לי את זה למה שהתכוונתי, וחוסך מחיקה והקלדה מחדש.
יש משהו דומה למק ?
משה