המכס על מוצרים עומד לרדת בצורה משמעותית!
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73349
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4140508,00.html
פשרה בין האוצר לתמ"ת לקראת ההצבעה בממשלה על דו"ח טרכטנברג: 50% מהמכס על מוצרים המיוצרים בישראל יופחת בהדרגה בין 2012 ל-2014, ואילו המכס על מוצרים בהם אין ייצור מקומי יופחת מיידית ב-100%. עוד סוכם: מעבדות מחו"ל ינפיקו אישורי תקן, בעוד שכיום מכון התקנים מהווה מונופול
פשרה בין האוצר לתמ"ת לקראת ההצבעה בממשלה על דו"ח טרכטנברג: 50% מהמכס על מוצרים המיוצרים בישראל יופחת בהדרגה בין 2012 ל-2014, ואילו המכס על מוצרים בהם אין ייצור מקומי יופחת מיידית ב-100%. עוד סוכם: מעבדות מחו"ל ינפיקו אישורי תקן, בעוד שכיום מכון התקנים מהווה מונופול
אז אפשר לבטל את ההפגנות היום?Huber כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4140508,00.html
פשרה בין האוצר לתמ"ת לקראת ההצבעה בממשלה על דו"ח טרכטנברג: 50% מהמכס על מוצרים המיוצרים בישראל יופחת בהדרגה בין 2012 ל-2014, ואילו המכס על מוצרים בהם אין ייצור מקומי יופחת מיידית ב-100%. עוד סוכם: מעבדות מחו"ל ינפיקו אישורי תקן, בעוד שכיום מכון התקנים מהווה מונופול...
חזון אחרית הימים.
חלומות, חלומות.
[quote="איינשטיין"]מעולה, אנחנו בדרך הנכונה 
מעניין מה זה אומר לגבי מכוניות, שהרי אין יצור מקומי של מכוניות בארץ...[/quote]
עדיין יש מס קניה ומע"מ. כנראה שפשוט יעלו את מס הקניה לרמה שתשלים את המכס.
מה שמעניין אותי מאוד זה איך זה באמת ישפיע. זה אומר שמשחקים יתחילו לעלות כמו באנגליה (רמת מע"מ דומה)? וטלויזיות? איך נדע שמשווקים לא פשוט יגדילו את הרווחיות מבלי להוריד מחירים?
כולנו ראינו מה קרה בשוק הרכב (רכבים בדרגת מיסוי נמוכה נשארו באותו המחיר והיבואנים הרוויחו יותר). איך נדע שזה לא יחזור על עצמו?
צעד מבורך, מדהים אפילו, וקשה להאמין שהאוצר מסכים לכל זה. אבל עדיין, אני לא סומך כל כך על המשווקים בארץ אחרי היסטוריה לא טובה במיוחד עד היום.
מעניין מה זה אומר לגבי מכוניות, שהרי אין יצור מקומי של מכוניות בארץ...[/quote]
עדיין יש מס קניה ומע"מ. כנראה שפשוט יעלו את מס הקניה לרמה שתשלים את המכס.
מה שמעניין אותי מאוד זה איך זה באמת ישפיע. זה אומר שמשחקים יתחילו לעלות כמו באנגליה (רמת מע"מ דומה)? וטלויזיות? איך נדע שמשווקים לא פשוט יגדילו את הרווחיות מבלי להוריד מחירים?
כולנו ראינו מה קרה בשוק הרכב (רכבים בדרגת מיסוי נמוכה נשארו באותו המחיר והיבואנים הרוויחו יותר). איך נדע שזה לא יחזור על עצמו?
צעד מבורך, מדהים אפילו, וקשה להאמין שהאוצר מסכים לכל זה. אבל עדיין, אני לא סומך כל כך על המשווקים בארץ אחרי היסטוריה לא טובה במיוחד עד היום.
התחרות תגרום למחירים לצנוח.flsh כתב:עדיין יש מס קניה ומע"מ. כנראה שפשוט יעלו את מס הקניה לרמה שתשלים את המכס.איינשטיין כתב:מעולה, אנחנו בדרך הנכונה
מעניין מה זה אומר לגבי מכוניות, שהרי אין יצור מקומי של מכוניות בארץ......
צעד מבורך, מדהים אפילו, וקשה להאמין שהאוצר מסכים לכל זה. אבל עדיין, אני לא סומך כל כך על המשווקים בארץ אחרי היסטוריה לא טובה במיוחד עד היום....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
צעד נכון בכיוון. אני רק מקווה שזו לא עוד מסך עשן ושנראה את זה באמת קורה.
עצם העובדה שהתעשיינים השמנים כבר מתחילים עם ההפחדות השחוקות שלהם - "יפוטרו 15000 עובדים" , אולי זה רמז שבאמת יהיה שינוי חיובי.
עצם העובדה שהתעשיינים השמנים כבר מתחילים עם ההפחדות השחוקות שלהם - "יפוטרו 15000 עובדים" , אולי זה רמז שבאמת יהיה שינוי חיובי.
לא ברכב . החתולים השמנים של ענף הרכב מקושרים מידי ליצרנים וליצרנים לא ממש כדאי להתעסק עם שוק כמו שלנו , ואת תשכח שרוב הקניות נעשות על ידיד חברות הליסינג , והנהג הפרטי "מסבסד" אותן , כך שלהכנס ולתת תחרות אמיתית בשוק הזה , זה כמעט בלתי אפשרי , באופן מעשיBonanja כתב:התחרות תגרום למחירים לצנוח.flsh כתב:עדיין יש מס קניה ומע"מ. כנראה שפשוט יעלו את מס הקניה לרמה שתשלים את המכס.איינשטיין כתב:מעולה, אנחנו בדרך הנכונה
מעניין מה זה אומר לגבי מכוניות, שהרי אין יצור מקומי של מכוניות בארץ......
צעד מבורך, מדהים אפילו, וקשה להאמין שהאוצר מסכים לכל זה. אבל עדיין, אני לא סומך כל כך על המשווקים בארץ אחרי היסטוריה לא טובה במיוחד עד היום.......
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני לא רואה את המדינה מפחיתה הכנסות וצריך לזכור שהמונופולים במערכות היבוא לא ממש ששים לשפר יעילות.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
מאמר שקראתי מסכם את המצב הכללי במשפט אחד: עכשיו זה סוציאליזם לעשירים וקפיטליזם לשאר. 40-50% מהמשק מוחזק כרגע על ידי 20 משפחות עם כח קניה מאוד גדול. זאת הבעיה הרצינית פה.
למשל כל מי שיש לו בעל חיים בבית נתקל בזה. יש עשרות חנויות למזון בעלי חיים, המון מזון מיובא ועדיין המחירים ברובם כמעט זהים וגבוהים (ל"פרימיום" עלק, מזון ברמה שלא הייתי מאכיל בה חולדה). ולמה? כי כמה חברות גדולות מייבאות 90% מהמוצרים האלה וליבואן קטן אין סיכוי.
למשל כל מי שיש לו בעל חיים בבית נתקל בזה. יש עשרות חנויות למזון בעלי חיים, המון מזון מיובא ועדיין המחירים ברובם כמעט זהים וגבוהים (ל"פרימיום" עלק, מזון ברמה שלא הייתי מאכיל בה חולדה). ולמה? כי כמה חברות גדולות מייבאות 90% מהמוצרים האלה וליבואן קטן אין סיכוי.
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
רוח חדשה מנשבת בעירנו !
נקווה שתצא לפועל התוכנית הכלכלית
המונופולים יירעדו , והמחירים ירדו , הידד , נצחון לאזרח הקטן
נקווה שתצא לפועל התוכנית הכלכלית
המונופולים יירעדו , והמחירים ירדו , הידד , נצחון לאזרח הקטן
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !
but you can't fool all the people all the time !