המלצה לסאב עד 5K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בשעה טובה החלטתי ללכת על הסט של פוקל Sib&Cub יחד עם אונקיו 808.
אבל אני די מאוכזב מהסאב גם במוזיקה וגם בסרטים שלהם ואני חושב לשבור את הסט ולקחת משהו יותר טוב. נכון לכרגע הוא ממש החוליה החלשה בסט.
אשמח להמלצות לסאב שהוא לא DOWN THROW וכמה שיותר מוזיקלי, פירוט בהמשך.

אחרי כיול של אודיסי הכל טוב, רק שלא מרגישים אותו כמעט.
ברגע שמגבירים אותו הלאה (מעל השליש ווליום) יחד עם Dynamic Eq או ווליום גבוה (שאני פחות אוהב) הוא מתחיל להיות מורגש.
במוזיקה ואפקטים חזקים שיורדים לתחום הנמוך הסאב עצמו מתחיל לרעוד ויוצר לחץ באוזניים (כמו שמרגישים בצלילה...) במקום להרגיש אותו בגוף. מעל שני שליש ווליום מתחיל כבר להרעיד דלתות במטבח.
אני משער שזה נובע משילוב העובדה שהוא יורד רק עד 40HZ וכשמגיעים תדרים יותר נמוכים הם לא נחסמים\מטופלים טוב פלוס העובדה שהוא דוחף כלפי מטה ובווליום הגבוה פשוט כבר מרעיד את עצמו. בשמיעה של Tanoy TS10 הבחנתי בתופעה ביתר שאת, הוא כבר התחיל לרקד על הפרקט בחדר ההדגמה...
האם אני מפספס פה משהו?

ניסיתי לשחק עם עם ה-CROSS OVER ברסיבר ובסאב אבל לדעתי הבעיה בנמוכים מאוד ועל זה אין שום שליטה.
כמובן שאפשר למצוא נקודה ביניים שבה הוא יותר מורגש ורק על גבול המציק אבל זה טוב לכמה קטעים ואז בא קטע אחר שפתאום כן מציק ודורש הורדת ווליום בסאב.
החיבור הוא מ-PRE OUT ל-Line Left.

סופ"ש מצוין

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9042
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1352 פעמים

שליחה #2 

תנסה לחבר ברסיבר את הכבל ליציאת הסאב העליונה (בצבע סגול על רקע לבן) ולא לזו של ה pre out (סגול עם רקע מנוקד).
זה אמור לפתור לך את הבעיה לדעתי...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

אשמח להמלצות לסאב שהוא לא DOWN THROW
פלוס העובדה שהוא דוחף כלפי מטה ובווליום הגבוה פשוט כבר מרעיד את עצמו
...
העובדה שהסאב עם דרייבר שיורה כלפי מטה אינה מהווה שום חיסרון כזה או אחר ואינה משפיעה על התוצאה הסופית.
וכמה שיותר מוזיקלי
...
לא קיים כזה דבר סאב (או רמקול) "מוזיקלי". אתה פשוט מחפש סאב טוב למחירו.

אני מקבל את הרושם שהסאב שצורף בחבילה פשוט קטן על הדרישות שלך.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

HazooM כתב:
אשמח להמלצות לסאב שהוא לא DOWN THROW
פלוס העובדה שהוא דוחף כלפי מטה ובווליום הגבוה פשוט כבר מרעיד את עצמו
...
העובדה שהסאב עם דרייבר שיורה כלפי מטה אינה מהווה שום חיסרון כזה או אחר ואינה משפיעה על התוצאה הסופית.
וכמה שיותר מוזיקלי
...
לא קיים כזה דבר סאב (או רמקול) "מוזיקלי". אתה פשוט מחפש סאב טוב למחירו.

אני מקבל את הרושם שהסאב שצורף בחבילה פשוט קטן על הדרישות שלך.
...
אתה כנראה צודק אבל זה הרושם שקיבלתי משניים כאלה, פשוט נראה שפיזית אם הוא היה דוחף הצידה היה לו פחות אפשרות להרעיד את עצמו.
אתה צודק גם בעניין השני ומכיוון שכרגע עוד יש לי אפשרות להזדכות על מחיר הנוכחי אז אשמח להמלצות.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

avihuli כתב:תנסה לחבר ברסיבר את הכבל ליציאת הסאב העליונה (בצבע סגול על רקע לבן) ולא לזו של ה pre out (סגול עם רקע מנוקד).
זה אמור לפתור לך את הבעיה לדעתי...
...
מסתבר שטעיתי והוא דווקא היה מחובר ליציאה עם הרקע הלבן, בכל מקרה ניסיתי את החיבור השני אבל מבדיקה קצרה לא מרגיש הבדל, אבחן יותר לעומק כשיהיו תנאים שמאפשרים בדיקה רועשת יותר.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #6 

אתה צודק גם בעניין השני ומכיוון שכרגע עוד יש לי אפשרות להזדכות על מחיר הנוכחי אז אשמח להמלצות.
...
מה התקציב? (ה 5K שציינת בראש התרד?) האם אתה פתוח לרכישה מחו"ל?

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כן, התקציב 5K ויש אפשרות לשדרג את מה שקיים בסט שרכשתי כך שחו"ל לא אפשרי אלא אם אני מבטל את כל העסקה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

כן, התקציב 5K ויש אפשרות לשדרג את מה שקיים בסט שרכשתי
...
סאבים ב 5K לא חסר. כדאי שתלך למקום עם כמה בתצוגה ופשוט "תטחן" אותם.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

HazooM כתב:
כן, התקציב 5K ויש אפשרות לשדרג את מה שקיים בסט שרכשתי
...
סאבים ב 5K לא חסר. כדאי שתלך למקום עם כמה בתצוגה ופשוט "תטחן" אותם.
...
חשבתי לקבל המלצות יותר ספציפיות..משהו שאמור להיות יותר טוב מה-Sib2 ונותן יותר תמורה בטווח המחיר הזה.
שמעתי את Asw608 B&W, Morel PSW8 B&W,ו-Radius 360 האם "אחיהם" היותר גדולים ASW610, PSW10 ו-Radius 370 עונים לדרישות הנ"ל? ומי מבניהם אמור להיות יותר טוב? שמעתי אותם במקומות שונים.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #10 

חשבתי לקבל המלצות יותר ספציפיות...
...
זה נכנס לתקציב - Velodyne CHT-12Q

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

HazooM כתב:
חשבתי לקבל המלצות יותר ספציפיות...
...
זה נכנס לתקציב - Velodyne CHT-12Q
...
אכן נכנס לתקציב. דיברתי קצת עם המשווק שלהם ואין אפשרות לשמוע אותם, הוא דווקא המליץ לעלות לSPL-800 בשביל להרגיש הבדל משמעותי יחסית ל-Cub2, יכול להיות שהוא צודק אבל בכל מקרה קשה להחליט לקנות על עיוור.
מצד שני הלכתי לשמוע היום את B&W610, Morel psw8 מול ה-Cub2 וכולם מציקים באוזניים בווליום גבוה, ספציפית אצלם גם בווליום נמוך כשהרמקולים הקדמיים מנוטרלים מרגישים ברעידות קלות במדפי התצוגה כך שההבדל לא גדול או לפחות לא עם האקוסטיקה בחנות.
כשנציג החנות שמע שאני שוקל את הוולודיין האמור, הוא טען שאין מה להשוות אותם ל-B&W ודי קטל אותם, הוא הציע Klipsch rt10 (שנשאר להם סגור) שחורג מהתקציב משמעותית וגם צריך לקחת על עיוור. לי נראה שהביקורת השלילית כלפי וולודיין כבר לא נובעת משיקולים מקצועיים, מה דעתכם?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

הוא דווקא המליץ לעלות לSPL-800 בשביל להרגיש הבדל משמעותי יחסית ל-Cub2
...
מצחיק בהתחשב בזה שדגם ה CHT-12Q אוכל את ה SPL-800. בכלל היתרון של ה 800 על ה cub הוא קטן למדי.
כשנציג החנות שמע שאני שוקל את הוולודיין האמור, הוא טען שאין מה להשוות אותם ל-B&W ודי קטל אותם
...
שטויות במיץ. רוב אנשי המכירות ממליצים על מה שהם רוצים למכור ולא בהכרח על המוצר הטוב יותר.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

[
quote="HazooM"]
הוא דווקא המליץ לעלות לSPL-800 בשביל להרגיש הבדל משמעותי יחסית ל-Cub2
...
מצחיק בהתחשב בזה שדגם ה CHT-12Q אוכל את ה SPL-800. בכלל היתרון של ה 800 על ה cub הוא קטן למדי.
...
לא מצאתי הרבה ביקורות עליו ספציפית.
http://www.avhub.com.au/index.php/Produ ... oofer.html
http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 862/review

אזור ההאזנה בערך 20 מ"ר וסה"כ חלל של 40+ יחד עם המטבח. האם ה-12 לא עלול להיות חזק מדי?
כשנציג החנות שמע שאני שוקל את הוולודיין האמור, הוא טען שאין מה להשוות אותם ל-B&W ודי קטל אותם
...
שטויות במיץ. רוב אנשי המכירות ממליצים על מה שהם רוצים למכור ולא בהכרח על המוצר הטוב יותר.
...
זה נכון בדרך כלל, אבל כיוון שזו חנות מתמחה שהומלצה כאן בפורום ציפיתי שהגישה תהיה יותר מקצועית. האמון שהיה לי די נשבר באותו הרגע ואני מאוד מתלבט אם בכלל להמשיך איתם או לבטל הכל אפילו אם יעלה לי קצת יותר במקום אחר.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

אזור ההאזנה בערך 20 מ"ר וסה"כ חלל של 40+ יחד עם המטבח. האם ה-12 לא עלול להיות חזק מדי?
...
לא לדאוג, גם סאב בגודל של מקרר לא יהיה "חזק מדי" מכיון שיש לך תמיד שליטה על העוצמה. שלא נדבר על העובדה
שהסאב הזה מגיע עם room correction ושלט רחוק - שני דברים מאד שימושיים ולא נפוצים ברמת התקציב הזו.
זה נכון בדרך כלל, אבל כיוון שזו חנות מתמחה שהומלצה כאן בפורום ציפיתי שהגישה תהיה יותר מקצועית. האמון שהיה לי די נשבר באותו הרגע ואני מאוד מתלבט אם בכלל להמשיך איתם או לבטל הכל אפילו אם יעלה לי קצת יותר במקום אחר.
...
עסק זה עסק ולא יעזור כלום. האם לרכוש שם או במקום אחר זו החלטה אישית שלך, העיקר שתהיה שלם עם זה.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

היי,

הענינים נרגעו עם החנות, הם הציעו במקום CHT-12Q לקחת את היורש החדש יותר EQ-MAX12 בערך באותו מחיר או Focal SW700v, הם בדיעה שבגלל שמדובר בסטליטים יש חשיבות שהסאב יהיה מאותו יצרן.

אני לא מוצא שום דבר (חוץ מהודעות לעיתונות) על EQ-MAX12 ומעבר לזה שהוא נראה קצת פחות טוב חיצונית אין לי מושג אם הוא אכן מהווה חלופה תואמת למקור, מישהו מכיר?

תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #16 

לגבי ה-EQ-MAX: http://www.audioholics.com/reviews/spea ... subwoofers
בלינק הזה מהאתר של ולודיין אפשר לראות שסדרת ה-EQ-MAX היא אכן המחליפה הרשמית של סדרת ה-CHT...

לא מסכים לגבי הדעה של החנות שיש חשיבות להתאמה בין הסאטליטים לסאב, בפרט בהתחשב בעובדה שבין מערכת הכיול האוטומטי באונקיו 808 לאקולייזר הפנימי ב-EQ-MAX 12, סביר להניח שאפשר להתאים אותו יחסית בקלות לשאר המערכת. (Y)

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

epony כתב:לגבי ה-EQ-MAX: http://www.audioholics.com/reviews/spea ... subwoofers
בלינק הזה מהאתר של ולודיין אפשר לראות שסדרת ה-EQ-MAX היא אכן המחליפה הרשמית של סדרת ה-CHT...

לא מסכים לגבי הדעה של החנות שיש חשיבות להתאמה בין הסאטליטים לסאב, בפרט בהתחשב בעובדה שבין מערכת הכיול האוטומטי באונקיו 808 לאקולייזר הפנימי ב-EQ-MAX 12, סביר להניח שאפשר להתאים אותו יחסית בקלות לשאר המערכת. (Y)
...
גם אני חושב כמוך אבל מאחר שאני חדש בזה קטונתי מלהתעלם מחוות דעת של מנוסים וותיקים ממני בתחום.
מובן לי שזה המחליף הרשמי, פשוט מחיר ההשקה שלהם שונה לחלוטין, הישן יותר הושק במחיר של 1300$+ והנוכחי ב-700$+ כך שחשבתי שאולי יש איזשהו חיסרון בסדרה החדשה לעומת הישנה.
הפרטים בסקירה הזו ואחרות למעט הקטע הקטן בסוף בעיקר לקוחים מפרסומי היצרן, לא מצאתי סקירה מעמיקה עם השוואה למתחרים כלשהם. עכשיו שמתי לב שהסקירה די חדשה כך שזה מסביר למה לא עשו עדיין את הסקירה המעמיקה.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #18 

שתי שאלות שמסקרנות אותי. מפני שאני משתמש בסט שקנית כולל הסאב כבר שנתיים חודש הבא.

מה גודל החלל שלך?
האם ניסית לשנות את עוצמת הDB שהרסיבר נותן לאחר הכיול?
אני העלתי 3 באחוריים ובסאב לפני חודש חודשיים בכיול האחרון ולאחר כמה ימים העלתי בעוד 3 סך הכל 6 כרגע.
את הקדמיים הגדרתי FULL BAND כדי שאני אוכל להגדיר שהסאב יעבוד בDOUBLE BASS.
האחוריים והסנטר מוגדרים על 80 בחיתוך, הסאב על 120 בחיתוך ברסיבר.
בסאב המחוג על מקסימום בקרוס של תדר החיתוך.

הסאב מכוון בדיוק על חצי מהעוצמה שלו.
רסיבר אונקיו 607.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

DorM כתב:שתי שאלות שמסקרנות אותי. מפני שאני משתמש בסט שקנית כולל הסאב כבר שנתיים חודש הבא.

מה גודל החלל שלך?
האם ניסית לשנות את עוצמת הDB שהרסיבר נותן לאחר הכיול?
אני העלתי 3 באחוריים ובסאב לפני חודש חודשיים בכיול האחרון ולאחר כמה ימים העלתי בעוד 3 סך הכל 6 כרגע.
את הקדמיים הגדרתי FULL BAND כדי שאני אוכל להגדיר שהסאב יעבוד בDOUBLE BASS.
האחוריים והסנטר מוגדרים על 80 בחיתוך, הסאב על 120 בחיתוך ברסיבר.
בסאב המחוג על מקסימום בקרוס של תדר החיתוך.

הסאב מכוון בדיוק על חצי מהעוצמה שלו.
רסיבר אונקיו 607.
...
חלל ההאזנה הוא בסביבות 24 מטר, יחד עם המטבח 50.
ניסיתי לשחק עם ה-DB של הרסיבר, אבל זה נשמע אותו דבר כמו להגביר את הווליום בסאב.

אני על שליש ווליום ו-5DB- כמו שיצא בכיול, אבל אני ינסה מה שעשית עם ה-DOUBLE BASS. "*עריכה* - ניסיתי את העניין אבל זה דווקא גרם לזה שאצטרך להוריד את הווליום. הבעיה לא מורגשת תמיד אבל בשירים שיש בס נמוך מאוד והווליום גבוה מדי מתחיל העניין הזה שמציק. האודיסי היה אמור לפתור את זה, הבעיה היא שהוא עושה את הכיול ברמה של 75DB שזה אפילו יותר נמוך משליש ווליום וכעוד מוסיף -5DB- לרמת הסאב וברגע שמגבירים מעבר לזה הוא יוצא מאיזון?

הסאב מחובר מ-LFE של הרסיבר לכניסות ה-LEFT/RIGHT עם מפצל.
אני בודק כרגע בלי אחוריים וסנטר שכיביתי כרגע כי אני שוקל לוותר עליו משיקולים ויזואליים ואני בוחן את המצב בלעדיו.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #20 

יכול להיות שהחלל גדול עליו?
אצלי חלל האזנה הוא 10 מ"ר ומאחורי החדר שגדול.
אם נתת למערכת לכייל כמו שצריך קשה לי לחשוב על פיתרון שיגרום לך להשאיר את הסאב.

גילוי נאות - אני לא שומע מוזיקה עם המערכת, אך ורק סרטים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”