3,000-3,500 ואחרי הרבה התלבטויות קניתי את ה LGLD650.
אחריות 3 שנים של ח.י.
היא הגיעה אלי רק אתמול ועדיין לא עמדה בכל המבחנים- לכן ביקורת ראשונית:
היות ואין לי סטרימר או לפטופ, אחת הדרישות שהעמדתי לטלוויזיה היא היכולת לקרוא סרטים בפורמט MKV וקריאת תרגום לא מובנה מה USB. אני לא צרכן סרטים/סדרות גדול במיוחד ולכן לא רציתי לקנות סטרימר בעוד 500 ש"ח רק כדי שאוכל לראות סרט פעם-פעמיים בחודש. אז אכן, אני שמח לבשר שהיא קוראת את שני סוגי הפורמטים.
אבל האודיו... האודיו הפיל אותי.
ידעתי מראש שהיא לא יודעת קוראת קבצים עם פורמט אודיו של DTS. ספגתי.
אבל רק אחרי שהתקנתי אותה הבנתי שהיא גם לא קוראת AC3!!! מסתבר שהיא יודעת לקרוא רק דולבי...
עד עכשיו לא הצלחתי לממש את ה"קרייבינג" ולהתענג על סרט HD לראשונה בסלון שלי, ולהעמיד את הטלוויזיה במבחן האמיתי שלה.
האמת- מבאס ממש. "פורמט השמע לא נתמך" מודיעה לי בצער ה LG וכאילו שעושה לי אצבע משולשת.
הסרטים נראים על גבי המסך- אך בלי סאונד
עד שאקנה פאקניג סטרימר, אצטרך לחכות בסבלנות.
אם הייתי יודע שאצטרך לקנות סטרימר כך או כך, זה היה חוסך לי הרבה זמן חיפושים ופותח לי הרבה אופציות שפסלתי בדרך בגלל המגבלה הזו.
אני מאמין שעוד שנה שנתיים כל הטלוויזיות יוכלו לקרוא את כל הפורמטים או שכבר תגיע עם סטרימר מובנה כלשהו.
הרי צריך שיהיה לאן להתקדם, לא?
לגבי כל השאר:
היות וזו הטלוויזיה השטוחה הראשונה שלי, היה לי ברור שאצטרך להתרגל לשידורי ה SD, שבכל הטלוויזיות נראים באיכות נמוכה בהרבה מאשר בטלוויזיות הישנות. ובכן, יחסית, שידורי ה SD הם לא רעים.
לגבי ה HD אין תלונות. יש לי YES MAX וה HD שראיתי הוא סה"כ בסדר גמור (למרות ששוב- המבחן האמיתי הם סרטי ה HD שמורידים). ה true motion בהחלט עושה את העבודה והתנועות חלקות ויפות, גם צפייה קצרה בסרטים שיש לי- הראתה תמונה יפה מאוד (ולא "טובה מדי" עד לכדי הרגשה לא טבעית, כפי שחששתי).
ישנן הרבה אופציות לשינוי התמונה עם טווח מפתיע, גם ב HD כמובן, וזה מאפשר התאמה מושלמת. פלוס גדול!
אני חייב לציין שהסאונד שלה לא מרשים בכלל. זה לא שהוא לא מגיע לווליום גבוה, כפי שקראתי באחת הביקורות, אלא שהוא פשוט מוגבל באיכות, גם אחרי משחק עם הגדרות הסאונד.
לסיכום (ביניים) עוד לא ראיתי סרט באיכות גבוהה שגרם לי לחייך יותר מדי- אבל המשך יבוא.
חוץ מהקטע של קריאת הקבצים, שום דבר לא באמת הפתיע אותי, לא לחיוב ולא לשלילה.
אז... מישהו מבין בסטרימרים?