ייעוץ לגבי סט 5.1 לחיבור עם רסיבר Marantz SR4300, עד 2000-2500 ש"ח.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

שליחה

אני עובר דירה ואין לי מקום יותר לרמקולים הגדולים שלי (הם גם גרועים, אבל זה סיפור אחר...).
אני מחפש סט של סטליטים ובאס אקטיבי. מדובר על סלון ממוצע-מינוס כך שאין דרישה לעוצמה רצינית.
אני כן קצת חושש לקנות רמקולים עדינים מדי ולשרוף אותם, כי להבנתי הרסיבר הזה מוציא הרבה מעבר למה שסטליט צנוע דורש - כמה הסיכון הזה מוחשי?

השימוש העיקרי הוא סרטים/סדרות ומדי פעם מוסיקה (החל מדברים רגועים כמו קווין או פינק פלויד ועד מטאל כבד מאד...). ברור לי שבשביל מוסיקה צריך רמקולים רצפתיים, אבל זה לא עומד לקרות. ובין כה וכה מעל 95% מהשימוש הוא לצפיה בסרטים וסדרות כך שאני מוכן לחיות עם הפשרה. ובכל זאת, אם אפשר אז שהסט לא יהיה גרוע לגמרי במוסיקה :D

מה מומלץ? יש הרבה יותר מדי דגמים מעניינים בזאפ והייתי שמח לצמצם את הרשימה בעזרת הפורום לפני שאני הולך ומקשיב בעצמי ל-40 סטים שונים.
ראיתי המון המון המלצות על Energy Take Classic בחו"ל, והאמת שאם מביאים אותם עם שרות כמו מאסטופ זה עדיין יכול להכנס לתקציב. אם יש הצדקה אני בהחלט מוכן לשקול משהו כזה.

זהו, תודה לכל מי שטרח לקרוא את החפירות עד כאן.... מחכה להמלצות.

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אולי הגזמתי עם הטקסט...?

אני אתצמת לרווחת כולם: אני מחפש סט 5.1 קומפקטי במידותיו עד 2500 ש"ח, שיחובר לרסיבר מרנץ SR4300. מוכן להזמין מחו"ל אם יש הצדקה.

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555

שליחה

nitzanj כתב:אולי הגזמתי עם הטקסט...?

אני אתצמת לרווחת כולם: אני מחפש סט 5.1 קומפקטי במידותיו עד 2500 ש"ח, שיחובר לרסיבר מרנץ SR4300. מוכן להזמין מחו"ל אם יש הצדקה.
...
הייתי ממליך רק על יבוא אישי כי תקבל משהו הרבה יותר איכותי בכסף הזה.

יש את בסט הבא של אינפיניטי שהוא מאוד מומלץ שעד לא מזמן עלה 1200$ ועכשיו נמכר באמזון במחיר מדהים של 500$.

יש רק בעיה קטנה אחת...אחרי מיסים ושילוח זה יגיע ל 3300 ש"ח שזה קצת מעל התקציב שלך אבל בהחלט שווה להגדיל את התקציב עבור הסט הזה.

ציון

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

זה נראה כמו משהו שבהחלט יעשה את העבודה אבל זאת מתיחה גדולה מדי לתקציב. גם 2500 זה מעבר לתכנון האמת אבל עד לשם עוד איכשהו אני יכול להגיע....

ftzahi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה

איך הסט הזה לעומת ה-KEF 3005SE?

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

יש עוד הצעות? משהו קצת יותר זול?

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אחרי מספר ימים וקריאה בפורום אלה המסקנות:
יש את הסט של אינפיניטי ש-zionc ממליץ עליו בחום (בכל ת'רד שנפתח בנושא :mrgreen: )
ויש את ה-Energy Take Classic שמדי פעם צץ

האם ניתן להבין מכך שלא קיים שום סט אחר נורמלי באזור ה-2000-2500 ש"ח בארץ...?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

יש כמה אופציות בתקציב הזה בארץ, אבל הן כנראה לא יהיו טובות כמו המערכות שאפשר להשיג בתקציב הזה בחו"ל...

- מורל פרימו או נובה
- קנטון מובי 85
- JAMO A102
- טאנוי EFX או SFX

שאלת לגבי ה-KEF3005, אבל הוא עולה משהו כמו 7,000 ש"ח, אז לא ברור לי איך זה מסתדר עם התקציב שהגדרת, שהוא בערך שליש מכך...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

אני כן קצת חושש לקנות רמקולים עדינים מדי ולשרוף אותם, כי להבנתי הרסיבר הזה מוציא הרבה מעבר למה שסטליט צנוע דורש - כמה הסיכון הזה מוחשי?
...
אל חשש, הרמקולים לא עדינים מדי ולא ישרפו לך.

בהזמנת סט מחו"ל צריך לשים לב שהסאבוופר דורש חיבור לחשמל ובדר"כ אלו לא תומכים ב 220v ולכן אתה תזדקק
לשנאי מה שהופך את כל העניין ללא כדאי. הסטים שהומלצו בשרשור בסה"כ קולעים יפה למסגרת התקציב.

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

ה-Energy (למשל) עולים פה 3600 ש"ח ולהביא מארה"ב עולה משהו 2300-2500. איך שנאי הופך את העניין ללא כדאי?
יש לי פה שנאי שנקנה מתישהו ב-60-70 ש"ח ולא נמצא בשימוש (מדובר שנאי אמיתי ממיר מתח, לא חתיכת פלסטיק כדי להתאים את החיבור) - זה לא יעשה את העבודה? או שצריך משהו מיוחד בשביל סאב ותהיה לי בעיה?

kongo99
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253

שליחה

אתה בטוח במחיר שמצאת? ממה שאני בדקתי,שילוח הכי זול יוצא 2800 שקל

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אתה צודק, זה יוצא בערך 2800. החבילה שלהם הרבה (הרבה!) יותר גדולה ממה שחשבתי.

קופסה של 100X60X50... הרבה מאד קלקר יש שם :?

אפשר לחסוך איזה 400 שקל אם יש לך שם איזה מישהו שיפרק ויארוז מחדש בצורה קצת יותר יעילה :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אתה כנראה תצטרך ממיר מתח קצת יותר רציני ממשהו ב-60-70 ש"ח... הממיר מתח צריך להיות מסוגל להתמודד עם ההספק של המערכת הזאת, שמוערך ב-200W, מה שאומר שתצטרך משהו כזה...

kongo99
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253

שליחה

אם האנרג'י באמת עולים 3600(ואולי פחות אחרי הנחה) בסופו של דבר ישתלם יותר לקנות בארץ(עניין הביטוח וכו) :?

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

טוב עושה רושם שבפחות מ-3500-4000 אין רמקולים שייתנו לי סאונד סביר למוסיקה. אמנם אני לא מפונק מאד ובסה"כ הסט ישמש בעיקר לסרטים אבל זה מרגיש כמו קניה לא ממש כדאית.

יש מצב לזוג מדפיים+סאב סבירים באזור ה-2500 ש"ח?
הדרישות אותן דרישות - ק"ב בעיקר (יש לי סראונד וסנטר גרועים שיוחלפו מתישהו בעתיד), ומוסיקה קצת - רוק קל וכבד וכו'.

עריכה: כתבתי 'מדפיים' אבל התכוונתי גם לסטליטים. ברור לי שזה מלכתחילה פחות טוב למוסיקה וזה בסדר. רק שלא יהיו סטליטים גרועים מדי :?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

שוב, בתקציב הזה לא תמצא מציאות גדולות מדי, כי סאב סביר מתחיל במשהו כמו 2,000 ש"ח...

הכי הרבה תמורה למחיר תקבל בלוחות יד שנייה, אם אין לך בעיה עם זה...

אם אתה מתעקש על חדש, אפשר לנסות משהו בסגנון של סאב וורפידייל SW150 או PC8 PLUS שיעלה בסביבות ה-1,500 ש"ח, ולצוות להם זוג מדפיים - למשל:
- וורפידייל דיאמונד 10.1
- MISSION M30i
- MISSION MX1
- מוניטור אודיו M1

סאטליטים סבירים יעלו אותו דבר כמו המדפיים הסבירים לעיל בגלל שיש פרמיה על הגודל והעיצוב שלהם... אם זה שיקול פחות קריטי, אז הייתי הולך על מדפיים במקומך...

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אוקי אני צריך לעשות קצת סדר.

להערכתי מדפיים בסגנון ה-Wharfedale 10.1 בהחלט יספקו אותי. אני לא חושב שבשביל האוזן שלי, בשלב הזה, שווה להשקיע יותר מ-1500 ש"ח על זוג. אתה (וגם אחרים...) אומרים שסאב ב-1000-1500 ש"ח זה גרוע.

נניח ואני כן מגדיל את התקציב. אז אני קונה את הזוג מדפיים (1400 ש"ח) וסאב כלשהו ב-2100-2200.
אז עוד שנה אני משלים עוד זוג וסנטר מהסדרה ל-5.1 - כמה זה יותר טוב מהסט של Energy למשל, שגם אותו אני יכול לקנות אם אני כבר מותח את התקציב?

אגב אני לתומי חשבתי שסטליטים דווקא עולים פחות אבל אם בשביל אותה איכות משלמים פחות על מדפיים אז אין פה דילמה, רק מדפיים...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”