פיוז לסאב?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

שלום,

הסאב FV12 בדרך אליי, ייקח לו חודש-חודשיים להגיע, בכל מקרה קיבלתי מייל מהחברה שהם צריכים לשלוח לי פיוז, " Also I need to send you the fuse for 220v", הבחור אמר שההתקנה של זה פשוטה והוא ישלח לי הסבר איך להתקין את זה.

מישהו יכול לתת לי אור על הנושא? אני ואלקטרוניקה לא חברים :)

שיהיה יום מעולה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תתחדש

אין בעיה להחליף פיוז.

ישנן שתי אפשרויות

או שניתן לגשת לבית הפיוז, שממוקם חיצונית ואז פשוט פותחים אותו שולפים את הפיוז הקיים ומכניסים את החדש.

אופציה אחרת היא שהפיוז ממוקם בתוך הסאב מה שאומר ,שתתצטרך לשלוף את המגבר, להחליף ולהחזיר חזרה. ענין של פתיחת מספר ברגים והחזרתם.

כל העסק לוקח כמה דקות בודדות ולא דרוש שום יידע מוקדם.

מה שכן לא לשכוח לנתק מהחשמל לפני ההתעסקות .

בהצלחה.

bangoo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

Bonanja כתב:שלום,

הסאב FV12 בדרך אליי, ייקח לו חודש-חודשיים להגיע, בכל מקרה קיבלתי מייל מהחברה שהם צריכים לשלוח לי פיוז, " Also I need to send you the fuse for 220v", הבחור אמר שההתקנה של זה פשוטה והוא ישלח לי הסבר איך להתקין את זה.

מישהו יכול לתת לי אור על הנושא? אני ואלקטרוניקה לא חברים :)

שיהיה יום מעולה.
...
בוקר טוב,
איזה מוזר גם אני הזמנתי אותו בערך כמה ימים לפנייך ושלחתי אותו גם בשילוח ימי ולא קיבלתי מייל כזה מוזר :?
עוד מה שמוזר זה שיש להם מתג מאחורה שמעביר את הסאב לעבוד ב-220V.
אשמח כשזה יגיע שנהיה בקשר ואני יבדוק את הפיוז אצלי.
יניב

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

istarmini כתב:תתחדש

אין בעיה להחליף פיוז.

ישנן שתי אפשרויות

או שניתן לגשת לבית הפיוז, שממוקם חיצונית ואז פשוט פותחים אותו שולפים את הפיוז הקיים ומכניסים את החדש.

אופציה אחרת היא שהפיוז ממוקם בתוך הסאב מה שאומר ,שתתצטרך לשלוף את המגבר, להחליף ולהחזיר חזרה. ענין של פתיחת מספר ברגים והחזרתם.

בהצלחה.
...
תודה רבה, קיבלתי הסבר מהבחור איפה זה נמצא.

"The fuse box is beneath the power cord socket. Use tweezers to open it and replace the fuse. "

לפי מה שאני מבין צריך לשלוף את הפיוז עם מלקחיים קטנות\פינצטה והפיוז עצמו נמצא מתחת ללוח של החשמל?

תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

Bonanja כתב:

אין בעיה להחליף פיוז.

ישנן שתי אפשרויות

בהצלחה.
...

"The fuse box is beneath the power cord socket. Use tweezers to open it and replace the fuse. "

לפי מה שאני מבין צריך לשלוף את הפיוז עם מלקחיים קטנות\פינצטה והפיוז עצמו נמצא מתחת ללוח של החשמל?

תודה.
...
אה מאוד פשוט

להבנתי ומהתבוננות בתמונה של הסאב מאחור יש כנראה מכסה פלסטיק, מתחת לחיבור החשמל בסאב, שהפיוז נמצא בתוכו.
עושה רושם שהמכסה תפוס בלחיצה ולכן אתה פותח אותו והפיוז יהיה בפנים. פשוט תחליף ותסגור חזרה.

יתכן שהכוונה שלו היא שיש צורך לשלוף את בית חיבורי החשמל על ידי שחרור שני ברגים. קשה לדעת לפי התמונה.

בכל מקרה הסר דאגה מלבך מדובר בהליך פשוט ביותר.

מה שכן אני מתפלא למה אתה צריך לעשות זאת, במיוחד שיש מאחור בורר 110/220 ? :roll: :roll:

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

istarmini כתב:
Bonanja כתב:

אין בעיה להחליף פיוז.

ישנן שתי אפשרויות

בהצלחה.
...

תודה.
...
אה מאוד פשוט

להבנתי ומהתבוננות בתמונה של הסאב מאחור יש כנראה מכסה פלסטיק, מתחת לחיבור החשמל בסאב, שהפיוז נמצא בתוכו.
עושה רושם שהמכסה תפוס בלחיצה ולכן אתה פותח אותו והפיוז יהיה בפנים. פשוט תחליף ותסגור חזרה.

יתכן שהכוונה שלו היא שיש צורך לשלוף את בית חיבורי החשמל על ידי שחרור שני ברגים. קשה לדעת לפי התמונה.

בכל מקרה הסר דאגה מלבך מדובר בהליך פשוט ביותר.

מה שכן אני מתפלא למה אתה צריך לעשות זאת, במיוחד שיש מאחור בורר 110/220 ? :roll: :roll:
...
שאלה טובה, בכל מקרה נחכה שהסאב יגיע ונחלליף את הפיוז, תודה רבה על העזרה (Y)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #7 

מטרת הפיוז להגן על הסאב כשעובדים במתח של 110 הזרם הנצרך עבור אותו הספק הוא גדול יותק ולכן עבור מתח של 110 צריך להיות פיוז בעל ערך גדול יותק מאשר במיקרה שעובדים עם 220.

כך שנכון שיש בורר בין המתחים אבל אם תעבוד עם מתח של 220 ופיוז של 110 הפיוז יהיה גדול מידי ולא ממש יגן על הסאב.

אם ב 110 הפיוז צריך להיות 5A ב 220 הפיוז צריך להיות 2-3A

מקווה שזה מעט יותר מובן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #8 

molvy כתב:מטרת הפיוז להגן על הסאב כשעובדים במתח של 110 הזרם הנצרך עבור אותו הספק הוא גדול יותק ולכן עבור מתח של 110 צריך להיות פיוז בעל ערך גדול יותר מאשר במיקרה שעובדים עם 220.

כך שנכון שיש בורר בין המתחים אבל אם תעבוד עם מתח של 220 ופיוז של 110 הפיוז יהיה גדול מידי ולא ממש יגן על הסאב.

מקווה שזה מעט יותר מובן
...

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

molvy כתב:מטרת הפיוז להגן על הסאב כשעובדים במתח של 110 הזרם הנצרך עבור אותו הספק הוא גדול יותק ולכן עבור מתח של 110 צריך להיות פיוז בעל ערך גדול יותק מאשר במיקרה שעובדים עם 220.

מקווה שזה מעט יותר מובן
...
אז כל מטרת הפיוז היא הגנה על הסאב שלא ישרף אפ אני מבין נכון?

תודה :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

molvy כתב:
molvy כתב:מטרת הפיוז להגן על הסאב כשעובדים במתח של 110 הזרם הנצרך עבור אותו הספק הוא גדול יותק ולכן עבור מתח של 110 צריך להיות פיוז בעל ערך גדול יותר מאשר במיקרה שעובדים עם 220.

מקווה שזה מעט יותר מובן
...
...
זה ברור רק למה הוא אמור להתעסק עם זה? הוא הזמין סאב, עבור שימוש באזור של 220 ,הם צריכים להתקין פיוז מתאים .

לא ברור לי הענין הזה. 8O

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

istarmini כתב:
molvy כתב:

מקווה שזה מעט יותר מובן
...
...
זה ברור רק למה הוא אמור להתעסק עם זה? הוא הזמין סאב, עבור שימוש באזור של 220 ,הם צריכים להתקין פיוז מתאים .

לא ברור לי הענין הזה. 8O
...
אני מניח שהם התבלבלו בגלל שכתובת המשלוח עצמה היא לארה"ב, משלוח דרך USHOPS(למרות שציינתי שהסאב צריך לעבוד על 220 וישלח לארץ), לא נורא... קורה =\

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

Bonanja כתב:
istarmini כתב:
molvy כתב:

מקווה שזה מעט יותר מובן
...
...

לא ברור לי הענין הזה. 8O
...
אני מניח שהם התבלבלו בגלל שכתובת המשלוח עצמה היא לארה"ב, משלוח דרך USHOPS(למרות שציינתי שהסאב צריך לעבוד על 220 וישלח לארץ), לא נורא... קורה =\
...
אה או קיי זה כבר הסבר הגיוני לסיפור הזה. (Y)

בכל מקרה הסר דאגה מלבך הליך פשוט.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כבר הסרתי :)
תודה רבה על העזרה חבר'ה, שיהיה יום טוב.

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #14 

כשאני הזמנתי את הסאב FV12, אמרתי לו שאני מישראל ואני משתמש ב220.
הבחור אמר לי שהוא יחליף לי את הפיוז ואת הסוויץ' לפני שהוא ישלח אותו.
כשהם שלחו את הסאב הם שלחו לי מייל שבגלל שהכתובת היא בארה"ב, הם לא ידעו אם אני יבדוק אותו שם או פה בישראל, ולכן הוא צירף לי בתוך הקופסא זוג פיוזים מתאימים והסביר לי איך להחליף אותם...

ההחלפה מאוד פשוטה. מתחת לכניסה של החשמל יש מכסה פלסטיק (בשליש התחתון של החיבור), תשלוף אותו בעזרת מברג. ברגע שזה יצא תראה שם 2 פיוזים ל-110V, פשוט תשלוף אותם החוצה ותחליף בפיוזים המתאימים. לאחר מכן החזר את ה"מגירה" עם הפיוזים פנימה (לא תוכל להתבלבל בכיוון).
וזהו יש לך פיוזים מתאימים (Y)

רק אל תשכח להחליף את הסוויץ' ל220V :lol:

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

vivasultan כתב:כשאני הזמנתי את הסאב FV12, אמרתי לו שאני מישראל ואני משתמש ב220.
הבחור אמר לי שהוא יחליף לי את הפיוז ואת הסוויץ' לפני שהוא ישלח אותו.
כשהם שלחו את הסאב הם שלחו לי מייל שבגלל שהכתובת היא בארה"ב, הם לא ידעו אם אני יבדוק אותו שם או פה בישראל, ולכן הוא צירף לי בתוך הקופסא זוג פיוזים מתאימים והסביר לי איך להחליף אותם...

ההחלפה מאוד פשוטה. מתחת לכניסה של החשמל יש מכסה פלסטיק (בשליש התחתון של החיבור), תשלוף אותו בעזרת מברג. ברגע שזה יצא תראה שם 2 פיוזים ל-110V, פשוט תשלוף אותם החוצה ותחליף בפיוזים המתאימים. לאחר מכן החזר את ה"מגירה" עם הפיוזים פנימה (לא תוכל להתבלבל בכיוון).
וזהו יש לך פיוזים מתאימים (Y)

רק אל תשכח להחליף את הסוויץ' ל220V :lol:
...
תודה רבה, נשמע מאוד פשוט... אני לא אסתבך.

אתה מרוצה מהסאב?

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

אני מאוד מרוצה :) , אבל אין לי למה להשוות כי לא היה לי סאב אחר...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”