צללים על-גבי רקעים בהירים בפיליפס 46PFL8605

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
PPR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אשמח לעצה מכם.

ברשותי טלוויזיה מדגם PHILIPS 46PFL8605 אשר נרכשה לפני כחודש וחצי. לאחרונה שמתי לב, שעל-גבי רקעים בהירים במיוחד, הצבע אינו אחד וסביב חלקו הפנימי של המסך קיימת הצללה מסוימת, אותה קשה לי להסביר. הדבר אף ניכר ביתר-שאת כאשר פותחים קובץ תמונה סטטי, שכולו בצבע לבן (או כל גוון בהיר אחר) -- אז רואים את הארטיפקטים בצורה מובהקת.

הטלוויזיה נמסרה לחברת "אלקטרה" לבדיקה, זאת, לאחר שהטכנאי שביקר בביתי אכן ציין כי משהו אינו נראה לו. הבחור שטלפון ממעבדת אלקטרה טען כי המדובר הוא בתופעה רגילה לחלוטין, אשר נובעת ממסגרת ה-EDGE LED המותקנת בטלוויזיה. הדבר אינו נשמע לי, בלשון המעטה. שכן, לשיטתי, התמונה צריכה להיות חלקה לחלוטין ונטולת עיוותים.

האם למישהו ניסיון דומה ו/או מידע בנושא?

תודה לכולכם!

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

@PPR
·הי
קרה לי אותו הדבר כמעט אחד לאחד
קניתי פיליפס חדשה 4K רואים הבדלים בגוונים בעיקר על גבי רקע בהיר כמו לבן או כחול בהיר שנראים כמו פסים או כתמים.
בא טכנאי בהתחלה טען שלא רואה כלום לקח למעבדה ת עשו שדרוג של תוכנה, השתפר קצת אבל עדיין קיים.
כשהחזירו את הטלוויזיה הטכנאי נתן לי את אותו ההסבר: טכנולוגית LED, אי אפשר להגיע לאחידות הארה בגלל הLED מסביב וכו".
איך זה נגמר אצלך? אני שוקל מה לעשות.
תודה
רוני

PPR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@123roni
·

התמזל מזלי וקרוב משפחתי היה בעליו של דגם זהה – שלא הציג תופעות מסוג זה, בנסיבות זהות. צילום השוואתי של שני המסכים הספיק ליבואן כדי שיסכים להחליף את הפנל. מצער שבמקרים שבהם יש פגמים מובהקים במסך, נטל ההוכה הוא על הלקוח – שיוכיח שהפגם הוא "מהותי". במקומך לא הייתי מוותר ליבואן ודורש ללא פשרות ובאסרטיביות כי יוחלף המסך (במידה שהמכשיר חדש, הייתי דורש את החלפת המסך במסך חדש אחר, תחת תיקונו – הגם שהיבואן אינו מחויב לכך על-פי החוק, למרבה הצער).
נערך לאחרונה על ידי PPR ב 25/12/2016 16:48, נערך 3 פעמים בסך הכל.

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@PPR
הטלוויזיה כשלושה חודשים אצלי. לפי מה שקראתי התופעה הזאת מאד נפוצה וגם החלפת מסך לא בטוח שתעזור (אתה גם יכול לקבל משהו יותר גרוע)
בכל מקרה תודה על המידע
רוני
·

PPR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@123roni
·

כשלעצמי, אני מאוד רגיש לכל פגם – ולו הכי קטן – בתמונה, ולכן טכנולוגיית LCD (ראה פיקסלים שרופים, עינון, אי-אחידות של תאורה אחורית, הצללות ויתר מרעין בישין) היא כעת מחוץ לתחום עבורי. יש לי כמה מסכים "מושלמים" ואני לא משדרג אותם בשום אופן, שכן אחרת הדבר הוא בבחינת רולטה.

המצב הזה, בו משווק או יבואן טוענים שפגם מסוים לאו פגם הוא – פשוט מזעזע בעיניי. שווה בנפשך מצב בו היית רוכש שואב אבק סדוק, והמשווק היה מסרב להחליפו בטענה שאין בו לכל הפחות שלושה סדקים – אלא רק אחד (בהשאלה מהטיעון הנפוץ לעניין הפיקסלים השרופים).

אגב, העובדה שהתופעה נפוצה אינה מעידה על תקינותה – רכשת במיטב כספך מוצר וזכותך לקבלו כשהוא מושלם ונטול כל פגם.

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@PPR
אני איתך לגמרי.
גם לי מרגע שהבחנתי בתופעה, למרות שניתן להבחין בה רק במקרים מאד מסוימים (שמים בהירים וכו") אני לא יכול להמנע מזה פסיכולוגית במיוחד כשהמוצר הוא מהניילונים.
בא טכנאי, משקר לך בפנים שהוא לא רואה כלום למרות שהוא יודע טוב מאד על התופעה (בפעם השנייה הוא כבר "שפך" הסבר מלומד) בשרות הם בטח מכירים את זה טוב וכבר יש להם נוהל קבוע של שיטת מצליח.איימתי עליו שאני אתבע אותם ועכשיו השאלה אם להכנס לכל הסרט הזה של עימות איתם או לבלוע את הצפרדע.
חשבתי אפילו לחזור לטלוויזית LCD (הקודמת שלי הייתה מצויינת)

·

PPR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@123roni
·

מבחינה משפטית, לא מוכרת לי הכרעה פסיקתית בעניין זה (יכול להיות שאני נתפש לכלל טעות). יבואנים ומשווקים רבים טוענים שהדבר מופיע ב"תנאי האחריות" שלהם – אם כי לא תמיד מיודע הצרכן מפורשות (טרם מכירה) שאלה יהיו פני הדברים במקרה של ליקוי (מה גם שלמיטב הבנתי, ניתן לראות באותם "תנאי אחריות" משום "חוזה אחיד" – על הכרוך בכך). המצב הזה, שבו נטען כי "פגם – לאו פגם הוא", טעון לדעתי בחינה משפטית ומעניין מהי עמדת המועצה לצרכנות בנושא. האם להיכנס לכל הסרט הזה? – זו שאלה שתצטרך להתחבט בה בינך לבין עצמך, למרבה הצער.

אומר לך רק זאת – אני, לדוגמה, קונה מכשירי iPhone ו-iPad בחו"ל, רק בשל אותה "חרדת קניה" (לאחר תשלום מע"מ ומס קניה, העלות עולה על זו שבה הייתי נושא לו רכשתי את המכשירים בישראל); זוהי מעין "תעודת ביטוח" שעליה אני משלם "תוספת". בחנויותיה הרשמיות, מאפשרת Apple החזרה בלתי-מותנית של מוצרים במשך שבועיים – וכך, ב-2012, החלפתי ארבעה מכשירי iPhone 5 ב-Apple Store שבאמסטרדם עד אשר קיבלתי מכשיר שהוא נטול כל פגם (תאורה אחורית לא אחידה או פיקסלים שרופים).

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@PPR
טוב ברור שכל הכיוון המשפטי הוא סרט. נחיה ונראה. תודה ובהצלחה :)

·

PPR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@123roni
·

שמחתי! אהיה אסיר תודה אם תוכל לעדכן, בבוא היום, אין העניין הסתיים. בהצלחה!

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@PPR
מבטיח לעדכן 8)
·

123roni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@PPR
היי
עדכון כמובטח
הגעתי עד למנהל מחלקת פיליפס ברטפון-אלקטרה והוא הזמין אותי למעבדה שלהם הכנתי כמה סרטונים מיוטיוב של מבחני מסך שמדגישים את התופעה (רקעים בהירים + תנועה וכו) המנהל שם (אינני זוכר את שמו) אמר שהמסך תקין לחלוטין וכל התופעות שהדגמתי להם הם עניין רגיל במסכים האלה וזאת לא תקלה. ממש במקרה עמד ליד מסך 55 אינץ (שלי 50) של LG. הרצנו את סרטוני הבדיקה שלי גם עליו ואותן התופעות חזרו על עצמן.
התקפלתי, לקחתי את המסך הביתה והחלטתי או לחיות עם זה או ל"שנמך" - לעבור ל LCD פשוט - ששם לא ראיתי את הדברים האלה.
זה בזיון אבל אין מה לעשות. דרך אגב יש אנשים שלא רגישים לזה ובכלל לא מבחינים בתופעות האלה וזה כנראה הביזנס קייס של היצרנים.
·

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”