ציוד הסטריאו החדש שלי וחווית הקניה מסטריאוסקופ

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

איני נוהג לכתוב בפורום הנהדר הזה אך קורא לעיתים ומשכיל.

פעילותי ב HT יותר אקטיבית בתחום הקפה שקרוב יותר לליבי אך סטריאו זו אהבה ישנה שתמיד ידעתי שאשיב אליי בהמשך הדרך.
רציתי לחלוק אתכם חלק מהמסע שעברתי בשבועות האחרונים וקצת על הלבטים שליוו אותי בבחירת המערכת הראשונה מזה שנים וגם לשתף אתכם בחווית הקניה המצוינת שהיתה לי בסטריאוסקופ.

אז כפי שאמרתי מוזיקה זו אהבה ישנה אצלי ולאחרונה נורא רציתי לקבל איכות סאונד טובה ונקייה ונמאס לי לשמוע מוסיקה באוזניות בינוניות או דרך רמקולים של מחשב והחלטתי לקנות אוזניות טובות ולהתחיל לבדוק אופציה לרכישת מערכת סטריאו חדשה או במינימום מגבר אוזניות איכותי עם DAC שיחליף את כרטיס הקול האנמי במחשב.

במסגרת החיפושים נתקלתי בסטריאוסקופ שהיה לה במלאי את ה Nuforce Udac2 שקראתי עליו ביקורות טובות וכך יצא לי לגשת לחנות ולהכיר את יגאל בפעם הראשונה.
עליי לציין שהחנות נמצאת (לטעמי) במקום לא הכי טבעי שהייתי חושב עליו כדי לקנות ציוד סטריאו (דיזינגוף סנטר) ובכלל זה מקום שנטשתי עוד מאמצע שנות ה90 שמרבית הרשתות והחנויות עברו לקניונים.
יגאל היה מאוד אדיב והראה לי את ה Udac2, חיברתי לנייד והאמת דיי התאכזבתי כי ציפיתי ליותר ואז הוא הציע לי את ה V-CAN של מיוזיקל פידליטי שקסם לי יותר והחלטתי לקנות אותו.
על הדרך (כבר באתי דיי מבושל :) ) ביקשתי ממנו להשמיע לי את הימאהה A-S500 ששמתי עליו עיין בזמן קריאת סקירות של סטריאו ברשת יחד עם מוניטור אודיו BX2 שגם כן קיבלו ביקורות טובות.

חזרתי הביתה והאמת עוד כיצאתי מהחנות משהו הציק לי שלא בחרתי את מה שליבי באמת רצה ולאחר יומיים פניתי שוב ליגאל וזכרתי שהוא אמר לי "קח את ה V-CAN ושמע מספר ימים, במידה ותתחרט אין בעיה חזור לפה".
הייתי סקפטי אבל להפתעתי יגאל היה מאוד אדיב והציע לי להגיע לחנות ולהחליף את המוצר, אמרתי לו שאני מעדיף מערכת סטריאו (מגבר + רמקולים מדפיים) וחזרתי לחנות כדי להתרשם.
יגאל השקיע בי כשעתיים וטרח והוציא מספר רב של רמקולים (האמינו לי שזה לא היה קל כי החנות דיי עמוסה) וברמת המחיר שהקצבתי החלטתי ללכת על ה"בחירה ההגיונית" ורכשתי את הסט A-S500 + MISSION MX1 היות ומדובר בסט אפ לחדר לא גדול.

אספתי את הציוד עוד באותו היום מ S.G והלכתי הביתה שוב כשאני לא ממש שלם עם הבחירה כי הרמקולים לא ניחנו בבאס עמוק אבל עדיין נשמעו דיי טוב עם מיד מצוין וצלילים גבוהים מתונים.
חיברתי את הסטאפ בבית ולאחר 15 דקות החלטתי שזה לא זה, בווליום נמוך יחסית זה היה טוב וקצת מעבר התחיל להציק חוסר הבאס וחוסר האיזון (שוב לטעמי) בסאונד שהיה רזה יותר.
כבר לא היה לי נעים לחזור לחנות אך בכל זאת שוחחתי עם יגאל למחרת ולהפתעתי הוא המשיך בגישה האדיבה ואמר לי שאם משהו מציק שאחזור לחנות ואבחר מחדש משהו אחר וכך עשיתי והתחלתי לפזול לכיוון של רמקולים ריצפתיים כי חיפשתי סאונד עמוק יותר עם באס נעים.
שוב יגאל השקיע בי מספר שעות וניסיתי ללכת עוד פעם על בחירה "הגיונית" ולא לפרוץ משמעותית את התקציב והחלטתי שה MISSION MX3 החדשים דיי טובים כי הם יותר טובים מה MX1 ונותנים צליל גבוה נקי יותר ובאס יותר עמוק, בדרך שמעתי את המוניטור אודיו BX5 המדהימים ו A.E NEO3 V2 אבל מחירם הרתיע אותי.

ביום האיסוף של הרמקולים יגאל שוחח איתי וסיפרתי לו שאני לא ממש סגור על הבחירה ושאהבתי יותר את המוניטור אודיו ואז הוא הפתיע אותי כשאמר לי "שמע קיבלתי היום רמקולים חדשים של טאנוי שיטרפו לך את הקלפים", הוא התכוון לסדרה החדשה: Mercury V4 והזמין אותי להתרשם מהם לפני שאלך לאסוף את ה MX3.
הגעתי לחנות, יגאל טרח והציב לי את הרמקולים כולל ה MX3 שאוכל להשוות ומאוד אהבתי את הסאונד של ה TANNOY לעומת ה MX3 שהציע באס יותר החלטי ועמוק וצלילים גבוהים יותר מבלי להתפשר על המיד והחלטתי לוותר כליל על ה MX3 (ולמעשה יגאל הציל אותי מטעות נוספת) אך הציק לי שהטאנוי הרבה יותר גדולים ומאסיבים ולא נראה לי שיתאימו לחדר ממוצע.

הייתי אובד עיצות ומבולבל, חשבתי שכבר לא אמצע שום דבר שיתאים ואז יגאל נכנס לתמונה והציע לי חלופות אחרות, הוא טרח והוציא רמקולים מדפיים שעדיין לא שמעתי:
B&W 685, MONITOR AUDIO RX1,MORDAUNT SHORT MEZZO 2 ואמר לי "שב, שמע ואל תחשוב כרגע על המחיר, קודם תחליט מה נשמע לך הכי טוב..."
עברנו על כולם והרמקול שהכי אהבתי את הסאונד שלו היה ה RX1 אך עדיין היה חסר לי טיפה באס להשלים את הבחירה ואז יגאל הוציא את הקלף המנצח: את ה RX2 המהממים עם וופר 8" אימתני (יחסית לרמקול מדפי כן) ועם תיבות מאסיביות יותר ועמוקות יותר מה RX1.
הוא חיבר אותם ו"נפלתי", זה היה מדהים ופשוט התחלתי לחייך בצורה בלתי נשלטת, הסאונד היה נקי ועמוק כזה ממש כמו רמקול ריצפתי עם באס נעים, מיד מדהים וצלילים גבוהים נקיים ומדויקים ממש כמו לקחת רמקול רצפתי איכותי ולכווץ אותו רק בגודל מבלי לפגום בסאונד וזה פשוט מדהים עד כדי כך שאפילו הם נשמעו לי טוב יותר מה BX5 שמאוד אהבתי בהתחלה והציעו בנוסף עליהם גם מיד נהדר שאני מאוד אוהב כי נעים לשמוע רמקול כזה גם בעוצמה נמוכה מבלי לשמוע בעיקר באס וצליל גבוה.

הגענו לחלק הקשה והוא המחיר, באמת הייתה חריגה משמעותית מהתקציב שהגדרתי אבל יגאל בא לקראתי והציע מחיר מאוד אטרקטיבי שהפך את העיסקה לכדאית, פשוט לא רציתי לצאת משם עם שום רמקול אחר וזה סתם לי את החשק לשמוע עוד דברים כי פשוט לא היה חסר לי כלום, ידעתי שזה הרמקול בשבילי.

היום בצהריים הם נחתו אצלי בבית, פירקתי וצילמתי עבורכם קצת תמונות להתרשמות והרמקולים כרגע באופן זמני מוצבים בצורה מאולתרת עד שאתקין את הזרועות (ברקן 152) שקניתי עבורם.

בנסוף הזמנתי מבעוד מועד מ Ebay גם כבל RCA איכותי של QED וקיבלתי בעת הקניה כבל לרמקולים של Monster במתנה מיגאל.
בנוסף השקעתי גם בכרטיס קול איכותי למחשב: ASUS XONAR ESSENCE STX היות ומרבית המוזיקה תגיע מהמחשב מקבצי FLAC או מהפטיפון הפשוט ורציתי מקור איכותי וגם שיהיה לי מגבר אוזניות טוב.

הסאונד מדהים וברור לי שהוא עוד ישתפר כשאריץ את הציוד, אני מאוד שלם מהבחירה שעשיתי ובהזדמנות הזו ברצוני להביע את תודתי ליגאל מ"סטריאוסקופ" על הליווי המקצועי והשירות האדיב וגם על המחיר המצוין שקיבלתי, היה כיף לקנות אצלך ובהחלט אשוב בעתיד לחנות כשארצה מוצרים נוספים וגם כמובן אמליץ לחברים.

ישר כוח יגאל ובהצלחה !
באריזה
 באריזה
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 04/02/2012 23:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2 

...
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 04/02/2012 23:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

...
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 04/02/2012 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

...
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 04/02/2012 23:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

תתחדש :-)
כיף לקרוא את הסיפור וטוב שאתה מקשיב ללב ולאוזן ולא הולך על "עיוור" או על "כמה כסף בא לי להוציא" או על "נו טוב בוא נקנה שיהיה במה להשוויץ"...

בכל מקרה במקומך הייתי פותח קצת את המרווח בין הרמקולים, לוקח את כל הסטאפ שמאלה ומתרחק מהקיר הימני...

מקום האזנה שלך בגובה הרמקולים? מה המרחק שממנו אתה מאזין? האם יש שטיח בחדר, ריהוט? מה גודל החדר?

קח בחשבון שבחלל אחר הצליל אלול להיות שונה לגמרי, צפה להתפעות לטובה ולרעה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תודה! אנסה להזיז קצת שמאלה - באמת הימני נותן באס יותר חזק מהשמאלי (כנראה מההד של הקיר לידו לא?)

זה ממ"ד בגודל של בערך 3.2 (הקיר של הרמקולים) על 3 מטר.

אני קצת מוגבל שמאלה כי יש שם דברים אבל אפשר ללכת עוד קצת, המרחק האזנה הוא קרוב (עד 2 מטר) וזה או שאני משתמש במחשב והרמקולים מקיפים אותי או על המיטה שנמצאת מאחור.
הרמקולים יותקנו על זרועות של ברקן בערך בגובה 80 ס"מ וכנראה במיקום דומה (אלא אם אשתכנע שצריך שינוי).

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה , אני לא ממש מכיר את הרמקולים הספצפיים , אבל אני כן יודע שכמעט כול הרמקולים הבריטיים יהנו מאוד מסטנד ייעודי , ולא מזרועות ברקן . יתכן וסטנד ייעודי יעלה לך יותר מידי ביוקר , אזי תחשוב על diy כלשהו . אבל זה לבטח עדיף על זרועות ברקן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

תתחדש ותהנה ידידי !
יופי של סיפור וח"ח ליגאל על השירות והאדיבות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

תתחדש ותהנה (Y)
אחלה רמקולים, באמת מדהימים!

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

תענוג לקרוא ....יגאל ישר כוח על השירות האדיב .. (Y)
גם אני חושב וכדאי מאוד סטנד יעודי אפילו פשוט מאשר זרועות ברקן .
הרבה שעות הנאה (f)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #11 

טוב, שמעתי את הסיפור בטלפון אבל לקרוא אותו זה ממש מרגש!! (Y)

תתחדש, חבר!
הרמקולים נראים מעולה. מת לשמוע אותם.

הרמקול הימני צמוד מדי לקיר ולכן אתה מקבל בס מוגזם. חוץ מזה, שהייתי מנסה גם להכניס אותם בזווית קטנה פנימה (ליצור משולש מול המאזין). זה עשוי לשפר מאוד את הצליל (במיוחד את הגבוהים). מצד שני, זה יכול לקלקל את הסאונד ולייצר בלאגן נוראי בבמה. צריך לנסות.

אני גיליתי, אצלי, שהרמקול הימני שקרוב לפינה של הקיר (בדיוק כמו אצלך, אבל בסלון) זקוק לכמה מעלות פנימה. זה מאוד עוזר לו.

תתחדש!!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

תודה על השיתוף,תתחדש ותהנה (f)
לגבי יגאל דברא,אין חדש תחת השמש איש מקסים ובעל ידע (Y)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #13 

כפיר_ש כתב:תודה! אנסה להזיז קצת שמאלה - באמת הימני נותן באס יותר חזק מהשמאלי (כנראה מההד של הקיר לידו לא?)

זה ממ"ד בגודל של בערך 3.2 (הקיר של הרמקולים) על 3 מטר.

אני קצת מוגבל שמאלה כי יש שם דברים אבל אפשר ללכת עוד קצת, המרחק האזנה הוא קרוב (עד 2 מטר) וזה או שאני משתמש במחשב והרמקולים מקיפים אותי או על המיטה שנמצאת מאחור.
הרמקולים יותקנו על זרועות של ברקן בערך בגובה 80 ס"מ וכנראה במיקום דומה (אלא אם אשתכנע שצריך שינוי).
...
תתחדש ותהנה.
לרמקולים שקנית יש פורט אחורי ולכן הצבה קרובה לקיר תשנה את הבאס.
תבדוק את ההמלצה של היצרן לגבי מרחק מהקירות אבל קח בחשבון שהיות ומדובר בממ"ד אז ההמלצה לא תמיד מתאימה.
מציע לך להמתין קצת עם ההתקנה של מתקן התליה ולהאזין במרחקים שונים.
חבל אחרי שטרחת כל כך "לתקוע" את הרמקולים במרחק קבוע מהקיר בהתאם למצקן התלייה ולגלות ש"זה לא זה"....

ארז

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ומזל טוב!

כיף לקרוא על הבוקר!

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #15 

כיף לקרוא (b) (Y) (l) :אחלה:

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #16 

באמת סיפור כייפי לקריאה על הבוקר, כל כך חסרים לנו נותני שירות כאלה פה.

מצטרף להמלצות של קודמיי- לשים רמקולים כאלו על סטנדים זה כמו לרכוש מכונית מירוץ ולשים לה צמיגים של פיאט אונו.

הבס שאתה אוהב עשוי לקבל תפנית לא נעימה לעומת הצבה על סטנד ייעודי.

תתחדש ותהנה,

רונן

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

תודה רבה לכולכם על העצות והפירגון (f)

הבחירה בזרועות היא שוב פשרה בגלל שיש ילדים קטנים ותינוק בן שנה וחצי שמאוד סקרן :wink:

על אילו סטנדים במחיר שפוי הייתם ממליצים ? אצל יגאל ראיתי סטנדים נחמדים של מישן במחיר סביר, האם יעשו את העבודה ?

צריך/כדאי להדביק את הרמקולים עם בלוטק?

משהו נוסף שכדאי לשים אליו לב ?

תודה רבה לכולכם...

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #18 

היי כפיר,

בהחלט כדאי להדביק את הרמקולים עם בלו טק, דבר שיתרום ליציבות ולכך שלא יחליקו מהסטנד אם יקבלו מכה חלשה.

לא יודע מה זה מחיר שפוי אבל כדאי לך לבדוק עם יגאל מה יש לו בחנות. בעיקרון סטנדים של אטקמה מומלצים מאוד ויציבים מאוד.

בחלקם ניתן למלא חול כך שגם אתה לא תצליח להפיל אותם מפאת המשקל הרב (:

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #19 

תתחדש על הסט הנפלא שלך
ויגאל באמת בחור על הכיפאק
תהנה.

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #20 

תתחדש!
אכן סטריאוסקופ (או פשוט יגאל...) זה משהו מיוחד.
אני הייתי אצלו שלשום בערב , באתי לבחור סאב וופר בתקציב נמוך.
ההרגשה היתה שיגאל מתייחס אלי כאל ראשון לקוחותיו...
כך שזה מאד מאד קסם לי - או יותר נכון הוא פשוט קסם לי.
לבסוף לא קניתי - אך החוויה החיובית נשארה ואני יזכור זאת כשיהיה לי את הכסף לשדרג חלק.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”