איני נוהג לכתוב בפורום הנהדר הזה אך קורא לעיתים ומשכיל.
פעילותי ב HT יותר אקטיבית בתחום הקפה שקרוב יותר לליבי אך סטריאו זו אהבה ישנה שתמיד ידעתי שאשיב אליי בהמשך הדרך.
רציתי לחלוק אתכם חלק מהמסע שעברתי בשבועות האחרונים וקצת על הלבטים שליוו אותי בבחירת המערכת הראשונה מזה שנים וגם לשתף אתכם בחווית הקניה המצוינת שהיתה לי בסטריאוסקופ.
אז כפי שאמרתי מוזיקה זו אהבה ישנה אצלי ולאחרונה נורא רציתי לקבל איכות סאונד טובה ונקייה ונמאס לי לשמוע מוסיקה באוזניות בינוניות או דרך רמקולים של מחשב והחלטתי לקנות אוזניות טובות ולהתחיל לבדוק אופציה לרכישת מערכת סטריאו חדשה או במינימום מגבר אוזניות איכותי עם DAC שיחליף את כרטיס הקול האנמי במחשב.
במסגרת החיפושים נתקלתי בסטריאוסקופ שהיה לה במלאי את ה Nuforce Udac2 שקראתי עליו ביקורות טובות וכך יצא לי לגשת לחנות ולהכיר את יגאל בפעם הראשונה.
עליי לציין שהחנות נמצאת (לטעמי) במקום לא הכי טבעי שהייתי חושב עליו כדי לקנות ציוד סטריאו (דיזינגוף סנטר) ובכלל זה מקום שנטשתי עוד מאמצע שנות ה90 שמרבית הרשתות והחנויות עברו לקניונים.
יגאל היה מאוד אדיב והראה לי את ה Udac2, חיברתי לנייד והאמת דיי התאכזבתי כי ציפיתי ליותר ואז הוא הציע לי את ה V-CAN של מיוזיקל פידליטי שקסם לי יותר והחלטתי לקנות אותו.
על הדרך (כבר באתי דיי מבושל
חזרתי הביתה והאמת עוד כיצאתי מהחנות משהו הציק לי שלא בחרתי את מה שליבי באמת רצה ולאחר יומיים פניתי שוב ליגאל וזכרתי שהוא אמר לי "קח את ה V-CAN ושמע מספר ימים, במידה ותתחרט אין בעיה חזור לפה".
הייתי סקפטי אבל להפתעתי יגאל היה מאוד אדיב והציע לי להגיע לחנות ולהחליף את המוצר, אמרתי לו שאני מעדיף מערכת סטריאו (מגבר + רמקולים מדפיים) וחזרתי לחנות כדי להתרשם.
יגאל השקיע בי כשעתיים וטרח והוציא מספר רב של רמקולים (האמינו לי שזה לא היה קל כי החנות דיי עמוסה) וברמת המחיר שהקצבתי החלטתי ללכת על ה"בחירה ההגיונית" ורכשתי את הסט A-S500 + MISSION MX1 היות ומדובר בסט אפ לחדר לא גדול.
אספתי את הציוד עוד באותו היום מ S.G והלכתי הביתה שוב כשאני לא ממש שלם עם הבחירה כי הרמקולים לא ניחנו בבאס עמוק אבל עדיין נשמעו דיי טוב עם מיד מצוין וצלילים גבוהים מתונים.
חיברתי את הסטאפ בבית ולאחר 15 דקות החלטתי שזה לא זה, בווליום נמוך יחסית זה היה טוב וקצת מעבר התחיל להציק חוסר הבאס וחוסר האיזון (שוב לטעמי) בסאונד שהיה רזה יותר.
כבר לא היה לי נעים לחזור לחנות אך בכל זאת שוחחתי עם יגאל למחרת ולהפתעתי הוא המשיך בגישה האדיבה ואמר לי שאם משהו מציק שאחזור לחנות ואבחר מחדש משהו אחר וכך עשיתי והתחלתי לפזול לכיוון של רמקולים ריצפתיים כי חיפשתי סאונד עמוק יותר עם באס נעים.
שוב יגאל השקיע בי מספר שעות וניסיתי ללכת עוד פעם על בחירה "הגיונית" ולא לפרוץ משמעותית את התקציב והחלטתי שה MISSION MX3 החדשים דיי טובים כי הם יותר טובים מה MX1 ונותנים צליל גבוה נקי יותר ובאס יותר עמוק, בדרך שמעתי את המוניטור אודיו BX5 המדהימים ו A.E NEO3 V2 אבל מחירם הרתיע אותי.
ביום האיסוף של הרמקולים יגאל שוחח איתי וסיפרתי לו שאני לא ממש סגור על הבחירה ושאהבתי יותר את המוניטור אודיו ואז הוא הפתיע אותי כשאמר לי "שמע קיבלתי היום רמקולים חדשים של טאנוי שיטרפו לך את הקלפים", הוא התכוון לסדרה החדשה: Mercury V4 והזמין אותי להתרשם מהם לפני שאלך לאסוף את ה MX3.
הגעתי לחנות, יגאל טרח והציב לי את הרמקולים כולל ה MX3 שאוכל להשוות ומאוד אהבתי את הסאונד של ה TANNOY לעומת ה MX3 שהציע באס יותר החלטי ועמוק וצלילים גבוהים יותר מבלי להתפשר על המיד והחלטתי לוותר כליל על ה MX3 (ולמעשה יגאל הציל אותי מטעות נוספת) אך הציק לי שהטאנוי הרבה יותר גדולים ומאסיבים ולא נראה לי שיתאימו לחדר ממוצע.
הייתי אובד עיצות ומבולבל, חשבתי שכבר לא אמצע שום דבר שיתאים ואז יגאל נכנס לתמונה והציע לי חלופות אחרות, הוא טרח והוציא רמקולים מדפיים שעדיין לא שמעתי:
B&W 685, MONITOR AUDIO RX1,MORDAUNT SHORT MEZZO 2 ואמר לי "שב, שמע ואל תחשוב כרגע על המחיר, קודם תחליט מה נשמע לך הכי טוב..."
עברנו על כולם והרמקול שהכי אהבתי את הסאונד שלו היה ה RX1 אך עדיין היה חסר לי טיפה באס להשלים את הבחירה ואז יגאל הוציא את הקלף המנצח: את ה RX2 המהממים עם וופר 8" אימתני (יחסית לרמקול מדפי כן) ועם תיבות מאסיביות יותר ועמוקות יותר מה RX1.
הוא חיבר אותם ו"נפלתי", זה היה מדהים ופשוט התחלתי לחייך בצורה בלתי נשלטת, הסאונד היה נקי ועמוק כזה ממש כמו רמקול ריצפתי עם באס נעים, מיד מדהים וצלילים גבוהים נקיים ומדויקים ממש כמו לקחת רמקול רצפתי איכותי ולכווץ אותו רק בגודל מבלי לפגום בסאונד וזה פשוט מדהים עד כדי כך שאפילו הם נשמעו לי טוב יותר מה BX5 שמאוד אהבתי בהתחלה והציעו בנוסף עליהם גם מיד נהדר שאני מאוד אוהב כי נעים לשמוע רמקול כזה גם בעוצמה נמוכה מבלי לשמוע בעיקר באס וצליל גבוה.
הגענו לחלק הקשה והוא המחיר, באמת הייתה חריגה משמעותית מהתקציב שהגדרתי אבל יגאל בא לקראתי והציע מחיר מאוד אטרקטיבי שהפך את העיסקה לכדאית, פשוט לא רציתי לצאת משם עם שום רמקול אחר וזה סתם לי את החשק לשמוע עוד דברים כי פשוט לא היה חסר לי כלום, ידעתי שזה הרמקול בשבילי.
היום בצהריים הם נחתו אצלי בבית, פירקתי וצילמתי עבורכם קצת תמונות להתרשמות והרמקולים כרגע באופן זמני מוצבים בצורה מאולתרת עד שאתקין את הזרועות (ברקן 152) שקניתי עבורם.
בנסוף הזמנתי מבעוד מועד מ Ebay גם כבל RCA איכותי של QED וקיבלתי בעת הקניה כבל לרמקולים של Monster במתנה מיגאל.
בנוסף השקעתי גם בכרטיס קול איכותי למחשב: ASUS XONAR ESSENCE STX היות ומרבית המוזיקה תגיע מהמחשב מקבצי FLAC או מהפטיפון הפשוט ורציתי מקור איכותי וגם שיהיה לי מגבר אוזניות טוב.
הסאונד מדהים וברור לי שהוא עוד ישתפר כשאריץ את הציוד, אני מאוד שלם מהבחירה שעשיתי ובהזדמנות הזו ברצוני להביע את תודתי ליגאל מ"סטריאוסקופ" על הליווי המקצועי והשירות האדיב וגם על המחיר המצוין שקיבלתי, היה כיף לקנות אצלך ובהחלט אשוב בעתיד לחנות כשארצה מוצרים נוספים וגם כמובן אמליץ לחברים.
ישר כוח יגאל ובהצלחה !