ברשותי סטרימר של חברת Dvico מדגם Silm S1, שאני מאוד מרוצה ממנו, אבל מה זה בעצם קשור.
בכל אופן, (אני ממש לחוץ
היום בשעה טובה החלטתי להעלות כמה מהם לסטרימר שלי ולנסות אותם.
רק להבהרה: הסטרימר מחובר ישירות לפלזמה בכבל HDMI.
בדקתי ארבעה סרטים: 1. 'אליס בארץ הפלאות', 2. 'שבע שנים בטיבט', 3. 'צומת מילר' ו-4. 'מורה רעה'.
(תגידו שאני לא מגוון
מה שקרה לי היה מאוד מלחיץ, היות ומה שכתבתי לכם למעלה. פשוט התחלתי להזיע מרוב לחץ ואני לא מגזים.
את 'אליס בארץ הפלאות' ו'מורה רעה' הסטרימר ניגן ללא כל בעיה, אפילו הצלחתי להריץ אחורה\קדימה.
את 'צומת מילר' הוא פתח והתמונה התחילה לרצד כמעט מהרגע הראשון. הפסקתי והפעלתי שוב - והמכשיר כבה. (ולא נדלק).
הדלקתי שוב את המכשיר והוריתי לסטרימר לנגן שוב את 'צומת מילר' - הסרט מתחיל והפעם ללא סאונד, התחיל לרצד שוב ונכבה.
הדלקתי שוב את הסטרימר, והפעם החלטתי לא ללכת איתו ראש בראש ועברתי לסרט הרביעי, כאמור, 'שבע שנים בטיבט'. הסרט נפתח עם ריצודים והמון רעשי רקע נוראיים, מלבד לסאונד ה'טבעי' ואז שוב כבה. בפעם השניה, אותו הסיפור.
החלטתי לחבר את הסטרימר למחשב ולראות מה קורה שם.
(ורק לגילוי נאות: עת הכנסת כבל ה-USB של הסטרימר למחשב, קפצה ההודעה: 'המחשב מזהה סקטורים פגומים. לחץ על סרוק ותקן' וכו'. לא התייחסתי להודעה הזו, כיוון שכל הזמן היא מופיעה, אך לעולם לא הייתה לי בעיה עם שום קובץ. ושוב, שאני אומר עד עתה, אני מתכוון ל-1080P ולא לריפים מלאים).
'צומת מילר' עבד נהדר. כיביתי והדלקתי מספר פעמים לוודא שהוא לא מרצד, כפי שריצד לי על הפלזמה.
'שבע שנים בטיבט' הצליח סוף סוף להתחיל בשלום, אך בדקה ו-35 שניות שוב התחיל לרצד.
כיביתי והדלקתי, אך ללא הועיל. הרצתי לאמצע הסרט - עובד כראוי. החזרתי שוב לזמן בו התמונה ריצדה - לא עזר כלום חבר'ה - היא שוב ריצדה.
חשבתי והחלטתי להעתיק אותו לכונן C אשר במחשב אליו הוא מחובר. בדיקה קצרה העלתה שהסרט עובד מצויין ולא מרצד כלל.
אז מה היה לנו פה?
ריפ של בלוריי מלא שמנוגן בסטרימר ללא בעיה.
ריפ של בלוריי מלא שמנוגן בסטרימר עם תקלה או שתיים,
וריפ של בלוריי שאינו מתנגן בכלל.
איזה 'דפוס התנהגות' של הקובץ אתם מזהים כאן? האם הקובץ פגום? (אז איך הוא מתנגן כראוי על המחשב) אולי הכונן קשיח הפנימי, הנמצא בסטרימר פגום? (אז איך עם סרטי MKV רבים רבים רבים לפניו זה לעולם לא קרה) או שאולי לסטרימר קשה מדיי לנגן ריפים מלאים? (אז איך הוא כן הצליח לנגן סרטים אחדים כמו 'מורה רעה' ו'אליס')
אני נמצא בדרך ללא מוצא. אשמח להארות ולפתרון כמובן. בכוונה עשיתי את כל הבדיקות הללו לפני שכתבתי את הפוסט הזה, על מנת לתת את כל המידע שיכולתי מצידי. עיזרו לי כפי שאתם עושים תמיד
תודה מראש,
גילוס.