שרשור תגובות: אורלנדו VOD עולים לאוויר - האם זה ה-Netflix הישראלי?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

למאמר: אורלנדו VOD עולים לאוויר - האם זה ה-Netflix הישראלי?

תמונה
חברת אורלנדוVOD קיימת מזה זמן רב ועוסקת בהפצת סרטים בישראל - לקולנוע, ליס, הוט ולערוצים נוספים. היום משיקה החברה שירות VOD אינטרנטי ביחד עם YNET.

matanhh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

נשמע מעניין נראה אם יצליח להם להתחרות בהוט ויס

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #3 

ראשית, תודה לעופר על המידע. (Y)

כאחד שתמיד נותן עדיפות לתכנים חוקיים, בהחלט אהיה מוכן לשלם עבור שירות כזה, אבל בתנאים הבאים:

1. סאונד ותמונה איכותיים, בדומה לדיסק בלוריי
2. כתוביות בעברית
3. מאגר רחב ועדכני של סרטים וסדרות

כל עוד התנאים הללו לא התקיימו, אין לי שום עניין במיזם החדש.
זאת בעצם גם הסיבה שאינני משתמש כלל, בשירותי ה-VOD של הוט...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #4 

תודה על הידיעה הרחבה, הרבה יותר מפורט ממה שפורסם גם בעיתונים.
לגבי השירות, מעבר לים, כמעט כל מסך טלויזיה, נגן בלו-ריי או קונסולת משחקים, מכיל קליינט מובנה עבור נטפליקס או Hulu. מכשירים יעודיים לזה, עולים $60 בסך הכל. זאת למשל הסיבה שקל מאוד לצרוך את התוכן הזה מעבר לים.

בארץ לעומת זאת, יש צורך במחשב. עד כמה האוכלוסייה הרחבה הכניסה מחשב לסלון המגורים? לא הרבה ניתן לשער. אלו שכן הכניסו, סביר להניח ששולטים ברזי הורדות הסרטים הפיראטים מהרשת ולכן לא ממש ילכו בחיוב לכיוון של תשלום עבור סרטים, במיוחד כאשר הם כנראה יודעים בדיוק כיצד להשיג את התוכן הזה.

ניתן להגיד שהשירות פונה לאלו שלא יודעים כיצד להוריד תכנים מהרשת. מצד שני, האוכלוסיה הזאת לא הכניסה מחשב לסלון ורוב הסיכויים שלא תרצה לראות את התכנים דרך מסך המחשב.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

הרבה פעמים האיש הזה בסירטון קרא לי גנב.

אני לא גונב.
רק משלים תוכן שלא מסופק לי דרך YES.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

זה עדיין נקרא גניבה.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #7 

זה כמו ה vod של orange

http://vod.orange.co.il/homepage.aspx

יהיה לזה קשה מאוד להצליח בארץ.

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

בחודשים האחרונים צפיתי בהנאה במספר סרטים בשירות אורלנדו VOD (עוד מהגרסה הקודמת של האתר)
אישית מגוון הסרטים באתר תואם לטעמי האישי וגיליתי מספר סרטים שלא הכרתי ונהנתי לצפות בהם.
איכות הצפיה היתה סבירה שאפשרה לי להנות מהסרט.
כמעט בכל הסרטים שראינו היו רגעים של שפל בהתאמת הוידאו לפס הקול / הפסקות בריצה של שניה (חיבור של 10 MG בחיבור אלחוטי) מבחינתי היה לא נעים אך לא נורא שכן המוטיבציה העיקרית מבחינתי היא להנות מהסרט ולא והתענג על האיכות הטכנית.
במקרה אחד של כמה ימים בהם השירות משום מה לא עבד אצלי בבית אך עדיין חויבתי בתשלום שירות הלקוחות היה אדיב ויעיל וקיבלתי זיכוי על התשלום. חבל שאין להם בקרה שאכן הסרט התנגן כראוי לפני ביצוע הגביה בדומה לאתר ORANGE VOD.
בסיכום ממולץ בחום,
וכמו שהמנכל שאמר- בסופו של יום כולנו מרווחים כאשר משלמים עבור הצפיה ומגנים על זכויות כחוק.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

האיכות כרגע בעייתית כי קצבי הנתונים נמוכים. אני מתכנן לבחון את זה לעומק אך באמת יש בעיה למי שאין לו מחשב בסלון להשתמש בזה לצרכי צפיה וזה לדעתי כרגע המחסום הכי משמעותי.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

חוץ מכל הבעיות שכבר צויינו פה, הדבר הכי חשוב בכל שירות כזה הוא התוכן, ולפי מה שראיתי זה הדבר הכי גרוע בשירות הזה, רוב הסרטים שם לא הייתי רוצה לראות גם אם ישלמו לי

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #11 

bariko כתב:ראשית, תודה לעופר על המידע. (Y)

כאחד שתמיד נותן עדיפות לתכנים חוקיים, בהחלט אהיה מוכן לשלם עבור שירות כזה, אבל בתנאים הבאים:

1. סאונד ותמונה איכותיים, בדומה לדיסק בלוריי
2. כתוביות בעברית
3. מאגר רחב ועדכני של סרטים וסדרות

כל עוד התנאים הללו לא התקיימו, אין לי שום עניין במיזם החדש.
זאת בעצם גם הסיבה שאינני משתמש כלל, בשירותי ה-VOD של הוט...
...
בתחילת הכתבה כתוב "בהשקת האתר החדש, אשר יפעל בטכנולוגיית פלאש להצגת תכני SD לצופיה. ההשקה "
ז"א שהאיכות תהיה ירודה.
מעבר לכך מדובר על סרטים דקומנטריים (שזה מעניין משהו) וסרטים של "צ'רלי צ'פלין" שזה ממש לא קולנוע חדש.
אני אישית די מאוכזב שהשירות לא מביא לנו תכנים חדשים...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

כמה דברים:

1. כמה שלא נרצה תכנים חדשים יש חלונות זמנים שהאולפנים לא יסכימו להעביר סרטים חדשים לפני שהם נמכרים ב dvd ובלוריי ומוצגים בערוצי פרמיום.

2. עלות של תכנים כאלה היה מן הסתם גבוה בהרבה ולכן לא היה מתקבל בברכה...

3. המומחיות של אורלנדו זה בדיוק סוגי התכנים האלה והם מוצאים דרכים חדשות להציג את זה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב:כמה דברים:

1. כמה שלא נרצה תכנים חדשים יש חלונות זמנים שהאולפנים לא יסכימו להעביר סרטים חדשים לפני שהם נמכרים ב dvd ובלוריי ומוצגים בערוצי פרמיום.

2. עלות של תכנים כאלה היה מן הסתם גבוה בהרבה ולכן לא היה מתקבל בברכה...

3. המומחיות של אורלנדו זה בדיוק סוגי התכנים האלה והם מוצאים דרכים חדשות להציג את זה.
...
1. די ברור, ולא נראה לי שמישהו יקטר על המתנה בשביל לקבל תוכן איכותי. אם רוצים לנגוס בקהל הגונבים ולהחזיר אותם אל התלם (שמן הסתם מורידים גרסאות בלוריי וDVD רק לאחר שיצאו לשוק), יצטרכו להכניס את התוכן הזה. מה גם שהוא יהיה יותר רווחי מהסיבה הפשוטה שפונה לקהל רחב יותר (עניין מבחינת התוכן לא האיכות). הכלל די פשוט - ככל שהתוכן רדוד יותר הוא פונה למכנה משותף גדול יותר (והוליווד מצטיינים בזה).

2. עלות התכנים גבוהה? מעניין אותי באמת מה יהיה העלות של סרט "בעלות גבוהה" כאשר סרט דוקומנטרי עם רייטינג נמוך בכלל האוכלוסייה שאינו דורש הפקה הוליוודית מבחינת הוצאות כדי לצלם ולערוך, יעלה כאשר המחיר עכשיו הוא - 18 ש"ח לסרט באיכות SD. אולי זה לא המקום לביקורת מחירים, אבל לי זה צורם מאוד וזה ממש
understatement - לאחר עיון מעמיק באתר שמתי לב שיש דבר שהם מכנים "מנוי פרמייר" שמאפשר צפייה חופשית עבור 14.90 ש"ח לחודש. זה אכן מאוד מבורך ועל כן לוקח את דבריי בתחילת הסעיף חזרה.

3. אם זו המומחיות שלהם - שיידבקו בה, זה לא אומר שהם לא יכולים ליצור שת"פ עם גלובוס גרופ או בלוקבאסטר כדי להנגיש יותר סרטי מיינסטרים ובאיכות גבוהה יותר מ- SD.

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #14 

זה נראה נחמד (ממה שיצא לי לבדוק עד כה) וזה משהו שחיפשתי/חיכיתי לו הרבה זמן.
אבל כל עוד זה יהיה רק סרטים , וכל עוד צריך לשלם על כל סרט בנפרד ללא אפשרות של מנוי חודשי (כמו נטפליקס) , אז לדעתי זה לא יתפוס.
יכול להיות שיהיו כאלו שישתמשו בזה במקום לשכור סרט בספריה , או במקום ללכת לקולנוע, אבל במקום מחליף לכבלים/YES זה לא יהיה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

לגבי המחיר, זה כתוב בבירור במאמר וגם נאמר בראיון... המחירים החד פעמיים בולטים באתר וזה יכול לבלבל.

לגבי hd, שים לב שזה סטרימינג חי. הם מוגבלים מאוד בקצב הנתונים, מה גם שאין שום דבר שמבטיח עדיפות לוידאו על פני כל שירות אחר באינטרנט, כך שאיכות התמונה תהיה בעייתית ביחס לאיכות שמי שמוריד תוכן התרגל אליה.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #16 

עכשיו אנשים יוכלו לראות טריילרים, לקרוא מי השחקנים וכו', וללכת להוריד בטורנטים... :lol:

zmls
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

לא יכול להבין מי היום לא משדר בHD. את מי זה מעניין בכלל תכני SD????
להקים אתר בסכום תמוהה של 6 מיליון שקל ואין תכני HD???
זה פשוט מקום לכשלון חרוץ!
זה כמו ללכת לקנות טלויזיה ולקנות את הבומבות הישנות הגדולות ולא לד או פלסמה חדשה.
אבל שיהיה בהצלחה!

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #18 

בכלל, אני חושב שהסטרימינג הינו הגורם שמפריע בכל הסיפור.
לדעתי האופציה האמיתית שיכולה להחליף את ספריות הוידיאו של פעם, היא שירות הורדה חוקי של קבצים דיגיטליים.
המשתמש יוכל לבחור בין אופציה של השכרת הסרט (הקובץ יפסיק לעבוד אחרי מספר ימים) לבין רכישה לצמיתות.
בצורה כזו, ללא תלות ברוחב הפס, יהיה ניתן לצפות בסרט באיכות DVD /בלוריי מקורי, וגם לא חייבים להכניס מחשב לסלון, כי ניתן להשתמש בסטרימר (יעודי או מובנה במכשיר הטלוויזיה)

לגבי השאלה, עד כמה שירות כזה יצליח לצמצם את היקף ההורדות הפיראטיות- ובכן, הדבר תלוי בהיצע התכנים, וכמובן במחירים...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #19 

לא ברור לי למי פונה השירות הזה, מי שכבר יש לו יס או הוט למה שהתעניין בשירות ?
מצד שני מי שאין לו ( כמוני ) זה ממש לא תחליף, אין לי בעיה לשלם גם 60-70 ש"ח בחודש ולא 15, אבל לקבל סרטים טובים, לא משנה שזה לא הכי חדשים, אבל יש הבדל בין סרטים לא חדשים לזבל שיש שם, אם כל הכבוד אני לא רואה כמעט אף אחד שיכול למצוא עניין בשירות הזה, ולא ברור אם הם בעצמם יודעים למי הם פונים, כמובן שגם לא ברור לי השידור של התכנים באיכות נמוכה כל כך, מי שיש לו אינטרנט איטי יותר יוכל לבחור איכות פחות טובה, אי אפשר להגיד שרוב האנשים מחוברים במהירויות נמוכות ובגלל זה משדרים באיכות גרועה, היום כמעט בכל אתר שמזרים וידאו אפשר לבחור את איכות הסירטון לפי מהירות האינטרנט שיש לך

ועוד משהו, היום אפשר למצוא כבר תכנים הרבה יותר טובים ממה שיש באתר הזה בחינם, אפילו הסרטים שיש בואללה יותר טובים +המון סדרות

יכולתי בקלות לתת להם רווח של 5 מיליון ש"ח, תמורת מיליון ש"ח הייתי מייעץ להם לרדת מהשטות הזאת :lol:

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #20 

כל אלטרנטיבה היא תחרות. כל תחרות היא שיפור למצב הקיים.
אל תשפטו אותם בהשקה. תנו להם זמן לגדול. גם בתכנים וגם בדרכי ההפצה הדרך עוד ארוכה.
כדי להיות אטרקטיביות החברות שפונות לתחום ה VOD צריכות להתממשק למכשיר שכבר קיים בסלון. להוט/יס יש יתרון התחלתי כי הממיר שלהן כבר שם. HTPC הוא יחסית נדיר. סטרימרים אולי קצת יותר נפוצים ואולי זה הממשק הנכון יותר כלכלית. ולא לשכוח כמה השוק שלנו קטן ביחס לאחרים.
גם את HULU לא הקימו ביום אחד.
כן ירבו.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”