אונקיו 608 ורמקולים של בוסטון שידוך גרוע או שיש כאן בעייה?
שלום לחברי הפורום
ברשותי רמקולים שרכשתי מבית אשפאר (סוני) לפני כ 8 שנים. הרמקולים הם של בוסטון אקוסטיק מדגם VR950 (FULL TOWER).
אצלי הם עבדו שנים בתור קדמיים מחוברים לרסיבר ימהה RX-V2700 ושמעו מעולה. לאחרונה שדרגתי לסט רמקולים של B&W, ולכן החלטתי למכור את הבוסטונים לחבר טוב שיש לו אונקיו 608 מחובר לסט רמקולים זול מאד (מדבקה) שנשמעו דיי רע (STORM נדמה לי). למרבה האכזבה והתדהמה, הבוסטונים נשמעים הרבה יותר גרוע מאלו שהיו לו קודם!!! עוצמת הווליום נמוכה מאד. צריך להגיע ל +35 דציבל כדי לשמוע בווליום נומאלי גם אם בכיוונים מעלים את הקדמיים ב +6 דצי בל.
אבל מה שיותר מוזר, זה שהסאונד נשמע נוראי בווליום נורמאלי. ממש נשמע שהמגבר נכנס ל עיוותים (נקטם?). לא ברור לי מה לא בסדר. האם זה הרסיבר או הרמקולים. כאמור אצלי הבוסטונים נשמעים מעולה. נראה שהאלץ להחזיר לו את הכסף אם לא אמצא פתרון לבעיה. ההיתכן שיש בעיה ברסיבר? הרסיבר נרכש כחדש לפני כשנה והוא פתח אותו רק לפני כמה חודשים. עם הסט המדבקה שיש לו זה כבר נמשע יותר טוב מהבוסטונים. שמעתי כאן על חשיבות התאמה בין רמקולים למגבר, אבל מעולם לא חשבתי שזה יכול להגיע עד כדי כך ששומעים חלש עם עיוותים. נותר לי רק לקחת ממנו את הרסיבר ולחבר ל B&W שלי לבדיקה, אבל אם יהיה ניתן למצוא פתרון אחר זה עדיףף כי הוא גר בעיר אחרת וכבר לקחתי את הבוסטונים עד אליו.
הודה לכל מי שיוכל לעזור
ברשותי רמקולים שרכשתי מבית אשפאר (סוני) לפני כ 8 שנים. הרמקולים הם של בוסטון אקוסטיק מדגם VR950 (FULL TOWER).
אצלי הם עבדו שנים בתור קדמיים מחוברים לרסיבר ימהה RX-V2700 ושמעו מעולה. לאחרונה שדרגתי לסט רמקולים של B&W, ולכן החלטתי למכור את הבוסטונים לחבר טוב שיש לו אונקיו 608 מחובר לסט רמקולים זול מאד (מדבקה) שנשמעו דיי רע (STORM נדמה לי). למרבה האכזבה והתדהמה, הבוסטונים נשמעים הרבה יותר גרוע מאלו שהיו לו קודם!!! עוצמת הווליום נמוכה מאד. צריך להגיע ל +35 דציבל כדי לשמוע בווליום נומאלי גם אם בכיוונים מעלים את הקדמיים ב +6 דצי בל.
אבל מה שיותר מוזר, זה שהסאונד נשמע נוראי בווליום נורמאלי. ממש נשמע שהמגבר נכנס ל עיוותים (נקטם?). לא ברור לי מה לא בסדר. האם זה הרסיבר או הרמקולים. כאמור אצלי הבוסטונים נשמעים מעולה. נראה שהאלץ להחזיר לו את הכסף אם לא אמצא פתרון לבעיה. ההיתכן שיש בעיה ברסיבר? הרסיבר נרכש כחדש לפני כשנה והוא פתח אותו רק לפני כמה חודשים. עם הסט המדבקה שיש לו זה כבר נמשע יותר טוב מהבוסטונים. שמעתי כאן על חשיבות התאמה בין רמקולים למגבר, אבל מעולם לא חשבתי שזה יכול להגיע עד כדי כך ששומעים חלש עם עיוותים. נותר לי רק לקחת ממנו את הרסיבר ולחבר ל B&W שלי לבדיקה, אבל אם יהיה ניתן למצוא פתרון אחר זה עדיףף כי הוא גר בעיר אחרת וכבר לקחתי את הבוסטונים עד אליו.
הודה לכל מי שיוכל לעזור
1shlomo כתב:היי
אוליי צריך לשנות את העכבה[אום] ברסיבר או להריץ כיול אוטומטי ברסיבר....
תודה, אני אגיד לו לשנות את העכבה, על זה לא חשבתי. לגבי קוטביות זה בטח לא הבעיה כי הסאונד נשמע IN PHASE ואם זה היה המצב אני מניח שמערכת הכיול הייתה מזהה. יתכן כפי ש ADICT כתב שהרמקולים עצלים. באינטרנט מופיע נצילות של 89, מאד מוזר שימהה 2700 פותח אותם בלי בעיה ומפיק מהן צליל חם ועמוק, ואונקיו עומד להתפגר. מצאתי כאן סיקור נהדר של יוסי הרי:
http://www.hometheater.co.il/article020 ... o-TX-SR608
באומן מדהים הוא הזכיר שם מנגנון קטימה של המגבר. הייתכן שזה מה שקורה עם הרמקולים? מאד מוזר כי הם מקוטלגים כ 6 אוהם והרסיבר היה על 6 אוהם. לשנות ל 4 זה בטח ינחית את הסאונד עוד יותר, כי אם הרסיבר מוגבר בהספק, אז ב 4 אוהם הוא בטח מתוכנן להוריד מהעוצמה כדי שלא לחרוג מההספק.. בקיצור, עושה רושם שהרמקולים הללו לא מתאימים לרסיבר. אצלי לפני הומאהה הם עבדו עם רסיבר ישן מאד של פיוניר מדגם 702 (משנות ה 90) וגם הוא פפתח אותם ללא בעיה. עושה רושם שאונקיו ברמות בינוניות לא מתקרב לימהה ופיוניר.. בהחלט למדדי שלא להתקרב לאונקיו יותר... כבר חשבתי זה זמן לשדרת את הימהה ל אונקיו 1009, נראה לי שאלך על ימהה או פיוניר..
תודה
http://www.hometheater.co.il/article020 ... o-TX-SR608
באומן מדהים הוא הזכיר שם מנגנון קטימה של המגבר. הייתכן שזה מה שקורה עם הרמקולים? מאד מוזר כי הם מקוטלגים כ 6 אוהם והרסיבר היה על 6 אוהם. לשנות ל 4 זה בטח ינחית את הסאונד עוד יותר, כי אם הרסיבר מוגבר בהספק, אז ב 4 אוהם הוא בטח מתוכנן להוריד מהעוצמה כדי שלא לחרוג מההספק.. בקיצור, עושה רושם שהרמקולים הללו לא מתאימים לרסיבר. אצלי לפני הומאהה הם עבדו עם רסיבר ישן מאד של פיוניר מדגם 702 (משנות ה 90) וגם הוא פפתח אותם ללא בעיה. עושה רושם שאונקיו ברמות בינוניות לא מתקרב לימהה ופיוניר.. בהחלט למדדי שלא להתקרב לאונקיו יותר... כבר חשבתי זה זמן לשדרת את הימהה ל אונקיו 1009, נראה לי שאלך על ימהה או פיוניר..
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תרשה לי להגיב ב-"פחחחח" על המסקנות שלך לגבי אונקיו מאירוע מבודד אחד...
ממליץ לך בחום לא לפסול כל מוצר של אונקיו על הסף רק בגלל שרסיבר אחד אולי נתקל בבעיה בהנעת זוג רמקולים ספציפי - שמור על ראש פתוח!
ממליץ לך בחום לא לפסול כל מוצר של אונקיו על הסף רק בגלל שרסיבר אחד אולי נתקל בבעיה בהנעת זוג רמקולים ספציפי - שמור על ראש פתוח!
כן, סליחה, זו טעות הקלדה, העכבה היא 8 אוהם. בכל מקרה זה לא מסביר או מסתדר עם העובדה שהמגבר מצב אחד נמע חלש מאד, מצד שני אם מנסים להגביר לעוצמה סבירה, הצליל נשמע מעוות כאילו ואות המקור מוגבר יתר על המידה... אני ממתין לבדיקה ב 4 אוהם.
לא נראה לי שבדיקה ב 4 אוהם תניב משהו, נראה מיותר.
ממה שאני מכיר, לאונקיו הלא אמורה להיות בעיה להתמודד עם עכבה ונצילות כזאת.
הייתי בודק דברים אחרים - הגדרות, כבלים, חיבור נכון (+-, כניסות נכונות וכו').
כל זה כמובן והמכשיר והרמקולים תקינים.
ממה שאני מכיר, לאונקיו הלא אמורה להיות בעיה להתמודד עם עכבה ונצילות כזאת.
הייתי בודק דברים אחרים - הגדרות, כבלים, חיבור נכון (+-, כניסות נכונות וכו').
כל זה כמובן והמכשיר והרמקולים תקינים.
טוב אז חזרתי לביתו של החבר עם חוטי רמקולים חדשים של חברת מונסטר. וידיטי שהחיבורים תקינים, שיניתי את העכבה מ 6 ל 4, ואין כל הבדל!! על מנת לשמוע בעוצמת ווליום נורמאלית למוסיקה, צריך להרים את הווליום ל מינוס 6 דציבל!!! אפילו ב עוצמה מקסימאלית של 0 דציבל, עדיין שומעים בינוני עד גבוה... הסאונד פשוט גרוע, לפחות בהשוואה לימהה 2700, ואם זה לא מספיק, היום לקחתי את הרמקולים לביתו של חבר אחר (כמובן שבטלתי את העסקה עם החבר ההוא עם האונקיו), לאחר השני יש רסיבר דיי בינוני ברמה אחת מתחת לאונקיו - פיוניר VSX-918H משנת 2009. שוב נדהמתי (או שלא) לגלות שהוא מצליח לדחוף את הרמקולים הללו ללא כל מאמץ. שומעים מצויין, בעיקר אם מבטלים את האיקולייזר של הכיול האוטומטי. לא ביצענו כיול מחדש כי לא רציתי להרוס לו את הכיול הקיים ברמקולים שלו (ורפידייל). עם כל הכבוד לאונקיו, ויש כבוד, זאת פשוט אכזבה ענקית עבורי. אני כמקדם בטחון לא מתקרב יותר לחברה הזו. אם הם מרשים לעצמם לזלזל בלקוחות של תחום המיד אנד, לא יודע כבר מה מקבלים מרסיבר זול יותר שלהם... לגבי אותו חבר עם האונקיו, אם למישהו כאן יש את 608 והוא מסופק מהסאונד, הודה לו מאד אם הוא ימליץ על רמקולים תואמים... נראה לי שהרסיבר הזה נועד לעבור רק עם רמקולים סטלייטים ושימוש של סרטים בלבד ולא למוסיקה.. אגב מצבי המוסיקה שלו עושים רק רע.. יש מצב של ALL CHANNEL STEREO ובמצב הזה עובד גם הסנטר, מה שמעיד על תכנון לקוי וחסר אחריות. סנטר בסטריאו הורס את כל הפרדת הערוצים, כי תמיד תתקיים זליגה לסנטר.. לשאר מצבי הסראונד אין שום אפשרות של כיון פרמטרים.. למי שרגיל לימאהה זה פשוט שוק של החיים!!!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כפי שנאמר לך כאן, אין שום צורך לשנות את העכבה עבור הרמקולים הללו, והייתי ממליץ לך בחום לשנות אותה בחזרה!Sexter כתב:טוב אז חזרתי לביתו של החבר עם חוטי רמקולים חדשים של חברת מונסטר. וידיטי שהחיבורים תקינים, שיניתי את העכבה מ 6 ל 4, ואין כל הבדל!!...
זה לא הגיוני בעליל ואין שום ספק שזו בעיה נקודתית אצל החבר - עוד על כך בהמשך...Sexter כתב:על מנת לשמוע בעוצמת ווליום נורמאלית למוסיקה, צריך להרים את הווליום ל מינוס 6 דציבל!!! אפילו ב עוצמה מקסימאלית של 0 דציבל, עדיין שומעים בינוני עד גבוה......
זה רק מחזק את המסקנה שהבעיה היא ספציפית ולא כללית...Sexter כתב:ואם זה לא מספיק, היום לקחתי את הרמקולים לביתו של חבר אחר (כמובן שבטלתי את העסקה עם החבר ההוא עם האונקיו), לאחר השני יש רסיבר דיי בינוני ברמה אחת מתחת לאונקיו - פיוניר VSX-918H משנת 2009. שוב נדהמתי (או שלא) לגלות שהוא מצליח לדחוף את הרמקולים הללו ללא כל מאמץ....
כבר אמרתי זאת קודם, אבל אני מרגיש מחויב להדגיש זאת שוב - אתה עושה פה הכללה פראית וחסרת אחריות!!Sexter כתב:עם כל הכבוד לאונקיו, ויש כבוד, זאת פשוט אכזבה ענקית עבורי. אני כמקדם בטחון לא מתקרב יותר לחברה הזו. אם הם מרשים לעצמם לזלזל בלקוחות של תחום המיד אנד, לא יודע כבר מה מקבלים מרסיבר זול יותר שלהם......
אין לי שום בעיה עם זה שאתה חולק איתנו את החוויות שלך, ואני לא בא לחלוק על דעתך האישית, אבל בתור הבעלים של אונקיו 608 (ולפניו אונקיו 600 במשך שנים רבות) שדוחף חמישיית רמקולים של מוניטור אודיו ברונזה - כולל זוג רצפתיים - אין לי ומעולם לא הייתה לי שום בעיה לדחוף את הרמקולים שלי, בעוצמות הרבה יותר נמוכות מאלה שאתה מתאר ובאיכות צליל שלא הייתה מביישת אף מגבר ברמה הזאת..!
שוב, כל הפיסקה הזאת פשוט חוטאת למציאות ברמות שקשה לי להביןSexter כתב:לגבי אותו חבר עם האונקיו, אם למישהו כאן יש את 608 והוא מסופק מהסאונד, הודה לו מאד אם הוא ימליץ על רמקולים תואמים... נראה לי שהרסיבר הזה נועד לעבור רק עם רמקולים סטלייטים ושימוש של סרטים בלבד ולא למוסיקה.. אגב מצבי המוסיקה שלו עושים רק רע.. יש מצב של ALL CHANNEL STEREO ובמצב הזה עובד גם הסנטר, מה שמעיד על תכנון לקוי וחסר אחריות. סנטר בסטריאו הורס את כל הפרדת הערוצים, כי תמיד תתקיים זליגה לסנטר.. לשאר מצבי הסראונד אין שום אפשרות של כיון פרמטרים.. למי שרגיל לימאהה זה פשוט שוק של החיים!!!...
דבר ראשון, כאמור, אצלי ה-608 דוחף רצפתיים של מוניטור אודיו בלי שום בעיה. המסקנה שלך שהרסיבר נועד לעבוד רק עם סאטליטים היא תלושה לגמרי מהמציאות, וכנ"ל לגבי הדעה שלך שהוא נועד לסרטים בלבד ולא למוזיקה כאשר מדובר על רסיבר שיש לו גם מצב PURE AUDIO וגם מצב DIRECT..!
חוצמזה, לכל רסיבר בעולם בערך יש מצב של ALL CHANNEL STEREO, והביקורת שלך על המצב הזה לא מעידה על הבנה יתרה - שלא לדבר על זה שגם בימאהה 2700 האהוב שלך יש כזה מצב שנקרא 7CH STEREO (שעליו אומרים ימאהה: "use this program to output sound from all speakers... This program creates a larger sound field and is ideal for background music at parties...")- לא סתם אמרו חז"לינו שסייג לחוכמה שתיקה...
בשורה התחתונה, אני מוצא את כל השרשור הזה הזוי ברמות קשות, מתיאור הבעיה, דרך הנסיון לנתח אותה ועד למסקנות האישיות שלך...
נערך לאחרונה על ידי epony ב 25/10/2011 20:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סיכום מעולה, אני מיציתי.epony כתב:כפי שנאמר לך כאן, אין שום צורך לשנות את העכבה עבור הרמקולים הללו, והייתי ממליץ לך בחום לשנות אותה בחזרה!Sexter כתב:טוב אז חזרתי לביתו של החבר עם חוטי רמקולים חדשים של חברת מונסטר. וידיטי שהחיבורים תקינים, שיניתי את העכבה מ 6 ל 4, ואין כל הבדל!!...
זה לא הגיוני בעליל ואין שום ספק שזו בעיה נקודתית אצל החבר - עוד על כך בהמשך...Sexter כתב:על מנת לשמוע בעוצמת ווליום נורמאלית למוסיקה, צריך להרים את הווליום ל מינוס 6 דציבל!!! אפילו ב עוצמה מקסימאלית של 0 דציבל, עדיין שומעים בינוני עד גבוה......
זה רק מחזק את המסקנה שהבעיה היא ספציפית ולא כללית...Sexter כתב:ואם זה לא מספיק, היום לקחתי את הרמקולים לביתו של חבר אחר (כמובן שבטלתי את העסקה עם החבר ההוא עם האונקיו), לאחר השני יש רסיבר דיי בינוני ברמה אחת מתחת לאונקיו - פיוניר VSX-918H משנת 2009. שוב נדהמתי (או שלא) לגלות שהוא מצליח לדחוף את הרמקולים הללו ללא כל מאמץ....
כבר אמרתי זאת קודם, אבל אני מרגיש מחויב להדגיש זאת שוב - אתה עושה פה הכללה פראית וחסרת אחריות!!Sexter כתב:עם כל הכבוד לאונקיו, ויש כבוד, זאת פשוט אכזבה ענקית עבורי. אני כמקדם בטחון לא מתקרב יותר לחברה הזו. אם הם מרשים לעצמם לזלזל בלקוחות של תחום המיד אנד, לא יודע כבר מה מקבלים מרסיבר זול יותר שלהם......![]()
אין לי שום בעיה עם זה שאתה חולק איתנו את החוויות שלך, ואני לא בא לחלוק על דעתך האישית, אבל בתור הבעלים של אונקיו 608 (ולפניו אונקיו 600 במשך שנים רבות) שדוחף חמישיית רמקולים של מוניטור אודיו ברונזה - כולל זוג רצפתיים - אין לי ומעולם לא הייתה לי שום בעיה לדחוף את הרמקולים שלי, בעוצמות הרבה יותר נמוכות מאלה שאתה מתאר ובאיכות צליל שלא הייתה מביישת אף מגבר ברמה הזאת..!
שוב, כל הפיסקה הזאת פשוט חוטאת למציאות ברמות שקשה לי להביןSexter כתב:לגבי אותו חבר עם האונקיו, אם למישהו כאן יש את 608 והוא מסופק מהסאונד, הודה לו מאד אם הוא ימליץ על רמקולים תואמים... נראה לי שהרסיבר הזה נועד לעבור רק עם רמקולים סטלייטים ושימוש של סרטים בלבד ולא למוסיקה.. אגב מצבי המוסיקה שלו עושים רק רע.. יש מצב של ALL CHANNEL STEREO ובמצב הזה עובד גם הסנטר, מה שמעיד על תכנון לקוי וחסר אחריות. סנטר בסטריאו הורס את כל הפרדת הערוצים, כי תמיד תתקיים זליגה לסנטר.. לשאר מצבי הסראונד אין שום אפשרות של כיון פרמטרים.. למי שרגיל לימאהה זה פשוט שוק של החיים!!!...![]()
![]()
![]()
דבר ראשון, כאמור, אצלי ה-608 דוחף רצפתיים של מוניטור אודיו בלי שום בעיה. המסקנה שלך שהרסיבר נועד לעבוד רק עם סאטליטים היא תלושה לגמרי מהמציאות, וכנ"ל לגבי הדעה שלך שהוא נועד לסרטים בלבד ולא למוזיקה כאשר מדובר על רסיבר שיש לו גם מצב PURE AUDIO וגם מצב DIRECT..!![]()
חוצמזה, לכל רסיבר בעולם בערך יש מצב של ALL CHANNEL STEREO, והביקורת שלך על המצב הזה לא מעידה על הבנה יתרה - לא סתם אמרו חז"לינו שסייג לחוכמה שתיקה...![]()
![]()
בשורה התחתונה, אני מוצא את כל השרשור הזה הזוי ברמות קשות, מתיאור הבעיה, דרך הנסיון לנתח אותה ועד למסקנות האישיות שלך...![]()
...