פרה אינפיוז'ן ללא מכשיר יעודי.
ניסיתי לעשות את התהליך בעצמי ללא מתקן יעודי.
הכנסתי את הידית עם הקפה הדחוס,הפעלתי את המשאבה לכ-3 שניות,כיביתי למשך עוד כ-4 שניות הפעלתי שוב וחלטתי.
האם פעולה זו לדעתכם מקבילה לתהליך עם המתקן היעודי ?.
עכשיו אני צריך לעשות נסיונות רבים ולראות האם יש שינוי\שיפור בטעם,דבר אחד כבר די ברור לי,כשאני טוחן דק מידי ומהדק חזק מידי (זה קורה לי לפעמים כשאני מחליף תערובות במטחנה) המכונה נחנקת והקפה לא יוצא מהזרבובית (שעות נוספות של ה-OPV),בעזרת התהליך הזה אני מצליח להוציא את הקפה החוצה,טעים הוא לא.
הכנסתי את הידית עם הקפה הדחוס,הפעלתי את המשאבה לכ-3 שניות,כיביתי למשך עוד כ-4 שניות הפעלתי שוב וחלטתי.
האם פעולה זו לדעתכם מקבילה לתהליך עם המתקן היעודי ?.
עכשיו אני צריך לעשות נסיונות רבים ולראות האם יש שינוי\שיפור בטעם,דבר אחד כבר די ברור לי,כשאני טוחן דק מידי ומהדק חזק מידי (זה קורה לי לפעמים כשאני מחליף תערובות במטחנה) המכונה נחנקת והקפה לא יוצא מהזרבובית (שעות נוספות של ה-OPV),בעזרת התהליך הזה אני מצליח להוציא את הקפה החוצה,טעים הוא לא.
זה לא נכון, הלחץ מגיע רק שכל האזור בין הראש לפני הקפה מלא במים. אם הזמן שהוא הפעיל את המשאבה קצר מהזמן הנדרש למלא את הנפח הזה במים אז לא יהיה שם לחץ שגבוה מאטמוספרה אחת ובכל מקרה המשאבה חייבת לעבוד פרק זמן קצר כדי לבנות את הלחץ (מהיר, אבל עדיין לוקח זמן).pup26 כתב:לדעתי זה לא אותו תהליך, פרה אינפיוז'ן צריך להתבצע בלחץ חליטה נמוך (1 באר) ואצלך ישר אתה נותן לו בראש ב9 באר....
מה שכן, קשה מאוד לאמוד את הזמן הזה בהפעלה ידנית. אם יש טיימר זה הרבה יותר קל - פעם אחת מודדים בלי פורטפילטר מכיילים את הזמן הנדרש וזהו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בנוסף לחוסר דיוק שאבשלוג ציין, אל תשכח שאתה מפעיל חליטה ומפסיק כל הלחץ שקצת נבנה בראש מתפנה למגירת ריקון דרך התלת ראשי (ואתו גם קצת קפה) מה שלא קורה בפרה-אינפיוז'ן אמיתי.
אולי אפשר לקנות מודול פרה-אינפיוז'ן ולחבר להזנה של הראש. יש לאבגי כזה במכונת דאבל בוילר שהוא בנה אבל אולי אצלו זה מודול שהוא תכנן בעצמו.
אולי אפשר לקנות מודול פרה-אינפיוז'ן ולחבר להזנה של הראש. יש לאבגי כזה במכונת דאבל בוילר שהוא בנה אבל אולי אצלו זה מודול שהוא תכנן בעצמו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם עושים את זה ממש קצר שום דבר לא ירד מהתלת ראשי, רק שצריך להיות חצי נביא בשביל זה, אני נהגתי לעשות פרא אינפוז'ן ידני בבזרה, אבל לא הייתי סוגר את הידית עד הסוף, ובאמת הרבה פעמים הגומייה הייתה מתלכלכת בבוץ מהעוגיה, בקיצור, לדעתי לא מומלץ.דבוטאנט כתב:בנוסף לחוסר דיוק שאבשלוג ציין, אל תשכח שאתה מפעיל חליטה ומפסיק כל הלחץ שקצת נבנה בראש מתפנה למגירת ריקון דרך התלת ראשי (ואתו גם קצת קפה) מה שלא קורה בפרה-אינפיוז'ן אמיתי.
אולי אפשר לקנות מודול פרה-אינפיוז'ן ולחבר להזנה של הראש. יש לאבגי כזה במכונת דאבל בוילר שהוא בנה אבל אולי אצלו זה מודול שהוא תכנן בעצמו....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בבזרה אין פרה אינפיוז'ן (למעט במכונות מנוף שלהן ואלו עם ראש E61).
אולי במסחריות שלהם יש - בביתיות אין.
אולי במסחריות שלהם יש - בביתיות אין.
מי שירצה להוסיף אופציה כזו של פרה אינפיושן יכול לשקול להשתמש בתוספת שלה ספציאלה תכננו למיני ויואלדי.
ראו פרטים והנחיות אצל כריס בקישור הבא:
http://www.chriscoffee.com/files/14/LaS ... anual2.pdf
המחיר אצל כריס הוא 80$, יתכן שאפשר גם להזמין דרך גסטרוליין בארץ.
לא חקרתי זאת לעומק ואינני יודע אם היא תוכננה במיוחד ורק למיני ויואלדי.
ראו פרטים והנחיות אצל כריס בקישור הבא:
http://www.chriscoffee.com/files/14/LaS ... anual2.pdf
המחיר אצל כריס הוא 80$, יתכן שאפשר גם להזמין דרך גסטרוליין בארץ.
לא חקרתי זאת לעומק ואינני יודע אם היא תוכננה במיוחד ורק למיני ויואלדי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נראה יפה - ב ויואלדי יש הכנה מובנית לזה - רק מוציאים בורג.
במכונה אחרת צריך בטח לקדוח ולהבריז בראש - צריך איש מקצוע שיעשה את זה אבל זה נראה לי אפשרי.
מה שכן, זה הפרה-אינפיוז'ן הקבוע לא זה המתכוונן שלהם.
במכונה אחרת צריך בטח לקדוח ולהבריז בראש - צריך איש מקצוע שיעשה את זה אבל זה נראה לי אפשרי.
מה שכן, זה הפרה-אינפיוז'ן הקבוע לא זה המתכוונן שלהם.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
נראה לי הפתרונות שהצעתי, לשים איזה טיימר על המשאבה או משהו בסגנון יהיה יותר פשוט ולא יצריך קדיחה בראש, לך תדע גם איך זה עובד, זה בנוי לויואלדי.
כשיהיה לי זמן אני אנסה לעבוד על הסיפור הזה קצת יותר (גם תהיה לי ידית נייקד).
כשיהיה לי זמן אני אנסה לעבוד על הסיפור הזה קצת יותר (גם תהיה לי ידית נייקד).
Re: תמימות דעים
כנראה שכן:קופיהוליק כתב:לגיוטו אוולוציונה יש פרה אינפיושן...
Giotto and cellini technical information
Pre-infusion: Dual pre-infusion system: mechanical pre-infusion system with progressively working piston and static pre-infusion chamber. This reflects into smooth coffee extraction with optimum aroma, body and “crema”.
מתוך:
http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... achine.asp
נראה לי שזה חלק אינטגרלי של ראש ה- E-61. או יותר נכון עקב התוספת (הבליטה) הרואים לצידו הימני של הראש.
אם אתה מתעניין, אני מציע לעיין בביקורות ובתיאורים שתמצא באתר שאליו הפנתי. אני מצאתי שהביקורות שלו מחכימות ועוזרות לקבל החלטות.