לומד מסלול פיתוח של C# - תהיות לגבי ההמשך

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
gshhar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

אני כרגע לומד מסלול של פיתוח תוכנה (MCPD), דיברתי עם כמה אנשים אצלי בעבודה (אני עובד בחברת הייטק בתור בודק) והם הסבירו לי שחוץ מהקורס ישנם עוד דברים מאוד חשובים מעבר לכתיבה של הקוד כמו למשל הדיז'ן שלפני, דברים כמו מבני נתונים ואלוגריתמים
השאלה שלי היא לאחר סיום המסלול שלי במידה וארצה להמשיך וללמוד ובאמת להתפתח איפה אוכל ללמוד דברים כאלו וכמה הם יועילו לי ?

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני

שליחה

לעניות דעתי - שום דבר לא יחליף תואר ראשון במדעי המחשב.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202

שליחה

יוני_א כתב:לעניות דעתי - שום דבר לא יחליף תואר ראשון במדעי המחשב.
...
תרשה לי לחלוק עלייך.
אני מכיר הרבה אנשים שסיימו את השלוש/ארבע שנים שלהם והיום לא עושים שום דבר שקשור לעולם המחשבים. למה? כי עם כל הכבוד לתואר, הוא לא תחליף לקורס מקצועי. החומר המעשי (שבאמת משתמשים בו ביום יום) הנלמד בתואר או עשירית מהחומר המעשי שלומדים בקורס מקצועי. אז נכון, ניהול הזיכרון יהיה לוקה בחסר, אבל עם הזמן הוא יישתפר.
בעולם ההייטק רוב החברות מחפשות ניסיון ולצערי בלימודי התואר לא רוכשים נסיון.

שלא תבין אותי לא נכון. אני לא חושב שתואר הוא לגמריי בזבוז זמן. הוא יכול להיות כרטיס כניסה מעולה לראיון עבודה, אבל נסיון יגדיל לך את הסיכויי להצליח בו

gshhar

עולם התוכנה בנויי מהמון שכבות של מידע. על רגל אחת אני יכול לזרוק עוד לפחות חמישה תחומים שאתה יכול, אם תרצה, להתמקצע בהם.
בתור אחד שעשה קורס MCPD אני יכול להגיד לך כמה דברים:
1. תרגול, תרגול, תרגול - בלי זה אתה פשוט זרקת 20K לפח
2. לזכור דברים זה מעולה, להבין אותם זה מצויין.
3. תבקשו מהמרצה לתת יותר שעות בנושאים שבאמת רלוונטים ופחות בדברים שלא רלוונטים. למשל:
- יותר winforms מ WPF
- הרבה הרבה WCF, SQL, Threads
4. אם אין לך סיכויי להתקדם במקום העבודה, ברגע שאתה מרגיש מוכן, תתחיל לחפש עבודה בתור מתכנת.
5. בהצלחה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

haimbl, אתה צודק, אבל המציאות היא אחרת: מאוד קשה (עד כדי בלתי אפשרי) להתקבל לעבודה אם אין לך לפחות תואר ראשון במדעי המחשב.
למה? ככה זה פה. אין לי הסבר לזה...

לכן, מומלץ בחום לשקול תואר ראשון. הקורס ב-#C הוא כמובן בונוס, אך לא תחליף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

pixies כתב:haimbl, אתה צודק, אבל המציאות היא אחרת: מאוד קשה (עד כדי בלתי אפשרי) להתקבל לעבודה אם אין לך לפחות תואר ראשון במדעי המחשב.
למה? ככה זה פה. אין לי הסבר לזה...

לכן, מומלץ בחום לשקול תואר ראשון. הקורס ב-#C הוא כמובן בונוס, אך לא תחליף.
...
לדעתי הסדר המומלץ הוא קורס מקצועי ואז תואר ארוך, בשעות הערב.

אני עובד בחברה שבאמת בעד לתת הזדמנויות למתכנתים חדשים, אנחנו עובדים על גייוס של 5 מתכנתים והמצב פשוט נוראי. ואני לא מדבר על אנשים שטוענים שיש להם 5 שנות נסיון ומפגינים ידע של ילד ב10 שכרגע סיים ללמוד פסקל.

אנשים שסיימו את הלימודים, שלמדו את כל החומר בע"פ למבחנים, יורים תשובה לכל שאלה ששואלים אותם. עד שמגיעים לשאלה של קופת חולים כללית. "למה?", "למה זה עובד ככה?" אנשים פשוט מתחילים לגמגם, כי פשוט אף אחד לא הסביר.

לעומת זאת, בכל המכללות המקצועיות כן רוצים להכניס אנשים לשוק, אז משקיעים המון במידע שהוא באמת רלוונטי, בד"כ מדובר במרצים שבאים מהתעשייה, שכן מבינים עיניין.

אני מדבר באופן כללי וכמובן שיש דוגמאות לפה ולכאן.

gshhar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקיי תודה רבה לכם על התשובות.

אגב אפשר בבקשה פרטים על winforms מ-WPF, WCF, SQL, Threads ?

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני

שליחה

האמת היא שאני לא מכיר אנשים שסיימו תואר ראשון באוניברסיטה מכובדת ולא עובדים בתחום.
המודל המומלץ בעיני הוא לימודים לתואר, ועבודה במשרת סטודנט החל מהשנה השניה או השלישית כדי לצבור נסיון. אני מניח שהשכר כסטודנט לתואר ראשון שקול לשכר כבוגר קורס מקצועי.
מהנסיון שלי, ללמוד עוד שפה אפשר בקורסים חיצוניים מאוד בקלות ברגע שהיסודות מוצקים. מה זה משנה בכלל אם זה C# או ג'אווה? perl או Python?

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

gshhar כתב:אוקיי תודה רבה לכם על התשובות.

אגב אפשר בבקשה פרטים על winforms מ-WPF, WCF, SQL, Threads ?
...
מהשאלה שלך התשובה היחידה שלי תהייה: טכנולוגיות של מיקרוסופט :)
אתה חייב להיות יותר ספציפי.

יוני_א
או שכן או שלא, השכר ההתחלתי לא ממש מעניין, כמו ש pixies אמר, הבעיה היא להיכנס.
קורס מקצועי הוא מקסימום שנה וחצי, פעמיים בשבוע בערב. תואר הוא שלוש שנים 3-4 פעמים בשבוע כל היום.
לדעתי זה גם לא משנה מה הטכנולוגיה שלומדים, העיקר שטובים בזה :)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

עבודה בתחום הפיתוח (כבודק תוכנה, מפתח, ראש צוות, מנהל פרוייקט ומנהל בתחום) היא, בשאיפה, עבודה ל 30 שנה ולא עבודה מזדמנת ל 4-5 שנים. לכן, קשה מאוד לטעמי לברוח מהצורך והחובה לעשות תואר אקדמי. קצרה היריעה מלהכיל לדוגמא את ההבדלים בין לימוד שפת #C לבין נניח לימוד של תכנות מונחה-עצמים, אלה שני דברים שונים בתכלית. שלא לדבר על דברים כמו לימוד מערכות הפעלה, אלגוריתמים, מבני נתונים ועוד ועוד ועוד. למרות זאת, ישנם אנשים "שיש להם את זה" ואותם "יחידי סגולה" ללא ספק יכולים להשלים את הפערים האלה בעצמם, בדרך, במקומות העבודה שלהם (אני מכיר לא מעט כאלה). עדיין, גם בשבילם, הליכה בדרך "הרגילה" של עשיית תואר, היא בדר"כ, לטווח ארוך, נוחה ונכונה יותר.

עכשיו, צריך גם לזכור ש-"כתם" התואר תמיד יהיה שם, גם עוד 10 וגם עוד 20 שנה אחרי שצוברים נסיון במקומות אחרים. כלומר, אם אתה לא אדם בעל תכונות יוצאות דופן שמבליטות אותך ואת היכולת שלך מעל האחרים, כמעט תמיד יהיה לך קשה למצוא מקום עבודה לעומת אדם "מקביל" ביכולות אלייך שסיים תואר. ברוב החברות בשוק, כאשר מחפשים מתכנת עם ניסיון (נניח 5 שנים ומעלה, שלא לדבר על תפקדים בכירים יותר). נושא חוסר התואר, ימנע מהחברה בכלל לזמן את אותו אדם לראיון עבודה. כמובן שיש חריגים גם בעניין זה, אבל המשמעות היא שהרבה מאוד דלתות\אופציות יהיו נעולות בגלל הדבר הזה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

יוני_א כתב:לעניות דעתי - שום דבר לא יחליף תואר ראשון במדעי המחשב.
...
נכון אבל גם זה לא מספיק.
צריך לשלב השכלה פורמלית עם קורסים מקצועיים.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

gshhar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתם צודקים בנוגע לתואר אל אני לא יודע אם יש לי את הרצון והתחת עכשיו לשבת כמה שנים לתואר, על איזה קורסים מקצועיים הייתם ממליצים לי עלמנת לצבור עוד ידע (שכמובן אני מתכנן לשלב אותו עם נסיון מעשי) ?

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”