אהלן חברים.
כרגע אני מתחיל לעצב מערכת לחדר העבודה.
הרעיון: לקלוט רדיו באיכות טובה דרך הרמקולים שמחוברים למחשב. לכן חשבתי לקנות טיונר ייעודי.
בין המתמודדים:
ROTEL RT940
SANSUI TU 519
מי עדיף?
נ.ב עדיין לא קניתי את הרמקולים. ייתכן בהחלט ואקנה רסיבר סביר עם זוג מדפיים. אולי מוניטורים. ואולי רמקולי מחשב יעודיים. אשמח אם תתנו המלצות גם לזה. כמובן שירכש גם כרטיס קול חיצוני.
איך איכות קליטת הרדיו של הרסיברים הביתיים יחסית למה שהזכרתי לעיל?
ובכלל, אשמח אם תפתחו לי את הראש.
עוד נקודה: התכנון הוא בשנה הקרובה להרכיב מערכת רצינית גם בסלון, ככה שייתכן בהחלט והטיונר יעבור לשם.
כן, אני יודע שעשיתי בלאגן. אני אשמח אם קודם כל נתמקד בטיונרים אם למישהו יש ניסיון איתם.
תודה רבה!
התלבטות בין טיונרים
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
רסיבר = מגבר משולב עם טיונר {רדיו}
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יש להניח שהרוטל טוב יותר. אמנם גם סנסוי בנו כמה טיונרים טובים, אבל ככל הזכור לי הדגם הנ"ל הוא מסוף תקופת פעילותם ואז הרמה כבר היתה נמוכה יותר. לגבי רסיברים ביתיים, לרוב הם לא מצטיינים בקליטת רדיו (בעיקר כאלה של קולנוע ביתי). הכוונה לרסיברים מודרניים כמובן, כי בין הישנים יש הרבה עם טיונרים מעולים.
תוספת ותיקון: לאחר בירור, נמצא שלסנסוי היה טיונר מדגם TU-519 גם בעידן האנלוגי (בשנות ה-70). אם זה הטיונר שדיברת עליו, זה משנה את התמונה. מצד אחד סביר להניח שהוא איכותי מאד, מצד שני הוא לא דיגיטלי ואין בו זיכרונות.
תוספת ותיקון: לאחר בירור, נמצא שלסנסוי היה טיונר מדגם TU-519 גם בעידן האנלוגי (בשנות ה-70). אם זה הטיונר שדיברת עליו, זה משנה את התמונה. מצד אחד סביר להניח שהוא איכותי מאד, מצד שני הוא לא דיגיטלי ואין בו זיכרונות.