התלבטות בין טיונרים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
aa123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים.

כרגע אני מתחיל לעצב מערכת לחדר העבודה.

הרעיון: לקלוט רדיו באיכות טובה דרך הרמקולים שמחוברים למחשב. לכן חשבתי לקנות טיונר ייעודי.

בין המתמודדים:
ROTEL RT940
SANSUI TU 519

מי עדיף?

נ.ב עדיין לא קניתי את הרמקולים. ייתכן בהחלט ואקנה רסיבר סביר עם זוג מדפיים. אולי מוניטורים. ואולי רמקולי מחשב יעודיים. אשמח אם תתנו המלצות גם לזה. כמובן שירכש גם כרטיס קול חיצוני.

איך איכות קליטת הרדיו של הרסיברים הביתיים יחסית למה שהזכרתי לעיל?

ובכלל, אשמח אם תפתחו לי את הראש.

עוד נקודה: התכנון הוא בשנה הקרובה להרכיב מערכת רצינית גם בסלון, ככה שייתכן בהחלט והטיונר יעבור לשם.

כן, אני יודע שעשיתי בלאגן. אני אשמח אם קודם כל נתמקד בטיונרים אם למישהו יש ניסיון איתם.

תודה רבה!

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

רסיבר = מגבר משולב עם טיונר {רדיו}
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

יש להניח שהרוטל טוב יותר. אמנם גם סנסוי בנו כמה טיונרים טובים, אבל ככל הזכור לי הדגם הנ"ל הוא מסוף תקופת פעילותם ואז הרמה כבר היתה נמוכה יותר. לגבי רסיברים ביתיים, לרוב הם לא מצטיינים בקליטת רדיו (בעיקר כאלה של קולנוע ביתי). הכוונה לרסיברים מודרניים כמובן, כי בין הישנים יש הרבה עם טיונרים מעולים.

תוספת ותיקון: לאחר בירור, נמצא שלסנסוי היה טיונר מדגם TU-519 גם בעידן האנלוגי (בשנות ה-70). אם זה הטיונר שדיברת עליו, זה משנה את התמונה. מצד אחד סביר להניח שהוא איכותי מאד, מצד שני הוא לא דיגיטלי ואין בו זיכרונות.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

בדרך כלל עדיף טיונר יעודי על רסיבר, תבדוק כאן בלוחות ראיתי כמה טיונרים במחירים טובים.
ברוב המקרים איכות השידור בארץ אינה מצדיקה השקעות גדולות.
The Black Wax

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”