עזרה בהפעלת xbmc ו-boxee ב-xtreamer ultra
הי,
חיברתי את הסטרימר לראוטר הביתי באמצעות מתאם אלחוטי, עד כאן הכל תקין.
אני משתמש במערכת הפעלה Ultra OS/Ubuntu שסופקה עם המכשיר.
הבעיה שנתקלתי בה היא שבהפעלת תוכנת ה-boxee (לאחר ה-login) מופיעה הודעה כי "boxee is in offline mode"
האינטרנט האלחוטי בבית תקין, וגם בסטרימר ניתן לגלוש בצורה תקינה, ולא ברורה הסיבה להודעה.
כמו כן בהפעלת ה-xbmc מופיעה אותה הודעה שהממשק אינו יכול להתחבר לאינטרנט.
אודה לכם מאוד אם מישהו יכול לעזור בתשובה מה ניתן לעשות.
* הודעות אלו מופיעות גם כאשר מחברים את הסטרימר בכבל קוי לראוטר.
* תופעה קורה בהעלאת המערכת מה-DOK וגם בהפעלת המערכת מ-HDD פנימי.
תודה,
דביר.
חיברתי את הסטרימר לראוטר הביתי באמצעות מתאם אלחוטי, עד כאן הכל תקין.
אני משתמש במערכת הפעלה Ultra OS/Ubuntu שסופקה עם המכשיר.
הבעיה שנתקלתי בה היא שבהפעלת תוכנת ה-boxee (לאחר ה-login) מופיעה הודעה כי "boxee is in offline mode"
האינטרנט האלחוטי בבית תקין, וגם בסטרימר ניתן לגלוש בצורה תקינה, ולא ברורה הסיבה להודעה.
כמו כן בהפעלת ה-xbmc מופיעה אותה הודעה שהממשק אינו יכול להתחבר לאינטרנט.
אודה לכם מאוד אם מישהו יכול לעזור בתשובה מה ניתן לעשות.
* הודעות אלו מופיעות גם כאשר מחברים את הסטרימר בכבל קוי לראוטר.
* תופעה קורה בהעלאת המערכת מה-DOK וגם בהפעלת המערכת מ-HDD פנימי.
תודה,
דביר.
עדכון - עזרה בהגדרת הראוטר
הי,
מבדיקות נוספות שערכנו הגענו למסקנה שהבעיה ככל הנראה בראוטר.
הראוטר שלנו הוא דגם 6740U תקן N - החדש של בזק, שכמו שכתבתי קודם לכן, ה-xtreamer התחבר אליו אלחוטית, אך האפליקציות של boxee ו-xbmc שעלו דרך ה-ultra OS, הודיעו כי אינן מחוברות לרשת.
אתמול חיברנו את ה-xtreamer לראוטר מדגם 2650U, והפעם גם האפליקציות עבדו!
לאחר שזיהינו שזו הבעיה חיברנו שוב את הדגם החדש - 4760U וביטלנו את כל ההצפנות ואף חיברנו חוטית ועדיין האפיקציות לא עבדו שהשתמשנו בראוטר זה.
מישהו יודע מה הסיבה וכיצד ניתן לקנפג את הראוטר מדגם 6740U כך שיעבוד בצורה תקינה עם האפליקציות של ה-boxee וה-xbmc?
תודה,
דביר.
מבדיקות נוספות שערכנו הגענו למסקנה שהבעיה ככל הנראה בראוטר.
הראוטר שלנו הוא דגם 6740U תקן N - החדש של בזק, שכמו שכתבתי קודם לכן, ה-xtreamer התחבר אליו אלחוטית, אך האפליקציות של boxee ו-xbmc שעלו דרך ה-ultra OS, הודיעו כי אינן מחוברות לרשת.
אתמול חיברנו את ה-xtreamer לראוטר מדגם 2650U, והפעם גם האפליקציות עבדו!
לאחר שזיהינו שזו הבעיה חיברנו שוב את הדגם החדש - 4760U וביטלנו את כל ההצפנות ואף חיברנו חוטית ועדיין האפיקציות לא עבדו שהשתמשנו בראוטר זה.
מישהו יודע מה הסיבה וכיצד ניתן לקנפג את הראוטר מדגם 6740U כך שיעבוד בצורה תקינה עם האפליקציות של ה-boxee וה-xbmc?
תודה,
דביר.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
לשאלתך כל הנתבים האלו בלי יוצא מן הכלל אמורים לשמש ל 2 עד 3 מוצרים המחוברים אליהם באלחוטי או בחוטי. מה שאני הייתי עושה זה להפוך אותם למודם BRIDGE בלבד, אתה יכול לפנות לבזק שיעשו זאת לך מרחוק ולרכוש נתב חיצוני כמו למשל 1043N של TPLINK ולהתקין עליו DDWRT או DIR-655 של DLINK.הסיבה ששאלתי אותך לגבי הדגם של הראוטר כי באופן כללי קראתי ביקורות לא טובות על הראוטר - 6740U, ואנשים נתקלים בהרבה בעיות איתו, ותהיתי אולי בכלל כדאי להחליף לראוטר 2760U - תקן N או ל-2650U תקן G....
בשלב זה כפי שציינתי בהתכתבות פנה לבזק ובקש שיורידו את הגדרת ה Default gateway הקבוע
בהגדרת ה WAN וישנו ל DHCP.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
nokobiknokobik כתב:או שיותר עדיף לסלול אליו רשת קווית.
העברת תכני HD ברשת אלחוטית יכולה להיות כואבת מאוד....
אני כמובן מסכים איתך אבל הבחור תאר מצב שהתקשורת לא עובדת כראוי עם רשת האינטרנט באמצעות הנתב החדש, לעניות דעתי אין שום בעיה לעבוד עם כרטיס רשת אלחוטי לצורך קבלת שרותי תוכן מהאינטרנט.
כמובן שרצוי שכרטיס הרשת האלחוטי יימצא במרחק ראייה של לא יותר מ 10 מטר מהנתב.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
מכיוון שהממשק לא מולי קשה לי לבדוק זאת נסה לפנות ל 166 ובקש שיעברו עמך על ההגדרותdvirrr כתב:הי אריה,
ניסיתי לשנות את ההגדרה של ה-default gateway בממשק של הראוטר, אך מופיעה שם אופציה אחת בלבד שהיא pppoE/ppp0, כלומר לא ניתן לשנות את ההגדרה ידנית אלא רק מה שמתקבל מחיבור ה-ppp.
דביר....
פתרנו את הבעיה!!!
הי,
באופן עצמאי, ללא עזרה של בזק, התקנתי סניפר על ה-xtreamer כדי לראות מדוע ה-Boxee לא מקבל קישור לאינטרנט עם ראוטר 6740U.
לאחר הסתכלות על התעבורה בסניפר, הסתבר כי אפליקציית ה-Boxee מוציאה בקשת DNS של Ipv6 (בקשת AAAA). מכיוון שגיליתי כי ספציפית ראוטר 6740U חוסם בקשות Ipv6, הגדרתי את ההגדרות הבאות:
בכרטיס רשת של ה-xtreamer היה מוגדר DHCP אוטומטי, ואז כמובן שהוא השתמש בראוטר כ-DNS.
שיניתי את ההגדרה לקבל כתובת בלבד ב-DHCP ואת שרתי ה-DNS הגדרתי ידנית ל-ip של השרתים של הספקית שלי (נטוויז'ן).
זה פתר את הבעיה
ווהאפליקציות עובדות גם עם הראוטר 6740U של D-link.
דביר.
באופן עצמאי, ללא עזרה של בזק, התקנתי סניפר על ה-xtreamer כדי לראות מדוע ה-Boxee לא מקבל קישור לאינטרנט עם ראוטר 6740U.
לאחר הסתכלות על התעבורה בסניפר, הסתבר כי אפליקציית ה-Boxee מוציאה בקשת DNS של Ipv6 (בקשת AAAA). מכיוון שגיליתי כי ספציפית ראוטר 6740U חוסם בקשות Ipv6, הגדרתי את ההגדרות הבאות:
בכרטיס רשת של ה-xtreamer היה מוגדר DHCP אוטומטי, ואז כמובן שהוא השתמש בראוטר כ-DNS.
שיניתי את ההגדרה לקבל כתובת בלבד ב-DHCP ואת שרתי ה-DNS הגדרתי ידנית ל-ip של השרתים של הספקית שלי (נטוויז'ן).
זה פתר את הבעיה
דביר.