רטט מוגבר מאוד ברמקול ,מהו ההסבר לתופעה ? (פתרון ועוד שאלה)
-
ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
בחודש האחרון יצאתי במסע שיפוץ הפטיפון שלי כמו שחלקכם יודע וגם עזר לי.
אגב הבטחתי תמונות ואני העלה אותם שאחרון החלקים יגיע, יש למה לצפות...
אני בטוח שזה יעורר תאבון לרבים אחרים.
הסיפוק מכך שהמכשיר עובד ונראה טוב עולה על שמיעה בציוד אחר שהשקעתי בו עשרות אלפים.
בחודש האחרון אני פשוט שומע רק תקליטים, וה - CDP שלי לא מבין מה קרה.
סיפור קטן מהמסע , בהמלצת avile7 הגעתי מחיפה לחנות בשד' בר ציון בת"א, איך שהחנות נראת נראה לי אפשר לקנות שם רכיבים לבניית מכונת זמן או משהו כזה. פשוט לא להאמין שיש עוד כאלה חנויות, המוכר חפר ביו שרידים של סקופים ו צב"ד אחר, והפלא ופלא ! מצא לי מחט חלופית לראש שלי - , Shure 95EJ "זאת האחרונה שיש לי...", לא יכולתי להסתיר את החיוך שעתיים בערך וכל הדרך לחיפה ברכבת אני מסתכל ובוחן את המחט. במקביל ובדיעבד מסתבר ברוב טיפשותי הזמנתי מ-Ebay ראש+מחט Shure 92 שאחרי ששמעתי את שניהם האחרון נראה מתאים לפטיפון צעצוע שהיה לי בגיל 3.
בכל אופן ההבדלים ששמעתי עשו לי תאבון לחפש ראש ומחט חדשים ברמה גבוהה יותר.
ההמשך יבוא, אך עכשיו לתופעה שגליתי:
במהלך שהפטיפון עובד, די במקרה הסרתי את המגן של הרמקול וראיתי את הוופר פשוט משתולל כמו שלא ראיתי אותו ב 6 שנים שהרמקולים אצלי , כלומר מסתבר שהוא מאוד רגיש לפטיפון וכל צליל פשוט מקפיץ אותו.
עשיתי את ההשוואה המתבקשת והשמעתי אותו קטע ב CDP , כמובן התאמתי את העוצמות.
ובאחרון המצב היה המוכר , כלומר בקושי זז.
לרמקול שלי נצילות יחסית נמוכה (אני לא זוכר בדיוק כמה) , האם זה בכלל קשור?
לגבי הסואנד, שומעים טוב מאוד, נקי וללא רעשי לוואי מהמחט מלבד פה ושם כאופיני לתקליט.
אגב הבטחתי תמונות ואני העלה אותם שאחרון החלקים יגיע, יש למה לצפות...
אני בטוח שזה יעורר תאבון לרבים אחרים.
הסיפוק מכך שהמכשיר עובד ונראה טוב עולה על שמיעה בציוד אחר שהשקעתי בו עשרות אלפים.
בחודש האחרון אני פשוט שומע רק תקליטים, וה - CDP שלי לא מבין מה קרה.
סיפור קטן מהמסע , בהמלצת avile7 הגעתי מחיפה לחנות בשד' בר ציון בת"א, איך שהחנות נראת נראה לי אפשר לקנות שם רכיבים לבניית מכונת זמן או משהו כזה. פשוט לא להאמין שיש עוד כאלה חנויות, המוכר חפר ביו שרידים של סקופים ו צב"ד אחר, והפלא ופלא ! מצא לי מחט חלופית לראש שלי - , Shure 95EJ "זאת האחרונה שיש לי...", לא יכולתי להסתיר את החיוך שעתיים בערך וכל הדרך לחיפה ברכבת אני מסתכל ובוחן את המחט. במקביל ובדיעבד מסתבר ברוב טיפשותי הזמנתי מ-Ebay ראש+מחט Shure 92 שאחרי ששמעתי את שניהם האחרון נראה מתאים לפטיפון צעצוע שהיה לי בגיל 3.
בכל אופן ההבדלים ששמעתי עשו לי תאבון לחפש ראש ומחט חדשים ברמה גבוהה יותר.
ההמשך יבוא, אך עכשיו לתופעה שגליתי:
במהלך שהפטיפון עובד, די במקרה הסרתי את המגן של הרמקול וראיתי את הוופר פשוט משתולל כמו שלא ראיתי אותו ב 6 שנים שהרמקולים אצלי , כלומר מסתבר שהוא מאוד רגיש לפטיפון וכל צליל פשוט מקפיץ אותו.
עשיתי את ההשוואה המתבקשת והשמעתי אותו קטע ב CDP , כמובן התאמתי את העוצמות.
ובאחרון המצב היה המוכר , כלומר בקושי זז.
לרמקול שלי נצילות יחסית נמוכה (אני לא זוכר בדיוק כמה) , האם זה בכלל קשור?
לגבי הסואנד, שומעים טוב מאוד, נקי וללא רעשי לוואי מהמחט מלבד פה ושם כאופיני לתקליט.
נערך לאחרונה על ידי ofiras ב 24/06/2006 13:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
זאת אנרגיה בתדירויות נמוכות
מאוד, מה שפילטר סאב - סוני אמור לסנן (לא שאני ממליץ על פילטר).
בדרך כלל קורה בעיקר בתקליטים לא שטוחים. אם זה קורה לך בכל התקליטים ללא יוצא מהכלל, יש בעיה באינטרקציה של המחט והזרוע, או אולי איזה פידבק .
בכל מקרה, זה לא נורא קריטי אם אתה לא שומע בעיה.
בדרך כלל קורה בעיקר בתקליטים לא שטוחים. אם זה קורה לך בכל התקליטים ללא יוצא מהכלל, יש בעיה באינטרקציה של המחט והזרוע, או אולי איזה פידבק .
בכל מקרה, זה לא נורא קריטי אם אתה לא שומע בעיה.
איל פור
הסאב סוניק מסנן תדרים של 20 הרץ בהפחתה של -6 DB ציטוט מיתך חוברת מגבר של לקסמן L225 :
SUBSONIC FILTER
WHEN THIS BOTTOM IS DEPREESSD ABASS ROLL-OFF OCCURS AT 20 HZ AT THE RATE OF -6 DB/OCT. THIS FILTER ELIMINATES LOW FREQUECY NOISES CAUSED BY RECORD FROM WARP. PHONOMOTORS RUBBLE ETC. AT THE TIME OF PLAYBACK FROM RECORD DISC.
אני לא אוהב את הסאב סוניק הוא כמו קונדום על חיות הצליל וזרימת האויר מהרמקול אבל הוא שומר על הרמקול מבחינת בלאי גם אים הרמקול לא מגיעה לכדי נקישה.
DAN
SUBSONIC FILTER
WHEN THIS BOTTOM IS DEPREESSD ABASS ROLL-OFF OCCURS AT 20 HZ AT THE RATE OF -6 DB/OCT. THIS FILTER ELIMINATES LOW FREQUECY NOISES CAUSED BY RECORD FROM WARP. PHONOMOTORS RUBBLE ETC. AT THE TIME OF PLAYBACK FROM RECORD DISC.
אני לא אוהב את הסאב סוניק הוא כמו קונדום על חיות הצליל וזרימת האויר מהרמקול אבל הוא שומר על הרמקול מבחינת בלאי גם אים הרמקול לא מגיעה לכדי נקישה.
DAN
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
צריך לחפש באינטרנט את הספסיפיקציות של הראש כולו (לא רק של המחט) ולבדוק מה משקל הנגד המומלץ לו, באתר היצרן או בפורומים כמו Vinyl Asylum.
-
ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: מחיפה לת"א בשביל מחט? :מבולבל:
נראה לי שפספסת משהו ממה שכתבתי,avile7 כתב:לו הייתי יודע לא הייתי שולח אותך לשם.
מצטער אם לא מצאת את מבוקשך ....
כן מצאתי , ועל כך תודה.
ודבר שני , הייתי באותו יום בת"א בפגישה באזור של עזריאלי וניצלתי את ההזדמנות לנסוע גם לשם. (בכל זאת השקעתי ואני נהנה מזה)