התלבטות לגבי מכונת אספרסו
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- שם מלא: jackob_sh
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
אני מחפש לקנות מכונת אספרסו.… אחרי הפתיחה המפתיעה הזו, אני ארחיב קצת…
יש לי מכונה מסוג gaggia color, שאני מאוד מרוצה ממנה. אחרי אכזבה קשה מקפה דלוח שסרב להוציא טיפת קרמה וקצף סבוני, עשיתי הרבה ניסיונות עם קפה שנטחן דק והוציא קפה מעולה. פירקתי את המכסה של הפנרלו, קניתי כד נירוסטה קטן ומדחום ועכשיו סופסוף אני שותה קפה ראוי לשמו, זה בדיוק הזמן לחשוב על מכונה חדשה : )
אחרי התלבטות בין מכונה ידנית לאוטומטית, הבנתי שמכונה ידנית (כמובן בליווי מטחנה טובה) תוציא קפה יותר טוב.
מכיוון שאני גם נהנה מההתעסקות, החלטתי לפנות לשוק הידניות. עכשיו, ההתלבטות הייתה בין הסליביה, דומובר והאוסקר שאלו מכונות עם ביקורות טובות בסביבות המחיר שאני מחפש. אחרי ההשוואה שנעשתה לאחרונה באתר, בגלל שלדעתי האוסקר ממש יפה באדום וגם בגלל שחשובה לי יכולת הקצפה טובה אני נוטה לכיוון האוסקר.
עכשיו...יש עוד כמה פינות שהייתי רוצה לגעת בהם, עיניין הראש E61, כמה העיניין עקרוני לקפה איכותי? האם הדומובר בעלת הראש הנ״ל תהיה יותר טובה מהאוסקר בגלל זה? האם יש עוד מכונות עם הראש הזה באותו טווח מחירים שיכולות להוות מתחרות לאוסקר?
עוד דבר, במסגר חיפושיי נתקלתי בלה פיבוריטה, חברה ישראלית שנראה שיודעת מה היא עושה…האם כך הוא הדבר? האם יש לה מכונה ביתית ששווה לשקול לרכוש והאם ה value for money שלה יותר טוב, בגלל שהיא חברה ישראלית?
דבר אחרון, יש את הסקטור של המכונות המכניות שמופעלות ע״י מנוף. מכיוון שגם ככה אני כבר ב overload, לא התעסקתי עם הסקטור הזה יותר מידי. האם המכונות האלו דוגמת אלקטרה, יוציאו תוצאות יותר טובות בטווח מחירים הזה
או שהם יותר ״ליופי״?
לסיכום- כרגע האוסקר נראית בחירה טובה אך סולידית משהו, האם יש לה מתחרות שראוי לשקול? בסופו של דבר מעבר לפרטים הטכניים, אני מעוניין בקפה איכותי, יכולת הקצפה טובה ומחיר סביר.
תודה רבה ושבת שלום.
אני מחפש לקנות מכונת אספרסו.… אחרי הפתיחה המפתיעה הזו, אני ארחיב קצת…
יש לי מכונה מסוג gaggia color, שאני מאוד מרוצה ממנה. אחרי אכזבה קשה מקפה דלוח שסרב להוציא טיפת קרמה וקצף סבוני, עשיתי הרבה ניסיונות עם קפה שנטחן דק והוציא קפה מעולה. פירקתי את המכסה של הפנרלו, קניתי כד נירוסטה קטן ומדחום ועכשיו סופסוף אני שותה קפה ראוי לשמו, זה בדיוק הזמן לחשוב על מכונה חדשה : )
אחרי התלבטות בין מכונה ידנית לאוטומטית, הבנתי שמכונה ידנית (כמובן בליווי מטחנה טובה) תוציא קפה יותר טוב.
מכיוון שאני גם נהנה מההתעסקות, החלטתי לפנות לשוק הידניות. עכשיו, ההתלבטות הייתה בין הסליביה, דומובר והאוסקר שאלו מכונות עם ביקורות טובות בסביבות המחיר שאני מחפש. אחרי ההשוואה שנעשתה לאחרונה באתר, בגלל שלדעתי האוסקר ממש יפה באדום וגם בגלל שחשובה לי יכולת הקצפה טובה אני נוטה לכיוון האוסקר.
עכשיו...יש עוד כמה פינות שהייתי רוצה לגעת בהם, עיניין הראש E61, כמה העיניין עקרוני לקפה איכותי? האם הדומובר בעלת הראש הנ״ל תהיה יותר טובה מהאוסקר בגלל זה? האם יש עוד מכונות עם הראש הזה באותו טווח מחירים שיכולות להוות מתחרות לאוסקר?
עוד דבר, במסגר חיפושיי נתקלתי בלה פיבוריטה, חברה ישראלית שנראה שיודעת מה היא עושה…האם כך הוא הדבר? האם יש לה מכונה ביתית ששווה לשקול לרכוש והאם ה value for money שלה יותר טוב, בגלל שהיא חברה ישראלית?
דבר אחרון, יש את הסקטור של המכונות המכניות שמופעלות ע״י מנוף. מכיוון שגם ככה אני כבר ב overload, לא התעסקתי עם הסקטור הזה יותר מידי. האם המכונות האלו דוגמת אלקטרה, יוציאו תוצאות יותר טובות בטווח מחירים הזה
או שהם יותר ״ליופי״?
לסיכום- כרגע האוסקר נראית בחירה טובה אך סולידית משהו, האם יש לה מתחרות שראוי לשקול? בסופו של דבר מעבר לפרטים הטכניים, אני מעוניין בקפה איכותי, יכולת הקצפה טובה ומחיר סביר.
תודה רבה ושבת שלום.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
היתי יכול לסיים את התשובה במשפת אחת : אתה אוהב איך שהאוסקר נראת באדום, לך אל זה בלי דעגות!!! אתה לא כתבת מה בדיוק "טווח מחירים שלך" .אני מניח שזה בסביבות 5K ... אוסקר -מכונה עם מחליף חום, מה שנותן טמפרטורת מים אחידה יותר ויותר חשוב לך - הקצפה בזמן חליטה...סילביה היא מכונה מאותה קטגוריה שיש לך בבית, יותר טובה ויותר יקרה....דומובר מכונה דומה לסילביה מבחינה שבשניהם יש דוד אחד, אבל יש בה שימוש במספר מנגנונים שמאפשרים למשתמש לקבל תוצעה הרבה יותר טובה בכוס. ראש E61 הוא רק אחד מהם(אולי החשוב).
דעתי שקפה מדומובר הוא יותר טוב,אבל אין לך הקצפה במקביל...לה פבוריטה היא מכונה כחול לבן ותיקה וטובה, אבל יקרה,ובמחיר שלה יש אופציות יותר טובות...אלקטרה זה לא רק יופי זה מכונה שמשתמש מיומן מוציא ממנה קפה מדהים..
אתה צריך לקנות במקביל גם מטחנה מתאימה,אחרת חבל על כל המהלך.. וקדימה,תתקדם לעולם השדרוגיטיס מלא בכל טוב...
דעתי שקפה מדומובר הוא יותר טוב,אבל אין לך הקצפה במקביל...לה פבוריטה היא מכונה כחול לבן ותיקה וטובה, אבל יקרה,ובמחיר שלה יש אופציות יותר טובות...אלקטרה זה לא רק יופי זה מכונה שמשתמש מיומן מוציא ממנה קפה מדהים..
אתה צריך לקנות במקביל גם מטחנה מתאימה,אחרת חבל על כל המהלך.. וקדימה,תתקדם לעולם השדרוגיטיס מלא בכל טוב...
לאחרונה היו כאן המלצות
על האקספובר. תעשה קצת חיפוש . על הנייר, מבין כל האפשרויות שתארת, היא נראית הכי מעניינת .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אקספובר לא עולה 8 - יותר בכיוון של 5.
מכונות מנוף הן בכלל לא רק ליופי... דווקא האספרסו הכי טוב יוצא ממנוף אבל עקומת הלימוד קצת יותר גדולה.
מכונות מנוף הן בכלל לא רק ליופי... דווקא האספרסו הכי טוב יוצא ממנוף אבל עקומת הלימוד קצת יותר גדולה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
האקספובר פולסר לפני שלושה חודשים עלתה כ4500jackob_sh כתב:צריך לעשות מחקר קצת…להערכתי ב 5 אפשר להביא אותה גם עם מטחנה. בדקתי את האקספובר, הדגם הבסיסי עולה באזור ה 8…זה כבר יקר....
http://www.htcafe.co.il/vt146110.%D7%94 ... 7%AA%D7%99
- gedkoz
- חבר ותיק

נכון שאוסקר ואקספובר פולסר הם המכונות הזולות בין HX והבדל במחיר ממכונות "האמיתיות" הוא גדול מאוד....אז או שחוסכים עוד,או לוקחים אחת מהם (ואני ממליץ על אוסקר)...או ללכת להרפתקה מדהימה של מכונות מנוף(לוק טוב ,קפה נהדר ועבודה חירורגית )
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

אני צריך לעשות עוד קצת עבודת שטח (אני לא לחוץ בזמן) האקספובר נראות טוב...אבל מעניין מה ההבדלים בינן לבין האוסקר.
לגבי המכונות מנוף, איך יכולת ההקצפה שלהן? אין לי בעיה עם קצת סבלנות והתעסקות, השאלה שוב אם המכלול השלם ייצא לבסוף יותר איכותי מהמכונות החצי אוטומטיות. האם יש לכם איזה דגם או שניים של מכונות מנוף להמליץ מכל ים הדגמים שקיימים בשוק?
באופן כללי אני אשמח לקבל עוד המלצות בדרך לקפוצ'ינו איכותי...
תודה רבה על הסבלנות ושבוע טוב : )
לגבי המכונות מנוף, איך יכולת ההקצפה שלהן? אין לי בעיה עם קצת סבלנות והתעסקות, השאלה שוב אם המכלול השלם ייצא לבסוף יותר איכותי מהמכונות החצי אוטומטיות. האם יש לכם איזה דגם או שניים של מכונות מנוף להמליץ מכל ים הדגמים שקיימים בשוק?
באופן כללי אני אשמח לקבל עוד המלצות בדרך לקפוצ'ינו איכותי...
תודה רבה על הסבלנות ושבוע טוב : )
- gedkoz
- חבר ותיק

לHOSQ יש את ELEKTRA MICROCASA מכונה מדהימה ביופייה ונותנת קפה מצויין, לDEBUTANT יש PONTO VECCIO, נראת יותר סולידית וגם מפציצה בשוטים מצויינים... יותר טובים בשני המקרים מאוסקר ואקספובר ,אבל הקצפה במקביל לא תקבל...כן הקצפה טובה בלימוד מדוקדק..
אבל כמה הסטייל בנוסף לקפה!!!! בארץ מכונות מנוף הנגישות ביותר הם לה פבוני,מכונות יפות גם,אבל הרבה פחות סלחניות...
אבל כמה הסטייל בנוסף לקפה!!!! בארץ מכונות מנוף הנגישות ביותר הם לה פבוני,מכונות יפות גם,אבל הרבה פחות סלחניות...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אוסקר עם מטחנה אפשר לקבל בפחות מ 5000, כפי שהומלץ לך נסה את החנויות המתמחות (השווה מחירים גם מול קאסטלו).
מההשוואה האחרונה שביצענו אני יכול לומר לך שמדובר במכונה מצוינת ואיכותית שמוציאה קפה מעולה אך עדיין לא ברמה של מכונה עם ראש E61.
אם אתה יכול למתוח את התקציב ורוצה לחסוך את השדרוג הבא לך על E61, בטווח של עד 5000 יש לך את האוסקר + מטחנה או בקצת יותר את האקספובר + מטחנה.
אל תשכח שאפשר למצוא מציאות גם מיד 2 (אבל לקנות רק מאדם פרטי ששמר על הציוד).
בהצלחה.
מההשוואה האחרונה שביצענו אני יכול לומר לך שמדובר במכונה מצוינת ואיכותית שמוציאה קפה מעולה אך עדיין לא ברמה של מכונה עם ראש E61.
אם אתה יכול למתוח את התקציב ורוצה לחסוך את השדרוג הבא לך על E61, בטווח של עד 5000 יש לך את האוסקר + מטחנה או בקצת יותר את האקספובר + מטחנה.
אל תשכח שאפשר למצוא מציאות גם מיד 2 (אבל לקנות רק מאדם פרטי ששמר על הציוד).
בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ממתי אין ב Ponte vecchio הקצפה במקביל לחליטה? תמיד היה ותמיד יהיה.
חוצמזה האקספובר פולסר מקבילה לכל מכונת E61 רגילה שיש בשוק.
חוצמזה האקספובר פולסר מקבילה לכל מכונת E61 רגילה שיש בשוק.
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

טוב....התעניינתי קצת על האקספובר פולסר...
ההבדלים העיקריים בינה לבין האוסקר הם:
ראש (תואם) E61.
ברז למים רותחים.
מכוון מים (שלא עובד מכיוון שמיכל המים לבן ולא רואים את המפלס).
לפי ה COFFEEGEEK, היכולת הקצפה שלה טובה יותר משל האוסקר.
דוד קצת יותר קטן (של שניהם ממש גדולים ומנחושת).
הבחור שדיברתי אתו לגבי המכונה אמר שהקיטור מספיק למספר כוסות מוגבל, אבל יכול להיות שזה בגלל שהוא מתעסק עם מכונות תעשיתיות.
מצד שני האוסקר נמצאת בהרבה מקומות ויש עליה סוג של קונצנזוס ככה שמבחינת אמינות היא עולה (לפחות בארץ) על האקספובר. החנות היחידה שמצאתי (דרך הפורום הזה) שמחזיקה את הפולסר אינה מחזיקה את האוסקר ולכן אין לו דרך להשוות ביניהן.
עוד דבר...אף עפ"י שהמכונה עצמה לא במחיר מאוד גבוה ביחס לאוסקר, החנות הנ"ל אינה עושה "דילים" עם מטחנות ולכן זה גם מייקר את העסק ב1000 שקל.
השאלה שאותי מעניינת היא, האם כל הנתונים האלו הם על הנייר. האוסקר הוכיחה את עצמה בשוק הישראלי וזה שווה הרבה. אולי יותר מלקנות מכונה שהאמינות שלה לא מוכחת.
בנוסף יש לי עוד שתי שאלות שנתקלתי ביחס לאקספובר:
1. הצורך בהחלפה של ה PORTAFILTER GASKET.
2. חוצץ אוטומטי בין מיכל המים לדוד שמכויל ל45 שניות וכך צריך אחרי ההפעלה לכבות ולהדליק את המכונה מספר פעמים עד שהדוד יתמלא (אולי מדובר רק על ההפעלה הראשונית).
בקיצור נראה ששתי המכונות נראות ממש טוב עם נתונים טובים ודומים, לכל אחת יש את הפלוסים והמינוסים שלה)...
ההבדלים העיקריים בינה לבין האוסקר הם:
ראש (תואם) E61.
ברז למים רותחים.
מכוון מים (שלא עובד מכיוון שמיכל המים לבן ולא רואים את המפלס).
לפי ה COFFEEGEEK, היכולת הקצפה שלה טובה יותר משל האוסקר.
דוד קצת יותר קטן (של שניהם ממש גדולים ומנחושת).
הבחור שדיברתי אתו לגבי המכונה אמר שהקיטור מספיק למספר כוסות מוגבל, אבל יכול להיות שזה בגלל שהוא מתעסק עם מכונות תעשיתיות.
מצד שני האוסקר נמצאת בהרבה מקומות ויש עליה סוג של קונצנזוס ככה שמבחינת אמינות היא עולה (לפחות בארץ) על האקספובר. החנות היחידה שמצאתי (דרך הפורום הזה) שמחזיקה את הפולסר אינה מחזיקה את האוסקר ולכן אין לו דרך להשוות ביניהן.
עוד דבר...אף עפ"י שהמכונה עצמה לא במחיר מאוד גבוה ביחס לאוסקר, החנות הנ"ל אינה עושה "דילים" עם מטחנות ולכן זה גם מייקר את העסק ב1000 שקל.
השאלה שאותי מעניינת היא, האם כל הנתונים האלו הם על הנייר. האוסקר הוכיחה את עצמה בשוק הישראלי וזה שווה הרבה. אולי יותר מלקנות מכונה שהאמינות שלה לא מוכחת.
בנוסף יש לי עוד שתי שאלות שנתקלתי ביחס לאקספובר:
1. הצורך בהחלפה של ה PORTAFILTER GASKET.
2. חוצץ אוטומטי בין מיכל המים לדוד שמכויל ל45 שניות וכך צריך אחרי ההפעלה לכבות ולהדליק את המכונה מספר פעמים עד שהדוד יתמלא (אולי מדובר רק על ההפעלה הראשונית).
בקיצור נראה ששתי המכונות נראות ממש טוב עם נתונים טובים ודומים, לכל אחת יש את הפלוסים והמינוסים שלה)...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לא טעמתי את האקספובר, אבל היא E61 ו(היתה) נפוצה בפורומים בארה"ב.
אין לי ספק שהיא תייצר אספרסו טוב יותר מהאוסקר, כנראה גם בהפרשים די גדולים.
אני לא בטוח לגבי האמינות שלה (האמת שאני חושב שהיא לא כ"כ אמינה, זה לפחות לפי הפורומים בארה"ב).
אם הייתי צריך לבחור בין האוסקר לאקספובר, הייתי קונה קוויקמיל אניטה בעוד קצת כסף ונשאר רגוע שיש לי מכונת E61 מעולה ואמינה... (מצטער אם אני מבלבל אותך עוד יותר).
אין לי ספק שהיא תייצר אספרסו טוב יותר מהאוסקר, כנראה גם בהפרשים די גדולים.
אני לא בטוח לגבי האמינות שלה (האמת שאני חושב שהיא לא כ"כ אמינה, זה לפחות לפי הפורומים בארה"ב).
אם הייתי צריך לבחור בין האוסקר לאקספובר, הייתי קונה קוויקמיל אניטה בעוד קצת כסף ונשאר רגוע שיש לי מכונת E61 מעולה ואמינה... (מצטער אם אני מבלבל אותך עוד יותר).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי שאלה...בגדול הבנתי שהתפקיד של ראש E61 הוא לשמור על אחידות החום בראש. יש לו עוד חשיבות (או חשיבות אחרת לגמרי שלא הבנתי נכון???)
חוצמזה יש עוד רכיבים או שיטות לדוגמת ה HX שחשוב שיכללו במכונה?
תודה וערב טוב!
נערך לאחרונה על ידי jackob_sh ב 23/10/2011 20:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה שאניטה תהיה יותר אמינה מהאקספובר? המבנה שלהן כמעט זהה למעט העובדה שהדוד באקספובר מבודד.
צריך לבדוק איפה ממוקם ה OPV באקספובר, לדעתי הוא על הקו של המים הקרים (לא חמים כמו באניטה) וזה תכנון עדיף.
אם יש בעיה באקספובר זה הגובה שלה (תלוי במטבח שלך), סטימר קצת קצר (אפשר להחליף) ומגירת ריקון קטנה (די מעצבן)
מעבר לזה, מילוי המים בדוד אוטומטי וזה לא צריך להטריד אותך (כמו בכל מכנת מחליף חום אחרת)
צריך לבדוק איפה ממוקם ה OPV באקספובר, לדעתי הוא על הקו של המים הקרים (לא חמים כמו באניטה) וזה תכנון עדיף.
אם יש בעיה באקספובר זה הגובה שלה (תלוי במטבח שלך), סטימר קצת קצר (אפשר להחליף) ומגירת ריקון קטנה (די מעצבן)
מעבר לזה, מילוי המים בדוד אוטומטי וזה לא צריך להטריד אותך (כמו בכל מכנת מחליף חום אחרת)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל, גם באניטה הדוד מבודד.
למה שהיא תהיה יותר אמינה? כי ככה. לא יודע למה. בדיוק כמו ש-VBM פחות אמינה מ-ECM.
קרא את הפורומים בחו"ל - פוסטים ישנים כי היום היא לא כ"כ נמכרת שם - הרבה כתבו על בעיות אמינות שהיו לה.
אולי זו איכות ההרכבה, אולי פשוט בעיות ב-QA שמבוצע במפעל.
למה שהיא תהיה יותר אמינה? כי ככה. לא יודע למה. בדיוק כמו ש-VBM פחות אמינה מ-ECM.
קרא את הפורומים בחו"ל - פוסטים ישנים כי היום היא לא כ"כ נמכרת שם - הרבה כתבו על בעיות אמינות שהיו לה.
אולי זו איכות ההרכבה, אולי פשוט בעיות ב-QA שמבוצע במפעל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לאניטה יש מראה עדיף בעשרות מונים ואותה הייתי מעדיף על השיש בכל רגע נתון.
בנוסף יש לה שעוני לחץ מאוד שימושים למעקב בקרה וכיול של הדוד וה opv.
המכונה סוס עבודה ויש מספיק דוגמאות שלה אצל חברים בפורום.
גם האקספובר נראית מצוינת על הנייר אבל אם גולשים כבר ל 1000 מעל אוסקר עדיף ללכת על הדבר האמיתי ולא גרסה פשוטה וגם פחות נאה ממרבית ה e61 כדוגמת האניטה או ecm.
נכון שזה עניין של העדפה אישית אבל ביננו ברמות המחיר האלו שווה לשים עוד קצת ולקבל את המכונה העדיפה (לרבות המראה על השיש).
בנוסף יש לה שעוני לחץ מאוד שימושים למעקב בקרה וכיול של הדוד וה opv.
המכונה סוס עבודה ויש מספיק דוגמאות שלה אצל חברים בפורום.
גם האקספובר נראית מצוינת על הנייר אבל אם גולשים כבר ל 1000 מעל אוסקר עדיף ללכת על הדבר האמיתי ולא גרסה פשוטה וגם פחות נאה ממרבית ה e61 כדוגמת האניטה או ecm.
נכון שזה עניין של העדפה אישית אבל ביננו ברמות המחיר האלו שווה לשים עוד קצת ולקבל את המכונה העדיפה (לרבות המראה על השיש).
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אניטה לפי מה שראיתי כבר תיקח אותו לאזור ה 8000 שקל.
ברור שהאניטה יותר יפה מהאוסקר, וכנראה שגם קצת יותר טובה (לא טעמתי) אבל הפער במחיר משמעותי.
אני התחדשתי לאחרונה באוסקר. מכונת הקפה הידנית הראשונה שלי. המראה לא ממש אטרקטיבי לטעמי, אך היא עושה קפה מצוין.
יתרונות:
לומדים לתפעל אותה ביעילות ובקלות בזמן קצר.
עושה קפה מצוין ואחיד כוס אחר כוס
מקציפה מצוין
חסרונות:
ברז מים חמים היה מאפשר לטפל באבנית בקלות.
OPV היה מאפשר לי להדליק אותה עם טיימר במקום לפתוח את ברז הקיטור בכל פעם שאני מפעיל אותה.
מילוי מיכל המים לא נוח במיוחד, אך אפשר בקלות להסב אותה לחיבור ישיר עם מרכך מים.
ברור שהאניטה יותר יפה מהאוסקר, וכנראה שגם קצת יותר טובה (לא טעמתי) אבל הפער במחיר משמעותי.
אני התחדשתי לאחרונה באוסקר. מכונת הקפה הידנית הראשונה שלי. המראה לא ממש אטרקטיבי לטעמי, אך היא עושה קפה מצוין.
יתרונות:
לומדים לתפעל אותה ביעילות ובקלות בזמן קצר.
עושה קפה מצוין ואחיד כוס אחר כוס
מקציפה מצוין
חסרונות:
ברז מים חמים היה מאפשר לטפל באבנית בקלות.
OPV היה מאפשר לי להדליק אותה עם טיימר במקום לפתוח את ברז הקיטור בכל פעם שאני מפעיל אותה.
מילוי מיכל המים לא נוח במיוחד, אך אפשר בקלות להסב אותה לחיבור ישיר עם מרכך מים.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא