רסיבר רב ערוצי, HD-DVD ו-Bluray - מה עושים ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
כפי ששמתם לב (או שלא) אני בתקופת שדרוגים, וחלק מהשדרוגים הוא החלפת הרסיבר (YAMAHA RXV-740, רסיבר בלתי מוסיקלי בעליל).
שמתי עיין על ה-Denon AVR-2807.
עכשיו, איפה הבעיה ?
הבעיה היא שיחד עם הפורמטים הנ"ל מגיעים גם פורמטי אודיו חדשים וכפי שידוע לי הרסיברים הנוכחיים לא תומכים בפורמטים הללו דרך החיבור הדיגיטלי (או שמה אני טועה וניתן להעבירם על גבי HDMI לרסיבר והוא יבצע את הפענוח).
אז מה לדעתכם כדי לעשות במצב כזה (בהנחה שלא מעוניינים בחיבור באמצעות 6 אינטרקונקטורים) ?
תודה מראש
עכשיו, איפה הבעיה ?
הבעיה היא שיחד עם הפורמטים הנ"ל מגיעים גם פורמטי אודיו חדשים וכפי שידוע לי הרסיברים הנוכחיים לא תומכים בפורמטים הללו דרך החיבור הדיגיטלי (או שמה אני טועה וניתן להעבירם על גבי HDMI לרסיבר והוא יבצע את הפענוח).
אז מה לדעתכם כדי לעשות במצב כזה (בהנחה שלא מעוניינים בחיבור באמצעות 6 אינטרקונקטורים) ?
תודה מראש
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
הפורמטים של הסראונד החדשים (Dolby Digital HD, DTS HD)יעברו דרך ממשק HDMI 1.3 או באמצעות 6/8 אינטרקונקטורים בצורה אנאלוגית.
אם אינך רוצה לחבר 6/8 אינטרקונקטורים, תצטרך להמתין לדור הבא של הרסיברים \ נגני DVD שיתמכו ב HDMI 1.3. מכיוון שהתקן 1.3 אושר בשבוע שעבר ועדיין אין חומרה שתומכת בהתקן זה עדיין.
אם אינך רוצה לחבר 6/8 אינטרקונקטורים, תצטרך להמתין לדור הבא של הרסיברים \ נגני DVD שיתמכו ב HDMI 1.3. מכיוון שהתקן 1.3 אושר בשבוע שעבר ועדיין אין חומרה שתומכת בהתקן זה עדיין.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
HDMI 1.3 חדש מדי וקשה לומר מתי או איך זה יתממש.
מרבית המכשירים החדשים אמורים לעשות המרה דינמית ל-DTS דרך החיבורים הדיגיטליים (בעיקר דרך HDMI), אבל כיום הפיתרון הוא שימוש באינטרקוננקטים.
גם הנגנים החדשים ובכלל כל הטכנולוגיה הזו בעייתית מאוד והייתי מתחיל לתכנן עבורה רק במהלך שנה הבאה.
מרבית המכשירים החדשים אמורים לעשות המרה דינמית ל-DTS דרך החיבורים הדיגיטליים (בעיקר דרך HDMI), אבל כיום הפיתרון הוא שימוש באינטרקוננקטים.
גם הנגנים החדשים ובכלל כל הטכנולוגיה הזו בעייתית מאוד והייתי מתחיל לתכנן עבורה רק במהלך שנה הבאה.
כמו שעופר אמר - צריך חומרה חדשה שתומכת HDMI 1.3.MarioMan כתב:כפי ששמתם לב (או שלא) אני בתקופת שדרוגים, וחלק מהשדרוגים הוא החלפת הרסיבר (YAMAHA RXV-740, רסיבר בלתי מוסיקלי בעליל).
עכשיו, איפה הבעיה ?
תודה מראש...
לפי הפרטים שיש עכשיו מתבקשת מסכנה ששידרוג תוכנה של חוברה קיימת לתמיכה ב-1.3 לא יהיה אפשרי.
יהיה צורך בשידרוג חומרה והתקנה של צ'יפים שיתמכו ב-1.3.
זה אומר שכמעט כל הרסיברים מדגמים נוכחיים יפרשו לגמלאות ויוחלפו בדגמים חדשים.
מבחינת שימור השקעה לדעתי יותר כדאי לרכוש פרוססור/רסיבר יד שניה.
מבחינת סאונד - כדאי לרכוש פרוססור יד שניה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים