ohadmitrani כתב:קודם כל תודה רבה,
קראתי את 4 המאמרים והכי פשוט לפי מה שנראה זה דרך מכשיר פופקורן. כמה שאלות:
1. לאחר סיום הקליה, והקירור, עליי לחכות זמן מסוים- כמה זמן? מדוע? והיכן הכי מומלץ לאחסן את הפולים במשך זמן הזה?
2. במאמר הראשון דובר על 2 זנים עיקריים(ערביקה ורובוסטה). מה הם יתר הזנים? האם הם שונים לגמריי בטעמם? או שאלו זנים של ערביקה ורובוסטה?
3. בתערובות שאתם מתארים, היות וכל זן נקלה בזמן אחר, אתם קולים כל זן בנפרד ואח"כ מערבבים את הפולים? איך נוצרת תערובת אחידה? סטטיסטית יכול להיות מצב שבשוט אחד יהיה יותר מזן אחד מאשר בשוט אחר לפי מה שהבנתי
...
2 - ישנם רק שני זנים הניתנים לשתיה, ערביקה ורובוסטה. והם מחולקים לתתי זנים בעיקר ע"פ המדינות ואזורי הגידול. בגדול, הערביקה הוא איכותי ועדין, הרובוסטה זול וגס, משמש בעיקר לתיבול תערובות ושיפור גוף. כמובן שיש יוצאי דופן. לכל קפה סקאלת טעמים שונה, והוא מתנהג שונה בפרופילי קליה שונים. אחד הדברים המעניינים הוא שהמחיר לא תמיד קובע איכות. מציע לך לחרוש את
http://www.sweetmarias.com/index.php , אני אישית נהנה מזה.
3. בהתחלה, אני לא ממליץ לקלות תערובות, אלא זנים שונים בנפרד. נסה להשיג קפה מכל יבשת ולקלות, תקבל תוצאות שונות לחלוטין וזה כיף. נאמר, אינדיאן פלנטיישן, אתיופי כלשהו, קולומביה, וברזיל סרדו. אם תשיג עוד אפריקאי כמו טנזניה או זימבבווה או קניה, או בורונדי ישליאו"ה (ישתבח שמו לעד יש אלוהים וזו ההוכחה).
לגבי קליה משותפת, יש בעד ויש נגד. הדרך הנכונה והמדוייקת היא בנפרד, אבל זה לא טריויאלי, צריך לדעת מה אתה עושה. אישית אני חושב שעדיף לקלות רובוסטה בנפרד בכל מקרה (הזן הזה פשוט מתנהג שונה, ופספוס בקלייתו רוצח את הקפה)