הקולה המתחיל:

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

לילה טוב לכולם,
אני חושב כבר זמן רב להתחיל לקלות בעצמי.
ובכן, אשמח לקצת טיפים איך מתחילים? עם מה מתחילים? ראיתי שיש פוסטים בנוגע לקניית הפולים עצמם. מה בנוגע לקולה? מה ההבדל בין הקולים? מחירים? בגדול אשמח להבין מה סידרי הגודל במחירים של הציוד(אני מניח שגם כאן האמרה המפורסמת של Buy your second mechine first תופסת...), ואח"כ נשבור את הראש איך קולים :-)

תודה רבה!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה,
קראתי את 4 המאמרים והכי פשוט לפי מה שנראה זה דרך מכשיר פופקורן. כמה שאלות:
1. לאחר סיום הקליה, והקירור, עליי לחכות זמן מסוים- כמה זמן? מדוע? והיכן הכי מומלץ לאחסן את הפולים במשך זמן הזה?

2. במאמר הראשון דובר על 2 זנים עיקריים(ערביקה ורובוסטה). מה הם יתר הזנים? האם הם שונים לגמריי בטעמם? או שאלו זנים של ערביקה ורובוסטה?

3. בתערובות שאתם מתארים, היות וכל זן נקלה בזמן אחר, אתם קולים כל זן בנפרד ואח"כ מערבבים את הפולים? איך נוצרת תערובת אחידה? סטטיסטית יכול להיות מצב שבשוט אחד יהיה יותר מזן אחד מאשר בשוט אחר לפי מה שהבנתי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

פופקורן זה נחמד בשביל התחלה, לא מספיק טוב לאורך זמן אבל דרך מאוד זולה ונחמדה להתחיל.
האימרה שציינת פחות תופסת כאן כי אין ממש מכונה או שיטה זולה, מלבד החביתוש אולי.
השיטה הביתית הקלה ביותר היא כנראה הג'ין קפה, מכשיר לא זול ועם חסרון קל - הקפה מתיישן מהר יחסית - אבל פשוט מאוד לשימוש ונותן תוצאות מעולות.
קיימים גם הקווסט שהוא סוג של מיני-קולה מקצועי והוא יקר יותר ועם עקומת לימוד מסויימת. יש גם את הבהמור שנמצא איפשהו ביניהם ועולה פחות משניהם.
השאלה באיזה שיטה לבחור תלויה במי שאתה ובכמה בא לך להעמיק בעניין הזה.
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

בכל שיטות קליה צריך לתת לקפה לפחות 24 שעות מנוחה במקום מאוברר,ואחר כך עוד 24 במיכל סגור... יש שיטות שקפה מגיע לשיא אחרי שלושה ימים,ויש גם אחרי 5-6 ימים...(בקליית אוויר פחות,בקליית תוף -יותר)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

ohadmitrani כתב:קודם כל תודה רבה,
קראתי את 4 המאמרים והכי פשוט לפי מה שנראה זה דרך מכשיר פופקורן. כמה שאלות:
1. לאחר סיום הקליה, והקירור, עליי לחכות זמן מסוים- כמה זמן? מדוע? והיכן הכי מומלץ לאחסן את הפולים במשך זמן הזה?

2. במאמר הראשון דובר על 2 זנים עיקריים(ערביקה ורובוסטה). מה הם יתר הזנים? האם הם שונים לגמריי בטעמם? או שאלו זנים של ערביקה ורובוסטה?

3. בתערובות שאתם מתארים, היות וכל זן נקלה בזמן אחר, אתם קולים כל זן בנפרד ואח"כ מערבבים את הפולים? איך נוצרת תערובת אחידה? סטטיסטית יכול להיות מצב שבשוט אחד יהיה יותר מזן אחד מאשר בשוט אחר לפי מה שהבנתי
...
2 - ישנם רק שני זנים הניתנים לשתיה, ערביקה ורובוסטה. והם מחולקים לתתי זנים בעיקר ע"פ המדינות ואזורי הגידול. בגדול, הערביקה הוא איכותי ועדין, הרובוסטה זול וגס, משמש בעיקר לתיבול תערובות ושיפור גוף. כמובן שיש יוצאי דופן. לכל קפה סקאלת טעמים שונה, והוא מתנהג שונה בפרופילי קליה שונים. אחד הדברים המעניינים הוא שהמחיר לא תמיד קובע איכות. מציע לך לחרוש את http://www.sweetmarias.com/index.php , אני אישית נהנה מזה.
3. בהתחלה, אני לא ממליץ לקלות תערובות, אלא זנים שונים בנפרד. נסה להשיג קפה מכל יבשת ולקלות, תקבל תוצאות שונות לחלוטין וזה כיף. נאמר, אינדיאן פלנטיישן, אתיופי כלשהו, קולומביה, וברזיל סרדו. אם תשיג עוד אפריקאי כמו טנזניה או זימבבווה או קניה, או בורונדי ישליאו"ה (ישתבח שמו לעד יש אלוהים וזו ההוכחה).
לגבי קליה משותפת, יש בעד ויש נגד. הדרך הנכונה והמדוייקת היא בנפרד, אבל זה לא טריויאלי, צריך לדעת מה אתה עושה. אישית אני חושב שעדיף לקלות רובוסטה בנפרד בכל מקרה (הזן הזה פשוט מתנהג שונה, ופספוס בקלייתו רוצח את הקפה)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

הכי זול וקל להתנסות עם מכשיר פופקורן כדי ללמוד לקלות קפה אך אני לא ממליץ לך בכלל לקלות עם מכשיר פופקורן משום שהתוצאות לא ממש טובות היות והקליה קצרה מידי (כ 4 דקות לעומת 12-15 דקות) והעסק מלכלך רועש ולא נוח כלל.

אם אתה רוצה להתנסות אתה יכול לבדוק קליה בתנור אבל כדי להיכנס בצורה רצינית לקליה אתה חייב קולה ייעודי.

הכי קל להמליץ על הג'ין קפה (סביב 3000 בארץ, כ 2100 מחו"ל) או הבהמור (בסביבות 1800 מחו"ל בלבד) כי הם מכשירים שמאוד מתאימים לסביבה הביתית (וגם תוכננו לזאת), קלים לשימוש ולא מלכלכים ומוציאים מעט עשן.
הג'ין כפי שהוזכר פה בהמון פוסטים הכי נוח והכי קל לתפעול, אם תחבר לו צינור שירשור אפילו לא תהיה לך טיפה של עשן בבית, קל לקבל ממנו קליות טובות ובחזרתיות מושלמת ואיכות הקליה שלו מעולה.
את הבהמור לא יצא לי לבדוק מקרוב אך עושה רושם שהוא אלטרנטיבה ראויה (ומעט זולה יותר).
על הקווסט קשה לי להמליץ מ 2 סיבות עיקריות:

1. מחיר יקר - מעל 4000 שקל (הזמנה ישירות מהיצרן בקוריאה)
2. קשה מאוד לתפעול - שליטה ידנית לגמרי וקשה מאוד מאוד לקבל ממנו קליות טובות ובצורה חזרתית.

לגבי תערובות אל תטריד את עצמך כעת, תחליט איזה קולה מתאים לך ותתחיל עם כמה זנים בסיסיים (ברזיל/קולומביה/סנטו דומינגו/גואטמלה) כדי ללמוד את תכונותם ואחר כך תחשוב על תערובות בהתאם לטעם שלך.
אני מבטיח לך שאפילו זן בודד שנקלה טוב יהיה מאוד טעים לך.

אגב אפשרי לקלות גם תערובות ואין צורך ממשי לקלות בנפרד את הזנים ולערבב אחר כך ובכל מקרה תמיד תוכל להתנסות ולראות מה מתאים לך בהמשך הדרך...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

אני חולק על כפיר, אפשר להסתדר תקופה לא קצרה עם מכשיר פופקורן (אני עשיתי זאת כחצי שנה ומכיר גם אחרים שמעולם לא התקדמו מעבר לכך), ולמי שמסתדר עם קליה בתנור, זה פתרון מצויין וחינמי, גם לאורך זמן. זה באמת מאוד אינדיבידואלי. תכלס, הכי קל זה לשפוך כסף על מכשיר שעושה לך את העבודה, אבל אי אפשר להתעלם מהעלויות הגבוהות. גבוהות עד כדי כך שכל העסק באמת משתלם רק לפריקים, שרוצים להתנסות ורוצים את הקפה הכי טרי שאפשר. כי כיסוי עלות המכשיר יגיע רק אחרי כשנתיים שלוש ואף שיטה לא באמת באמת נוחה ודורשת התעסקות.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

הכל תלוי בכמות ההשקעה שאתה מוכן להשקיע, מול הפינוק בהפעלה.

זה בערך כמו שתגיד שאפשר לשטוף את האוטו לבד ולחסוך 50 ש"ח.
בעבור המחיר הזה אני מעדיף לשבת ולהמתין בכיף עד שהאוטו שלי שטוף למשעי, וגם לקבל אותו שטוף יותר טוב מאיך שאני הייתי מנקה בעצמי.

אפשר לקלות לבד בבית, אבל מכשיר פופקורן הוא מאוד מגביל. גם באיכות הקליה (זה 100% אויר), גם בכמות המאוד נמוכה של סיבוב קליה וגם בלכלוך הרציני שהוא מותיר.

קליה בתנור מאפשרת לקלות הרבה יותר, אבל היא גם מלכלכת מאוד (המון עשן ומוץ בבית) וגם לא נוחה (צריך לבחוש היטב את הפולים תוך כדי קליה). חסרון נוסף מהותי: הקליה לא יוצאת כ"כ אחידה, אלא אם הולכים מעבר לפיצוץ שני ואז רוב הפולים קלויים "בסדר", חלקם שרופים וחלקם קצת לפני פיצוץ שני.

אני מסכים לגמרי עם כפיר וזו גם הגישה שלי - אני שמח להתנסות מס' פעמים בקליה ביתית פשוטה (ואכן עברתי דרך פופקורן ותנור) אבל ברגע שהבנתי את הפרנציפ, אני מעדיף להשתמש במכשיר שיעשה עבורי את העבודה וגם יעשה אותה יותר טוב ממני.

לגבי מחיר - זה כבר משהו אחר. שכל אחד יעשה לעצמו את השיקול הכלכלי. בכל אופן, מדובר בהוצאה חד פעמית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

לגבי הנוחות של הקלייה והאוטומציה, אפשר לשאול אם בעלי הקולים חוץ מבעלי הג'ין כגון
קווסט , חביתוש , משתמשים רק בקפה שהם קולים או צרכים השלמות של קפה קנוי?

מי שמשתמש בג'ין ונראה לי שגם בהמור יכול לחיות כמה שנים טובות רק על קפה שהוא קולה.
הקלייה לוקחת זמן, כחצי שעה לפחות עם כל ההכנות והקירור ,פעולה שעושים כמה פעמים בחודש.
בגי'ן זורקים את הפולים וחוזרים לקראת סיום.
בקולים האחרים צריך להיות ליד הקולה כל זמן הקליה ויש יותר סיכוי לטעות .
למי שיש ילדים קטנים ואין הרבה זמן פנוי ורוצה להנות רק מקפה תוצרת בית הייתי ממליץ על הגין והבהמור .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

כמה ניסיון יש לך עם קולה אחר חוץ מהג'ין שאתה לא ממליץ על אחרים?
ואם אתה צריך להיות ליד הקולה אז זה אומר שהקלייה לא טובה? באמת....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #12 

אני ממליץ על הגין והבהמור מהבחינות שציינתי לא כתבתי שאני לא ממליץ על הקווסט...

הקליות בקולה תוף בטוח יותר טובות אחרי תקופת למידה אבל בשלב זה של החיים לא הייתי רוצה
להתעסק בקליות ארוכות בנוסף על ההתעסקות עם הגין ועם המכונה ועם המטחנה ועם הניקיונות ועוד ועוד....

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני מסכים מאוד לגבי הנוחות והפרקטיות שבג'ין מול הקווסט וראינו זאת גם בהשוואת הקולים שעשינו.

מעבר לכך הג'ין עולה כחצי מהקווסט והוא הרבה יותר מתאים לקולה שבתחילת דרכו בגלל התפעול הנוח שלו.

עדיין כמובן יש עקומת למידה תלולה של הקליה ולימוד מאפייני הטעם הייחודים לכל לזן ורמת הקליה הרצויה לו.

גם הבהמור שווה בדיקה מעמיקה...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #14 

(Y) עם dorso וכפיר.

חוצמזה שלגבי נוחות הפעלה ושימושיות - אני לא מכיר אף אחד שמחזיק ג'ין בבית וממשיך לקנות קפה קלוי בחוץ (למעט מקרים נדירים של טעימת תערובת חדשה, למשל). אני כן מכיר כאלו עם חביתוש שחיו כך... :wink:

לגבי הבהמור - בהחלט שווה בדיקה מול הג'ין, למרות שאם מביאים מחו"ל המחיר מספיק קרוב כך שלא הייתי מהמר והייתי בוחר בג'ין, כנראה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #15 

moti_r כתב:(Y) עם dorso וכפיר.

חוצמזה שלגבי נוחות הפעלה ושימושיות - אני לא מכיר אף אחד שמחזיק ג'ין בבית וממשיך לקנות קפה קלוי בחוץ (למעט מקרים נדירים של טעימת תערובת חדשה, למשל). אני כן מכיר כאלו עם חביתוש שחיו כך... :wink:

לגבי הבהמור - בהחלט שווה בדיקה מול הג'ין, למרות שאם מביאים מחו"ל המחיר מספיק קרוב כך שלא הייתי מהמר והייתי בוחר בג'ין, כנראה.
...
אני חושב שההבדל הוא כ500 ש"ח.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אם אני זוכר נכון זה דיי מתקזז עם עלות השילוח היותר יקרה של הבהמור מול הג'ין.

כ 1800 לבהמור מול 2100 לג'ין...

בשני המקרים מדובר בקניה טובה (אלא אם pup יאמר לנו אחרת :wink: ).

ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

וואוו, אין ספק שקיבלתי המון מידע! תודה רבה,
נתחיל עם מכשיר הפופקורן- הזמנתי אותו ורק חסר שיגיע ולקנות פולים :-) יש המלצה עם מה להתחיל ?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #18 

ohadmitrani כתב:וואוו, אין ספק שקיבלתי המון מידע! תודה רבה,
נתחיל עם מכשיר הפופקורן- הזמנתי אותו ורק חסר שיגיע ולקנות פולים :-) יש המלצה עם מה להתחיל ?
...
בורונדי....יש בכפר ג'דידיה! :lol: :lol: :lol: :lol:
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

שאלה לגבי אחסון הקפה הירוק-
נכנסתי לאתר של אמיגו וראיתי שכל מה שהם מוכרים זה בקילו. יש לפולים כשהם ירוקים תוקף? צורת אחסנה מסויימת? אני נואש להמלצות עם מה להתחיל(כרגע אני חושב על הזמנה של 5 קילו כי יש מבצע, אז אשמח לרעיונות ראשוניים מה להזמין)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

יש תוקף אבל דיי ארוך (בדרך כלל כשנתיים) ...

אתה יכול לאחסן לתקופה של כמה חודשים בקופסת םלסטיק פשוטה אבל הכי מומלץ לאחסן בשקיות בד נושמות בתוך ארון חשוך ולא במקום חם מידי או לח מידי.

המבצע באמיגו סבבה, זנים טובים להתחלה:

ברזיל סראדו
קולומביה
גואטמלה
סנטו דומינגו
סומטרה

תתטעם כל זן בנפרד וקלה לרמה של תחילת הפיצוץ השני.
לאחר הקליה תן לקפה לנוח 24 שעות בחוץ ואז תאחסן בקופסת ואקום.

בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”