שאלה למתקדמים בלבד
היי
יש לי מסך LCD למחשב ווידאו שמשמש כממיר אנאלוגי לשידורי כבלים (אין לי ממיר בטלויזיה).
המכשירים לא מחוברים בשום צורה שהיא.
מספר דקות לאחר שאני מדליק את מסך ה LCD בזמן שאני רואה כבלים דרך הוידאו התמונה
מתחילה להשתבש (רואים פסים קטנים של שלג ושלג אבל עדיין רואים תמונה).
ניסיתי לחבר מייצב מתח לשניהם אך זה לא עזר.
יש למישהו רעיון מה יכול לגרום לתופעה ?
תודה
טל
יש לי מסך LCD למחשב ווידאו שמשמש כממיר אנאלוגי לשידורי כבלים (אין לי ממיר בטלויזיה).
המכשירים לא מחוברים בשום צורה שהיא.
מספר דקות לאחר שאני מדליק את מסך ה LCD בזמן שאני רואה כבלים דרך הוידאו התמונה
מתחילה להשתבש (רואים פסים קטנים של שלג ושלג אבל עדיין רואים תמונה).
ניסיתי לחבר מייצב מתח לשניהם אך זה לא עזר.
יש למישהו רעיון מה יכול לגרום לתופעה ?
תודה
טל
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מה הכוונה "המכשירים לא מחוברים בשום צורה שהיא"??? הוידאו צריך להיות מחובר לכבלים (לקיר או אנטנה חיצונית), וצריך להיות מחובר למסך בכדי שתראה...
אם תוך כדי צפייה מתחילים להופיע פסים, תפעיל את הMENU של המסך ותוציא את הכבל של הוידאו. עדיין מופיעים? אם לא התקלה היא בוידאו עצמו. אם כן, התקלה היא במסך.
אם תוך כדי צפייה מתחילים להופיע פסים, תפעיל את הMENU של המסך ותוציא את הכבל של הוידאו. עדיין מופיעים? אם לא התקלה היא בוידאו עצמו. אם כן, התקלה היא במסך.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9462
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני לא אענה לך כי אני לא "מתקדם"..
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בוא נגיד שהבנתי...
יש לך מחשב עם מסך LCD שהוא עומד בפני עצמו.
יש לך מסך טלויזיה שמחובר אליו וידאו והוידאו משמש בטיונר לקליטת תחנות אנלוגיות וגם כאן הוידאו והמסך עומדים לבד
בינהם אין קשר וסביר להניח שהם מחוברים לאותו שקע חשמל נכון?
קודם כל תנסה באמת FINE TUNING כפי שהזכירו מעל. תכוון במצב כאשר המסך הLCD שלך דלוק וככה הוידאו יתגבר על ההפרעה.
תנסה גם לקחת כבל חשמל מאריך ולחבר את הוידאו ואת הטלויזיה לשקע אחר (חדר אחר, מטבח)
האם אנו מתקדמים? אם לא, אולי תספר לנו במדוייק מהקורה, מתי וכיצד הכל מחובר בצירוף צילומים...
יש לך מחשב עם מסך LCD שהוא עומד בפני עצמו.
יש לך מסך טלויזיה שמחובר אליו וידאו והוידאו משמש בטיונר לקליטת תחנות אנלוגיות וגם כאן הוידאו והמסך עומדים לבד
בינהם אין קשר וסביר להניח שהם מחוברים לאותו שקע חשמל נכון?
קודם כל תנסה באמת FINE TUNING כפי שהזכירו מעל. תכוון במצב כאשר המסך הLCD שלך דלוק וככה הוידאו יתגבר על ההפרעה.
תנסה גם לקחת כבל חשמל מאריך ולחבר את הוידאו ואת הטלויזיה לשקע אחר (חדר אחר, מטבח)
האם אנו מתקדמים? אם לא, אולי תספר לנו במדוייק מהקורה, מתי וכיצד הכל מחובר בצירוף צילומים...
JEXY - הם לא על אותו שקע אבל הם כן על אותו מעגל.
ברגע שהעברתי את מסך המחשב לשקע אחר בעזרת כבל מאריך הבעיה נפתרה.
קצת מוזר מכיוון שכשהשתמשתי במייצב מתח זה לא עזר.
אז בהנחה שהבעיה אכן קשורה לחיבור כל המכשירים על אותו מעגל האם יש דרך לפתור את זה?
תודה
טל[/b]
אז בהנחה שהבעיה אכן קשורה לחיבור כל המכשירים על אותו מעגל האם יש דרך לפתור את זה?
תודה
טל[/b]
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אני לא בטוח שהבעיה בלולאה, תקרא שוב את מה שהוא רשם: "מספר דקות לאחר שאני מדליק את מסך ה LCD בזמן שאני רואה כבלים דרך הוידאו התמונה מתחילה להשתבש"...איינשטיין כתב:JEXY - אתה בכיוון של לפתור בעיית Ground Loop, אבל לפי מה שהוא מתאר (שלג) זה נראה כמו הפרעות אלקטרומגנטיות....
GROUND LOOP "רוכב" על גלי הוידאו בגלל שהזליגה אינה מתפרקת לאדמה וזה מופיע בכל הדלקה ללא תלות בזמן..
התופעה שהוא מתאר קוראת לאחר ההדלקה וסביר להניח לאחר טעינת כבלים בוידאו ובשאר המכשירים, כאשר המכשירים נמצאים על אותו שקע חשמלי יש סבירות גבוהה שצריכת הזרם גבוהה מהרגיל או לחילופין ישנה תקלה \ עומס חשמלי כלשהו שלרוב נפתר לאחר החלפת מעגל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
צריך לבחון כל מקרה לגופו, מאמ"ת תקול\ישן מאבד את היכולת ההגנה התרמית וכל קשת חשמלית שמופיע במעגל (הדלקת אור, ניתוק מכשיר מהחשמל, הדלקת מכשיר ללא סטנדביי) גורמים לו לקלקול.taal כתב:JEXY - הם לא על אותו שקע אבל הם כן על אותו מעגל.
תודה
טל[/b]...
סביר להניח שיש גם בעיית "לולאת אדמה" אך צריך לבחון את כל הגורמים ולנטרל אחד אחד...
אפשר להתחיל בלספור את כל הצרכנים שנמצאים על אותו מעגל, לבדוק את ההספק המירבי של כולם, לבדוק ארקה במעגל ולבדוק את תקינות המכשירים \ מאמ"תים ותשתית.
כבל חשמל 1.5 מ"מ ישן ולא תקני (על פי תקנות חשמל לפני שנות ה80) לא תמיד עומד בעומס ולפעמים כל המערכות מזייפות לפעמים.
רשת החשמל אצלי באמת די ישנה (אני עדיין על חד פאזי)...
מבלי להחליף את הארון והחיווט, איך כדאי להתמודד עם התופעה לדעתכם?
כשחיברתי את הוידאו דרך מייצב מתח (Advice avr-1200N) זה לא כל כך עזר .
אגב. בעבר המחשב היה מחובר לטלויזיה בעזרת כבל d-sub באורך 5 מטרים וכעבור זמן מה
האות נחלש והתמונה שהתקבלה הייתה מלאה בשלג וכד' (כמו בוידאו) - כנראה זה קשור איכשהו...
כיום מחובר דרך laptop של העבודה ושבוע הבא אני אמור לקבל htpc.
תודה
מבלי להחליף את הארון והחיווט, איך כדאי להתמודד עם התופעה לדעתכם?
כשחיברתי את הוידאו דרך מייצב מתח (Advice avr-1200N) זה לא כל כך עזר .
אגב. בעבר המחשב היה מחובר לטלויזיה בעזרת כבל d-sub באורך 5 מטרים וכעבור זמן מה
האות נחלש והתמונה שהתקבלה הייתה מלאה בשלג וכד' (כמו בוידאו) - כנראה זה קשור איכשהו...
כיום מחובר דרך laptop של העבודה ושבוע הבא אני אמור לקבל htpc.
תודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מכשירים בעלי בידוד כפול, כמו וידאו, מגיעים אך ורק עם שני פינים בתקע וללא הארקה. חל איסור לחבר מוליך הארקה בכל צורה שהיא לציוד בעל בידוד כפול.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!