מספר שאלות תם לפני רכישת HTPC
לאחר התלבטות בין HTPC למזרימדיה וקריאה ממושכת בפורומים באתר אני רואה יתרון גדול לHTPC בעיקר בשלושה היבטים (תקנו אותי באם הבנתי לא נכון):
1. הורדת והזרמת המדיה - לHTPC יתרון מכריע בכל הקשור להורדת והזרמת המדיה מעצם היותו מחשב. כלומר את כל השלבים של הורדת המדיה ניתן לבצע ישירות לHTPC עם נפח אכסון עצום וכמובן ההזרמה היא ישירות ממנו למסך הטלוזיה (זאת לעומת מזרימדיה שמחייב הורדת המדיה למחשב הביתי ואח"כ הזרמתה אליו וכאן המכשלה המחייבת העברת כונן נייד או העברה של חיבור ישיר בקירות הבית).
2. שימוש בכל התוכנות של המחשב (ובכלל זאת משחקים) ישירות למסך הטלויזיה ללא הגבלה.
3. יכולת שדרוג אין סופית של החומרה והתוכנות בעתיד.
לפני ההחלטה הסופית אני מנסה להבין את החסרונות של ה-HTPC. אני מבין כי היתרון של הסטרימרים אמור להיות בכך שמדובר בחומרה עם ממשק פשוט לתפעול שיודעת להתמודד היטב עם כל הפורמטים השכיחים בהזרמת מדיה.
אשמח לקבל עצתכם בעיקר בעניין נוחות השימוש ב-HTPC והאם הוא נוח בה במידה להפעלה.
האם יש תוכנה אחת שיכולה לשמש כעוגן ולעשות את כל הפעולות הנדרשות לצורך הזרמת מדיה (למשל WMC?) ובכלל זאת קריאה והזרמה של סרטי BR?
באותו עניין אני רוצה לחבר ל-HTPC כונן BR ובכך להיפטר מעוד מכשיר מיותר בסלון - האם התוכנה WMC יודעת לקרוא ולהציג את סרטי ה-BR בדומה למכשיר BR רגיל? האם יש בכונן PC-BR בעית regions?
האם הWMC תומכת בעברית באופן מלא וללא בעיות ויודעת לחבר את התרגום כיאות לסרטים?
האם יש לWMC תמיכה או מקבילה ל-MovieJukeBox?
כיצד שולטים ב-WMC - ראיתי שיש שלט קטן כגון RII שבעצם יכול להחליף מקלדת. האם יש גם שלט "רגיל" בדומה לזה שמגיע עם הסטרימרים?
ולבסוף - האם יש חנות מתמחה או מחשבים שבה ניתן להתרשם מHTPC בפעולה?
בתודה מראש,
יובל
1. הורדת והזרמת המדיה - לHTPC יתרון מכריע בכל הקשור להורדת והזרמת המדיה מעצם היותו מחשב. כלומר את כל השלבים של הורדת המדיה ניתן לבצע ישירות לHTPC עם נפח אכסון עצום וכמובן ההזרמה היא ישירות ממנו למסך הטלוזיה (זאת לעומת מזרימדיה שמחייב הורדת המדיה למחשב הביתי ואח"כ הזרמתה אליו וכאן המכשלה המחייבת העברת כונן נייד או העברה של חיבור ישיר בקירות הבית).
2. שימוש בכל התוכנות של המחשב (ובכלל זאת משחקים) ישירות למסך הטלויזיה ללא הגבלה.
3. יכולת שדרוג אין סופית של החומרה והתוכנות בעתיד.
לפני ההחלטה הסופית אני מנסה להבין את החסרונות של ה-HTPC. אני מבין כי היתרון של הסטרימרים אמור להיות בכך שמדובר בחומרה עם ממשק פשוט לתפעול שיודעת להתמודד היטב עם כל הפורמטים השכיחים בהזרמת מדיה.
אשמח לקבל עצתכם בעיקר בעניין נוחות השימוש ב-HTPC והאם הוא נוח בה במידה להפעלה.
האם יש תוכנה אחת שיכולה לשמש כעוגן ולעשות את כל הפעולות הנדרשות לצורך הזרמת מדיה (למשל WMC?) ובכלל זאת קריאה והזרמה של סרטי BR?
באותו עניין אני רוצה לחבר ל-HTPC כונן BR ובכך להיפטר מעוד מכשיר מיותר בסלון - האם התוכנה WMC יודעת לקרוא ולהציג את סרטי ה-BR בדומה למכשיר BR רגיל? האם יש בכונן PC-BR בעית regions?
האם הWMC תומכת בעברית באופן מלא וללא בעיות ויודעת לחבר את התרגום כיאות לסרטים?
האם יש לWMC תמיכה או מקבילה ל-MovieJukeBox?
כיצד שולטים ב-WMC - ראיתי שיש שלט קטן כגון RII שבעצם יכול להחליף מקלדת. האם יש גם שלט "רגיל" בדומה לזה שמגיע עם הסטרימרים?
ולבסוף - האם יש חנות מתמחה או מחשבים שבה ניתן להתרשם מHTPC בפעולה?
בתודה מראש,
יובל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. כן.
2. כיום מדיה פורטל נותנת עוגן מצויין כולל בלו ריי עם DLL-ים של PowerDVD, אך ניתן גם עם המדיה סנטר של מיקרוסופט לעשות שברגע שתוכנס מדיית בלו ריי תופעל Total MediaTheater או PowerDVD.
3. כן. הכתוביות נעשות עם מקודד חיצוני, כמו FFDShow.
4. כן, יש את ה-Media Browser ולאחרונה יש המלצות גם על Media Center Master.
5. הכי מומלץ לדעתי זה לרכוש ערכה תואמת של MCE IR הכוללת שלט ומקלט IR. בארץ היא עולה 140 ש"ח.
6. אין לי מושג איפה יש HTPC-ים בהדגמה...
2. כיום מדיה פורטל נותנת עוגן מצויין כולל בלו ריי עם DLL-ים של PowerDVD, אך ניתן גם עם המדיה סנטר של מיקרוסופט לעשות שברגע שתוכנס מדיית בלו ריי תופעל Total MediaTheater או PowerDVD.
3. כן. הכתוביות נעשות עם מקודד חיצוני, כמו FFDShow.
4. כן, יש את ה-Media Browser ולאחרונה יש המלצות גם על Media Center Master.
5. הכי מומלץ לדעתי זה לרכוש ערכה תואמת של MCE IR הכוללת שלט ומקלט IR. בארץ היא עולה 140 ש"ח.
6. אין לי מושג איפה יש HTPC-ים בהדגמה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני לא ממש מתעסק עם מדיות מקוריות של בלו ריי, אבל הבנתי שיש פתרון תוכנה לעניין ה-Regions עם תוכנה הנקראת AnyDVD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:אני לא ממש מתעסק עם מדיות מקוריות של בלו ריי, אבל הבנתי שיש פתרון תוכנה לעניין ה-Regions עם תוכנה הנקראת AnyDVD....
AnyDVD HD קלילה ולא גוזלת משאבים, רצה ברקע והופכת כל כונן בלוריי ומדיות מקוריות ל- Region Free.
תוכל למצוא אותה באתר הבית: www.slysoft.com
(לגבי קראקים שניתן למצוא ברשת לתוכנה זו, רובם ככולם מכילים וירוסים/טרוג'נים...).