קפיצה לאמיגו - מימוש הקופונים ותמונות קליה
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אתמול סוף סוף מצאתי את הזמן לקפוץ לאמיגו חיפה כדי לממש את הקופונים (יצאתי עם 3 ק"ג סנטו-דומינגו ו-5 ק"ג הודי פלנטיישן).
מאחר וכל הצוות היה עסוק בקליה עקב חזרתם מהחופש, החלטתי לפחות לצלם תמונה או שתיים. הנה הן (שאול ואלי "מנצחים" על התהליכים). התמונות מהסלולרי, אז אני מתנצל על האיכות.
מאחר וכל הצוות היה עסוק בקליה עקב חזרתם מהחופש, החלטתי לפחות לצלם תמונה או שתיים. הנה הן (שאול ואלי "מנצחים" על התהליכים). התמונות מהסלולרי, אז אני מתנצל על האיכות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
joncafe
- גורו קפה

האמת שלא שאלתי על גודל הקולה. אבל הוא נראה מצויין ועובד כמו שעון. אני מאד אוהב את הקליות של שאול. בגלל שאני קולה לבד אני לא קונה אבל לפני שהתחלתי לקלות לבד קניתי ממנו לא מעט קפה קלוי שהיה מצויין.
-
joncafe
- גורו קפה

זה בעקרון נכון, כי שאול אוהב קליות בהירות וטעמים ״בהירים״ (bright). אבל דווקא כשהייתי שם השבוע הכנתי לי קפה ממה שהיה במטחנה באותו רגע (וטלי לא ידעה להגיד לי מה זה היה) ובאופן מפתיע התערובת היתה עם מרירות עדינה וכמעט ללא חומציות. לפי הררי הקרמה אני משער שהיה שם לא מעט רובוסטה. אז מה? מאורו-לייק תוצרת אמיגו?hosq כתב:הבעיה היחידה שעוד לא מצאתי תערובת כהה איכותית אצל אמיגו - מאורו סטייל...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פשוט צריך לתפוס לו את היד מאחורי הגב לעוד דקה שתיים לפני שהוא פותח את הקולה ואז הקפה יהיה יותר טוב...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
joncafe
- גורו קפה

דקה שתיים זה נשמע לי מוגזם, אבל עוד כמה שניות... אגב, בקלייה שראיתי כשהייתי שם, כשהקפה נשפך למגש הקירור הוא בפירוש היה בתוך פיצוץ שני. שמעו את הפיצוצים עד הצד השני של שדרות ההסתדרות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נראה לי שהוא עוצר ממש לפני שני - אם הפולים יישארו בתוף עוד קצת השני יתחיל להתגלגל.
אם מוציאים אז השני מואץ אבל לא באמת נבנה (לא יודע למה - אבל כאילו שהפולים נכנסים להלם כזה).
בוא נסכים על חצי דקה לפחות...
אם מוציאים אז השני מואץ אבל לא באמת נבנה (לא יודע למה - אבל כאילו שהפולים נכנסים להלם כזה).
בוא נסכים על חצי דקה לפחות...
ובאותה הזדמנות להעתיק את הפורפיליפ של הקליות על הקיר...דבוטאנט כתב:פשוט צריך לתפוס לו את היד מאחורי הגב לעוד דקה שתיים לפני שהוא פותח את הקולה ואז הקפה יהיה יותר טוב......
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
דרך אגב...בהמלצתו של "דובי דבש" מקופי לאב ביצעתי קליה בעוצמה כמעט מלאה (עם bursts של אוורור רק כדי להוציא עשן ומוץ) עד תחילת פיצוץ ראשון...ואז מייד סגרתי ל 2 אמפר ירידה של 75%) הקליה נמשכה מעצמה עד אמצע פיצוץ שני ואז הוצאתי...יצאה קליה אחידה, כהה יחסית....אחרי יומיים טעם טוב של אספרסו...אבדוק שוב בעוד 3.דבוטאנט כתב:נראה לי שהוא עוצר ממש לפני שני - אם הפולים יישארו בתוף עוד קצת השני יתחיל להתגלגל.
בוא נסכים על חצי דקה לפחות......
הוא טוען שהמאסה של הפולים בפיצוץ ראשון יכולה להניע את כל הקליה בכוחות עצמה (שלמעשה זה כמו שמירת חום של שמן רותח) בנוסף המגע בין הפולים מעביר חום מאחד אל השני בהרמוניה.
פיצוץ ראשון ב 08:30...חושב שהוצאתי את הקליה לאחר דקה וחצי נוספות..
עופר - אני חושב שיש פה גישה חדשה ששווה לחקור. אמיר אומר שאפשר למשוך את הקליה הזו עד דקה 17 לאמצע פיצוץ שני.
"Cigars change thoughts into dreams."
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה הפרופיל שכתבתי לך במייל שבוע שעבר.
זה פחות או יותר איך שהקולים של אבגי בנויים - אני לא עובד על כל העוצמה כל הזמן כי אני לא רוצה לסיים קלייה ב 10 דקות.
זה פחות או יותר איך שהקולים של אבגי בנויים - אני לא עובד על כל העוצמה כל הזמן כי אני לא רוצה לסיים קלייה ב 10 דקות.
אחד הדברים המעניינים הוא שעצמת החום לפני פיצוץ ראשון משפיעה על קצב התהליך אחכ ואפילו עד סוף הקליה. בחביתוש גיליתי שבכניסה לפיצוץ ראשון כדאי להוריד את העוצמה בהדרגתיות ולקראת סופו להנמיך למינימלי הנדרש כדי לתת עוד דקה שתיים עד לשני. אסור להנמיך מידי כי הפולים "נשברים" מה שדופק את הקליה. יש כאן משחק עדין במהלכו הפולים פולטים חום רב ובסביבה סגורה כמו תוף זה מטיס את הטמפ'. בדיוק בשביל זה קיים האורור - לפלוט חום עודף. היתה תקופה שהיינו מפמפמים לתוך החביתוש אחרי פיצוץ ראשון עם הפה כדי להשיג את האפקט הזה... (לדעתי קנאפר מתפוז עדיין עושה זאת)
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אחרי פיצוץ ראשון הפולים פולטים חום וה BT עולה על ET לכן רצוי להוריד חום.
אבל זה בעייתי - אם אני מוריד ל 3.5אמפר ושם מאוור על 6 (בקווסט) אני יכול למתוח את הזמן ל 3 דקות עד שני ולפעמים הוא לא מגיע (מה שאופה את הקפה)
אז צריך להיזהר עם זה ולהוריד חום אגרסיבית לזמן קצר יחסית.
בכל מקרה בקווסט אחרי פיצוץ ראשון אני שם מאוורר כבר קבוע כדי שברגע הוצאת הפולים לא יהיה מוץ.
כרגע אני מגבש גישה של אוורו 6 כש BT 200 לדקה ואז מוריד למינימום של 4.5 אוורור ככה שהקלייה תסתיים בין 14 ל 15 דקות בכניסה לפיצוץ שני.
אבל זה בעייתי - אם אני מוריד ל 3.5אמפר ושם מאוור על 6 (בקווסט) אני יכול למתוח את הזמן ל 3 דקות עד שני ולפעמים הוא לא מגיע (מה שאופה את הקפה)
אז צריך להיזהר עם זה ולהוריד חום אגרסיבית לזמן קצר יחסית.
בכל מקרה בקווסט אחרי פיצוץ ראשון אני שם מאוורר כבר קבוע כדי שברגע הוצאת הפולים לא יהיה מוץ.
כרגע אני מגבש גישה של אוורו 6 כש BT 200 לדקה ואז מוריד למינימום של 4.5 אוורור ככה שהקלייה תסתיים בין 14 ל 15 דקות בכניסה לפיצוץ שני.