Dumbo\1941
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
מסכים לגמריMartinHSabag כתב:כי ככה הוא צולם/הוכן במקור. המרה ל-16:9 אומר חיתוך הפריים מלמעלה ולמטה, כלומר, איבוד מידע.
או מתיחה של התמונה לצדדים, כלומר עיוות הפרופורציות.
אם זה מה שאתה מעדיף (אני לא). תבצע זום בטלוויזיה שלך וזהו....
ובמקום ללכת כל כך רחוק , אפשר למצוא את "מבצע סבתא" שצולם בסוף שנות התישעים (כמעט 60 שנה אחרי דמבו) וקיים רק בפורמט 4:3
אין הרבה מה לעשות פרט לפתרונות שהציג מרטין, מה שפוגע בתמונה המקורית בכל מקרה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
מה עם למשל 'הסופרנוס' שהעונה הראשונה לפחות שוחררה בתחילה בפורמט 3:4 וכבר מצאתי אותה בפורמט 16:9 באיכות מעולה ובלי שום איבוד מידע.
או שזה בכלל קשור לכך ש'קרעו' אותה משידורי הטלוויזיה שהיו משודרים באותה תקופה בפורמט 3:4 אבל לאחר מכן שהיא יצאה ב-DVD היא כן שוחררה בפורמט 16:9.
בכל אופן, לפחות בסדרות מצאתי המון 16:9 שבמקור בכלל היו 4:3.
או שזה בכלל קשור לכך ש'קרעו' אותה משידורי הטלוויזיה שהיו משודרים באותה תקופה בפורמט 3:4 אבל לאחר מכן שהיא יצאה ב-DVD היא כן שוחררה בפורמט 16:9.
בכל אופן, לפחות בסדרות מצאתי המון 16:9 שבמקור בכלל היו 4:3.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אין דבר כזה, סדרה או סרט שצולמו ב 4:3 ושוחרר ב 16:9 בלי לאבד אף מידע,gilos כתב:מה עם למשל 'הסופרנוס' שהעונה הראשונה לפחות שוחררה בתחילה בפורמט 3:4 וכבר מצאתי אותה בפורמט 16:9 באיכות מעולה ובלי שום איבוד מידע.
בכל אופן, לפחות בסדרות מצאתי המון 16:9 שבמקור בכלל היו 4:3....
או שהסדרה צולמה במקור בצילום רחב או שקבלת תמונה ערוכה תוך אבוד מידע (בחלק העליון והתחתון).
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.