הכנתי את הקיר ל LCD, מעוניין בחוות דעת:
ניראה בסדר...
האם אתה מעביר כבל חשמל וכבלים אודיו\וידאו באותו צינור?
האם אתה מעביר כבל חשמל וכבלים אודיו\וידאו באותו צינור?
cupra, עדיף לבודד אותם...
aloni, תלוי מה הוא מעביר שם.. קומפוננט יעבור בכיף + Sוידאו + HDMI...
ולשאלה: cupra איזה כבלים אתה מתכוון להעביר לפלזמה?
aloni, תלוי מה הוא מעביר שם.. קומפוננט יעבור בכיף + Sוידאו + HDMI...
ולשאלה: cupra איזה כבלים אתה מתכוון להעביר לפלזמה?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני ממש לא בטוח שהם יעברו עם הקונקטורים עצמם, תלוי בעובי של הכבלים אני מניח...
בכל מקרה כדאי לעשות הכנה גם ל- scart ...
אני בכלל הייתי משתמש בתעלה (אבל פנימית כמובן) עבה ככל שאפשר ושרשור ירוק כזה בשביל החשמל, ומתקין אותם רק אחרי שקניתי כבר את כל הכבלים. את כל הכבלים הייתי משחיל בתעלה לפני שאני שם אותה בקיר ואז על פי העובי שלה יש לי משחק לעתיד.
בכל מקרה כדאי לעשות הכנה גם ל- scart ...
אני בכלל הייתי משתמש בתעלה (אבל פנימית כמובן) עבה ככל שאפשר ושרשור ירוק כזה בשביל החשמל, ומתקין אותם רק אחרי שקניתי כבר את כל הכבלים. את כל הכבלים הייתי משחיל בתעלה לפני שאני שם אותה בקיר ואז על פי העובי שלה יש לי משחק לעתיד.
HiFiMusic IL
ok תודה על הטיפים, זה קצת בעיה, הצנרת לא דקה, פשוט יש צנרות עבות יותר
שזה גם בעיה כי הצנרת במידה אחת יותר גדולה היא כבר 3 צול שזה די בעייתי להכניס לקיר
צריך לשבור את הבלוקים החיצוניים של הבית.
חשבתי על הסקארט וראיתי שיש מתאמים מסקראט לקומפננט והפוך, זה מוריד באיכות ?
שזה גם בעיה כי הצנרת במידה אחת יותר גדולה היא כבר 3 צול שזה די בעייתי להכניס לקיר
צריך לשבור את הבלוקים החיצוניים של הבית.
חשבתי על הסקארט וראיתי שיש מתאמים מסקראט לקומפננט והפוך, זה מוריד באיכות ?
אין צורך במתאם, אתה יכול לפרק את הראש של הSCART שזה הפלסטיק\הברזל ולהעביר רק את הגידים, זה יעבור..
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
cupra,
אם כבר שברת את הקיר, למה לא שמת תעלה?
היה מאפשר לך הרבה יותר מקום בלי לחתוך ראשים של SCART ולהלחים אותם מחדש - שזה עבודה מאוד מיגעת , במיוחד בשל העובדה שעבודת ההלחמה צריכה להעשות כאשר הכבל בתוך הקיר.
תשמע, צפוף מאוד כל העסק, 3 ס"מ קוטר לא מאמין שזה יהיה לך נוח ופרקטי, כבל חשמל אחד + כבל קומפוננט וכבר סיימת את המקום.
אתה עוד לא התחלת לעשות את עבודות השיקום, אז אני מציע שתשלוף את הצינור הזה ותשים תעלה רחבה.
בעתיד אתה תרצה לעשות כל מיני שדרוגים והחלפת כבלים ועם התשתית שקיימת לך היום, אני לא מאמין שתצליח.
זאת כמובן רק דעתי ובסופו של דבר תעשה מה שאתה חושב
הנה מספר תמונות מהחציבה שאני עשיתי לפני 3 שבועות:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=133307
אם כבר שברת את הקיר, למה לא שמת תעלה?
היה מאפשר לך הרבה יותר מקום בלי לחתוך ראשים של SCART ולהלחים אותם מחדש - שזה עבודה מאוד מיגעת , במיוחד בשל העובדה שעבודת ההלחמה צריכה להעשות כאשר הכבל בתוך הקיר.
תשמע, צפוף מאוד כל העסק, 3 ס"מ קוטר לא מאמין שזה יהיה לך נוח ופרקטי, כבל חשמל אחד + כבל קומפוננט וכבר סיימת את המקום.
אתה עוד לא התחלת לעשות את עבודות השיקום, אז אני מציע שתשלוף את הצינור הזה ותשים תעלה רחבה.
בעתיד אתה תרצה לעשות כל מיני שדרוגים והחלפת כבלים ועם התשתית שקיימת לך היום, אני לא מאמין שתצליח.
זאת כמובן רק דעתי ובסופו של דבר תעשה מה שאתה חושב
הנה מספר תמונות מהחציבה שאני עשיתי לפני 3 שבועות:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=133307
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש לך מושג איזה קשה זה לעשות את עבודות השיקום כאשר הכבלים נמצאים בתוך הקיר?aloni כתב:את כל הכבלים הייתי משחיל בתעלה לפני שאני שם אותה בקיר ואז על פי העובי שלה יש לי משחק לעתיד....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עוד תמונה של התוצאה הסופית:
צד שמאל - AC
באמצע - מפריד מפלסטיק.
צד ימין - כבלי וידאו.
כבל ה AC עובר בתעלה נפרדת מכבלי הוידאו.
צד שמאל - AC
באמצע - מפריד מפלסטיק.
צד ימין - כבלי וידאו.
כבל ה AC עובר בתעלה נפרדת מכבלי הוידאו.
אוי איזה יופי זיו, זאת תעלה ממש רחבה, מאוד נוח, זה מצויין !ziv_r כתב:עוד תמונה של התוצאה הסופית:
צד שמאל - AC
באמצע - מפריד מפלסטיק.
צד ימין - כבלי וידאו.
כבל ה AC עובר בתעלה נפרדת מכבלי הוידאו....
עוד לא התחלתי את פעולות השיקום, אני יחפש תעלה כזאת היום וישבור את הבטון שוב.
המון תודות!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לפני שאתה הולך לקנות את התעלה (עלות של 20 ש"ח בערך), בשביל לשים תעלה כזאת בתוך הקיר, רצוי שיהיה בידך קונגו.
פטישון חזק גם יספיק אבל יקח לך הרבה יותר זמן.
פטישון חזק גם יספיק אבל יקח לך הרבה יותר זמן.
מתוך ניסיון מה שכדאי לך לעשות זה להכניס לקיר עוד 2 צינורות גם אם אתה לא מתכוון להעביר בהם חיווטים שונים וזאת שיהיה בתור הכנה עתידית במידה ויהיו חיבורים חדשים בעתיד וכו'... כך שיש לך תמיד צינור פנוי במידה ויש איזה כבל שלא העברת ובעתיד תהיה מעוניין להעביר (נניח שתחליף מסך). את הקצה של הצינורות תסגור ב"גביס" וכך לא יראו את הצינור וזה יותר אסטתי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בדיוק הכנתי על זה מאמר שעדיין לא פורסם, אז נדביק את תכולתו
המאמר הזה נמצא כרגע בתור לפרסום, אבל מכיוון שנהיה פה דיון מכובד - אני מדביק את התוכן כאן לנוחיותך.
מאמר זה בא לשתף את חברי הפורום ובעיקר אנשים חדשים בעצות לקראת הכנת הבית (או בעיקר הסלון) למידה.
המאמר מסכם את חווית תכנון הסלון שלי כאשר נכנסתי לביתי החדש.
הסיבה למאמר – חפשתי מקור שכזה בעת שקניתי בית חדש ורציתי לתכנן את הסלון בmורה מיטבית לשימושי. אני מקווה שהמאמר יעזור לאנשים במצב זהה (בית חדש או לפני שיפוצים).
אקדים ואומר, אני לא מקצוען, אבל התכנון שבצעתי כולל עיצות של רבים מהחברים בפורום, כך שאני מניח שהמאמר יהווה נקודת התחלה טובה לחובבנים אשר מחפשים מקור אחד שיסביר להם "מה צריך לעשות בסלון".
נקודת המוצא שלי היא שאתם נכנסים לדירה חדשה ויכולים להקדיש קצת זמן לביצוע כל הנדרש לפני שאתם נכנסים לדירה... יותר קל לבקש מהקבלן לחצוב תעלות בקיר לפני שאתם נכנסים לדירה.
לאחר ההקדמה הארוכה, נעבור להמלצות.
נקודת ההתחלה היא הטלויזיה. אני מניח שאת כל הטררם הזה אנחנו עושים כי שדרגנו את הטלויזיה הבייתית שלנו ל – LCD או פלזמה )אני בהחלט לא נכנס לדיון מה עדיף).
שיקול ראשוני – איזה גודל מסך?
מלמידת הנושא, גודל המסך הוא פונקציה של מרחק הצפיה ביחס של 1:3.
מרחק הצפיה אצלי הוא 3.5 מטרים על כן 350/3=116cm שהם כ- 45 אינץ.
הערה – יש שמבצעים את החישוב ע"פ יחס של 1:5.
בכל אופן, הלכתי על 42.
בגודל הזה, העדפתי פלזמה ולא LCD (ואני לא נכנס לדיון מדוע).
לאחר התלבטויות ארוכות, רכשתי את ה- LG PX4 (שוב, לא נכנס לדיון מדוע דווקא פלזמה זאת).
אוקיי, איפה תולים אותה על הקיר (העדפתי תלייה על קיר ולא העמדה על המזנון)?
הייתי אצל חבר וראיתי שהוא תלה את הפלזמה די גבוה. זה נראה מדהים, כמו תמונה על הקיר אבל לאחר רבע של של צפייה אתה יוצא עם כאבי צוואר.
מסקנה – תולים חכם.
מה זה חכם? השליש התחתון של הטלויזיה צריך להיות בגובה העיניים.
בעברית: תלה את הפלזמה בגובה של בין 70 ל- 90 סמ מהרצפה.
נקודה נוספת למחשבה – מה גובה המזנון שלך?
במקרה שלי, המזנון הוא בגובה 75סמ אז דאגתי להפרש של 10 סמ בין המזנון לפלזמה (כלומר התקנתי אותה בגובה 85 סמ). הסיבה לכך היא אסטתית – לא רציתי לראות את הטלוזייה "דבוקה" למזנון...
נקודה נוספת למחשבה, מעבר לגובה ההתקנה, זה המיקום האופקי. פה זה כבר יותר "לפי העין":
א. זה צריך להיות בדיוק מול הספה...
ב. זה צריך להיות יפה (מבחינתי, סימטרי – בדיוק באמצע הקיר ובמרחק שווה מהרמקולים).
המלצה: תמדדו את המימדים החיצוניים של הפלזמה/LCD שלכם לפני החלטה סופית על המיקום (ולא רק את גודל המסך). מסכי 42’’ הם בגדלים שונים (גודל הרמקולים, גודל המסגרת, וכו'). מומלץ אפילו לשרטט את הקיר (כולל מיקומי הרמקולים וכו'), כדי לקבל תמונה מדוייקת לגבי מיקום הטלויזיה בציר האנכי והאופקי.
הלאה, מה עוד צריך לחשוב?
חיבורים:
אנחנו לא רוצים לתלות פלזמה על הקיר ולראות את הכבלים משתלשלים בחופשיות על הקיר, על כן כדאי לדאוג מבעוד מועד לתעלות בהם יעברו הכבלים בצורה חבויה ולא גלויה לעין.
איפה יהיו התעלות?
מיקום אחד מאחורי הפלזמה והמיקום השני נמוך על הקיר, כך שהמזנון יסתיר את יציאות הכבלים.
איפה מאחורי הפלזמה?
א. אי אפשר באמת לדעת בלי להתייחס לפלזמה עצמה.
ב. זה לא ממש משנה, בין כה וכה יהיה מרווח בין הקיר לפזלמה.
תלכו על בטוח, בדיוק באמצע מיקום הפלזמה.
כמה תעלות יש להכין – אני חושב שכאן נקודת המפתח בהכנה.
הכבלים שאצלי בשימוש הם:
1. כבל קומפונט לתמונת הוידאו של ה- DVD – תמונה בלבד (ללא שמע)
2. כבל Scart ל- Scart לחיבור המפענח (לא משנה אם זה לווין או כבלים – כולל שמע)
3. כבל VGA לחיבור המחשב – תמונה בלבד (ללא שמע)
4. כבל RCA לשימוש כלליים (כל מיני ערוצי וידאו לא איכותיים אותם אני ממתג דרך הרסיבר) – וידאו ושמע.
חשוב לציין שאת כל תמונות הוידאו אני מחבר ישירות בין המכשיר לפלזמה, ולא (!) דרך הרסיבר, כדי לשמור על איכות התמונה.
לגבי ה – DVD וה- VGA – אלו מקורות וידאו בלבד... את ערוצי השמע חיברתי לרסיבר ולמערכת הרמקולים. אם אצלכם זה לא כך – שקלו כבלי שמע עבור ערוצים אלו בנוסף.
שימו לב שאנחנו צריכים להעביר הרבה מאוד כבלים (אצלי ספרנו 4)... לשניים מהם (VGA ו- Scart) קונקטורים עבים.
בנוסף אנו נצטרך להעביר כבל חשמל לפלזמה.
נקודת תכנונית – אין להעביר כבל חשמל באותה תעלה עם אותות הוידאו והשמע... זה עלול לגרום להפרעות.
על כן, הפתרון שמצאתי הוא כדלקמן:
הלכתי להום סנטר ורכשתי שתי תעלות אצבע (רוחב אצבע) עבור כבלי חשמל וצינור אינסטלטורים (קוטר של בערך 4 סמ). הקבלן שלי חצב את התעלות הללו בקיר (לא כל כך מסובך לעשייה עצמית).
אורך התעלות – כ- 80 סמ (מאמצע הפלזמה ועד מתחת למזנון).
העבירו קודם את הכבלים אם הקונקטורים העבים (Scart to Scart ו- VGA).
מכאן שהתעלה העבה משמשת לכל הכבלים שתיארתי ותעלת אצבע נוספת שימשה לכבל החשמל של הפלזמה.
תעלה נוספת משמשת לי לכבלי חשמל של תאורה אחורית: רכשתי 4 נורות לד (ב- Ikea) אותם הדבקתי עם דבק דו צדדי לפלזמה ואת חוט החשמל העברתי בתעלה נפרדת.
לא כולם אוהבים את הרעיון הזה, אבל כדאי מראש להכין תעלה דקה נוספת לכל מקרה או שימוש עתידי.
חיבורים נוספים:
1. נקודת חשמל
2. נקודת כבלים/לווין
3. נקודת טלפון (עבור הלווין)
4. נקודת רשת (למי שיכול לדאוג מראש לנקודות מחשב בכל הדירה).
ארבעת החיבורים האלו נדרשים בקרבת הפלזמה.
המלצה – מקמו את החיבורים בצורה כזאת שהמזון יסתיר אותם (יחד עם נקודת היציאה של תעלות הגבלים מהפלזמה).
המכשירים עצמם (ושוב אני לא נכנס למה טוב ומה לא):
DVD – הוידאו מחובר ב- component ישירות לפלזמה. השמע מחובר בסיב אופטי ישירות לרסיבר.
מפענח כבלים/לווין – מחובר בכבל Scart to Scart איכותי המספק תמונה ושמע... במקביל דרשתי ממיר כולל יציאה אופטית לשמע (מחובר בסיב לרסיבר).
מחשב HTPC – חיבור VGA לפלזמה וחיבור אופטי לרסיבר.
מצלמת וידאו, וידאו וכו – מחוברים ב- RCA לרסיבר (כל אחד בנפרד). לרסיבר יש ערוץ RCA אחד כללי לכל המכשירים הללו.
רמקולים:
זה כבר הפך לפרט חובה בכל דירה חדשה, אבל כיצד להדגיש זאת. בכל שיפוץ, בניה חדשה מומלץ לדרוש שהקבלן יכין מראש תעלות בקירות לרמקולים.
שניים על הקיר הקדמי (מימין ומשמאל לטלויזיה) ושניים בקיר האחורי.
במקרה שלי, הסנטר יושב על המזנון, לא דרש תעלה מיוחדת...
לאיפה? זה כבר שאלה אחרת וזה מותנה בהעדפת שמיעה ומבסוג הטרוריסטים שיש לכם בביתי. במקרה שלי העדפתי לפעמים מיקום לא אידיאלי מבחינת השמע רק כדי שהחתול והילד לא יחסלו את הציוד.
אני מקווה שהמאמר הקצר הזה יהווה נקודת התחלה טובה לחובבנים.
בהצלחה.
מאמר זה בא לשתף את חברי הפורום ובעיקר אנשים חדשים בעצות לקראת הכנת הבית (או בעיקר הסלון) למידה.
המאמר מסכם את חווית תכנון הסלון שלי כאשר נכנסתי לביתי החדש.
הסיבה למאמר – חפשתי מקור שכזה בעת שקניתי בית חדש ורציתי לתכנן את הסלון בmורה מיטבית לשימושי. אני מקווה שהמאמר יעזור לאנשים במצב זהה (בית חדש או לפני שיפוצים).
אקדים ואומר, אני לא מקצוען, אבל התכנון שבצעתי כולל עיצות של רבים מהחברים בפורום, כך שאני מניח שהמאמר יהווה נקודת התחלה טובה לחובבנים אשר מחפשים מקור אחד שיסביר להם "מה צריך לעשות בסלון".
נקודת המוצא שלי היא שאתם נכנסים לדירה חדשה ויכולים להקדיש קצת זמן לביצוע כל הנדרש לפני שאתם נכנסים לדירה... יותר קל לבקש מהקבלן לחצוב תעלות בקיר לפני שאתם נכנסים לדירה.
לאחר ההקדמה הארוכה, נעבור להמלצות.
נקודת ההתחלה היא הטלויזיה. אני מניח שאת כל הטררם הזה אנחנו עושים כי שדרגנו את הטלויזיה הבייתית שלנו ל – LCD או פלזמה )אני בהחלט לא נכנס לדיון מה עדיף).
שיקול ראשוני – איזה גודל מסך?
מלמידת הנושא, גודל המסך הוא פונקציה של מרחק הצפיה ביחס של 1:3.
מרחק הצפיה אצלי הוא 3.5 מטרים על כן 350/3=116cm שהם כ- 45 אינץ.
הערה – יש שמבצעים את החישוב ע"פ יחס של 1:5.
בכל אופן, הלכתי על 42.
בגודל הזה, העדפתי פלזמה ולא LCD (ואני לא נכנס לדיון מדוע).
לאחר התלבטויות ארוכות, רכשתי את ה- LG PX4 (שוב, לא נכנס לדיון מדוע דווקא פלזמה זאת).
אוקיי, איפה תולים אותה על הקיר (העדפתי תלייה על קיר ולא העמדה על המזנון)?
הייתי אצל חבר וראיתי שהוא תלה את הפלזמה די גבוה. זה נראה מדהים, כמו תמונה על הקיר אבל לאחר רבע של של צפייה אתה יוצא עם כאבי צוואר.
מסקנה – תולים חכם.
מה זה חכם? השליש התחתון של הטלויזיה צריך להיות בגובה העיניים.
בעברית: תלה את הפלזמה בגובה של בין 70 ל- 90 סמ מהרצפה.
נקודה נוספת למחשבה – מה גובה המזנון שלך?
במקרה שלי, המזנון הוא בגובה 75סמ אז דאגתי להפרש של 10 סמ בין המזנון לפלזמה (כלומר התקנתי אותה בגובה 85 סמ). הסיבה לכך היא אסטתית – לא רציתי לראות את הטלוזייה "דבוקה" למזנון...
נקודה נוספת למחשבה, מעבר לגובה ההתקנה, זה המיקום האופקי. פה זה כבר יותר "לפי העין":
א. זה צריך להיות בדיוק מול הספה...
ב. זה צריך להיות יפה (מבחינתי, סימטרי – בדיוק באמצע הקיר ובמרחק שווה מהרמקולים).
המלצה: תמדדו את המימדים החיצוניים של הפלזמה/LCD שלכם לפני החלטה סופית על המיקום (ולא רק את גודל המסך). מסכי 42’’ הם בגדלים שונים (גודל הרמקולים, גודל המסגרת, וכו'). מומלץ אפילו לשרטט את הקיר (כולל מיקומי הרמקולים וכו'), כדי לקבל תמונה מדוייקת לגבי מיקום הטלויזיה בציר האנכי והאופקי.
הלאה, מה עוד צריך לחשוב?
חיבורים:
אנחנו לא רוצים לתלות פלזמה על הקיר ולראות את הכבלים משתלשלים בחופשיות על הקיר, על כן כדאי לדאוג מבעוד מועד לתעלות בהם יעברו הכבלים בצורה חבויה ולא גלויה לעין.
איפה יהיו התעלות?
מיקום אחד מאחורי הפלזמה והמיקום השני נמוך על הקיר, כך שהמזנון יסתיר את יציאות הכבלים.
איפה מאחורי הפלזמה?
א. אי אפשר באמת לדעת בלי להתייחס לפלזמה עצמה.
ב. זה לא ממש משנה, בין כה וכה יהיה מרווח בין הקיר לפזלמה.
תלכו על בטוח, בדיוק באמצע מיקום הפלזמה.
כמה תעלות יש להכין – אני חושב שכאן נקודת המפתח בהכנה.
הכבלים שאצלי בשימוש הם:
1. כבל קומפונט לתמונת הוידאו של ה- DVD – תמונה בלבד (ללא שמע)
2. כבל Scart ל- Scart לחיבור המפענח (לא משנה אם זה לווין או כבלים – כולל שמע)
3. כבל VGA לחיבור המחשב – תמונה בלבד (ללא שמע)
4. כבל RCA לשימוש כלליים (כל מיני ערוצי וידאו לא איכותיים אותם אני ממתג דרך הרסיבר) – וידאו ושמע.
חשוב לציין שאת כל תמונות הוידאו אני מחבר ישירות בין המכשיר לפלזמה, ולא (!) דרך הרסיבר, כדי לשמור על איכות התמונה.
לגבי ה – DVD וה- VGA – אלו מקורות וידאו בלבד... את ערוצי השמע חיברתי לרסיבר ולמערכת הרמקולים. אם אצלכם זה לא כך – שקלו כבלי שמע עבור ערוצים אלו בנוסף.
שימו לב שאנחנו צריכים להעביר הרבה מאוד כבלים (אצלי ספרנו 4)... לשניים מהם (VGA ו- Scart) קונקטורים עבים.
בנוסף אנו נצטרך להעביר כבל חשמל לפלזמה.
נקודת תכנונית – אין להעביר כבל חשמל באותה תעלה עם אותות הוידאו והשמע... זה עלול לגרום להפרעות.
על כן, הפתרון שמצאתי הוא כדלקמן:
הלכתי להום סנטר ורכשתי שתי תעלות אצבע (רוחב אצבע) עבור כבלי חשמל וצינור אינסטלטורים (קוטר של בערך 4 סמ). הקבלן שלי חצב את התעלות הללו בקיר (לא כל כך מסובך לעשייה עצמית).
אורך התעלות – כ- 80 סמ (מאמצע הפלזמה ועד מתחת למזנון).
העבירו קודם את הכבלים אם הקונקטורים העבים (Scart to Scart ו- VGA).
מכאן שהתעלה העבה משמשת לכל הכבלים שתיארתי ותעלת אצבע נוספת שימשה לכבל החשמל של הפלזמה.
תעלה נוספת משמשת לי לכבלי חשמל של תאורה אחורית: רכשתי 4 נורות לד (ב- Ikea) אותם הדבקתי עם דבק דו צדדי לפלזמה ואת חוט החשמל העברתי בתעלה נפרדת.
לא כולם אוהבים את הרעיון הזה, אבל כדאי מראש להכין תעלה דקה נוספת לכל מקרה או שימוש עתידי.
חיבורים נוספים:
1. נקודת חשמל
2. נקודת כבלים/לווין
3. נקודת טלפון (עבור הלווין)
4. נקודת רשת (למי שיכול לדאוג מראש לנקודות מחשב בכל הדירה).
ארבעת החיבורים האלו נדרשים בקרבת הפלזמה.
המלצה – מקמו את החיבורים בצורה כזאת שהמזון יסתיר אותם (יחד עם נקודת היציאה של תעלות הגבלים מהפלזמה).
המכשירים עצמם (ושוב אני לא נכנס למה טוב ומה לא):
DVD – הוידאו מחובר ב- component ישירות לפלזמה. השמע מחובר בסיב אופטי ישירות לרסיבר.
מפענח כבלים/לווין – מחובר בכבל Scart to Scart איכותי המספק תמונה ושמע... במקביל דרשתי ממיר כולל יציאה אופטית לשמע (מחובר בסיב לרסיבר).
מחשב HTPC – חיבור VGA לפלזמה וחיבור אופטי לרסיבר.
מצלמת וידאו, וידאו וכו – מחוברים ב- RCA לרסיבר (כל אחד בנפרד). לרסיבר יש ערוץ RCA אחד כללי לכל המכשירים הללו.
רמקולים:
זה כבר הפך לפרט חובה בכל דירה חדשה, אבל כיצד להדגיש זאת. בכל שיפוץ, בניה חדשה מומלץ לדרוש שהקבלן יכין מראש תעלות בקירות לרמקולים.
שניים על הקיר הקדמי (מימין ומשמאל לטלויזיה) ושניים בקיר האחורי.
במקרה שלי, הסנטר יושב על המזנון, לא דרש תעלה מיוחדת...
לאיפה? זה כבר שאלה אחרת וזה מותנה בהעדפת שמיעה ומבסוג הטרוריסטים שיש לכם בביתי. במקרה שלי העדפתי לפעמים מיקום לא אידיאלי מבחינת השמע רק כדי שהחתול והילד לא יחסלו את הציוד.
אני מקווה שהמאמר הקצר הזה יהווה נקודת התחלה טובה לחובבנים.
בהצלחה.
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
מחר (ביום שישי) אני מגיע לבית של אחד החברים בפורום שלנו בכדי לרשת לו את הבית.
אני אצלם ואעלה תמונות של מה שהוא עשה כהכנה למסך LCD\פלזמה ואת כול התשתית שכבר מוכנה ומכילה את כול הכבלים.
חכו יום יומיים ואני יעלה תמונות (אני מאוד אהבתי את מה שהוא עשה בבית וזה הרשים אותי מאוד ולכן לא אחכה שהוא יצלם בעצמו).
אני אצלם ואעלה תמונות של מה שהוא עשה כהכנה למסך LCD\פלזמה ואת כול התשתית שכבר מוכנה ומכילה את כול הכבלים.
חכו יום יומיים ואני יעלה תמונות (אני מאוד אהבתי את מה שהוא עשה בבית וזה הרשים אותי מאוד ולכן לא אחכה שהוא יצלם בעצמו).