שלום
חיפשתי פוסט דומה לזה בפורומים כאן ולא מצאתי
ככה נראה ה setup שלי:
pc->hdmi->tv->optical out->receiver
yes max->hdmi->tv
pc - i5, geforce gtx460, win 7
tv - samsung led ua46c6900
receiver - no hdmi, but yes for optical in
אז מה שניסיתי לעשות זה בעצם להוציא את הסאונד שמגיע אל הטללויזיה דרך 2 כבלי hdmi , באמצעות כבל אופטי, אבל הרסיבר העתיק שלי שלא תומך ב Hdmi
מה שקורה בפועל הוא שכשאני רואה yes נדלקת נורת ה דיגיטל ברסיבר ואני גם יכול לבחור בהגדרות יציאת הסאונד של הטלוויזיה dolby digital או pcm
מה שקורה במחשב הוא שדבר ראשון, בלוח הבקרה של הסאונד, ההתקן samsung מראה שהוא תומך רק ב 2 ערוצים.
ולכן מן הסתם, כשאני משחק בטלוויזיה עם הגדרות יציאת סאונד, אני יכול לבחור רק pcm ולא יכול לבחור את האופציה של dolby digital ולכן גם הנורה של הדיגיטל לא נדלקת ברסיבר.
חפרתי (בטירוף) בפורומים ומצאתי המון מקומות שבהם כתוב שמעט מאוד טלוויזיות יודעות לעשות hdmi audio passthrough ל 5.1, חוץ מאיזשהו source של שידורי טלוויזיה שלא בדיוק הבנתי על מה הם מדברים.
אם זה היה נכון, אז מה ככ שונה בין המחשב שלי לבין ה yes max שלי?
זה נשמע לי לא הגיוני...
ועוד משהו שמצאתי קשור לקבצי EDID, שזה בעצם קובץ שמתאר את תוצאות ה handshake של חיבור ה hdmi של ההתקן (TV) עם המחשב, ובעזרת תוכנת moninfo שוב ראיתי שהטלוויזיה "תומכת" רק ב 2 ערוצים, אבל הבנתי שיש דרך ליצור קבצי inf שונים כך שאני "ארמה" את המחשב ואגרום לו להוציא סאונד 5.1 אל הטלווזיה באמצעות קובץ inf חדש שאני אצור.
רק שלא הבנתי איך בדיוק אני עושה את זה...
אני יודע שחפרתי, אבל חפרתי הרבה יותר באינטרנט. קניתי כבל hdmi ב 400 שקל (15 מטר) וכרטיס מסך חדש כדי לקבל לרסיבר 5.1 מהמחשב, ועכשיו אני תקוע עם סטריאו (אלא אם אני אקנה רסיבר חדש)
מישהו יכול לעזור לי?
תודה רבה!
only 2 channel audio from tv to receiver over optical out
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה ידוע שטלוויזיות מעבירות בד"כ הלאה רק PCM סטריאו. גם אם כן הצלחת איכשהו להעביר DD, עדיין רוב התכנים כיום הם ב-DTS, ואז הסיכוי שהטלוויזיה כן תעביר את זה הוא גם ככה נמוך מאוד, כי מעט מאוד טלוויזיות תומכות ב-DTS.
לכן, נראה לי שהפתרון ההגיוני היחיד עבורך (מלבד רכישת רסיבר) הוא העברת כבל אודיו דיגיטלי בנוסף לכבל ה-HDMI הארוך שהעברת. אם יש לך יציאת COAX דיגיטלית בלוח האם שלך, אתה יכול להכין כזה כבל לבד בעלות נמוכה מאוד עם כבל קואקסיאלי של כבלים/לוויין (RG-6 או RG-59) ותקעי RCA שמלחימים בשני קצותיו. עלות הכבל היא משהו כמו שקל למטר.
אגב, כיום ניתן לרכוש בדיוטי פרי רסיבר ב-$200, שזה בערך 700 שקל. כמה זה כבר ההוצאה הזאת אחרי ה-400 שקל שהשקעת בכבל?...
לכן, נראה לי שהפתרון ההגיוני היחיד עבורך (מלבד רכישת רסיבר) הוא העברת כבל אודיו דיגיטלי בנוסף לכבל ה-HDMI הארוך שהעברת. אם יש לך יציאת COAX דיגיטלית בלוח האם שלך, אתה יכול להכין כזה כבל לבד בעלות נמוכה מאוד עם כבל קואקסיאלי של כבלים/לוויין (RG-6 או RG-59) ותקעי RCA שמלחימים בשני קצותיו. עלות הכבל היא משהו כמו שקל למטר.
אגב, כיום ניתן לרכוש בדיוטי פרי רסיבר ב-$200, שזה בערך 700 שקל. כמה זה כבר ההוצאה הזאת אחרי ה-400 שקל שהשקעת בכבל?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"