מגבר בן 18-20 תוצרת PIONEER - נשמע טוב (אך יש עוד אפשרות) , מכירים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

שלום רב!

האם מישהו/י מכיר/ה מגבר בשם PIONEER דגם SA-1290?

אני ב"מסע" לבחירת מגבר סטיראו עבור סט הרמקולים שלי JAMO E600.

לכאורה, מדובר במגבר חזק! 270 וואט!

האם מישהו מכיר את המגבר? האם זה מסוג המגברים שיוצרו דאז , שמציגים מכשירים אמינים , בעלי צליל שקשה למצוא כיום וכ'ו?

המגבר כולל עוד מכשיר אקולייזר בלתי נפרד.

נשמע מצויין ... חזק מאד.
אך גם מגבר אחר של YAMAHA AX-380 היה נשמע לי טוב (בערך אותו המחיר).
ה-AX-380 נשמע גם כן טוב , הוא בעל סט-אפ של 55W + 55W 8OHM.

ה-SA-1290 נשמע לי עוצמתי יותר (85W + 85W).
מבחינת צליל - לא הורגש הבדל.

אז אני ישמח לשמוע את דעתכם לגבי המגברים הללו , אם הן על"פ המפרט , או מהיכרותכם וכ'ו...

מצורפת תמונת ה-SA-1290 והנה המפרט הטכני:
http://www.flickr.com/photos/22309726@N06/4119010058

ביד מגבר NAD 302 אותו אני מחליף עקב הרמקולים שאני מרגיש שקשה לו לדחוף.

אני מחפש יותר את המגברים משנות ה-90 משום שאין סיכוי שאני ישיג מגבר ברמה כזו , הנותן צליל כזה בתקציב שעומד לרשותי.

מבחינת עלות: הפיוניר סביב 500ש"ח ; הימהאה סביב 450ש"ח.
את הפיוניר - הרבה יותר פשוט להביאו (השני נמצא בצפון... :D )

מה דעתכם על שני המגברים?

תודה רבה!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

אתה מודע לכך שהמגבר הזה הוא לא באמת 270W לצד? הערך "MUSIC POWER" שרשום בפלייר הוא לא זה שמעיד על
ההספק האמיתי של המגבר שהוא נמדד ביחידות של RMS,בד"כ מתייחסים לכמה וואט RMS הוא יכול להוציא ב8OHM
ו-4OHM.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 17/10/2011 22:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Kosh כתב:אתה מודע לכך שהמגבר הזה הוא לא באמת 270W לצד? הערך "MUSIC POWER" שרשום בפלייר הוא לזה שמעיד על ההספק האמיתי של המגבר שהוא נמדד ביחידות של RMS,בד"כ מתייחסים לכמה וואט RMS הוא יכול להוציא ב8OHMו-4OHM.
...
היי, ת'אמת - אינני מודע לכך.
בוודאי שאני יודע שלכל מידת הספק יש כמה OHM הוא מוציא...
כגון 25 ב-8OHM ... כ-50 ב-4OHM ... וכ'ו... יש לך מושג מה זה בשנייהם?
אני גם לא זקוק ל-270 לצד ... זה אובר קיל לחלוטין עבורי צרכיי.
כמה ההספק האמיתי של הפיוניר?
האם מי מבין 2 המגברים נראה לך עדיף מבחינת מפרט?
תודה!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #4 

איני מכיר :) אישית את שני המגברים האלה,את המגברים/רסיברים שלי אני מעדיף משנתונים ישנים יותר. :D :)

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Kosh כתב:איני מכיר :) אישית את שני המגברים האלה,את המגברים/רסיברים שלי אני מעדיף משנתונים ישנים יותר. :D :)
...
לא סתם דרגתך באתר הינה "גורו וינטאג'" :lol:

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Kosh כתב:אתה מודע לכך שהמגבר הזה הוא לא באמת 270W לצד? הערך "MUSIC POWER" שרשום בפלייר הוא לא זה שמעיד על
ההספק האמיתי של המגבר שהוא נמדד ביחידות של RMS,בד"כ מתייחסים לכמה וואט RMS הוא יכול להוציא ב8OHM
ו-4OHM.
...
היי(שוב),
בדקתי זאת וה-PIONEER הינו בעל הספק 110W ב-8ohm או 220W ב-4ohm.
האם יש דרך לדעת מה ה-W RMS בעזרת פרטים אלו?
תודה רבה!

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #7 

מציע לך להתרחק מהמגברים האלה של פיוניר של שנות ה 80 (השחורים)
כאן התחילה הנפילה שלהם
אם אתה מחפש סאונד איכותי אני באמת כמו הגורו ווינטג' שלנו תרד בשנים לשנות ה 70 ולסדרות ה "כסף" שלהם

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

omri617 כתב:מציע לך להתרחק מהמגברים האלה של פיוניר של שנות ה 80 (השחורים)
כאן התחילה הנפילה שלהם
אם אתה מחפש סאונד איכותי אני באמת כמו הגורו ווינטג' שלנו תרד בשנים לשנות ה 70 ולסדרות ה "כסף" שלהם
...
וואלה? אפילו סדרות שלהם משנות ה-80-90 כבר לא מומלצות? אני הייתי בטוח שהירידה אצלם (ובכלל אצל היצרנים) היתה מאיזור שנת 2000 - שם הם החלו לצאת מארצות המקור שלהם...
זה ספציפית על פיוניר? או שבאופן כללי על כלל היצרנים?
לי כיום יש NAD 302 שהסאונד שלו פצצה , הוא יצא לשוק באיזור 1995 , העיניין הוא שאני צריך מגבר חזק יותר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

לא הייתי ממהר להכליל לגבי ציוד שנות ה-80 ("השחור"), של פיוניר ובכלל. נכון שהוא נשמע שונה מציוד שנות ה-70, אבל זה לא בהכרח לרעה. תלוי גם בהעדפות אישיות. ברוב המקרים הוא טוב יותר מציוד עכשווי...
ואגב, הייצור מחוץ ליפן (של יצרנים יפנים) החל עוד בשנות ה-80, לא רק ב-2000.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

dragon כתב:לא הייתי ממהר להכליל לגבי ציוד שנות ה-80 ("השחור"), של פיוניר ובכלל. נכון שהוא נשמע שונה מציוד שנות ה-70, אבל זה לא בהכרח לרעה. תלוי גם בהעדפות אישיות. ברוב המקרים הוא טוב יותר מציוד עכשווי...
ואגב, הייצור מחוץ ליפן (של יצרנים יפנים) החל עוד בשנות ה-80, לא רק ב-2000.
...
אין לי העדפות ספציפיות, כך שאני גם כן חושב שזה לא יהיה בהכרח רע עבורי.
כבר ב-80' עברו היצרנים(היפנים=פיוניר,סוני,ימאהה,שרווד,קנווד וכ'ו)לייצור מחוץ ליפן?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #11 

לקראת סוף האייטיז חלק מהיצרנים היפנים החלו לייצר מחוץ ליפן,בהתחלה זה היה בטייוואן ובקוריאה,ובארצות אחרות
במזרח אסיה כמו מלזיה/אינדונזיה.כיום רובן מייצרות את רוב במוצרים בסין,פרט (נראה לי) לדנון ומרנץ שאת הסדרות
הגבוהות שלהן הן עדיין MADE IN JAPAN.אגב,מי שדווקא החלה את הטרנד בזמנו של ייצור במדינות עם כוח עבודה
זול יותר הייתה נאד שהתחילה בתור בריטית שיצרה ביפן,ונהפכה לקנדית(?) שמייצרת רק במזרח אסיה.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Kosh כתב:לקראת סוף האייטיז חלק מהיצרנים היפנים החלו לייצר מחוץ ליפן,בהתחלה זה היה בטייוואן ובקוריאה,ובארצות אחרות
במזרח אסיה כמו מלזיה/אינדונזיה.כיום רובן מייצרות את רוב במוצרים בסין,פרט (נראה לי) לדנון ומרנץ שאת הסדרות
הגבוהות שלהן הן עדיין MADE IN JAPAN.אגב,מי שדווקא החלה את הטרנד בזמנו של ייצור במדינות עם כוח עבודה
זול יותר הייתה נאד שהתחילה בתור בריטית שיצרה ביפן,ונהפכה לקנדית(?) שמייצרת רק במזרח אסיה.
...
אז בהתחשב בכך שוינטאז' מה-70 אינני מעוניין, עיניין שנתון הייצור כלל אינו אמור להוות אספקט בבחירה.
אני מתכוון לכך שכיוונתי למכשירים מאיזור 1990 עד איזור 1995 מכיוון שחשבתי שאז עוד היו מייצרים בארצות המקור (המערביות) בעלות הסטנדרט הגבוה...כך שזה שמגבר שבחרתי יוצר ב-92', אינו אומר שהוא לא יוצר באותו המקום (כמו מלזיה/אינדונזיה) שיוצא מגבר מ-2002...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

ב-2002 כמעט כל הסחורה יוצרה בסין (או מלזיה), ב-92' אף אחד עוד לא ייצר בסין (אבל במלזיה כן).

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #14 

shaby כתב:
Kosh כתב:לקראת סוף האייטיז חלק מהיצרנים היפנים החלו לייצר מחוץ ליפן,בהתחלה זה היה בטייוואן ובקוריאה,ובארצות אחרות
...
אז בהתחשב בכך שוינטאז' מה-70 אינני מעוניין, עיניין שנתון הייצור כלל אינו אמור להוות אספקט בבחירה.
אני מתכוון לכך שכיוונתי למכשירים מאיזור 1990 עד איזור 1995 מכיוון שחשבתי שאז עוד היו מייצרים בארצות המקור (המערביות) בעלות הסטנדרט הגבוה...כך שזה שמגבר שבחרתי יוצר ב-92', אינו אומר שהוא לא יוצר באותו המקום (כמו מלזיה/אינדונזיה) שיוצא מגבר מ-2002...
...
אגב,זה רסיבר של פיוניר שבאמת מוציא 270W לערוץ:
http://silverpioneer.netfirms.com/sx-1980.htm

עד היום הם לא הוציאו רסיבר סטיראו ברמה הזאת.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

dragon כתב:ב-2002 כמעט כל הסחורה יוצרה בסין (או מלזיה), ב-92' אף אחד עוד לא ייצר בסין (אבל במלזיה כן).
...
תודה...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #16 

Kosh כתב:
shaby כתב:
...
...
אגב,זה רסיבר של פיוניר שבאמת מוציא 270W לערוץ:
http://silverpioneer.netfirms.com/sx-1980.htm

עד היום הם לא הוציאו רסיבר סטיראו ברמה הזאת.
...
כמה שהוא יפה...מעניין אם קיים אחד כזה בארץ....

גם מכשיר הוידאו למעלה חמוד :)

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

היי,
אני לבסוף עשיתי טרייד על ה-NAD בתמורה ל-KENWOOD-KR-A4070.

אין ספק שהרמקולים שלי (JAMO E600) אכן היו זקוקים למגבר חזק יותר.
כי עם הקנווד הם מגיעים לגבהים מדהימים והסאונד נהדר,רציף,נעים...

הקנווד חדש לגמרי ... אמנם נרכש לפני איזה 10 שנה = אך כלל לא היה בשימוש!!! (ורואים זאת - ממש נראה חדש).
מינימום 80W RMS לערוץ ב-8ohms ; יA+B ב- 4/8ohms ; טיונר(אוהב להאזין גם לגלגל"צ) ועוד...

ההבדל היה ממש מורגש כשהרמקולים שלי היו מחוברים ל-NAD לעומת היותם מחוברים לקנווד...

ההתלבטות היתה אם לקחת את ה-KENWOOD-KR-A4070 או את ה-YAMAHA AX-380 - כשהרמקולים תפקדו בצורה די זהה תחת 2 המגברים...לשניהם יש מספיק זרם וכוח בכדי לדחוף את הרמקולים הללו (שדי קשים לדחיפה).
כך שהחלטתי פשוט ללכת על הקנווד משום שיש גם טיונר, זול ב-200ש"ח וגם משום שזה כמעט כמו לרכוש חדש.

מה גם שיש לי ניסיון עבר עם מגבר קנווד שנרכש באיזור 96'-97' (מאד דומה במראה) - שעובד עד היום.
(מה שהיה לי ומה שיש לי כעת - תוצרת ביפן/ טאיוואן).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”