The Lord of the Rings\Extended Edition
שלום חברים,
בבואי לצפות פעם ראשונה (מתנצל מראש) בטרילוגיית שר הטבעות רבת השבחים, רציתי להתייעץ איתכם, האם כדאי לי לצפות בגרסה הרגילה או בגרסה המורחבת? האם יש בכלל שינוי מהותי בעלילה בן השניים, או שמא רק סצינות נוספות שהוספו מאוחר יותר בעריכה? והכי חשוב, האם סוף הסרט שונה בן שתי הגרסאות?
תודה.
בבואי לצפות פעם ראשונה (מתנצל מראש) בטרילוגיית שר הטבעות רבת השבחים, רציתי להתייעץ איתכם, האם כדאי לי לצפות בגרסה הרגילה או בגרסה המורחבת? האם יש בכלל שינוי מהותי בעלילה בן השניים, או שמא רק סצינות נוספות שהוספו מאוחר יותר בעריכה? והכי חשוב, האם סוף הסרט שונה בן שתי הגרסאות?
תודה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני תמיד ממליץ לצפות במורחב אלא אם יש לך בעיית סבלנות עקב האורך הלא שיגרתי שלהם שיגרום לך לחוסר הנאה מהסרט.
בסרט הראשון נראה לי שהמורחב פחות משמעותי, אבל בשני ובמיוחד בשלישי הוא באמת מרחיב את היריעה ומסביר דברים.
בסרט הראשון נראה לי שהמורחב פחות משמעותי, אבל בשני ובמיוחד בשלישי הוא באמת מרחיב את היריעה ומסביר דברים.
סבלנות יש, ומקסימום לוחצים 'PAUSE' בשלט והולכים לאכול משהוguyezra כתב:אני תמיד ממליץ לצפות במורחב אלא אם יש לך בעיית סבלנות עקב האורך הלא שיגרתי שלהם שיגרום לך לחוסר הנאה מהסרט.
בסרט הראשון נראה לי שהמורחב פחות משמעותי, אבל בשני ובמיוחד בשלישי הוא באמת מרחיב את היריעה ומסביר דברים....
אין לי בכלל בעיה עם 'הרחבת היריעה' כמו שאתה קורא לזה. יהיה לי אכפת רק בזמן שיש שינוי מהותי בעלילה, ו\או שהסוף שונה.
- Anton
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 466
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 45 פעמים
אחרי שצפיתי מספר פעמים בגירסאות המורחבות רכשתי את הבלו ריי של הגירסא הקולנועית והיה לי ממש קשה לצפות בהם. הייתה לי כל הזמן תחושה של חלקים בסיפור שחסרים.
בתור מעריץ גדול של הסרטים האלה אני ממליץ בחום על הגירסא המורחבת, המינוס היחיד שלה, לדעתי, זה שהיא לא 10 שעות כל סרט
בתור מעריץ גדול של הסרטים האלה אני ממליץ בחום על הגירסא המורחבת, המינוס היחיד שלה, לדעתי, זה שהיא לא 10 שעות כל סרט
בתור אחד שהוא מעריץ מושבע של שר הטבעות (אני מבטיח לך שלא תמצא באתר מישהו משוגע ממני בנושא)
בנוסף אני במאי בקולנוע הישראלי כאשר הסרט החדש שלי (תראה בחתימה שלי למטה) מושפע לא מעט משר הטבעות
אנ יכול להגיד לך שאם אתה לא אוהד מושבע של שר הטבעות, קראת את הספרים או שאתה מת על D&D
אז תוותר ושלא תראה את המורחב.
אגב - אני בטוח שאתה לא אוהד מושבע או שקראת את הספרים אחרת איך תסביר את זה שלא ראית עד היום ?
עבורנו הפריקים - זה אורגזמה
עבור אלה שסתם רואים כי זה פשוט תוספת של שעמום נוראי של כ 30 דקות של חומר שירד בעריכה.
הוא ירד בעריכה מסיבה אחת פשוטה - הוא אינו מקדם את העלילה, אינו תורם לה ויותר מזה, הסרט זורם טוב יותר
רק אם ממש תאהב את הסרטים, בצפיה שניה (ושלישית, ורביעית........ומאה עשרים וחמש) תראה את הגרסא הארוכה.
לדעתי לגבי הגרסא המורחבת עבורך ?
YOUUU SHALLLL NOTTTT LIKEEEEEE
(למביני עניין)
בנוסף אני במאי בקולנוע הישראלי כאשר הסרט החדש שלי (תראה בחתימה שלי למטה) מושפע לא מעט משר הטבעות
אנ יכול להגיד לך שאם אתה לא אוהד מושבע של שר הטבעות, קראת את הספרים או שאתה מת על D&D
אגב - אני בטוח שאתה לא אוהד מושבע או שקראת את הספרים אחרת איך תסביר את זה שלא ראית עד היום ?
עבור אלה שסתם רואים כי זה פשוט תוספת של שעמום נוראי של כ 30 דקות של חומר שירד בעריכה.
הוא ירד בעריכה מסיבה אחת פשוטה - הוא אינו מקדם את העלילה, אינו תורם לה ויותר מזה, הסרט זורם טוב יותר
רק אם ממש תאהב את הסרטים, בצפיה שניה (ושלישית, ורביעית........ומאה עשרים וחמש) תראה את הגרסא הארוכה.
(למביני עניין)
תודה, תודה - אך כבר מאוחר, הטרילוגיה המורחבת בדרך אלייeitanrn כתב:בתור אחד שהוא מעריץ מושבע של שר הטבעות (אני מבטיח לך שלא תמצא באתר מישהו משוגע ממני בנושא)
(למביני עניין)...
וחוץ מזה, אני מגדיר את עצמי כפריק של קולנוע. עזוב את העובדה שעד עכשיו לא ראיתי את שר הטבעות - זו בורות לשמה, אבל היו לי כמה סיבות ואחת מביניהן היא שלא רציתי ל'בזבז' טרילוגיה כזו על מסך לא איכותי ובלי מערכת שמע כמו שמגיע לה. אני חובב מושבע של סרטים, במיוחד בקולנוע, וכמעט ואין יום שעובר מבלי שאצפה בסרט כלשהו. מנסיוני העשיר, עברתי מאות סרטים - טובים וכאלה פחות והיו גם משעממים למוות שבכל זאת לא 'וויתרתי' לעצמי וצפיתי עד הסוף, ולכן אין סיבה ששר הטבעות יהיה לי 'כבד מדיי. אני אוכל אותו בלי מלח
תודה, תודה - אך כבר מאוחר, הטרילוגיה המורחבת בדרך אלייeitanrn כתב:בתור אחד שהוא מעריץ מושבע של שר הטבעות (אני מבטיח לך שלא תמצא באתר מישהו משוגע ממני בנושא)
(למביני עניין)...
וחוץ מזה, אני מגדיר את עצמי כפריק של קולנוע. עזוב את העובדה שעד עכשיו לא ראיתי את שר הטבעות - זו בורות לשמה, אבל היו לי כמה סיבות ואחת מביניהן היא שלא רציתי ל'בזבז' טרילוגיה כזו על מסך לא איכותי ובלי מערכת שמע כמו שמגיע לה. אני חובב מושבע של סרטים, במיוחד בקולנוע, וכמעט ואין יום שעובר מבלי שאצפה בסרט כלשהו. מנסיוני העשיר, עברתי מאות סרטים - טובים וכאלה פחות והיו גם משעממים למוות שבכל זאת לא 'וויתרתי' לעצמי וצפיתי עד הסוף, ולכן אין סיבה ששר הטבעות יהיה לי 'כבד מדיי. אני אוכל אותו בלי מלח
הטרילוגיה כבר קיימת בבלוריי עם תרגום בעברית.golan30 כתב:אני מחכה לטרילוגיה בבלו ריי עם תרגום לעברית... אני עוד כמה חודשים טס לניו זעילנד ונבקר בכפר ההוביטים (הפלך) במקום שנקרא tamata hobbiton אז בכלל בא לי שוב לראות את הטרילוגיה...
בקולנוע ובעריכה יש כלל שצריך להוריד חומר שאינו מקדם את העלילה או תורם לה וזה בדיוק מה שעשו כאן.
הגרסאות הרשמיות מעולות ומושלמות (אם נתעלם מהפאקים בהמשכיות). התוספות הן רק דיבורים, לא חשובים
אבל בהחלט מרשימים מאוד וחלק בלתי נפרד מהסרט בהן עלול הצופה לשאול את עצמו - מה עם ההוא ולמה זה ככה
וזאת רק כי חתכו את הסרט. אני נמנע מלנקוב בדוגמאות נקודתיות על מנת להימנה מספויילרים.
את שר הטבעות, אגב, היית צריך לראות בבית הקולנוע - זה המקום המתאים - עם מסך עצום כמו ששר הטבעות צריך להיות.
אני הייתי בהקרנה (של השני) - טרום בכורה בה חצי אולם הגיע מחופש לדמויות - זה היה מרשים ביותר.
אצלי שר הטבעות זה אובססיה - למרות ששותפי לעסקים שם אותי בכיס הקטן - יש לו קעקועים באלפית
הגרסאות הרשמיות מעולות ומושלמות (אם נתעלם מהפאקים בהמשכיות). התוספות הן רק דיבורים, לא חשובים
אבל בהחלט מרשימים מאוד וחלק בלתי נפרד מהסרט בהן עלול הצופה לשאול את עצמו - מה עם ההוא ולמה זה ככה
וזאת רק כי חתכו את הסרט. אני נמנע מלנקוב בדוגמאות נקודתיות על מנת להימנה מספויילרים.
את שר הטבעות, אגב, היית צריך לראות בבית הקולנוע - זה המקום המתאים - עם מסך עצום כמו ששר הטבעות צריך להיות.
אני הייתי בהקרנה (של השני) - טרום בכורה בה חצי אולם הגיע מחופש לדמויות - זה היה מרשים ביותר.
אצלי שר הטבעות זה אובססיה - למרות ששותפי לעסקים שם אותי בכיס הקטן - יש לו קעקועים באלפית
גולן, יודע מצלמים את "ההוביט" בימים אלה ?golan30 כתב:אני מחכה לטרילוגיה בבלו ריי עם תרגום לעברית... אני עוד כמה חודשים טס לניו זעילנד ונבקר בכפר ההוביטים (הפלך) במקום שנקרא tamata hobbiton אז בכלל בא לי שוב לראות את הטרילוגיה...
כל מה שקשור לשר הטבעות יהיה לוהט לקראת דצמבר 2012
כן יגוע לי שמצלמים את ההוביט...eitanrn כתב:גולן, יודע מצלמים את "ההוביט" בימים אלה ?golan30 כתב:אני מחכה לטרילוגיה בבלו ריי עם תרגום לעברית... אני עוד כמה חודשים טס לניו זעילנד ונבקר בכפר ההוביטים (הפלך) במקום שנקרא tamata hobbiton אז בכלל בא לי שוב לראות את הטרילוגיה...
כל מה שקשור לשר הטבעות יהיה לוהט לקראת דצמבר 2012:)
...
אגה נהיה גם בטראק הפארק האי הגעש טונגטרירו... אותו מאונט דום בשר הטבעות....
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
בשעה טובה השבוע תצא הגירסא המתורגמת והמורחבת של שר הטבעות.
אם מישהו מכם כבר צפה באחוות הטבעות, האם הגוון הירוק באמת נראה רע כ"כ?
הדגמה:
הדגמה:
למה אתם כל הזמן שבים ואומרים שהגירסה המורחבת והמתורגמת של שר הטבעות צריכה לצאת? הרי יש אותה כבר!ֿמה אני מפספס?Mistoffelees כתב:בשעה טובה השבוע תצא הגירסא המתורגמת והמורחבת של שר הטבעות.
הדגמה:
...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

אני מדבר על עותק חוקי והגרסא תגיע לחנויות רק השבוע.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

אז אם ראית את זה, כמה בולט הגוון הירוק?