קולנוע ביתי מוזיקלי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני צריך את הסיוע שלכם כיון שאני כבר מבולבל לגמרי..
מטרתי היא לקנות מערכת קולנוע ביתי שתשמש גם בתור המערכת היחידה לשמיעת המוזיקה.
חלל ההאזנה בינתיים (זו דירה שכורה) הוא חלל צר יחסית וארוך כ2.8 מטר על 5 והוא פתוח למטבח בהמשך.
הייתי בשתי חנויות מוכרות בתחום באיזור המרכז, שמעתי כמה וכמה דברים ואהבתי את 5 Epos epic 5 תחת ההגברה של NAD 747 או האונקיו 609.
סנטר של אפוס גם ELS3, אחוריים הומלצו לי אודיו פרו WIGO 110 וסאב של אודיו פרו 10" 1.29.
לעומת זאת הזוג של FOCAL 807. לאלו הומלצו הסנטר התואם מסדרת 700, לאחוריים רמקולים של polk audio RM7 וסאב 10" של אומגה אודיו.

כמובן שאני רוצה שהרסיבר יתמוך בכל הפורמטים, חיבור רשת אופציונאלי אך לא הכרחי כי יש לי סטרימר, חיבורים וכו..

אני מבין שהסנטר רצוי שיהיה תואם לקדמיים.
אז נתחיל מזה. מה דעתכם? מה כדאי לקדמיים?
ומה כדאי לכל השאר..
וכדי לסבך את הכל אולי טיפה יותר אז אציין שקבלתי מתנה פיוניר 421 מתוך ההנחה שניתן יהיה לחבר לו PREOUT ולהשתמש בו כפרוססור בלבד. מה שהתגלה כלא נכון...
קצת עזרה חברים תתקבל בברכה!
נערך לאחרונה על ידי guys ב 21/10/2011 16:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

shiranaway
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

לדעתי הכי כדאי לקחת רמקולים קדמיים והסנטר התואם שלהם, אבל זה רק אני.. :roll:

לא שמעתי את הרמקולים שציינת, אני יכולה רק להמליץ על מה שאני רוכשת/שמעתי.
Monitor Audio RX2
RX-center - הסנטר התואם
רסיבר ONKYO 609 או פיוניר 1025
זה בתקציב שלך ואם קצת מזל ישאר לך עודף. :lol:

כמו כן, באותו תקציב ואולי אפילו פחות B&W 685, או DALI LEKTOR 2 (אפילו ה-IKON שהם רמה מעל במחיר טוב).
אין כמו משמע אוזניים... :D

bangoo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

הי
ברשותי Focal 807 ואני מאוד מרוצה, במהלך הקניה הקשבתי למספר רמקולים מדפיים וגם ריצפתיים (שעמדו בתקציב שלי) אולם הייתי חייב
לשדך רמקולים שיישמעו טוב עם הרסיבר שיש ברשותי כי לא יכולתי להחליף גם אותו (מדובר ב Yamaha Rxv-420),
האזנתי גם לסנטר שלהם והוא נשמע פצצה כמובן שלא חשבתי על שידוך של סנטר מחברה אחרת לאור ההמלצות של החברים באתר ובחנות המתמחה שממנה קניתי.
אני מאוד אהבתי את השידוך לימהה , מבחינת מוזיקה אהבתי מאוד את הסאונד הנקי והבאס שהם מפיקים.
כמובן שהכל לפי דעתי האישית ומניסיוני הקצר :wink:
תהנה ותתחדש.
Philips 55" 5507, Focal 807 Front+Center,Onkyo 929, SVS PC-2000, Qnap 469L, Popcorn A-410, Darbee, Harmony one

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

גם אם נוכל למתוח את התקציב.. יש עוד אפשרויות מעניינות? נראה לי שאני יותר בכיוון של רצפתיים...
מה גם שקצת קשה לשמוע את כולם תחת קורת גג אחת ואז תנאי ההשוואה כבר לא רלוונטיים יותר..

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

שמעתי עוד כמה:
הRX6, נראה טוב (גם חשוב) אבל המתחרים נשמעו לי יותר טוב.
פוקאל 716
דאלי אייקון 6
מזו 6

קשה היה לי להתרשם שאחד עושה הכל יותר טוב - כל סגנון מוזיקה נשמע קצת אחרת.. - שומע בעיקר רוק של פעם ושירים עכשוויים וכמובן לק"ב.
המתמודד הפיינליסט בינתיים הוא הפוקאל, ואז התגנבו לי מחשבות אולי האח הבכיר יותר ה816 שהומלץ מאוד, או אם כבר נסחפתי לרמת מחיר כזו אז אולי הGRAND MEZZO של אופרה??

דעתכם בבקשה? :?

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

:?:

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 27 פעמים

שליחה #7 

guys כתב:גם אם נוכל למתוח את התקציב.. יש עוד אפשרויות מעניינות? נראה לי שאני יותר בכיוון של רצפתיים...
מה גם שקצת קשה לשמוע את כולם תחת קורת גג אחת ואז תנאי ההשוואה כבר לא רלוונטיים יותר..
...

אם אתה רוצה להנות ממוזיקה בנוסף לקולנוע ביתי כדאי לך ללכת כמו שאמרת על ריצפתיים,
תנסה לשמוע גם את paradigm monitor 7 בתור רצפתיים לי יש את monitor 11 ואני מאוד מרוצה מהם וגם כשהם שולבו לרסיבר של אונקיו 608 , ממש איכותיים לדעתי.
מבחינת סידרת המוניטור יש לך גם אופציה לקחת את אח היותר גדול שהוא מוניטור 9 והאח היותר גדול שהוא 11
הכל כמובן לפי התקציב שלך, אבל מה שכן שמעתי את ה מוניטור 7 והם נהדרים לדעתי.

מה גם שיצאה לא מזמן הגרסה החדשה של הרמקולים האלה שהגרסה הקודמת נקראה monitor 11 v6
והסדרה החדשה נקראת monitor 11 series 7
וזה אותו דבר לכל סוגי המוניטור בסדרה הזו.
http://www.paradigm.com/products/produc ... /monitor-7

בהצלחה (f)

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה! אנסה לשמוע גם את אלה.
מבין האופציות האחרונות שהועלו, מניסיונכם, מה נשמע עדיף? אני יודע שכל אחד ואוזנו הוא אבל כיוון שכל רמקול "מצטיין" בסוג אחר של מוזיקה וזו המערכת הראשונה שלי, אשמח לעזרה.
תודה (Y)

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

חובה ואסור להתעלם מגודל החלל בכדי להתאים לו רמקולים {בייחוד ריצפתיים}
במקרה שלך כאשר החדר מאוד צר, נקודת הישיבה שלך בחלל מאוד קריטית לעומת הרמקולים

מעבר לכך כל רמקול נשמע אחרת עם כל מגבר אחר ועם מקור אחר ועם כבלים אחרים ועם מיקום שונה בחלל
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

nadavya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 849
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #10 

מה עשית בסוף?
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

טרם התקבלה החלטה סופית.. שמעתי זוג רצפתיים של מיטסרל, דגם A-3, אשר השאירו חותם בהחלט טוב. הם נשמעו ראש ברא, עם אותו סט אפ, מול האופרה grand mezza ולטעמי נשמע ממש טוב. הבדיקה בוצעה בסטריאו בלבד, במגוון סגנונות אך עדיין.
שוקל איזה רסיבר יוכל להחזיק את המערכת ועדיין יהיה עם הפיצ'רים המתבקשים: PRE OUT, חיבור רשת וכו..
אם יש המלצות אשמח לשמוע, תקציב 5K. אפשרי מחו"ל בגלל יחס תמורה עדיף..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”