מטחנת איי-מיני של אסקסו
סליחה שאני מתערב עם משהו קצת לא קשור, רציתי לשתף בנסיון שלי עם המטחנה.
דבר ראשון המטחנה מאוד מומלצת כאן בפורום לכן רכשתי אותה מתצוגה במחיר מוזל אבל ביקשתי שישלחו לי אותה כי אני גר רחוק.
שהגיעה המטחנה היא הייתה שבורה ומפורקת לחתיכות הודעתי לחנות שהציעו לי מטחנה אחרת מתצוגה או החזר כספי מלא.
הלכתי לראות את המטחנה השנייה שהציעו לי והחלטתי לקבל את הכסף בחזרה הבנייה שלה נראית לי על הפנים מה גם שאני אישית לא אהבתי את הרעיון של הסטפלס.
במטחנה השנייה שהראו לי מתצוגה ראיתי מה קורה לה אחרי כמה חודשי שימוש הפלסטיקים רופפים ובכלל היא לא נראית לי משהו בכלל.
אין לי שום טענות לחנות כי הם נתנו לי החזר כספי מלא בלי ויכוחים.
לבסוף קניתי ממישהו מהפורום נמוקס לוקס ב550 שקלים ואני מרוצה ממנה מאוד.
בנייה איכותית יציבה וטחינה שווה ובלי גושים.
מאוד חששתי לקנות יד שנייה כי פחדתי לזרוק כסף לפח אבל אני מאוד מרוצה ואני ממליץ לך מהנסיון האישי שלי או להגדיל בקצת את התקציב או ללכת בכיוון של יד שנייה.
בדפים האחרונים של הפורום ראיתי אם אני לא טועה שני שרשורים של אנשים עם המטחנה הזו שהתקלקלה להם.
אם כבר אתה הולך על החברה הזו ומעדיף סטפלס הייתי ממליץ על אלומיניום.
דבר ראשון המטחנה מאוד מומלצת כאן בפורום לכן רכשתי אותה מתצוגה במחיר מוזל אבל ביקשתי שישלחו לי אותה כי אני גר רחוק.
שהגיעה המטחנה היא הייתה שבורה ומפורקת לחתיכות הודעתי לחנות שהציעו לי מטחנה אחרת מתצוגה או החזר כספי מלא.
הלכתי לראות את המטחנה השנייה שהציעו לי והחלטתי לקבל את הכסף בחזרה הבנייה שלה נראית לי על הפנים מה גם שאני אישית לא אהבתי את הרעיון של הסטפלס.
במטחנה השנייה שהראו לי מתצוגה ראיתי מה קורה לה אחרי כמה חודשי שימוש הפלסטיקים רופפים ובכלל היא לא נראית לי משהו בכלל.
אין לי שום טענות לחנות כי הם נתנו לי החזר כספי מלא בלי ויכוחים.
לבסוף קניתי ממישהו מהפורום נמוקס לוקס ב550 שקלים ואני מרוצה ממנה מאוד.
בנייה איכותית יציבה וטחינה שווה ובלי גושים.
מאוד חששתי לקנות יד שנייה כי פחדתי לזרוק כסף לפח אבל אני מאוד מרוצה ואני ממליץ לך מהנסיון האישי שלי או להגדיל בקצת את התקציב או ללכת בכיוון של יד שנייה.
בדפים האחרונים של הפורום ראיתי אם אני לא טועה שני שרשורים של אנשים עם המטחנה הזו שהתקלקלה להם.
אם כבר אתה הולך על החברה הזו ומעדיף סטפלס הייתי ממליץ על אלומיניום.
avivv לפני כמה שבועות אני דיווחתי על בעיה באיי-מיני אבל כנראה שמדובר בבעיה בפולים. קליתי בתנור וכנראה היתה בעיה בקלייה משום שבקפה קלוי מהחנות הכל היה בסדר גמור. מאז הורדתי את גודל הבאצ ל-220 גרם והקליה יוצאת פגז והטחינה מעולה (הצלחתי לחנוק את הסילביה..)
מילה של אקסטרימיסט.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
האסקסו לטעמי עדיפה על הנמוקס שיותר רועשת ומלכלכת בזמן הטחינה.
500 שקל למטחנה מתצוגה במצב טוב זו עסקה מצוינת, גם 800 לחדשה זה מחיר מעולה ואין משהו טוב יותר במחיר הזה.
לגבי סטפלס - סטפים, כל אחד צריך לבחור לפי העדפותיו אבל אם השימוש העיקרי הוא אספרסו עדיף בורג שמאפשר כיוון עדין ומדויק יותר.
מטחנת סטפים נוחה שצריך לעבור דרגות טחינה כמו מאספרסו לפילטר/מקינטה ואז קל לזכור איזו רמה ומהר להגיע אליה.
500 שקל למטחנה מתצוגה במצב טוב זו עסקה מצוינת, גם 800 לחדשה זה מחיר מעולה ואין משהו טוב יותר במחיר הזה.
לגבי סטפלס - סטפים, כל אחד צריך לבחור לפי העדפותיו אבל אם השימוש העיקרי הוא אספרסו עדיף בורג שמאפשר כיוון עדין ומדויק יותר.
מטחנת סטפים נוחה שצריך לעבור דרגות טחינה כמו מאספרסו לפילטר/מקינטה ואז קל לזכור איזו רמה ומהר להגיע אליה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני מעדיף את ה-iMini על הלוקס.
אולי בשימוש רצוף בחנות אפשר לקלקל אותה, אבל היא עושה רושם של מטחנה יציבה ועמידה.
הלוקס מלכלכת מאוד.
אגב, הסכינים זהות בשתי המטחנות ולכן גם איכות הטחינה תהא זהה.
אולי בשימוש רצוף בחנות אפשר לקלקל אותה, אבל היא עושה רושם של מטחנה יציבה ועמידה.
הלוקס מלכלכת מאוד.
אגב, הסכינים זהות בשתי המטחנות ולכן גם איכות הטחינה תהא זהה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הסכינים זהות אבל הבניה של האסקסו עדיפה (למרות מעטה הפלסטיק החיצוני). יכול להיות שזה כן משפיע על אחידות הטחינה - פחות ויברציות. קשה להוכיח בכל מקרה.
1300 לאסקסו זה מוגזם. עד אלף זה סביר.
כפיר - גם מי שמשתמש במספר תערובות יהנה מסטפים.
1300 לאסקסו זה מוגזם. עד אלף זה סביר.
כפיר - גם מי שמשתמש במספר תערובות יהנה מסטפים.
what's next?
ראיתי הרבה תגובות שהנמוקס מלכלכת אני אישית שם את הידית די קרוב לפתח וככה זה לא מלכלך בכלל רוב הפעמים אני אפילו לא מעביר סמרטוט אחרי טחינה.
בנושא שיבוחי האיי מיני לי יש גאגיה פיור עשויה מפלסטיק ומאז שישי לי אותה וכמובן גם מאז נסיוני עם המטחנה הזו הבנתי שבתחום הזה עדיף נירוסטה או מתכת כלשהי יכול להיות שהנסיון שלי לא משקף מצד שני מטחנה כמן הלליט (שמשתמשים בה בארומה) נראית לי עדיפה בכמה רמות על זו למרות שעולה יותר משמעותית.
בנושא שיבוחי האיי מיני לי יש גאגיה פיור עשויה מפלסטיק ומאז שישי לי אותה וכמובן גם מאז נסיוני עם המטחנה הזו הבנתי שבתחום הזה עדיף נירוסטה או מתכת כלשהי יכול להיות שהנסיון שלי לא משקף מצד שני מטחנה כמן הלליט (שמשתמשים בה בארומה) נראית לי עדיפה בכמה רמות על זו למרות שעולה יותר משמעותית.
עדכון לגבי המטחנה - בספורה היא נמכרת כיום ב-950 עם שנתיים אחריות של היבואן, לעומת שנה בשאר החנויות.
כך שהקנייה הזו נראית משתלמת מכל ההיבטים.
התעסקתי איתה קצת בחנות, פלירטוטים וכאלה, והיא נראית עמידה לשימוש ביתי, אפילו יותר מהחומר שהגאג'יה קולור עשויה.
בהשוואה לאסקסו העשויה נירוסטה - רק הגוף החיצוני שונה, המנגנון המכני זהה בשתיהן.
אם ההפרש במחיר היה זניח יותר הייתי פוזל לכיוון זו העשויה נירוסטה,
אך מדובר בכ- 300 ש"ח. אותו הדבר לגבי הלליט...
אני חושב שבתור מטחנה ראשונה, האיי-מיני תספיק לי (ולכל משתמש מתחיל שאוהב איכות
)
חוץ מזה, אני משאיר מקום לשדרוג עתידי.
כך שהקנייה הזו נראית משתלמת מכל ההיבטים.
התעסקתי איתה קצת בחנות, פלירטוטים וכאלה, והיא נראית עמידה לשימוש ביתי, אפילו יותר מהחומר שהגאג'יה קולור עשויה.
בהשוואה לאסקסו העשויה נירוסטה - רק הגוף החיצוני שונה, המנגנון המכני זהה בשתיהן.
אם ההפרש במחיר היה זניח יותר הייתי פוזל לכיוון זו העשויה נירוסטה,
אך מדובר בכ- 300 ש"ח. אותו הדבר לגבי הלליט...
אני חושב שבתור מטחנה ראשונה, האיי-מיני תספיק לי (ולכל משתמש מתחיל שאוהב איכות
חוץ מזה, אני משאיר מקום לשדרוג עתידי.
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
Jkatz כתב: אני חושב שבתור מטחנה ראשונה, האיי-מיני תספיק לי (ולכל משתמש מתחיל שאוהב איכות)
חוץ מזה, אני משאיר מקום לשדרוג עתידי....
אני חושב שעדיף מלכתחילה לחסוך עוד כמה שבועות בהוצאות על סיגריות\דלק\בירה\קולה ולקנות Compak K3 שתישאר איתך שנים ארוכות
זה מה שאני עשיתי...
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
עזרא כתב:Jkatz כתב: אני חושב שבתור מטחנה ראשונה, האיי-מיני תספיק לי (ולכל משתמש מתחיל שאוהב איכות)
חוץ מזה, אני משאיר מקום לשדרוג עתידי....
אני חושב שעדיף מלכתחילה לחסוך עוד כמה שבועות בהוצאות על סיגריות\דלק\בירה\קולה ולקנות Compak K3 שתישאר איתך שנים ארוכות
זה מה שאני עשיתי......
אני מניח שהקומפאק תתן טחינה איכותית יותר, אבל אני באופן אישי לא משתמש כבד והאיי מיני תספיק לי.
בתור מטחנה ראשונה ואחרי הרבה שרשורים שהיו בנושא,
הגעתי למסקנה שהיא הכי מתאימה לשימוש שלי...
כשאעבור לדירה עם שיש גדול יותר משני מטרים, אתאים לו מכונה ומטחנה (:
בתור מטחנה ראשונה ואחרי הרבה שרשורים שהיו בנושא,
הגעתי למסקנה שהיא הכי מתאימה לשימוש שלי...
כשאעבור לדירה עם שיש גדול יותר משני מטרים, אתאים לו מכונה ומטחנה (: