סיוע בתכנות בקר Plcbus באמצעות תוכנת HomePlanner

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
rikeren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התקנתי בקר plcbus on/off מאחורי מפסק ,לחצתי על SETUP כמה שניות , לפי ההוראות נורת הלד אמורה לדלוק קבוע ואז יש לשלוח פקודת ON בPreview של תוכנת ה HomePlanner
בפועל נורת הלד לא דולקת קבוע היא מהבהבת אני שולח פקודת ON בתוכנה ולא קורה דבר.
יש לציין שלאחר 10 שניות הבקר מכבה את התאורה בחדר ולא מקבל את הפקודה שלי באמצעות התוכנה.

אשמח מאד לקבל סיוע

חג שמח ארי

Inmar32
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

שליחה #2 

תשמע
אתה יכול להסתכל במדריך הזה :
http://www.i-feel.co.il/imgs/uploads/PL ... aining.pdf

לדעתי משהו לא מחובר טוב או שאתה לא לוחץ מספיק זמן

rikeren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מה ששלחת זה מדריך לתכנות באמצעות מיני controler
אני מנסה לתכנת עם תוכנה יעודית שמתחברת למחשב באמצעות R1141 שמתכנתת ומנהלת את הבקרים
החיבורים הם נכונים ןלחצתי הרבה זמן. אני צריך סיוע ממי שמכיר את הHOMEPLANNER
תודה בכל אופן

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

הי rikeren,
התיאור שלך לגבי תיפקוד של הבקר PLCBUS נכון ותקין,
הדרך להכניס בקר PLCBUS למצב תכנות זה על ידי לחיצה ממושכת של 6-8 שניות על לחצן הSETUP , אם כניסת הבקר למצב תכנות הלד (כחול) על הבקר יתחיל להבהב לפרק זמן מוגבל, שים לב שכאשר הבקר נכנס למצב תכנות גם המוצא של הבקר יעבור למצב ON, אם לא נשלחה פקודת PLCBUS למשך זמן ממושך הבקר יוצא ממצב תכנות וחוזר לשגרה.
בשום מצב בקרי PLCBUS לא מדליקים את ה- לד קבוע !!!

לגבי הבעיה של תכנות אני מציע לך לעבוד לפי הצעדים הבאים:
• תבדוק שמתאם החשמל PLCBUS 1141 מותקן נכון ותקין, אתה אמור להבחין ב"מנהל ההתקנים" של WINDOWS תחת "יציאות" כי קיים ההתקן.
• בדוק שבתוכנה אתה רואה את המתאם 1141 ומוגדר תקין, לבדיקה, נסה לשלוח מספר פקודות באמצעות התוכנה, הבקר (1141) צריך להשמיע רשרוש בכול פקודה!!!
• במידה ועד לכאן הכול עבר תקין כנראה שהאפס/פאזה הפוכים אצלך במתאם 1141!
אם לא הסתדרת צור איתי קשר בטלפון 0544998038 ונבדוק...

rikeren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

פזה אפס הפוכים

שליחה #5 

נירקו תודה רבה על המענה, מה כוונתך פזה אפס הפוכים?
האם אני צריכים לחתוך את הכבל ולחבר לו תקע חשמלי חדש כדי לבדוק אם פזה אפס הפוכים?

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

היות והאנפורמציה "רוחבת" על גבי החוטים (פזה + אפס), חשוב מאוד לשמור על הכיוון נכון.

אני מנייח שקניתה את הציוד ישירות מאתר אינטרנט, במקרה כזה הם מספקים לרוב ציוד המיועד לשוק האירופי, (1141G או 1141AU) הציוד נשלח עם תקע שניתן להפוך את הכיוון ההכנסה לשקע החשמל היות והוא מכיל רק שני פינים עגולים, ולכן חברת PLCBUS אינה מקפידה על כיוון וצבע החוטים.
פשוט תנסה להפוך את כיוון ההכנסה של השקע לקיר או פשוט תחתוך את הכבל ותתקין תקע ישראלי ותוכל להצליב בין החוטים...

Inmar32
חבר פעיל
חבר פעיל

נתקלתי באותה בעיה

שליחה #7 

הפכתי גם בין החוטים הבעיה נשארה בעינה.
ה 1141 נאה כעובד ומשמיע זמזומים .
איך מגדירים את הכתובת של המודול 2263D ?

אשמח מאוד לעזרה

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

נראה לי שאנחנו מפספסים משהו, צור איתי קשר טלפוני במשך היום וננסה לבדוק טלפונית.... 0544998038

האם הבית שלך מוזן באמצעות חשמל תלת פאזי? אם כן תזכור שצריך קודם ללמד את המגשר ורק אחרי זה את הבקרים השונים

איך ללמד 2263D כתובת?
התיכנות זהה לכול הציוד תוצרת PLCBUS,
1. לוחצים על לחצן SETUP שנמצא על הבקר למשך 6-8 שניות רצוף....
2. אחרי 6-8 שניות המוצא של הבקר יופעל ולד ה SETUP יתחיל להבהב בצבע כחול.
3. שולחים את הכתובת הרצוייה בצרוף פקודת ON, לדוגמא D04 ON, את הפקודה ניתן לשלוח על ידי 1141, 4830 או מקלדת 4034
4 אם הכול עבר תקין הבקר יכבה את התאורה במוצע הבקר ויצא ממצב SETUP

rikeren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אלו עוד מודלים עובדים בלי אפס

שליחה #9 

ניר (נירקו) הרבה תודה על הסיוע והאינפורמציה שאתה מציף בפורום כן ירבו...עזרת לי מאד הכל עובד פיקס

אלו עוד מודלים עובדים בלי אפס 2267S

Inmar32
חבר פעיל
חבר פעיל

נירקו

שליחה #10 

תודה רבה נירקו אתה תותח אמיתי
דיברתי איתך בטלפון וכל מה שאמרת קרה .
התקלה שלי הסתדרה והכתובת הגיעה למודול כמו שרציתי.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

Inmar32:
מתנצל שהייתי קצר בזמן (על סולם יום שישי :D ) , אשמח לעמוד לעזרתך בכול עד...

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

rikeren:
הבקרים מסוג PLCBUS שעובדים ללא אפס הינם:
S2267..... בקר ON/OFFבודד.
E2263...... בקר דימר בודד.
אישית אני נמנע להשתמש בקונפיגורציה ללא אפס, תמיד אני מעדיף להביא אפס לבקר, תזכור לא מדובר במשימה קשה, אפשר להביא אפס בשני הכיוונים, או מהמנורה או מכוון קופסת החיבורים, לרוב הדרך הקלה זה מצד המנורה....
תודה על המילים החמות, (f) אשמח לעזור בהמשך...

hadyos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

נירקו שלום,

יש לי בקר 1141 עם תקע 3 פינים פאזה,אפס וארקה (יצוק). אתה מתכוון שאני צריך לחתוך את הכבל היצוק ולהרכיב עליו תקע ישראלי ובדרך להצליב בין האפס לפאזה? עד כמה שידוע לי במתח AC אין חשיבות לסדר האפס והפאזה, האם זה בגלל המשכיות האפס כדי להעביר את המידע?
אשמח לקבל הסבר.

דרך אגב מגשר הפאזות שלי עדיין מראה אור כחול אחרי שתכנתי אותו לקוד הנכון. ברגע ששלחתי קוד ON מהמיקרו קונטרולר האור הכחול נדלק שנית (ללא הבהוב). האם זה נורמלי? איך אני מכבה את האור הכחול?

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

הי, hadyos
אמת, מה שאתה אומר נכון לגבי מוצרי חשמל כללים בעלי בידוד כפול וללא אדמה,
אבל במקרה של ציוד מבוסס טכנולוגית PLCBUS חובה לשמור על קוטביות של הפאזה והאפס לאורך כול המערכת, הסיבה לצורך הזה נובעת מהאופי והמימוש של הטכנולוגיה, מערכת PLCBUS מסנכרנת את שליחת/קבלת המידע בנקודת זמן מאוד ספציפית ביחס לתזמון של הגליות 50 הרץ, כאשר הופכים את הקוטביות האינפורמציה נשלחת בתזמון שונה מהתזמון שייתר ההתקנים מאזינים ולכן המידע לא ייקלט ביתר הצרכנים...

לגבי שאלתך על המגשר:
במצב עבודה רגיל המגשר תלת פאזי מסוג PLCBUS 4825 מדליק את נורית ה "לד" קבוע, זה תקין לגמרי, כאשר לוחצים על לחצן התכנות 6-8 שניות המגשר נכנס למצב תכנות והנורית תיכבה והמגשר ימתין לקוד הדירה, במידה ותשלח פקודה בתוך 30 שניות הבקר יצא ממצב תכנות והנורית תשוב להידלק קבוע. במידה ולא נשלחה פקודה בפרק זמן של 30 שניות הבקר ייצא ממצב תיכנות עצמאית.
ברוב שעות היום אני זמין בטלפון 0544998038, צור קשר אם לא נפתרה הבעיה וננסה לעזור בזמן אמת...

dvi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #15 

שלום לכולם

יש ברשותי מתאם 1141 מחובר ותקין לדעתי, מאחר והוא מגיב בזמזום
הקושי שלי הוא בלתת כתובת לבקר נורה יחיד 67H PLCBUS
אני לוחץ על כפתור הSET כ 6 שניות הלד מהבהב אך לא מקבל כתובת מהמחשב
אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

הי,
צודק, עם מתאם המחשב מסוג 1141 משמיע רעש בזמן שליחת פקודה אז אתה יכול להיות שקט ובטוח בכול הקשור לצד התוכנתי.

השלב הבאה הוא לאמת את הצעדים הבאים:

- האם הבית חד פאזי?
אם כן עבור לפיסקה הבאה, אם לא אתה חייב לוודא שהמתאם 1141 והבקר שאתה מנסה לשלוט עליו באותה פאזה, או לחלופין אתה יכול להוסיף למערכת מתאם תלת פאזי (4825).

- בדוק שחוטיי הפאזה והאפס אינם מוצלבים.
חשוב לדעת שההצלבה יכולה להיות בצד המתאם(1141) או בצד הבקר 2267, במידה ושני הצדדים הפוכים המערכת תעבוד.

- אם למרעית עין נראה שכיוני הפאזה נכונים כנראה שבתוך מתאם ה 1141 החוטים מוצלבים וחיצונית זה נראה תקין, במקרה כזה אתה יכול להסיר את פין הארקה על ידי כלי, ולהפוך את כיוון הכנסת התקע לקיר, תזכור, הזמזום מעיד שהבקר מוגדר נכון בתוכנה אבל לא מעיד שחיבור החשמל תקין מבחינת קוטביות של הפאזה/אפס...
(לא מדובר בבעיה בטיחותית היות ומתאם 1141 הינו מוצר עם בידוד כפול, האדמה לא בשימוש כלל)

אם הגעתה עד לכאן ועדין אתה לא מצליח לקלוט את הפקודה בבקר (סיכוי של ~ 5%), צור איתי קשר טלפוני (054-4998038) ואני ישמח לעזור לך טלפונית...

המשך חג שמח.
ניר

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”