סנטר, זה או זה או בכלל אחר.
יש לי מערכת שייעודה בחיים הוא מוזיקה.
אבל הגיע הזמן לשדרג אותה ל 5.1.
יש לי שני morel octav מקדימה.
שני סטליטים של morel מאחורה.
וסאב אקטיבי סביר.
עכשיו נשאר הסנטר.
השאלה היא אם יש טעם להשתולל או ללכת על אחת מאלו:
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
alpha tecnology 150W RMS
סידרתי אותם לפי סדר הניחוש שלי.
הסיבה שאני מסתכל על אלו, היא כי כולם נמכרים בYAD2.
אם יש המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע.
וסאב אקטיבי סביר.
עכשיו נשאר הסנטר.
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
alpha tecnology 150W RMS
אם יש המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מאחר והסנטר הוא אחד הרמקולים החשובים בקולנוע ביתי מומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה.ronenzz כתב:יש לי מערכת שייעודה בחיים הוא מוזיקה.
וסאב אקטיבי סביר.
עכשיו נשאר הסנטר.
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
alpha tecnology 150W RMS
אם יש המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
istarmini כתב:מה לא מסתדר לך ?9000es כתב:istarmini כתב:
מאחר והסנטר הוא אחד הרמקולים החשובים בקולנוע ביתי מומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה....
מעניין......... אחד החשובים ....
לפני שאנחנו מתחילים את הדיון, תחשוב טוב מה אתה כותב( כי אני יודע למה כתבת את מה שכתבת) וזאת על מנת שלא ינעלו את השרשור
...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יואב ואיציק
קראתי את ההורוסקופ שלכם ורואה בעתידכם המאוד קרוב הקפאה מהאתר הזה.
אם לא תשנו גישה ומהר, זה ממש צפוי אוטוטוטו...
אם לא תשנו גישה ומהר, זה ממש צפוי אוטוטוטו...
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
איך יכול להיות אני קראתי את ההורוסקופ של יואב בשבת וכתוב שם שהוא עומד לזכות בלוטוoferlaor כתב:יואב ואיציק
אם לא תשנו גישה ומהר, זה ממש צפוי אוטוטוטו......
טוב אולי בהורוסקופ של יום ראשון ...
בוודאי, סנטר וסאב הם החשובים ביותר, לפי הסדר הזה9000es כתב:istarmini כתב:
מאחר והסנטר הוא אחד הרמקולים החשובים בקולנוע ביתי מומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה....
מעניין......... אחד החשובים ....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

my lips are sealedoferlaor כתב:יואב ואיציק
אם לא תשנו גישה ומהר, זה ממש צפוי אוטוטוטו......
וזאת למרות שאתה רואה בדיוק מי מנסה לחרחר מלחמות פה. הרי זה ברור, אני מניח גם לך, שהוא הכניס הודעה מתגרה, כנראה לצורך השבת כבודו האבוד
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

kiko11 כתב:איך יכול להיות אני קראתי את ההורוסקופ של יואב בשבת וכתוב שם שהוא עומד לזכות בלוטוoferlaor כתב:יואב ואיציק
אם לא תשנו גישה ומהר, זה ממש צפוי אוטוטוטו......![]()
טוב אולי בהורוסקופ של יום ראשון ......
אתה צודק בני, אמנם לאחרונה בצפיה לסרטים, האמת קשה לי "לוותר" על אף אחד מהערוצים, ז"א הכל נשמע אינטגרלי ומושלם כמכלול, מבחינתי הסנטר, הסאב, הקדמיים והסראוונד באותה החשיבות.Balance כתב:בוודאי, סנטר וסאב הם החשובים ביותר, לפי הסדר הזה9000es כתב:istarmini כתב:
מעניין......... אחד החשובים .......
ז"א החוויה/צפייה/התרגשות, תפגע משמעותית, אם לא יהיה סנטר באותה המידה מבחינתי אם לא יהיה סראוונד במיוחד 7.1 כ-BACK).
אין יותר חשוב ופחות, הכל חשוב והכל צריך להיות "מטופל" ונכון.
אבל אם נפשט את הענין, אז כמובן שהסנטר+קדמיים, הם החשובים ביותר כי הם מעניקים את הבמה המרכזית וה"חשובה" ביותר, לאחר מכן הסאב, ואז הסראוונדים.
מספיק לראות את STAR WARS בבלוריי במיוחד אימת הפנטום, שם הסראוונד חוגג, במיוחד ב-podrace, תנסו לשמוע את אותם קטעים בלי סראוונד
מה שבטוח שה-PODRACE הפך להיות
אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
זה רמקול סנטר זהה לקדמיים).
מדובר פה על סנטרים פשוטים שאינם "ברמה" של הקדמיים אצלך. במילים אחרות עדיף במקרה הזה עבודה ללא סנטרהשאלה היא אם יש טעם להשתולל או ללכת על אחת מאלו:
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
alpha tecnology 150W RMS...
מאשר אחד הסנטרים האלו.
מסכים עם כל מילהHazooM כתב:אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
מדובר פה על סנטרים פשוטים שאינם "ברמה" של הקדמיים אצלך. במילים אחרות עדיף במקרה הזה עבודה ללא סנטרהשאלה היא אם יש טעם להשתולל או ללכת על אחת מאלו:
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
מאשר אחד הסנטרים האלו....
כמו שידידי אמר לפני, זה שהסנטר יהיה מאותו יצרן/סדרה זה לא מבטיח כלל וכלל אחידות אבסולוטית עם הקדמיים, בשל מיצוב שונה/אקוסטיקה שונה/גובה שונה ועוד 1001 סיבות.
מערכות כיול מתקדמות ואיכותיות פותרות את "הבעיתיות" הזו.
כדי שהרמקול סנטר ישמע ב-99% כמו הקדמיים, הרמקול חייב להיות זהה, ז"א קדמי נוסף בודד כסנטר.
(אני מפנטז להכניס עוד 801 מטריקס 3 בודד כסנטר
במקרה של קדמיים שהם משמעותית (ואני מדגיש משמעותית) טובים מהרמקול הסנטר שנבחר,עדיף ואף רצוי במקרה זה לא להשתמש כלל בסנטר, מכיוון שיהיה בור של תדרים, בור של גוון, ובור של הפרדה לא טבעית בין הערוצים הקדמיים מה שיצור חוזר איזון מוחלט מהבמה הקדמית, ופגיעה משמעותית בחוויה.
הבמה הקדמית חייבת להיות אחידה, הומוגנית, אינטגרלית וזהה ככל הניתן,
פה אדון מערכת כיול נכנס לעיניינים ובהחלט "עוזר למקם את התדרים בסימוכין לאקוסטיקה/מיצוב לאוזן המשתמש.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מותר לנו לא להסכיםHazooM כתב:אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
מאשר אחד הסנטרים האלו....
כמובן שרמקול סנטר זהה לקידמיים זה האידיאלי אבל לא תמיד המעשי לאור בעיות גודל ( במיוחד שמדברים על ריצפתיים)
העדיפות השניה היא רמקול סנטר מאותה הסידרה לאור העובדה שהוא משתמש באותם האלמנטים. נכון ,לא באותה התיבה, אבל לפחות באותם האלמנטים וזה עדיף לאוזניי ומנסיוני על רמקול מחברה /סידרה אחרת.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

איתי ידידי אתה יודע שאני אוהב אותך ומכבד את נסיונך בתחום הכיול האקוסטיitay123 כתב:מסכים עם כל מילהHazooM כתב:אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
מאשר אחד הסנטרים האלו....![]()
כמו שידידי אמר לפני, זה שהסנטר יהיה מאותו יצרן/סדרה זה לא מבטיח כלל וכלל אחידות אבסולוטית עם הקדמיים, בשל מיצוב שונה/אקוסטיקה שונה/גובה שונה ועוד 1001 סיבות.
כדי שהרמקול סנטר ישמע ב-99% כמו הקדמיים, הרמקול חייב להיות זהה, ז"א קדמי נוסף בודד כסנטר.
(אני מפנטז להכניס עוד 801 מטריקס 3 בודד כסנטר![]()
![]()
)
במקרה של קדמיים שהם משמעותית (ואני מדגיש משמעותית) טובים מהרמקול הסנטר שנבחר,עדיף ואף רצוי במקרה זה לא להשתמש כלל בסנטר, מכיוון שיהיה בור של תדרים, בור של גוון, ובור של הפרדה לא טבעית בין הערוצים הקדמיים מה שיצור חוזר איזון מוחלט מהבמה הקדמית, ופגיעה משמעותית בחוויה.
פה אדון מערכת כיול נכנס לעיניינים ובהחלט "עוזר למקם את התדרים בסימוכין לאקוסטיקה/מיצוב לאוזן המשתמש....
רק אולי תסביר לי אחת ולתמיד איך אתה, בעזרת האודסי שקיים באינטגרה, משנה גוון סאונד של רמקול כזה או אחר?
חוץ מלשנות מרחקים ועוצמות והגדרת גדול או קטן וחיתוכים אתה לא יכול לשנות כלום מבחינת, נניח הגברת תדרי המייד , הנמכת תדרי. ההיי וכו... . המקסימום שאתה יכול זה לשנות טרבל ובאס בתפריט ה home ללא קשר למערכת הכיול.
על מנת לשנות תדרים שונים, בכל רמקול, אתה צריך לבטל את השימוש באודסי ואז אתה מבצע על פי האוזן או על פי מדידות של ציוד נפרד אבל האודסי מחוץ למשחק.
באודסי פרו זה כבר סיפור אחר אבל באודסי xt32 הבסיסי אין לך אפשרות להתערב יותר מידי אז להגיד שבעזרת מערכת כיול אתה מצליח לקחת רמקול סנטר של חברה x ולתת לו להשמע באותו גוון סאונד כמו של רמקול קידמי של חברה y מה אגיד לך ? נשמע לי לא רציני.
במידה וקיימת אפשרות באודסי הבסיסי שיש לנו לשנות יותר ממה שכתבתי אשמח ללמוד .
יואב ידידי היקרistarmini כתב:איתי ידידי אתה יודע שאני אוהב אותך ומכבד את נסיונך בתחום הכיול האקוסטיitay123 כתב:מסכים עם כל מילהHazooM כתב:אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
![]()
)
פה אדון מערכת כיול נכנס לעיניינים ובהחלט "עוזר למקם את התדרים בסימוכין לאקוסטיקה/מיצוב לאוזן המשתמש....![]()
רק אולי תסביר לי אחת ולתמיד איך אתה, בעזרת האודסי שקיים באינטגרה, משנה גוון סאונד של רמקול כזה או אחר?
חוץ מלשנות מרחקים ועוצמות והגדרת גדול או קטן וחיתוכים אתה לא יכול לשנות כלום מבחינת, נניח הגברת תדרי המייד , הנמכת תדרי. ההיי וכו... . המקסימום שאתה יכול זה לשנות טרבל ובאס בתפריט ה home ללא קשר למערכת הכיול.
על מנת לשנות תדרים שונים, בכל רמקול, אתה צריך לבטל את השימוש באודסי ואז אתה מבצע על פי האוזן או על פי מדידות של ציוד נפרד אבל האודסי מחוץ למשחק.
באודסי פרו זה כבר סיפור אחר אבל באודסי xt32 הבסיסי אין לך אפשרות להתערב יותר מידי אז להגיד שבעזרת מערכת כיול אתה מצליח לקחת רמקול סנטר של חברה x ולתת לו להשמע באותו גוון סאונד כמו של רמקול קידמי של חברה y מה אגיד לך ? נשמע לי לא רציני.
במידה וקיימת אפשרות באודסי הבסיסי שיש לנו לשנות יותר ממה שכתבתי אשמח ללמוד ....
האודיסי (הכיול) קובע את הגוון(לא של הרמקול, אלא של הנשמע במרחב)/דינאמיות/timber matching וכל הברוך והוא עושה זאת מצויין, אצלי האודיסי הצליח להגיע לאותו "גוון" הנשמע למרחב ב-90% בכל הרמקולים, מה שמתקבל הוא אחידות הומוגנית מצויינת, ואני יאמר לך יותר מזה, כיוונתי אצלי כמה וכמה פעמים את האודיסי עד המצב האופטימלי שאני חווה כיום (וזה עוד רחוק ממה שאתם שמעתם אצלי מהפעם הקודמת) ז"א החוויה שופרה ועוד אך, שכחת שאני כמו שטופז המנוח כבר אמר "משוגע"
מה עוד שאני משחק עם כל קרוס, והשהיות מדוייקות יותר, מבחינת החיבור בין הערוצים.
התוצאה הרמוניה הרמוניה הרמוניה.
שאל את איציק37 שהיה אצלי אתמול בערב (ושהיה כאמור גם אצלך לא מזמן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אז בקיצור זה לא שאתה משחק עם האודסי לצורך הגעה לאיזון טונאלי הוא עושה זאת לבד לטענתך.itay123 כתב:יואב ידידי היקרistarmini כתב:itay123 כתב:מסכים עם כל מילהHazooM כתב:אין צורך ללכת על דגם של אותו היצרן או אותה הסדרה, זה לא הולך להבטיח אחידות בין הרמקולים (הדבר היחידי שכןמומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה...
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
![]()
)
פה אדון מערכת כיול נכנס לעיניינים ובהחלט "עוזר למקם את התדרים בסימוכין לאקוסטיקה/מיצוב לאוזן המשתמש....
איתי ידידי אתה יודע שאני אוהב אותך ומכבד את נסיונך בתחום הכיול האקוסטי![]()
במידה וקיימת אפשרות באודסי הבסיסי שיש לנו לשנות יותר ממה שכתבתי אשמח ללמוד ....![]()
האודיסי (הכיול) קובע את הגוון(לא של הרמקול, אלא של הנשמע במרחב)/דינאמיות/timber matching וכל הברוך והוא עושה זאת מצויין, אצלי האודיסי הצליח להגיע לאותו "גוון" הנשמע למרחב ב-90% בכל הרמקולים, מה שמתקבל הוא אחידות הומוגנית מצויינת, ואני יאמר לך יותר מזה, כיוונתי אצלי כמה וכמה פעמים את האודיסי עד המצב האופטימלי שאני חווה כיום (וזה עוד רחוק ממה שאתם שמעתם אצלי מהפעם הקודמת) ז"א החוויה שופרה ועוד אך, שכחת שאני כמו שטופז המנוח כבר אמר "משוגע"![]()
![]()
מה עוד שאני משחק עם כל קרוס, והשהיות מדוייקות יותר, מבחינת החיבור בין הערוצים.
התוצאה הרמוניה הרמוניה הרמוניה.
שאל את איציק37 שהיה אצלי אתמול בערב (ושהיה כאמור גם אצלך לא מזמן) מה הוא אומר לאחר שחווה אצלי את STAR WARS אימת הפנטום בבלוריי.
...
העיקר שאתה מרוצה ידידי עדין חושב שסנטר מאותה הסידרה שמכיל אותם האלמנטים יהיה עדיף על סנטר של חברה אחרת .
איך אתה משחק עם השהיות בין הערוצים בזמן שהאודסי פועל? וואלק לא מבין על מה אתה מדבר.
האודסי שלנו ,שעושה אחלה עבודה, לא מאפשר לך גמישות בכלל. להבדיל מהפרו שאיתו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה אגיד לך העיקר שאתה מרוצהitay123 כתב:מה הבעיה ידידי
תכנס ל-speaker setup (כמובן לאחר שסיימת כיול וסגרת הכל) ומשם ל-speaker distance, שורה מתחת ל-speaker configuration (שם ניתן לשנות את הכרוס לכל רמקול).
...
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
istarmini כתב:מאחר והסנטר הוא אחד הרמקולים החשובים בקולנוע ביתי מומלץ לרכוש אחד מאותה החברה וגם מאותה הסידרה , במידה וניתן, וזאת על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה.ronenzz כתב:יש לי מערכת שייעודה בחיים הוא מוזיקה.
וסאב אקטיבי סביר.
עכשיו נשאר הסנטר.
wharfdale modus 100W
pure acoustics qc900c
alpha tecnology 150W RMS
אם יש המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע.......
גם אני באותה דעה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784