עלילות Xtreamer Ultra בארץ הקודש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DreamCatcher08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום וחג שמח לחברי הפורום,

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון, אם לא, בבקשה אל תכעסו עליי. :D

קניתי בשבוע האחרון Xtreamer Ultra מרשת באג יחד עם כונן קשיח בנפח 500 ג'יגה-בייט של Western Digital ואנטנה לגלישה אלחוטית בחיבור USB של Edimax.

הבנתי שהסטרימר שרכשתי הוא למעשה מחשב, HTPC, והמליצו לי להתקין עליו Windows 7, שכן הוא בעל מעבד, מאיץ גרפי וזיכרון פנימי שמסוגלים להתמודד עם כמות נתונים שכזאת.

אז התקנתי את Windows 7 בגרסת Ultimate 64bit ועליו התקנתי את כל המקודדים הנחוצים, כפי שהייתי מתקין במחשבי האישי (Haali Media Splitter,‏ ffdshow,‏ MPHC ו-DirectX), ובנוסף את VLC, אליו פיתחתי חיבה בלתי מוסברת במהלך השנים. כשניסיתי להפעיל סרט בלו-ריי באיכות 720p בנגן MPHC, קיבלתי תקיעות ברמה לא סבירה שלא מאפשרות צפייה נורמלית. כשניסיתי ב-VLC, הייתה צפייה אבל גם לא רצופה, ועם תקיעות כל 3-4 דקות.

לאחר מכן שאלתי והתייעצתי, ונאמר לי שאולי ה-HTPC בכל זאת לא מצליח להתמודד עם הרצת מפענחי וידאו כבדים כל-כך על רקע הפעלת ה-Windows 7. בשלב הזה פניתי לאלטרנטיבה - חיבור ה-USB המצורף ושימוש ב-Ultra OS.
למרבה ההפתעה, גם שם נתקלתי באיטיות יוצאת דופן ובתקיעות בווידאו. שם, לעומת זאת, בנגן ה-VLC אין וידאו בכלל. רק רעשים מזעזעים וצורמים.

אז השאלה שלי אליכם, חברי פורום יקרים ומנוסים, היא...
מה עשיתי לא נכון?
והאם התקיעות בווידאו בשימוש ב-Ultra OS קשורות לכך שהמערכת עצמה לא הותקנה על גבי הכונן הקשיח, אלא הופעלה באמצעות ה-USB?

אודה לכל תשובה והסבר בנושא,

שבוע טוב. :wink:

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מיותר לציין שאני חסר ידע לחלוטין בתחום הסטרימרים וכן במערכת הלינוקס. התייחסותכם בהתאם. :oops:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

השרשור שלך הועבר לפורום HTPC. ברוך הבא לפורום! (Y)
VLC בד"כ לא תעבוד טוב על מחשבים עם מעבדים חלשים.
אתה צריך להפעיל את ה-DXVA של Windows 7 (פענוח חומרה), ואז הכל אמור לעבוד כמו שצריך.
נסה להתקין ולהגדיר את ה-MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים אשר בראש פורום זה (פורום HTPC).
תוכנות שיותר יתאימו לך הן Boxee ו-XBMC, הכוללות בתוכן תמיכה מובנית ב-DXVA במקודדים הפנימיים שלהן, ומתאימות יותר לשימוש בסלון עם השלט המגיע עם האולטרה. מומלץ להתקין את התיקונים עבור השלט (עדכון BIOS + דרייבר):
http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea ... pa06).aspx

בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

עזרת לי המון, תודה רבה! שאלה נוספת, אם זה לא יותר מדי, איך אני מחבר מערכת קולנוע בית (לא מתקדמת במיוחד, עם יציאות אנלוגית וקומפוננט בלבד) לסטרימר הנ"ל? והאם יש הגדרות נוספות שיש להגדיר ב-MPHC בהתאם לכך? :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

סביר להניח שלא תוכל ליהנות במערכת הקולנוע הביתית שלך מסראונד 5.1 אלא רק מסטריאו, כי אין לה כניסה דיגיטלית או של 6 כניסות אנלוגיות. החיבור הוא אנלוגי - מיציאת האוזניות של האולטרה ל-2 תקעי RCA אל מערכת הקולנוע הביתית.
את ה-MPC HC אתה צריך להגדיר לסטריאו, כפי שמוסבר בסעיף 13 של המדריך.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

מסכן האקסטרימר למה להתקין על 64
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 784
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

mp3lll צודק, תתקין מערכת 32 ביט, יחסוך לך בעיות שקשורות במקודדים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

בינתיים נראה שהכל עובד לו, אז אפשר להישאר עם ה-64 ביט...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”