אני מקווה שהגעתי למקום הנכון, אם לא, בבקשה אל תכעסו עליי.
קניתי בשבוע האחרון Xtreamer Ultra מרשת באג יחד עם כונן קשיח בנפח 500 ג'יגה-בייט של Western Digital ואנטנה לגלישה אלחוטית בחיבור USB של Edimax.
הבנתי שהסטרימר שרכשתי הוא למעשה מחשב, HTPC, והמליצו לי להתקין עליו Windows 7, שכן הוא בעל מעבד, מאיץ גרפי וזיכרון פנימי שמסוגלים להתמודד עם כמות נתונים שכזאת.
אז התקנתי את Windows 7 בגרסת Ultimate 64bit ועליו התקנתי את כל המקודדים הנחוצים, כפי שהייתי מתקין במחשבי האישי (Haali Media Splitter, ffdshow, MPHC ו-DirectX), ובנוסף את VLC, אליו פיתחתי חיבה בלתי מוסברת במהלך השנים. כשניסיתי להפעיל סרט בלו-ריי באיכות 720p בנגן MPHC, קיבלתי תקיעות ברמה לא סבירה שלא מאפשרות צפייה נורמלית. כשניסיתי ב-VLC, הייתה צפייה אבל גם לא רצופה, ועם תקיעות כל 3-4 דקות.
לאחר מכן שאלתי והתייעצתי, ונאמר לי שאולי ה-HTPC בכל זאת לא מצליח להתמודד עם הרצת מפענחי וידאו כבדים כל-כך על רקע הפעלת ה-Windows 7. בשלב הזה פניתי לאלטרנטיבה - חיבור ה-USB המצורף ושימוש ב-Ultra OS.
למרבה ההפתעה, גם שם נתקלתי באיטיות יוצאת דופן ובתקיעות בווידאו. שם, לעומת זאת, בנגן ה-VLC אין וידאו בכלל. רק רעשים מזעזעים וצורמים.
אז השאלה שלי אליכם, חברי פורום יקרים ומנוסים, היא...
מה עשיתי לא נכון?
והאם התקיעות בווידאו בשימוש ב-Ultra OS קשורות לכך שהמערכת עצמה לא הותקנה על גבי הכונן הקשיח, אלא הופעלה באמצעות ה-USB?
אודה לכל תשובה והסבר בנושא,
שבוע טוב.