עתיד האנדרואיד - דעה אישית/דיון

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
Kobikob פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267

שליחה

החלטתי לפתוח את השרשור הזה,משום שבתקופה האחרונה יש יותר מדי דברים "רעים" שקשורים בעתידה של המערכת.
ואני בתור משתמש שלה,קצת חושש לעתידה(כמה דפוק שזה לא ישמע,אבל כן אני חושש).
טוב קצת קשה למצוא את נקודת ההתחלה של כל זה ,כי יש כמה.

הבעיה הראשונה של אנדרואיד
התביעות-

נראה לי שהדבר הראשון שקרה לגוגל עם האנדרואיד היה כמובן,אורקל.
האמת אני לא בקיא כל כך בתביעה עצמה ולא יודע על מה הסיפור שם,אבל מה שחשוב זה שיש תביעה ענקית על שמה של גוגל.תביעה שמסתכמת בכמה מיליארדים (כן כן,לא מדובר במיליונים ) ומאיימת על אנדרויד.

ממשיכים הלאה, התביעה שהתנהלה בין HTC למיקרוסופט ,והאחרונה יצאה מנצחת עם חוזה שלפיו היא תקבל 5 דולר עבור כל מכשיר אנדרויד שנמכר של HTC.
בגדול נכון,זה לא תביעה מול גוגל עצמה וזה לא פוגע באנדרואיד,אבל אם חושבים על זה לעומק HTC יוצאת נפגעת מהקרב הזה.משום שככל שהיא תמכור יותר מכשירי אנדרויד,הסכום שהיא תצטרך להעביר למיקרוסופט יגדל במהירות.
אין לי ספק שאם HTC הייתה יכולה להיפטר מהתשלומים האלה,היא לא הייתה מהססת לרגע.

לצערי אני לא זוכר את כל רצף האירועים שהתרחשו עד עכשיו,אז אני אזכיר רק את מה שכן זכור לי.
אשמח אם תשלימו אותי.

מיקרוסופט כמובן לא הסתפקה רק בHTC ,ותבעה גם את Acer,ViewSonic כל אחת מהן הגיעה איתה לאותו הסכם כמו HTC.כסף עבור כל מכשיר שנמכר.

בשלב הבא מיקרוסופט מגיעה אל מוטורולה,וגם אותה היא תובעת על הפרת פטנטים.
קרב הענקים הזה עוד לא נגמר כמו שזכור לי.

מי שחשב שבזה נגמר הסיפור,טעה ובגדול.
חברה חדשה נכנסת לקרב , כן הגיעה זמנה להתערב.אפל.
אפל לא מהססת ובמהרה מגישה תביעה על סמסונג (לאותה תקופה יצרנית מס' 3 בעולם הטלפונים הסלולרים).
שימו לב שהיחידה שלא נתבעת על ידי מיקרוסופט(?) ואפל היא LG.
לידיעה: למקרה שמישהו עדיין לא ידע ,LG היא היצרנית שמייצרת את מסכי הRETINA של אייפון.

בינתיים מוגשת עוד תביעה ,מצד חברה שאני אישית לא כל כך מכיר, Vertical תובעת את LG וסמסונג על הפרת פטנטים שקשורים לאנדרואיד.

סיכומון קצר ,כמעט כל החברות הגדולות שמייצרות טלפונים מבוססי אנדרויד נמצאות בשלב כזה או אחר של תביעה.

אני אחזור לקרב הכי קשה והכי כואב אולי שמתנהל כאן,וזה כמובן סמסונג ואפל.
אפל טוענת שסמסונג העתיקה את התחושה והמראה של האייפון והאייפד וסמסונג מצידה לא נשארת חייבת.היא טוענת שאפל מרמה את התביעה,כאשר מציגה את הגלקסי כשהוא זהה לגודל של האייפון.
(רק לצורך רענון ,המסך של האייפון הוא 3.5 אינץ' ושל גלקסי הוא 4 אינץ' ,אותו דבר? לא.דומה? בטח דומה,אחרת איך אפשר היה לקרוא לו אייפון קילר.הוא היה צריך לספק את אותה התחושה של האייפון).
סמסונג לא סותמת את הפה,ומגישה תביעה חדשה על הפרת פטנטים שקשורים בתחום הקליטה,משמע כל מכשיר אייפון שנמכר עלול להיות בבעיה.
לידיעה:סמסונג הייתה היצרנית העיקרית של אפל לייצור האייפון(ליתר דיוק,שליש מכל מה שיש באייפון מיוצר על ידי סמסונג).
אבל הקרב הזה הוא לא המטרה של השרשור הזה,המטרה שלו היא להבין מה קורה/יקרה לאנדרואיד בעתיד הקרוב/רחוק.

הבעיה השנייה של אנדרואיד
רווח-
אנדרואיד כידוע היא מערכת הפעלה חינמית,אף חברה שמייצרת טלפון סלולרי עם אנדרואיד לא משלמת לאף אחד שום דבר.כאן גוגל לא מרוויחה.
אנדרואיד מרקט? כמה כבר קונים שם,אין לי ספק שיש מכירות,ובטח מכירות יפות.אבל לא מכירות שיכולות לכסות את כל ההוצאות של גוגל על אנדרואיד.

הבעיה השלישית של אנדרואיד
גרסאות-
אני חושב שכאן מדובר בבעיה גדולה.
אם פוזלים לכיוון הIOS רואים ששם המצב הרבה יותר ברור, אמא אפל מוציאה גרסה,כולם מעודכנים מסונכרנים והכל טוב ויפה.
באנדרואיד הסיפור שונה ב180 מעלות.
גוגל מוציאה גרסה חדשה וההתלהבות מתפשטת בכל העולם.אבל מהר מאוד כולם מתחילים להבין שלא,הם לא יוכלו לקבל את הגרסה החדשה,ולמה?כי החברה שמייצרת את המכשיר שלהם החליטה שלא.וזהו.תשברו את הראש.
כתוצאה מזה מה קורה ,יש עשרות גרסאות , כל הזמן יוצאים תיקונים חדשים ושדרוגים ומי זוכה להם? לא הרבה.
נכון בשנה האחרונה גוגל באמת מתאמצת ולוחצת חזק על החברות כדי שגם בעלי המכשירים היותר ישנים יוכלו לקבל את העדכון והגרסה החדשה.אבל המצב עדיין לא טוב,אני לא מדבר על קרוב למושלם או מצוין .אני מדבר על טוב,המצב לא טוב.

לאחר שציינתי את שלושת הבעיות העיקריות לפי דעתי שקיימות נכון לרגע זה,קשה לי להסתכל לטווח הרחוק ולראות שם את אנדרואיד כמערכת הפעלה מצליחה.זה פשוט לא נראה לי.
לא משנה לאיזה כיוון מסתכלים גוגל נמצאת בבעיות עם אנדרואיד
.
- היא לא מרוויחה מאנדרואיד (וגם אם היא כן,כמו שאמרתי למעלה זה בטח לא מכסה את ההוצאות).
- היא לא מצליחה לתחזק את אנדרואיד כמערכת הפעלה אחידה,מבחינת גרסאות.השוק פתוח ופרוץ,תתקין מה שבא לך(חלילה שלא ישתמע מכך ששוק פתוח זה לא טוב,זה מעולה.אבל לא ככה)
- היא לא מעודדת מספיק את המפתחים ( נכון בתקופה האחרונה היא מנסה קצת יותר.אבל זה עדיין לא מספיק.)
- אנדרואיד מרקט פתוח,הכניסה חופשית,תכניס כל אפליקציה שבא לך,אולי בעוד חודש מישהו יעלה על זה שזה וירוס,עד אז תזיק כמה שתזיק.
- גוגל לא מראה נוכחות אמיתית מאחורי הבייבי שלה.נכון היא עושה הרבה מעל ומעבר,אבל איכשהו זה לא זה.
תראו את אפל ,נלחמת בשיניים עבור המערכת שלה,כי היא יודעת שזה שלה וזה מה שיש לה.
גוגל מצד שני,יושבת בשקט בצד.
אני יודע שאני משתמש כאן בתיאורים מאוד לא נכונים ,אבל ככה אני רואה את זה.
בעיני גוגל באמת יושבת ולא עושה הרבה.יותר נכון היא ישבה ולא עשתה הרבה.
זה שהיא קנתה את מוטורולה כדי להשתמש בתיק הפטנטים שלה.בשביל להגן על היצרניות השונות,זה הצעד הראשון והמשמעותי שאני רואה ממנה תקופה ארוכה.
הצעד הזה לבדו לא יעזור,צריך עוד מאמץ.
בתקופה האחרונה היא באמת מתאמצת קצת יותר,אבל אני לא יודע כמה זמן אמין וכמה זמן זה באמת יחזיק מעמד.

אני יודע שכתבתי הרבה,יותר מדי אם תשאלו אותי.אבל זה בסה"כ בשביל להבין מה באמת הולך לקרות עם המערכת הפעלה שלנו.
אני לא מחזיק באיפון ,יש לי HTC ואני מאוד מרוצה ממנו.
אבל ככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי יותר ויותר חושב על איפון,ואפילו מקנא.

מקווה שזה ישתפר בעתיד ולא נישאר במצב שבו אנו נמצאים כרגע.

אשמח מאוד אם תגידו מה אתם חושבים על זה.אני בסה"כ אמרתי את דעתי.
אני בטוח שטעיתי בהרבה נתונים ועובדות .אודה לכם תתקנו אותי במידה ותמצאו משהו לא נכון.

מצטער על האורך,זה לא היה מכוון.

חג שמח.
:)
We need something to hold on to

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243

שליחה

אני לא דואג לאנדרואיד. נכון, אין אחידות בין המכשירים ואפילו באותה גרסא של המערכת אפשר למצוא שוני. אני למשל כתבתי אפליקציה שבעקבות הפרגמנטציה הזאת והחופש שניתן למפעילות לשחק עם המערכת לא יכולה לעבוד על מכשירים שמריצים רומים של סמסונג ו-htc - מזהה את הבעיה?
אבל, צריך לזכור שכמו בכל דבר אחר בעולם יש איזון מסויים. אם ניקח את האייפון בתור ה-יין, אז אנדרואיד היא היאנג (או ההפך) ואם זו לא הייתה אנדרואיד אז זו הייתה מיגו או פרוייקט openMoko או משהו אחר. לי לא ממש משנה איזו מערכת הפעלה זו תהיה, העיקר שלא תהיה סגורה כמו ios.
שבוע טוב.

iceman90
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה

אני מזדהה מאד עם מה שאתה אומר בנוגע לגרסאות,
נוסיף לזה שגם אחרי שמצאת את הגרסה שמתאימה למכשיר שלך, תהליך ה"עדכון"/"שדרוג" לא טריוויאלי וכבר יצא לי ש"הרסתי" (הייתי צריך jig כדי להכניס אותו לdownload)
בגלל ה"בעיה" הזאת, אני מוצא את עצמי פוזל יותר ויתר לכיוון האייפון, אני בטוח שאני לא מקורי.

מטי.

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה

איך הגעת למסקנה שגוגל לא מרוויחה מאנדרויד?
מידע= כסף , תנועה ואנשים = כסף אפליקציות מובנות מניבות כסף.

Kobikob פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Bonanja כתב:איך הגעת למסקנה שגוגל לא מרוויחה מאנדרויד?
...
איזה מידע?
אפליקציות מובנות ,הכוונה לפייסבוק וטוויטר ? אני לא בטוח שזה כאלה סכומים גדולים.

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Kobikob כתב:
Bonanja כתב:איך הגעת למסקנה שגוגל לא מרוויחה מאנדרויד?
...
איזה מידע?
אפליקציות מובנות ,הכוונה לפייסבוק וטוויטר ? אני לא בטוח שזה כאלה סכומים גדולים.
...
לפי מה שאני קורא ההערכות שהרווח ב2012 יגדל ל1.3 מיליארד דולר מהאנדרואיד.
מה שאני מתכוון זה אפלקיציות של גוגל כמו המייל\חיפוש שמניבות כסף, מוערך ב5 דולר רווח שנתי לכל משתמש אנדרואיד.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

בוא ניתן לך תשובה פשוטה ללמה העתיד של האנדרואיד לא בסיכון... הרווח של גוגל עולה כל רבעון, לא יורד
וכל פעם מוסיפים עוד משהו שמכניס כסף לאנדרואיד... הBOOKS נכנס לאט לאט, והחנות מוזיקה שלהם גם תפעל מתישהו בקרוב אני מניח

Kobikob פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

iakovl כתב:בוא ניתן לך תשובה פשוטה ללמה העתיד של האנדרואיד לא בסיכון... הרווח של גוגל עולה כל רבעון, לא יורד
וכל פעם מוסיפים עוד משהו שמכניס כסף לאנדרואיד... הBOOKS נכנס לאט לאט, והחנות מוזיקה שלהם גם תפעל מתישהו בקרוב אני מניח
...
יפה אמרת,הרווח של גוגל עולה.לא של אנדרואיד.
אנדרואיד לא מניבה מספיק כסף.
לגבי הספרים,כמה כבר אתה חושב קונים ספרים דרך גוגל?! אין לי ספק שיש כאלה והרבה.אבל זה לה לא הרבה רווח.
מוזיקה,בהתחלה בטח זה יהיה מוגבל רק לארה"ב עם עוד כל מיני מגבלות כאלה ואחרות.עד שיבוא מזה כסף.

אני באמת מקווה שאתה צודק ,ובעתיד באמת נראה את אנדרואיד כמערכת הפעלה שמניבה מספיק כסף כדי לכסות את ההוצאות.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

אנדרואיד עצמה לא היתה אמורה להכניס אפילו שקל לגוגל מההתחלה ,כל הרעיון שעמד מאחורי אנדרואיד היה להפיץ ולהגדיל את הEcosystem ,אפשר להגיד שגוגל מרוויחה כסף בעזרת אנדרואיד ,אבל לא מאנדרואיד .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Kobikob כתב:
iakovl כתב:בוא ניתן לך תשובה פשוטה ללמה העתיד של האנדרואיד לא בסיכון... הרווח של גוגל עולה כל רבעון, לא יורד
...
לגבי הספרים,כמה כבר אתה חושב קונים ספרים דרך גוגל?! אין לי ספק שיש כאלה והרבה.אבל זה לה לא הרבה רווח.
מוזיקה,בהתחלה בטח זה יהיה מוגבל רק לארה"ב עם עוד כל מיני מגבלות כאלה ואחרות.עד שיבוא מזה כסף.

אני באמת מקווה שאתה צודק ,ובעתיד באמת נראה את אנדרואיד כמערכת הפעלה שמניבה מספיק כסף כדי לכסות את ההוצאות.
...
זה שהיא לא מוכרת את אנדרואיד כשמערכת הפעלה לא אומר שהיא לא מרוויחה מהמערכת עצמה, אל תתבלבל.
נערך לאחרונה על ידי Bonanja ב 16/10/2011 0:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002

שליחה

Bonanja כתב:
Kobikob כתב:
...

...
זה שהיא לא מוכרת את אנדרואיד כשמערכת הפעלה לו אומר שהיא לא מרוויחה מהמערכת עצמה, אל תתבלבל.
...
מצטרף.
לדעתי זה כמו להגיד שגוגל לא מרוויחה מהחיפוש דרך google.com
תחשוב שכאשר מנוע החיפוש הזה רק יצא ולא היו בו פרסומות - מה היה רווחי בזה? ותראה לאן הגיעו היום

Kobikob פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש משהו במה שאמרתם.
נניח ואנדרואיד באמת מכניסה רווחים לגוגל.זה לא רווחים שמכסים את ההוצאות שיש לה.
וגוגל היא לא מוזילה,גוגל כן שמה לעצמה מטרה להרוויח מכל מוצר שלה.לא יודע אם הסעיף הזה חל במלואו על אנדרואיד.

מה שאני מנסה להגיד זה , שהמערכת אולי נוצרה במטרה לשווק את החופש של מערכת פתוחה וחינמית שלא צריך לשלם עליה.אבל במציאות הדברים ממש לא כאלה.
זה מעניין פשוט עד כמה זה משתלם. :?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

אנדרואיד נועדה לשווק את הEcosystem של גוגל ,הסיבה שאנדרואיד היא מערכת הפעלה פתוחה חינמית (וזה שאתה בתור משתמש יכול לקחת את קוד המקור של אנדרואיד ומצדם של גוגל להריץ על מדיח הכלים שלך ) היא הדרך הכי מהירה ואגריסיבית להפיץ את מערכת ההפעלה החדשה שעצמה נועדה כדי להפיץ את הEcosystem שלהם ,וכמובן לא לשכוח שאנדרואיד היא עוד פלטפורמה שנועדה להפיץ את הפרסומות שלה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Kobikob כתב:יש משהו במה שאמרתם.
נניח ואנדרואיד באמת מכניסה רווחים לגוגל.זה לא רווחים שמכסים את ההוצאות שיש לה.
וגוגל היא לא מוזילה,גוגל כן שמה לעצמה מטרה להרוויח מכל מוצר שלה.לא יודע אם הסעיף הזה חל במלואו על אנדרואיד.

מה שאני מנסה להגיד זה , שהמערכת אולי נוצרה במטרה לשווק את החופש של מערכת פתוחה וחינמית שלא צריך לשלם עליה.אבל במציאות הדברים ממש לא כאלה.
זה מעניין פשוט עד כמה זה משתלם. :?
...
לפי מה שאני קורא ברשת, נראה שהרווח הוא 5 דולר ממוצע פר משתמש אנדרואיד לשנה, בקיצור המון כסף שרק יילך ויגדל.

Kobikob פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אז אנדרואיד תהיה בסדר? :wink:

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

כפי שנאמר, גוגל לא שמה לעצמה מטרה להרוויח על אנדרואיד, אלא להרוויח מאנדרואיד.
אנדרואיד יחסית נמצאת בתחילת דרכה ויחד עם זאת היא כבר מוכרת מאוד ותופסת נתח שוק רב שעולה בצורה דרסטית, הרבה בעיקר מכשירי הדגל של סמסונג. אם פעם היה האייפון שם של דבר לבדו, היום גם הגלקסי 2 מתמודד ראוי שלא נופל מהאייפון (ואם יורשה לי גם מעליו), דבר שמתורגם לכסף בגוגל בעקבות השימוש בשירותים שלהם, המשולבים אינטגרלית במערכת ההפעלה.

אני מכיר אישית הרבה אנשים שפתחו חשבון בגוגל רק בעקבות העובדה שהם קנו מכשיר אנדרואיד ... וזו רק ההתחלה.. השימוש בסלולארים חכמים (לפחות בשנים הקרובות) רק צובר תאוצה. גוגל לא תוותר על הדבר הזה, להיפך....

העובדה שמספר רב של יצרנים יכול לייצר מכשיר אנדרואיד רק מחזק את כוחה בניגוד למכשירי אפל..
בנוגע לריבוי גרסאות, זו בעיה. הרבה לא יודעים מה ואיך להתקין וזה קצת מקשה על הנוחות לחלק מהמשתמשים, אבל לדעתי זה עניין של זמן עד שתהינה כמה גרסאות פופולריות ביותר שיניעו את השוק ואז הקסטומיזציה הזו שוב תפעל לטובת גוגל, כיוון שכל משתמש יוכל לבחור ביתר קלות את מה שמתאים לו..

בעיה אחרת שלא צויינה פה, היא (עדיין) חבלי הלידה של המערכת שמסרבים להתשחרר.. אמנם יש שיפור ניכר במהלך הזמן, אבל עדיין המערכת אינה יציבה די. יש תקיעות, איתחולים ובעיות נוספות שעוד לא נפתרו בצורה טובה. אבל שוב, זה עניין של זמן.

שורה תחתונה: אנרואיד כאן, והיא כאן בשביל להישאר.
לירן

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

אני חושב שבארץ מתעלמים משחקן שלישי , שכרגע גם בעולם הוא רחוק מלהיות בעל משקל ,אבל אני מאמין שעוד יצמח בגדול. הכוונה היא ל WP7 . אחרי העדכון האחרון (mango) זוהי מערכת יציבה , מהירה וחלקה . היא בעלת ממשק אחיד אך ניתן לשליטה חלקית , אינטגרציה מעולה עם רשתות חברתיות ונותנת פתרון טוב לאופיס. דרישות החומרה האחידות והצנועות שלה, מאפשרות הפצה שלה גם על מכשירים זולים יחסית , ועדין מאפשרת לבחור בין יצרנים מועדפים כמו סמסונג HTC וגם , כידוע נוקיה. (בעדכון הבא אגב של המערכת מדובר על תמיכה עברית בנוסף - כבר עכשיו יש RTL ופונטים "מהקופסא" )
נוסיף לזה את ההתאמה לווינדוס 7 , ול 8 שבדרך (יצא לי לשחק לשבוע עם הטאבלט של סמסונג שחולק בכנס BUILD האחרון , עם WIN8 . פשוט תענוג של טאבלט , שלשם שינוי גם יכול לשמש ככלי עבודה ) ואני צופה עתיד ורוד (או לפחות ורדרד) למערכת של מיקרוסופט.
אנדרואיד משולה בעיני קצת כמו מסעדה חדשה. כזאת שנפתחה לא מזמן ומלאה באנשים שבאים לאכול פעם ראשונה . רק בשנה שנתיים האחרונות היא התקדמה באופן משמעותי (אפשר לומר מגרסה 2.2) חברות כמו סמסונג ו HTC שהחליטו לאמץ אותה דחפו אותה קדימה עם ממשקים או חומרה מרשימה. רק אז למעשה נוצרה אלטרנטיבה לאייפון. אז אנשים הלכו על זה ומכירות האנדרואיד זינקו. רק מה , כמו במסעדה חדשה , אתה חייב להרשים את הלקוחות שלך שיחזרו . ואני חושב שאנדרואיד , לא כל כך מצליחה לעשות את זה בדיוק מהסיבות שצויינו למעלה. חוסר התאמה בין כל המכשירים , מערכת מעט מסורבלת ו בעיות שונות ששולחות את המשתמשים "לפשפש" בתוכנת המכשיר וללכת לצוד רומים וכו'. רוב קוראי הפורום הזה ואני בינהם אמנם רואים בזה כיף ואפילו יתרון , אבל הרוב המכריע של הלקוחות רוצה מכשיר שעובדים מהקופסא.
אני אוהב את המערכת ,הגלקסיס 2 שברשותי החליף דזייר ואני כבר פוזל לנקסוס הקרוב. אבל שחיפשתי טלפון לאביה של אישתי , מכשיר שפשוט יעבוד , מצאתי את עצמי מוסר לו את האומניה 7. (גילוי נאות , ההתערבות ה"טכנית" היחידה היתה התקנת מקלדת עברית לא רשמית מכיוון שנכון להיום המערכת לא תומכת בשפת אמנו באופן רישמי).

מאז פרויו עברו בערך שנתיים . זה זמן החוזה הממוצע שמחתימות הרשתות הסלולריות (בעולם ). עכשיו נראה כמה ממשתמשי האנדרואיד החדשים של אז ימשיכו עם המערכת (בין אם טלפון חדש או פשוט ימשיכו עם הנוכחי) , יחליפו לאייפון או אולי , ינסו את ה"מסעדה " החדשה לבית מיקרוסופט. אני לא חושב שאנדרואיד "תסגר" בזמן הקרוב. היא ה"בייבי" של גוגל , ואני לא רואה בעתיד הקרוב את גוגל מפסיקה לשפוך עליה כספים (ולו רק מאגו , דריסת רגל בשוק המרתק הזה של הסמארטפונים) , אבל אם היא לא "תתבגר" אנשים יחפשו אלטרנטיבה . ומהמסעדה של ביל עולים ריחות לא רעים בכלל...

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243

שליחה

מה זאת אומרת יש תמיכה ב-RTL בפון 7? לפי מה שהבנתי זה עדיין חסר, וזה מה שמנע ממני מלהתקין את המערכת על הטלפון שלי. בהנחה ואני מתקין מקלדת בעברית, האם המערכת מוכנה לשרת אותי בתור משתמש דובר עברית? האם מסמכים בעברית יהיו מיושרים מימין לשמאל? האם כתיבת מיילים תהיה מיושרת מימין לשמאל? אין לי בעיה עם ממשק באנגלית, וקוד אקטיבציה כבר יש לי. תודה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

במשפט אחד,
אנדרואיד לא בסיכון מכיוון שהיא מוצעת מעל מספר רב של פלטפורמות בניגוד למתחרה שמציגה מערכת הפעלה אחת על פלטפורמה אחת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

יש לטעמי הרבה אי דיוקים בשרשור, בכל הנוגע לגוגל, להכנסות ולכוונות של גוגל בעולם האנדרואיד.

ראשית לעובדות, שאותן קל יחסית לשלוף מכיוון שגוגל היא חברה ציבורית בנוסף לכך שלפני מספר ימים הוא פרסמו את הדוח רבעוני שלהם (רבעון שלישי): גוגל הולכת להכניס השנה מעולם המובייל כ 2.5 מיליארד דולר, זה 1.5 מיליארד דולר יותר ממה שגוגל הכניסה מהעולם הזה בשנה שעברה (2010) גוגל היא כמובן לא מלכ"ר, וגוגל כבר היום מרוויחה לא nעט כסף מעולם המובייל בכלל מהאנדרואיד שלה בפרט (שאלה מעניינת היא ממה בדיוק גוגל מרוויחה, אבל כרגע היא פחות רלוונטית לדיון הזה). השאלה החשובה בעיני, נכון להיום, היא האם גוגל מרוויחה "מספיק" מהאנדרואיד ולפני שאני
נותן את דעתי על השאלה הזאת עוד שתי עובדות חשובות:
1. העובדה הראשונה היא שאחוז ההכנסות של גוגל מעולם המובייל ביחס לכל הכנסות החברה הוא סה"כ 6%-7%. רק לידע כללי, גוגל מכניסה לקופתה כ 40 מיליארד דולר בשנה! (שימו לב לא להתבלבל בין רווחים להכנסות)

2. העובדה השנייה החשובה היא, שכיום בשוק המובייל כמעט כל מכשיר סמארטפון שני שנמכר בעולם מריץ עליו את מערכת ההפעלה של גוגל, האנדרואיד! (זה באזור ה 48%).

כשמחברים את שתי העובדות האלה מבינים ש:
1. למרות המגרעות שיש באנדרואיד, בסה"כ 3 שנים, המערכת הזאת כמעט השתלטה על עולם הסמארטפונים. רק לראות שיחס המכירה של מכשירי סמארטפון מבוססי iOS לעומת מכשירי אנדרואיד הוא באזור האחד לשניים. זה לבד מסביר עד כמה האנדרואיד "תפס". אבל, זה גם אומר שלאנדרואיד אין עוד הרבה להן לגדול. זה אומר שגוגל יודעת שנכון למודל הנוכחי, אחוז הכנסות מתחום המובייל לא ימשיך לעלות ב 150% כל שנה מהשנים הבאות, כמו העלייה המטורפת שהייתה להם בשנה האחרונה, אלא הוא יתמתן (אין פשוט כמעט לאן עוד לצמוח)

2. לכן, כשלוקחים את הנתון שלמרות שהאנדרואיד כבר היום, כמעט שולט בשוק הסמארטפונים בעולם, עדיין גוגל מכניסה ממנו סה"כ 7% מסך כל הכנסות החברה. לכן, צריכים להבין שגוגל נמצאת לדעתי בצומת דרכים בו היא צריכה להחליט איך אפשר למנף את השליטה שלהם בעולם הזה לכסף עוד הרבה מאוד כסף. יש לי פה הרבה מאוד השערות לגבי המשך הדרך שלהם כאן, אבל הנושא הזה לדעתי גם קצת יוצא מגבולות השרשור

מה שכן, אין כאן בכלל שאלה, שזאת ה-תרנגולת שגוגל מתכננת שתטיל לה את ביצי הזהב בעתיד, ביצי ה $!
חטיבת המובייל (והאנדרואיד), מנקודת הראות של גוגל, מקבלת ותקבל את כל המשאבים של החברה לטוס קדימה ולא להפך, פרגמנטציה (ה ICS ישפר מאוד את המצב הזה), תביעות משפטיות (שמוכיחות גם עד כמה הפלטפורה הזאת מאיימת על אפל ועל מיקרוסופט) הן בעיני סה"כ מכה בכנף בשביל גוגל (לא מזלזל בזה, אבל זה לא העיקר). הנושא המרכזי מנקודת הראות שלהם הוא "איך, כבינימבט, אנחנו מחזיקים 50% מהשוק ועדיין מרוויחים מעט יחסית" (לא בדקתי את זה, אבל לדעתי סמסונג מכניסה ומרוייחה מהאנדרואיד יותר מגוגל עצמה)...זה אומר שלטעמי אנחנו הולכים לחזות בתקופה הקרובה יחסית בשינוי פאזה בכל הנוגע לגוגל ולאנדרואיד (לא בהכרח שינוי לטובתנו, הצרכנים)

חזור אל “Android - אנדרויד”