ואני בתור משתמש שלה,קצת חושש לעתידה(כמה דפוק שזה לא ישמע,אבל כן אני חושש).
טוב קצת קשה למצוא את נקודת ההתחלה של כל זה ,כי יש כמה.
הבעיה הראשונה של אנדרואיד
התביעות-
נראה לי שהדבר הראשון שקרה לגוגל עם האנדרואיד היה כמובן,אורקל.
האמת אני לא בקיא כל כך בתביעה עצמה ולא יודע על מה הסיפור שם,אבל מה שחשוב זה שיש תביעה ענקית על שמה של גוגל.תביעה שמסתכמת בכמה מיליארדים (כן כן,לא מדובר במיליונים ) ומאיימת על אנדרויד.
ממשיכים הלאה, התביעה שהתנהלה בין HTC למיקרוסופט ,והאחרונה יצאה מנצחת עם חוזה שלפיו היא תקבל 5 דולר עבור כל מכשיר אנדרויד שנמכר של HTC.
בגדול נכון,זה לא תביעה מול גוגל עצמה וזה לא פוגע באנדרואיד,אבל אם חושבים על זה לעומק HTC יוצאת נפגעת מהקרב הזה.משום שככל שהיא תמכור יותר מכשירי אנדרויד,הסכום שהיא תצטרך להעביר למיקרוסופט יגדל במהירות.
אין לי ספק שאם HTC הייתה יכולה להיפטר מהתשלומים האלה,היא לא הייתה מהססת לרגע.
לצערי אני לא זוכר את כל רצף האירועים שהתרחשו עד עכשיו,אז אני אזכיר רק את מה שכן זכור לי.
אשמח אם תשלימו אותי.
מיקרוסופט כמובן לא הסתפקה רק בHTC ,ותבעה גם את Acer,ViewSonic כל אחת מהן הגיעה איתה לאותו הסכם כמו HTC.כסף עבור כל מכשיר שנמכר.
בשלב הבא מיקרוסופט מגיעה אל מוטורולה,וגם אותה היא תובעת על הפרת פטנטים.
קרב הענקים הזה עוד לא נגמר כמו שזכור לי.
מי שחשב שבזה נגמר הסיפור,טעה ובגדול.
חברה חדשה נכנסת לקרב , כן הגיעה זמנה להתערב.אפל.
אפל לא מהססת ובמהרה מגישה תביעה על סמסונג (לאותה תקופה יצרנית מס' 3 בעולם הטלפונים הסלולרים).
שימו לב שהיחידה שלא נתבעת על ידי מיקרוסופט(?) ואפל היא LG.
לידיעה: למקרה שמישהו עדיין לא ידע ,LG היא היצרנית שמייצרת את מסכי הRETINA של אייפון.
בינתיים מוגשת עוד תביעה ,מצד חברה שאני אישית לא כל כך מכיר, Vertical תובעת את LG וסמסונג על הפרת פטנטים שקשורים לאנדרואיד.
סיכומון קצר ,כמעט כל החברות הגדולות שמייצרות טלפונים מבוססי אנדרויד נמצאות בשלב כזה או אחר של תביעה.
אני אחזור לקרב הכי קשה והכי כואב אולי שמתנהל כאן,וזה כמובן סמסונג ואפל.
אפל טוענת שסמסונג העתיקה את התחושה והמראה של האייפון והאייפד וסמסונג מצידה לא נשארת חייבת.היא טוענת שאפל מרמה את התביעה,כאשר מציגה את הגלקסי כשהוא זהה לגודל של האייפון.
(רק לצורך רענון ,המסך של האייפון הוא 3.5 אינץ' ושל גלקסי הוא 4 אינץ' ,אותו דבר? לא.דומה? בטח דומה,אחרת איך אפשר היה לקרוא לו אייפון קילר.הוא היה צריך לספק את אותה התחושה של האייפון).
סמסונג לא סותמת את הפה,ומגישה תביעה חדשה על הפרת פטנטים שקשורים בתחום הקליטה,משמע כל מכשיר אייפון שנמכר עלול להיות בבעיה.
לידיעה:סמסונג הייתה היצרנית העיקרית של אפל לייצור האייפון(ליתר דיוק,שליש מכל מה שיש באייפון מיוצר על ידי סמסונג).
אבל הקרב הזה הוא לא המטרה של השרשור הזה,המטרה שלו היא להבין מה קורה/יקרה לאנדרואיד בעתיד הקרוב/רחוק.
הבעיה השנייה של אנדרואיד
רווח-
אנדרואיד כידוע היא מערכת הפעלה חינמית,אף חברה שמייצרת טלפון סלולרי עם אנדרואיד לא משלמת לאף אחד שום דבר.כאן גוגל לא מרוויחה.
אנדרואיד מרקט? כמה כבר קונים שם,אין לי ספק שיש מכירות,ובטח מכירות יפות.אבל לא מכירות שיכולות לכסות את כל ההוצאות של גוגל על אנדרואיד.
הבעיה השלישית של אנדרואיד
גרסאות-
אני חושב שכאן מדובר בבעיה גדולה.
אם פוזלים לכיוון הIOS רואים ששם המצב הרבה יותר ברור, אמא אפל מוציאה גרסה,כולם מעודכנים מסונכרנים והכל טוב ויפה.
באנדרואיד הסיפור שונה ב180 מעלות.
גוגל מוציאה גרסה חדשה וההתלהבות מתפשטת בכל העולם.אבל מהר מאוד כולם מתחילים להבין שלא,הם לא יוכלו לקבל את הגרסה החדשה,ולמה?כי החברה שמייצרת את המכשיר שלהם החליטה שלא.וזהו.תשברו את הראש.
כתוצאה מזה מה קורה ,יש עשרות גרסאות , כל הזמן יוצאים תיקונים חדשים ושדרוגים ומי זוכה להם? לא הרבה.
נכון בשנה האחרונה גוגל באמת מתאמצת ולוחצת חזק על החברות כדי שגם בעלי המכשירים היותר ישנים יוכלו לקבל את העדכון והגרסה החדשה.אבל המצב עדיין לא טוב,אני לא מדבר על קרוב למושלם או מצוין .אני מדבר על טוב,המצב לא טוב.
לאחר שציינתי את שלושת הבעיות העיקריות לפי דעתי שקיימות נכון לרגע זה,קשה לי להסתכל לטווח הרחוק ולראות שם את אנדרואיד כמערכת הפעלה מצליחה.זה פשוט לא נראה לי.
לא משנה לאיזה כיוון מסתכלים גוגל נמצאת בבעיות עם אנדרואיד
.
- היא לא מרוויחה מאנדרואיד (וגם אם היא כן,כמו שאמרתי למעלה זה בטח לא מכסה את ההוצאות).
- היא לא מצליחה לתחזק את אנדרואיד כמערכת הפעלה אחידה,מבחינת גרסאות.השוק פתוח ופרוץ,תתקין מה שבא לך(חלילה שלא ישתמע מכך ששוק פתוח זה לא טוב,זה מעולה.אבל לא ככה)
- היא לא מעודדת מספיק את המפתחים ( נכון בתקופה האחרונה היא מנסה קצת יותר.אבל זה עדיין לא מספיק.)
- אנדרואיד מרקט פתוח,הכניסה חופשית,תכניס כל אפליקציה שבא לך,אולי בעוד חודש מישהו יעלה על זה שזה וירוס,עד אז תזיק כמה שתזיק.
- גוגל לא מראה נוכחות אמיתית מאחורי הבייבי שלה.נכון היא עושה הרבה מעל ומעבר,אבל איכשהו זה לא זה.
תראו את אפל ,נלחמת בשיניים עבור המערכת שלה,כי היא יודעת שזה שלה וזה מה שיש לה.
גוגל מצד שני,יושבת בשקט בצד.
אני יודע שאני משתמש כאן בתיאורים מאוד לא נכונים ,אבל ככה אני רואה את זה.
בעיני גוגל באמת יושבת ולא עושה הרבה.יותר נכון היא ישבה ולא עשתה הרבה.
זה שהיא קנתה את מוטורולה כדי להשתמש בתיק הפטנטים שלה.בשביל להגן על היצרניות השונות,זה הצעד הראשון והמשמעותי שאני רואה ממנה תקופה ארוכה.
הצעד הזה לבדו לא יעזור,צריך עוד מאמץ.
בתקופה האחרונה היא באמת מתאמצת קצת יותר,אבל אני לא יודע כמה זמן אמין וכמה זמן זה באמת יחזיק מעמד.
אני יודע שכתבתי הרבה,יותר מדי אם תשאלו אותי.אבל זה בסה"כ בשביל להבין מה באמת הולך לקרות עם המערכת הפעלה שלנו.
אני לא מחזיק באיפון ,יש לי HTC ואני מאוד מרוצה ממנו.
אבל ככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי יותר ויותר חושב על איפון,ואפילו מקנא.
מקווה שזה ישתפר בעתיד ולא נישאר במצב שבו אנו נמצאים כרגע.
אשמח מאוד אם תגידו מה אתם חושבים על זה.אני בסה"כ אמרתי את דעתי.
אני בטוח שטעיתי בהרבה נתונים ועובדות .אודה לכם תתקנו אותי במידה ותמצאו משהו לא נכון.
מצטער על האורך,זה לא היה מכוון.
חג שמח.