בעיה ברשת בין 2 מחשבים ע"י כבל מוצלב
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
יש לי 2 מחשבים (Windows 7 ו windows server 2008) שמחוברים לרשת הבייתית דרך ראוטר שהכתובות שלו מתחילות ב 192.168.0
אני מעוניין לחבר בנוסף בין 2 מחשבים אלה באמצעות כבל רשת מוצלב.
הוספתי לכל מחשב כרטיס רשת והכנתי לבד (לפי מדריכים באינטרנט) כבל רשת מוצלב cat6 (בגלל שלא מצאתי כזה בשום חנות).
למחשב אחד נתתי כתובת 192.168.1.1 ולשני את הכתובת 192.168.1.2 .
אני מצליח לעשות ping מ windows server ל Windows 7 , אבל מה windows 7 אין ping ל windows server .
חשבתי שהבעיה בכבל ותחילה החלפתי את הכיוונים (מתוך השערה שאולי עכשיו לא יהיה ping מהכיוון של windows server ל windows 7) אבל הבעיה נשארה כמו מקודם.
הכנתי כבל נוסף ועדיין אני מקבל את אותה הבעיה .
מה יכולה להיות הבעיה ?
תודה
אני מעוניין לחבר בנוסף בין 2 מחשבים אלה באמצעות כבל רשת מוצלב.
הוספתי לכל מחשב כרטיס רשת והכנתי לבד (לפי מדריכים באינטרנט) כבל רשת מוצלב cat6 (בגלל שלא מצאתי כזה בשום חנות).
למחשב אחד נתתי כתובת 192.168.1.1 ולשני את הכתובת 192.168.1.2 .
אני מצליח לעשות ping מ windows server ל Windows 7 , אבל מה windows 7 אין ping ל windows server .
חשבתי שהבעיה בכבל ותחילה החלפתי את הכיוונים (מתוך השערה שאולי עכשיו לא יהיה ping מהכיוון של windows server ל windows 7) אבל הבעיה נשארה כמו מקודם.
הכנתי כבל נוסף ועדיין אני מקבל את אותה הבעיה .
מה יכולה להיות הבעיה ?
תודה
-
sufgi
- חבר מביא חבר

mp3lll כתב:למה לתת 1 שהכתובת שלך היא 0?
תתן להם 192.168.0.10 ו 11 למשל.
בנוסף אם יש לך ראוטר למה לעבוד עם IP ידני ולא עם DHCP?...
לכל מחשב יש 2 כרטיסי רשת.sufgi כתב: אני מעוניין לחבר בנוסף בין 2 מחשבים אלה באמצעות כבל רשת מוצלב.
תודה...
אחד מהם עובד במרחב הכתובות של הראוטר.
הכרטיס הנוסף ששמתי לכל מחשב אמור לשמש בקשר ישיר בינהם ללא קשר לראוטר, זו הסיבה ששמתי מרחב כתובות שונה.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

ביטלתי את ה firewall של ה windows server ועכשיו יש לי ping אליו.
יש לי עוד מספר שאלות ...
1. איך אני מחזיר את ה firewall אבל מאפשר למחשב עם ה windows 7 לגשת אליו ?
2. בנוסף הבנתי שיש להגדיר עם פקודת route כך שגישה לאינטרנט תעשה דרך הכרטיס רשת שמחובר לראוטר ולא הכרטיס השני. איך ?
3. ברירת המחדל של חיבור כבל מוצלב, היא רשת ציבורית. האם אפשר לשנות את זה ואיך ?
יש לי עוד מספר שאלות ...
1. איך אני מחזיר את ה firewall אבל מאפשר למחשב עם ה windows 7 לגשת אליו ?
2. בנוסף הבנתי שיש להגדיר עם פקודת route כך שגישה לאינטרנט תעשה דרך הכרטיס רשת שמחובר לראוטר ולא הכרטיס השני. איך ?
3. ברירת המחדל של חיבור כבל מוצלב, היא רשת ציבורית. האם אפשר לשנות את זה ואיך ?
למיטב זכרוני אתה יכול לבטל את ה- firewall על כרטיס ספציפי.
אתה פשוט יכול לכבות אותו על הכרטיס הפנימי... זה לא שיכולות להיות הפתעות משם...
בנוסף מאוד ייתכן שאפילו אם אין לך פינג, יש לך רשת פעילה ואתה יכול למשל לגשת לשיתופים (בדקת את זה שלא היה פינג?).
firewall חוסם פינגים על מנת למנוע deny of service (ע"י שליחת המון פינגים).
לגבי העניין השני, תדאג להגדיר default gateway רק בכרטיס החציוני ואתה מסודר... (רוב הסיכויים שה- router כבר עושה את זה עבורך).
אתה פשוט יכול לכבות אותו על הכרטיס הפנימי... זה לא שיכולות להיות הפתעות משם...
בנוסף מאוד ייתכן שאפילו אם אין לך פינג, יש לך רשת פעילה ואתה יכול למשל לגשת לשיתופים (בדקת את זה שלא היה פינג?).
firewall חוסם פינגים על מנת למנוע deny of service (ע"י שליחת המון פינגים).
לגבי העניין השני, תדאג להגדיר default gateway רק בכרטיס החציוני ואתה מסודר... (רוב הסיכויים שה- router כבר עושה את זה עבורך).
-
sufgi
- חבר מביא חבר

האמת שלא יכולות להיות הפתעות על ה windows server בכלל , בגלל שחסמתי לו באמצעות הראוטר את הגישה לאינטרנט .
החזרתי את ה firewall , אין ping אבל אפשר להעביר קבצים
האם הגדרת default gateway מצריכה הזנה של כתובת ip ובכך לבטל את ה dhcp ? כרגע זה נמצא על הגדרה אוטומטית.
למרות שכרגע אני מצליח להתחבר לאינטרנט, הבנתי שיתכן מצב לאחר כיבוי מחשב, שבו טבלאות הניתוב ישתנו והאיטרנט יוגדר לגישה דרך כרטיס הרשת השני, וכך למעשה אני לא אצליח להתחבר.
באמצעות פקודת route אבל "להכריח" את המחשב להתחבר לאינטרנט דרל כרטיס רשת מסויים.
בנוסף, בדקתי מהירות העברת קבצים בין המחשבים והממוצע הוא 60MB , האם זה סביר ? אני יודע שאפשר להגיע למהירויות של 100MB , האם יש דרך להגדיל את המהירות ? (2 כרטיסי הרשת מוגדרים 1G והכבל כאמור הוא cat6) .
החזרתי את ה firewall , אין ping אבל אפשר להעביר קבצים
האם הגדרת default gateway מצריכה הזנה של כתובת ip ובכך לבטל את ה dhcp ? כרגע זה נמצא על הגדרה אוטומטית.
למרות שכרגע אני מצליח להתחבר לאינטרנט, הבנתי שיתכן מצב לאחר כיבוי מחשב, שבו טבלאות הניתוב ישתנו והאיטרנט יוגדר לגישה דרך כרטיס הרשת השני, וכך למעשה אני לא אצליח להתחבר.
באמצעות פקודת route אבל "להכריח" את המחשב להתחבר לאינטרנט דרל כרטיס רשת מסויים.
בנוסף, בדקתי מהירות העברת קבצים בין המחשבים והממוצע הוא 60MB , האם זה סביר ? אני יודע שאפשר להגיע למהירויות של 100MB , האם יש דרך להגדיל את המהירות ? (2 כרטיסי הרשת מוגדרים 1G והכבל כאמור הוא cat6) .
תשאיר את הכרטיס החיצוני על אוטומטי.
ה- dhcp מהראוטר מעדכן לך default gateway.
אתה לא צריך שום route.
כל פעם שהמחשב עולה הוא מבקש את הפרטים מהראוטר אוטומטית.
לגבי המהירות, האם יכול להיות שזה פשוט המהירות של הדיסק שלך ?
תאורטית 1gbit=120MB/s... בהחלט אפשר להגיע ל-100.
האם יש לך דיסק בודד בכל מחשב או איזשהו RAID ?
תבדוק עם CrystalDiskMark לאיזה מהירות הדיסקים מסוגלים להגיע בכלל...
ה- dhcp מהראוטר מעדכן לך default gateway.
אתה לא צריך שום route.
כל פעם שהמחשב עולה הוא מבקש את הפרטים מהראוטר אוטומטית.
לגבי המהירות, האם יכול להיות שזה פשוט המהירות של הדיסק שלך ?
תאורטית 1gbit=120MB/s... בהחלט אפשר להגיע ל-100.
האם יש לך דיסק בודד בכל מחשב או איזשהו RAID ?
תבדוק עם CrystalDiskMark לאיזה מהירות הדיסקים מסוגלים להגיע בכלל...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אם אני זוכר נכון, בwindows server יש הגדרה דיפולטית ל-אי קבלת בקשות ICMP (הפרוטוקול של PING), אפשר לבטל את זה.
בנוגע לעניין השני, אתה יכול לערוך את טבלת הניתוב של המחשב ולהגיד לו שכל המידע שמיועד למחשב השני ישלח לכרטיס אחד וכל שאר המידע ישלח לשני. אין צורך להגדיר שתי רשתות שונות, הכרטיסים יכולים להיות על אותה רשת.
בנוגע לעניין השני, אתה יכול לערוך את טבלת הניתוב של המחשב ולהגיד לו שכל המידע שמיועד למחשב השני ישלח לכרטיס אחד וכל שאר המידע ישלח לשני. אין צורך להגדיר שתי רשתות שונות, הכרטיסים יכולים להיות על אותה רשת.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

השארתי את כרטיס הרשת על מצב אוטומטי והכל תקין
הדיסקים לא נמצאים ב raid .
שמתי לב שהמהירות משתנה בהתאם לדיסק וסוג התוכן שאני מעביר (הרבה קבצים או קובת אחד גדול).
נראה לי שהמהירויות סבירות.
הדיסקים לא נמצאים ב raid .
שמתי לב שהמהירות משתנה בהתאם לדיסק וסוג התוכן שאני מעביר (הרבה קבצים או קובת אחד גדול).
נראה לי שהמהירויות סבירות.
לא הבנתי למה אתה מתכוון. מה מפריע שכרטיס הרשת השני נמצא על רשת אחרת ?harari כתב: בנוגע לעניין השני, אתה יכול לערוך את טבלת הניתוב של המחשב ולהגיד לו שכל המידע שמיועד למחשב השני ישלח לכרטיס אחד וכל שאר המידע ישלח לשני. אין צורך להגדיר שתי רשתות שונות, הכרטיסים יכולים להיות על אותה רשת....
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא אמרתי שמפריע, אמרתי שאפשר גם אחרת. אבל תנסה ותראה אם אתה מצליח לשלוח מידע שמיועד לכתובת הרשת השניה של המחשב לכרטיס שלא באותה הרשת, תיאורטית לא אמורה להיות בעיה אבל תנסה ותוודא שהמידע עובר לכרטיס הנכון - תשלח קובץ גדול ותראה דרך איזה כרטיס עובר המידע.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

עדיין לא הצלחתי להבין אותך ...
המצב הנוכחי הוא שבכל מחשב יש כרטיס רשת שמחובר לראוטר עם כתובת 192.168.0 שקיבל דרך הראוטר.
בנוסף לכל מחשב יש כרטיס רשת שמחובר עם כבל מוצלב עם כתובת 192.168.1 שהזנתי ידנית.
העברת הקבצים בין המחשבים נעשית באמצעות הכבל המוצלב (אפשר כמובן גם דרך הכרטיס שמחובר לראוטר אבל זה לא מה שאני רוצה).
המצב הנוכחי הוא שבכל מחשב יש כרטיס רשת שמחובר לראוטר עם כתובת 192.168.0 שקיבל דרך הראוטר.
בנוסף לכל מחשב יש כרטיס רשת שמחובר עם כבל מוצלב עם כתובת 192.168.1 שהזנתי ידנית.
העברת הקבצים בין המחשבים נעשית באמצעות הכבל המוצלב (אפשר כמובן גם דרך הכרטיס שמחובר לראוטר אבל זה לא מה שאני רוצה).
מה שאני אומר זה מנסיון, אחרי הרבה דם: לשים IP על שני כרטיסי רשת מאותה SUBNET זה BAD PRACTICE שגורם לתוצאות לא צפויות. לעיתים זה עובד, אבל פתאום התקשורת מתה בלי שום סיבה נראית לעין.
אני אומר שוב - זה מנסיון.
ראה הוזהרת.
אני אומר שוב - זה מנסיון.
ראה הוזהרת.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

מדובר ב 255.255.255.0
רוב הסרטים עבדו בסדר מלבד ריפים מלאים של בלוריי שהיו מקרטעים.
כמו כן כרטיס הרשת עבד ב 100MB בגלל שהגדרה של auto או 1GB גרמה לקרטועים בניגון התכנים.
החלפתי את המחשב הישן בחדש, ואת הישן הפכתי לשרת, הגדרתי שיתוף nfs (לא עם netshare) , והגדרתי את כרטיס הרשת ל 100MB , וכעת כל הסרטים, כולל ריפים מלאים של בלוריי, עובדים בלי בעיה.
אבל אז נתקלתי במספר בעיות:
1. בכל פעם שרציתי להעביר קבצים גדולים מהמחשב לשרת ולהיפך, הייתי משנה את כרטיס הרשת ל 1GB כדי שהקבצים יעבדו בצורה מהירה יותר.
2. אם במקביל מישהו בבית צופה בסרט דרך ה 6600 , אז אני נאלץ לעבוד במהירות נמוכה יותר של העברת קבצים (הכרטיס בזמן זה מוגדר על 100MB), ובנוסף בזמן ההעברת הקבצים בפועל, יש קרטוע בניגון הסרט, בגלל שמחשב לוקח רוחב פס להעברת הקבצים.
הפתרון שמצאתי הוא הוספת כרטיס רשת לכל אחד מהמחשבים, שיוגדר קבוע על 1GB, והכרטיס השני בשרת מוגדר קבוע על 100MB. כך אני יכול לבצע העברת קבצים בקצב מהיר במקביל לניגון סרט ללא הפרעה של אחד לשני.
במחשב "הישן" היו לי 8 דיסקים קשיחים שאיתם ביצעתי שיתוף עם netshare למכשיר ה tvix 6600 .mp3lll כתב:מותר לשאול מה המטרה הסופית?...
רוב הסרטים עבדו בסדר מלבד ריפים מלאים של בלוריי שהיו מקרטעים.
כמו כן כרטיס הרשת עבד ב 100MB בגלל שהגדרה של auto או 1GB גרמה לקרטועים בניגון התכנים.
החלפתי את המחשב הישן בחדש, ואת הישן הפכתי לשרת, הגדרתי שיתוף nfs (לא עם netshare) , והגדרתי את כרטיס הרשת ל 100MB , וכעת כל הסרטים, כולל ריפים מלאים של בלוריי, עובדים בלי בעיה.
אבל אז נתקלתי במספר בעיות:
1. בכל פעם שרציתי להעביר קבצים גדולים מהמחשב לשרת ולהיפך, הייתי משנה את כרטיס הרשת ל 1GB כדי שהקבצים יעבדו בצורה מהירה יותר.
2. אם במקביל מישהו בבית צופה בסרט דרך ה 6600 , אז אני נאלץ לעבוד במהירות נמוכה יותר של העברת קבצים (הכרטיס בזמן זה מוגדר על 100MB), ובנוסף בזמן ההעברת הקבצים בפועל, יש קרטוע בניגון הסרט, בגלל שמחשב לוקח רוחב פס להעברת הקבצים.
הפתרון שמצאתי הוא הוספת כרטיס רשת לכל אחד מהמחשבים, שיוגדר קבוע על 1GB, והכרטיס השני בשרת מוגדר קבוע על 100MB. כך אני יכול לבצע העברת קבצים בקצב מהיר במקביל לניגון סרט ללא הפרעה של אחד לשני.