אחרי איזה 5 שנים עם ה-px-100 שלי, החלטתי לקנות אוזניות חדשות היות עקב בלאי משימוש בדרכים (הן לבנות שהצהיבו, הספוגים הוחלפו כבר פעם שלישית...) ומחוסר נוחות מסויים (הצירים שלהן שמאפשרים להן להתקפל, דוקרים אותי בצידי הראש).
אחרי בדיקה ארוכה, החלטתי ללכת על ה-hd-238i, שענו על הדרישות שלי (נכנסות בתיק, סאונד סבבה+, לא יקרות מדי ונראות נחמד). אחרי שהבנתי ששום דבר לא השתנה עם המחירים של סנהייזר בארץ (750~ פה, 400~ בחו"ל), הזמנתי אותן מאמזון דרך אחי שגר בארה"ב.
אני אחסוך לכם את הבלאגן הקצר שהיה מול אמאזון ששלחו בטעות את האוזניות הלא נכונות ותיקנו את הפאשלה שלהם במהירות ואלגנטיות (ח"ח לאמאזון על השירות לקוחות).
קיצר, אתמול אני נוסע באוטובוס לעבודה, שומע Foo Fighters להנאתי ופתאום האוזן הימנית משתתקת. אני בודק את החיבורים והכל בסדר ורק כשאני מכה קלות את האוזן הסאונד חוזר לשניה ומשתתק. אחרי 10 שניות, גם מכות לא עזרו.
אין סאונד באוזן ימין.
אני מגיע לעבודה ועושה מה שכל אחד היה עושה - פותח את הקפסולה לראות עם התנתק חוט.
כל המגעים נראו בסדר, החוטים שלמים, ההלחמות בסדר. אבל, כשאני מפעיל לחץ עדין במרכז הממברנה (על הכיפה), יש שוב סאונד.
קפסולה שרופה/דפוקה? נו, אז נחליף קפסולה.
טלפון לקילומבו, חוזרים אלי, אין חלקי חילוף לאוזניות האלה בארץ (הן זהות ל-hd-238) ואני לא מוצא כלום גם באינטרנט ואני מתחיל להבין שאני אצטרך לנסות לממש אחריות וזה כאב ראש לא קטן (הן נשלחו לארה"ב, לא לארץ ודרך חנות משנה באמאזון) ותוהה עם לא היה עדיף לשלם עוד 300+ ש"ח ולקנות אותם בארץ.
ואז מגיע הערב, אני יוצא מהרכבת, עולה על אוטובוס וכשאני בא לשלם אני קולט שהספוג של האוזניה נתפס לי בסקוצ' של התיק (בעיה מעצבנת) והתנתק מהאוזניה. במצב נורמלי זה לה היה מטריד אותי, רק שהספוגים של האוזניה הזו בנויים משני ספוגים - חיצוני דחוס יותר ופנימי דחוס פחות שדרכו עובר הסאונד (דמיינו ביצה קשה, החלמון מוקף בחלבון).
קיצר, הספוג הפנימי נעלם.
ואני בספק עם מישהו יקבל ממני עכשיו את אוזניות בחזרה כשחסר להם חלק...
חודש וקצת. סוף סוף ה-burn-in התחיל להשפיע וזהו. נגמר הרומן.
השאלה היא מה הלאה -
לנסות למצוא חלקים/אוזניות זהות משומשות לחלקים, או לקנות משהו אחר?
ונראה לי שהפעם זה לא יהיה סנהייזר.
רעיונות/מחשבות?
סיפור קצר (תרתי משמע) על HD-238
לא נראה לי הגיוני מה שאתה מתאר. אם המברנה מפיקה סאונד כאשר אתה מפעיל לחץ הבעייה כנראה בכל זאת בחיבורים. לדגם הזה יש כניסת כבל חד צדדית לערוץ שמאל אשר מוארכת לערוץ ימין נכון? אם כך יש מצב שבקטע החיבור לצד ימין בנק' יש נק' חלשה איפשהוא. תבדוק את שוב ותעבור על כל ההלחמות באזור.
מקסימום אתה יכול לנסות לפנות גם ליבואן, קילים. אבל לא הייתי בונה עליהם.
מקסימום אתה יכול לנסות לפנות גם ליבואן, קילים. אבל לא הייתי בונה עליהם.