עזרה בבחירת רסיבר ורמקולים לחדר קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bodyremover פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!

אני בונה חדר שלם המיועד כולו לקולנוע ביתי
כרגע מלבד רמקולים ורסיבר בניתי את רוב החדר
אני משתמש במקרן Panasonic PT-AX200U שיקרין על מסך שבניתי בגודל 315X200 ס"מ
מבחינת מקורות הקרנה אני מתכוון להשתמש בפלייסטיישן 3 שישמש כנגן בלוריי וסטרימר (הוא יהיה מרושת למחשב ויפעל עם PS3 media server)

עכשיו לתכלס..
קראתי הרבה באתר, ומבחינת תקציב, כמובן שארצה לחסוך כמה שיותר, אך אני בהחלט מעוניין באיכות גבוהה שלא תבייש וידאופיל מן השורה..
מבחינת רסיבר, חשבתי על הPioneer 421 מהדיוט פרי משיקולי מחיר. הבנתי שהוא נחשב לרסיבר טוב.
"פזלתי" גם לכיוון ה Onyko TXSR308 זאת משום שחשבתי על סט הרמקולים של Klipsch - Quintet II (השילוב של שניהם היא האופציה ה"בזבזנית" שלי) (או שאולי עדיף את הסדרה 300 של Klipsch)

רציתי לשמוע את עצתכם בעניין, כמובן שאני אשמח מאוד לקבל רשמים וחוויות ממערכות אחרות שיש לכם או כאלו שאתם ממליצים, באיזור המחירים הזה (2500-4500 ש"ח וכמובן אם אפשר בפחות תוך שמירה על איכות אז הרי זה מבורך...)

בנוסף, ופה אני ממש צריך את עזרתכם משום שאני ממש בור בעניין.. חשבתי במקום רמקולים קדמיים לוויניים, להשתמש ברמקולים רצפתיים - הן בשל האיכות והן בשל העובדה שזה מרשים! :)
אשמח לקבל המלצות על רמקולים רצפתיים שיעבדו טוב עם הרסיברים שרשמתי (או אחד שאתם תמליצו) וכמובן על סנטר ואחוריים שמומלץ לרכוש איתם.

תודה רבה על העזרה!
ואם צריך עוד פרטים ששכחתי לציין, אז כמובן שאוסיף אותם...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

מה התקציב לרצפתיים אם בכלל?

bodyremover פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

epony כתב:מה התקציב לרצפתיים אם בכלל?
...
אני מעוניין להשאיר את הכל במסגרת התקציב, ז"א - לכלול אותם במסגרת ה 2500-5000 של כל ה"חבילה"
זה אפשרי ?

תודה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

רק אם תלך על פתרון מאוד זול לרסיבר ולסאטליטים, כמו כאמור לקנות את הפיוניר 421 ואת הסט רמקולים של פיוניר דגם S-HS100 בדיוטי פרי (שיעלו לך ביחד כ-1,500 ש"ח), ואז תוסיף לו רצפתיים סבירים מיד שניה.

bodyremover פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

או קיי..
מבחינת חווית השמיעה, סטאליטים איכותיים כמו הקליפש מהווים "תחרות" לזוג רצפתיים במחיר של נגיד, 2000 שקל?
כי אם כן, אולי שווה באמת ללכת על הסט של קליפש והרסיבר של אונקיו

יש עוד קומבינציות כאלו שמומלצות?

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

עבור 5K +/- אתה יכול לרכוש שיבוא אישי מערכת מושלמת של אונקיו Onkyo HT-S9400THX Home Theater Receiver שכוללת רסיבר + 7 רמקולים + סאב

בכסף הזה לא תמצא שום דבר שמתקרב לרמה הזאת בארץ.

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

bodyremover כתב:או קיי..
מבחינת חווית השמיעה, סטאליטים איכותיים כמו הקליפש מהווים "תחרות" לזוג רצפתיים במחיר של נגיד, 2000 שקל?
כי אם כן, אולי שווה באמת ללכת על הסט של קליפש והרסיבר של אונקיו

יש עוד קומבינציות כאלו שמומלצות?
...
לעניות דעתי, אין סאטליטים שנשמעים "איכותיים" במוזיקה בתקציב של פחות מ-4,000-5,000 ש"ח...

בתקציב הזה, ואם האיכות באמת חשובה לך גם במוזיקה, שווה לשקול לבנות את המערכת בשלבים, ולקנות רק רסיבר וזוג רמקולים רצפתיים טובים בשלב ראשון, ואח"כ להוסיף סנטר תואם, זוג אחוריים, וסאבוופר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”