אייפד כתחליף ללפטופ לצורכי לימודים

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
תכף אני הופך לסטודנט מן השורה ובבואי לרכוש לפטופ חדש לכבוד המאורע, עצרתי לרגע וחשבתי שבמקום אולי אקנה לי אייפד.
שאלתי היא האם אוכל להתקין בו יישומים שמישים ללימודים כמו אופיס (אקסל בעיקר, וורד וכו׳) ?!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

במילה אחת - לא.

האייפוד הוא כלי צריכת תוכן לא רע בכלל, אבל קשה מאוד ליצור עליו כמויות גדולות של תוכן בכלל, ותוכן לימודי (מסמכים, גיליונות אלקטרוניים ו/או מצגות) - בפרט.

פשרה אפשרית הוא מכשיר כמו ה Asus transformer, יחד עם תחנת הבסיס שלו.
אפשרות טובה יותר היא מחשב נייד קל.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

מצטרף לכותב מעליי..
יש לי אלטרנטיבה בשבילך- והיות ואתה סטודנט אז המחיר קורץ (דרך אידיגיטל)- מקבוק אייר
האייר החדש הפך להיות מחשב לכל דבר, ז"א מעבד חזק (I5,I7) זכרון גדול וכונן SSD, הוא קטנטן בעל סוללה טובה והכי חשוב מגיע עם OSX.
http://www.idigital.co.il/mac-students-prices

אני קניתי במבצע הזה את המקבוק פרו לפני יומיים והמחיר הוא כמעט כמו בארה"ב..

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

nati-va כתב:מצטרף לכותב מעליי..
יש לי אלטרנטיבה בשבילך- והיות ואתה סטודנט אז המחיר קורץ (דרך אידיגיטל)- מקבוק אייר
האייר החדש הפך להיות מחשב לכל דבר, ז"א מעבד חזק (I5,I7) זכרון גדול וכונן SSD, הוא קטנטן בעל סוללה טובה והכי חשוב מגיע עם OSX.

...
נטי, וגם אורי תודה.

נטי שתי שאלות לי אליך, ברשותך:

מה ההבדל בן ה-AIR לבן ה-PRO?
במקרה הייתי היום באיי דיגיטל בגרנד קניון ויצא לי לראות את המבצע הזה. פשוט קשה לי להתפשר על מחשב 11 אינטש עם 64GB שתסכים איתי, מגוחך לעומת המחשבים שאתה יכול להביא במחיר הזה .

לדוגמא:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792394

(אפילו נשאר לך עודף להביא אייפד :lol: )

השאלה השניה והיותר מעניינת,
חבר נמצא בארה"ב, וחוזר לכאן בינואר. האם כדאי שאבקש ממנו להביא לי מקבוק מאחת החנויות של אפל?
כשאני אומר 'כדאי' אני מתכוון להבדל במחיר, ולא פחות חשוב, מה קורה עם האחריות. בנוסף, כמה יעלה לסדר את המקלדת שתהיה גם בעברית. אם תמליץ, אוכל להתאפק שלושה חודשים בלי מחשב. יהיה קשה, אבל שווה את זה.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #5 

מה היתרון של האסוס על הiPad??
לדעתי האייפד יכול להיות פתרון טוב כתחליף ללאפטופ ללימודים, יש היום המון מקלדות שהופכות את האייפד לדמוי לאפטופ ובנוסף יש מגוון אפליקציות שבטוח יתאימו לך כתחליף לוורד למשל... הבעיה בכל הטאבלטים למיניהם שאתה תמיד תצתרך להחזיק pc/mac בנוסף לטאבלט.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

gilos כתב:

...
נטי, וגם אורי תודה.

במקרה הייתי היום באיי דיגיטל בגרנד קניון ויצא לי לראות את המבצע הזה. פשוט קשה לי להתפשר על מחשב 11 אינטש עם 64GB שתסכים איתי, מגוחך לעומת המחשבים שאתה יכול להביא במחיר הזה .

לדוגמא:

חבר נמצא בארה"ב, וחוזר לכאן בינואר. האם כדאי שאבקש ממנו להביא לי מקבוק מאחת החנויות של אפל?
כשאני אומר 'כדאי' אני מתכוון להבדל במחיר, ולא פחות חשוב, מה קורה עם האחריות. בנוסף, כמה יעלה לסדר את המקלדת שתהיה גם בעברית. אם תמליץ, אוכל להתאפק שלושה חודשים בלי מחשב. יהיה קשה, אבל שווה את זה.
...
עזוב רגע את עניין המחיר בצד.
אתה רצית לקנות אייפד עם מסך 9.7 אינץ ומקסימום 64 GB ללימודים וחשבת שהגודל (הן של המסך והן של השטח אחסון) יספיקו לך ללימודים-מה שנכון, אבל לאייפד אין בנתיים פתרון טוב לאופיס (IWORK לא מסתדר טוב עם עברית) ולעבוד עם מקלדת טאץ באופן רציני זה לא הכי נוח.

המחיר של המקבוק אייר מתחיל בכ1000 ש"ח (אחרי הנחת הסטודנט) יותר מהאייפד (3G 64 GB) ונותן לך המון יתרונות- מחשב "אמיתי" וחזק יחסית לעומת טאבלט חלש (שוב יחסית).

תראה קנייה בארה"ב זולה בערך ב20% מקנייה בארץ זאת לפני ההנחה לסטודנטים כך שההפרש יכול לרדת.
לגבי אחריות- בשני המקרים אתה מקבל אחריות לשנה ואם תרצה אתה יכול לרכוש הרחבת אחריות (שגם עליה יש הנחת סטודנט בארץ והמחיר שלה בערך 100-200 ש"ח יותר מבארה"ב.

לגבי מקלדת עברית- חריטה על המקלדת זה הפרה של האחריות (ז"א האחריות מתבטלת) לכן האפשרות היחידה היא לקנות מדבקות עם אותיות בעברית ולהדביק אותם על המקשים.

בנוסף בארץ יש אפשרות לתשלומים- שזה יכול להוות שיקול מכריע (כמו במקרה שלי)..

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

nati-va כתב:
gilos כתב:

...
נטי, וגם אורי תודה.

לדוגמא:

...
עזוב רגע את עניין המחיר בצד.
אתה רצית לקנות אייפד עם מסך 9.7 אינץ ומקסימום 64 GB ללימודים וחשבת שהגודל (הן של המסך והן של השטח אחסון) יספיקו לך ללימודים-מה שנכון, אבל לאייפד אין בנתיים פתרון טוב לאופיס (IWORK לא מסתדר טוב עם עברית) ולעבוד עם מקלדת טאץ באופן רציני זה לא הכי נוח.

המחיר של המקבוק אייר מתחיל בכ1000 ש"ח (אחרי הנחת הסטודנט) יותר מהאייפד (3G 64 GB) ונותן לך המון יתרונות- מחשב "אמיתי" וחזק יחסית לעומת טאבלט חלש (שוב יחסית).

תראה קנייה בארה"ב זולה בערך ב20% מקנייה בארץ זאת לפני ההנחה לסטודנטים כך שההפרש יכול לרדת.
לגבי אחריות- בשני המקרים אתה מקבל אחריות לשנה ואם תרצה אתה יכול לרכוש הרחבת אחריות (שגם עליה יש הנחת סטודנט בארץ והמחיר שלה בערך 100-200 ש"ח יותר מבארה"ב.

לגבי מקלדת עברית- חריטה על המקלדת זה הפרה של האחריות (ז"א האחריות מתבטלת) לכן האפשרות היחידה היא לקנות מדבקות עם אותיות בעברית ולהדביק אותם על המקשים.

בנוסף בארץ יש אפשרות לתשלומים- שזה יכול להוות שיקול מכריע (כמו במקרה שלי)..
...
אחלה סדר עשית לי בדברים. אחלה (Y)

נראה לי אלך על המקבוק פרו 15 אינטש. עניין של עוד כמה אלפים תמורת מוצר טוב, מבלי שאחיה אחר כך ברגשי נחיתות.

תודה וחג שמח.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תשקול אולי את ה13, לטעמי 15 גדול וכבד מידי להתניידות יומיומית, אני עם ה13 (ד"א ממש לפני כמה שעות קיבלתי אותו :))
והוא לדעתי בדיוק בגודל הרצוי..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

eliel1010,
ל Asus Transformer כמה יתרונות (בהקשר של תחליף למחשב נייד), כאשר עובדים עם התחנה היעודית:
1. זמן סוללה ארוך בהרבה.
2. ממשקי חיבור מגוונים (USB ואף HDMI אם צריך, למצגות וכו').
3. הוא מגיע עם חבילת תוכנות אופיס (לא זוכר מבית מי), שתומכות טוב מאוד בעברית - כולל העובדה שמסמכים שנוצרו על הטרנספורמר ונשלחים ממנו במייל, מגיעים בעברית תקינה למחשבים מבוססי windows. עוד לא ראיתי תוכנה באייפד שעושה את זה (ובדקתי לא מעט).
4. המקלדת שלו נוחה יותר ומגיבה מהר יותר מרוב מקלדות ה BT שניסיתי (שגם מקצרות את חיי הסוללה של האייפד).

אני מאוד אוהב את האייפד, אבל הוא לא מתאים כתחליף מחשב ללימודים, ואילו האסוס הוא פשרה לא רעה.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ביקרתי היום בחנות 'איי דיגיטל' בגרנד קניון בחיפה ממש כדי לרכוש את הקבוק פרו. יש הנחה לסטודנטים כמו שאמר חברנו למעלה והמחיר מתאזן והופך לשפוי. (יחסית כמובן)

עוד לא רכשתי, כי התעוררו לי לבטים.
נתחיל קודם עם זה שלא מקבלים את המחשב ווינדוס 7 - משהו שאני לא יכול בלעדיו. לא רוצה שום תכנת הפעלה אחרת. בנוסף, האחריות היא לשנה בלבד. רוצים יותר? תוסיפו כסף (חוצפה). עוד משהו שדי הייתי מופתע ממנו - אין (איך אני אקרא לזה) דאבל קליק על משטח העכבר. פשוט משטח חלק ודי, וזה משהו שיהיה לי קשה להתרגל אליו. קשה מאוד אפילו. בנוסף, אין לא מחלקים את 'אופיס' הנהדרת במתנה.
מה עושים? :?

ובכל אופן, רציתי לשאול משהו נוסף.
מחשב כמו מקבוק פרו של אפל, אמור לתת ביצועים טובים יותר מאשר נניח לצורך העניין, מחשב של לנובו או HP? בהנחה שהנתונים זהים בן השניים באופן מדויק.
ושאלתי נובעת מעצם השימוש באייפון, שהפך כל מכשיר סלולרי אחר לבדיחה. האם זה כך גם עם הניידים שלהם ושות'?

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

gilos כתב:ביקרתי היום בחנות 'איי דיגיטל' בגרנד קניון בחיפה ממש כדי לרכוש את הקבוק פרו. יש הנחה לסטודנטים כמו שאמר חברנו למעלה והמחיר מתאזן והופך לשפוי. (יחסית כמובן)

עוד לא רכשתי, כי התעוררו לי לבטים.
נתחיל קודם עם זה שלא מקבלים את המחשב ווינדוס 7 - משהו שאני לא יכול בלעדיו. לא רוצה שום תכנת הפעלה אחרת. בנוסף, האחריות היא לשנה בלבד. רוצים יותר? תוסיפו כסף (חוצפה). עוד משהו שדי הייתי מופתע ממנו - אין (איך אני אקרא לזה) דאבל קליק על משטח העכבר. פשוט משטח חלק ודי, וזה משהו שיהיה לי קשה להתרגל אליו. קשה מאוד אפילו. בנוסף, אין לא מחלקים את 'אופיס' הנהדרת במתנה.
מה עושים? :?

ובכל אופן, רציתי לשאול משהו נוסף.
מחשב כמו מקבוק פרו של אפל, אמור לתת ביצועים טובים יותר מאשר נניח לצורך העניין, מחשב של לנובו או HP? בהנחה שהנתונים זהים בן השניים באופן מדויק.
ושאלתי נובעת מעצם השימוש באייפון, שהפך כל מכשיר סלולרי אחר לבדיחה. האם זה כך גם עם הניידים שלהם ושות'?
...
אחרי התגובה הזאת אני ממליץ לך לקנות מחשב pc רגיל ולא מק, אמנם ניתן להתקין ווינדוס על מק (והרבה עושים זאת) אבל לחשוב שאתה אמור לקבל ווינדוס בילט אין- עזוב אני ממליץ לך על dell נותנים 3 שנים אחריות (לא צריך להוסיף בשביל זה) מגיע עם ווינדוס אופיס וכו'.. כנס לאתר כמו notebookclub ותראה איזה מבחר יש לך שם..
מק זה לא בשביל כל אחד..

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

nati-va כתב:כנס לאתר כמו notebookclub ותראה איזה מבחר יש לך שם..
מק זה לא בשביל כל אחד..
...
פרט, נמק והבא דוגמאות 8O

סתם, אבל פרט לעיצוב מהם היתרונות של מקבוק על מחשב נניח של לנובו טינקפד? והאם אני אסתדר איתו בתור סטודנט? כי תכל'ס אנחנו רגילים לווינדוס פה בארץ. הכל בנוי פה על תשתית הווינדוס.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

שאני אומר - מק זה לא בשביל כל אחד, אני מתכוון לכך שהמערכת הפעלה היא שונה, יש תוכנות שלא מתאימות למק אבל מצד שני יש תוכנות שרצות מדהים על המק כמו ps..
היתרונות של המקבוק פרו על מחשב "רגיל":
סוללה
עמידות
עיצוב, איכות
מסך
מבחינת חומרה גם המק וגם הpc כיום משתמשים במעבדי אינטל (i5, i7) לכן הביצועים יהיו דומים..

כדי ללמוד על יותר לעומק על המק- כנס לאתרים כמו iphones.co.il יש שם פורום המתמחה במק..

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

nati-va כתב:שאני אומר - מק זה לא בשביל כל אחד, אני מתכוון לכך שהמערכת הפעלה היא שונה, יש תוכנות שלא מתאימות למק אבל מצד שני יש תוכנות שרצות מדהים על המק כמו ps..
היתרונות של המקבוק פרו על מחשב "רגיל":
סוללה
עמידות
עיצוב, איכות
מסך
מבחינת חומרה גם המק וגם הpc כיום משתמשים במעבדי אינטל (i5, i7) לכן הביצועים יהיו דומים..

כדי ללמוד על יותר לעומק על המק- כנס לאתרים כמו iphones.co.il יש שם פורום המתמחה במק..
...
תודה.
עדיין לקוח שרוצה אפל צריך להוציא פי 2-3 ממחשב עם אותם נתונים טכניים. זה המון, ושוב אצלי הכסף הוא לא הגורם המכריע. למשל הקטע שאין דאבל קליק בעכבר - אני לא יודע איך אצליח להסתדר בלעדיו. מלבד זאת, ושוב אני חוזר, למשתמש הישראלי הממוצע, המק (בלי הווינדוס) לא מתאים.
מה זה תכנת PS? מה מחליף את האופיס? ותודה על הקישור, אכנס לראות עכשיו.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #15 

gilos, לא הבנתי אותך, מה זאת אומרת שאין דאבל קליק?

דרך אגב, לפי התשובות האחרונות שלך עדיך לך באמת מחשב של Dell או Lenovo עם Windows מותקן. אין שום הגיון לקחת MacBook Pro ולהשתמש רק ב- Windows עליו אלא אם אתה קונה את המק בשביל העיצוב נטו ולא אכפת לך לבזבז על זה יותר כסף.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

avirokach כתב:gilos, לא הבנתי אותך, מה זאת אומרת שאין דאבל קליק?

דרך אגב, לפי התשובות האחרונות שלך עדיך לך באמת מחשב של Dell או Lenovo עם Windows מותקן. אין שום הגיון לקחת MacBook Pro ולהשתמש רק ב- Windows עליו אלא אם אתה קונה את המק בשביל העיצוב נטו ולא אכפת לך לבזבז על זה יותר כסף.
...
משטח העכבר שלהם מגיע בלי כפתורים - לא יודע איך להגדיר זאת אז כתבתי 'דאבל קליק' :lol:
אין כפתורים במשטח העכבר. אני רגיל מהלנובו (וכל מחשב נייד אחר) שיש לי כפתור ימני ושמאלי על המשטח ממש כמו עכבר רגיל. במקבוק פרו אין.
אלא אם אתה קונה את המק בשביל העיצוב נטו ולא אכפת לך לבזבז על זה יותר כסף
...
אז זהו, אני לא רוצה לקנות נטו בגלל העיצוב. רוצה שאתם תספרו לי מה היתרונות שלו על פני מחשב אחר עם אותם נתונים טכניים, וכמובן, האם אחד כמוני ללא שום נסיון קודם במחשבי מק, יצליח להסתדר איתו ועם מערכת ההפעלה שלו? (כולל שימושי הסטודנט על כל מכלוליו)

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #17 

זה חלק מהעיצוב, אומנם משטח במגע של העכבר נראה כיחידה אחת אבל הפס התחתון של המשטח הוא לחיץ (עכשיו אותך מגלה איך עושים קליק ימני :lol: )

לסטודנא בארץ קשה להמליץ על המק כמחשב היחידי שלו. הסיבה העיקרית היא שאין אפליקציית עיבוד תמלילים טובה בעברית שמקבילה לוורד על ווינדוס. נכון שיש אופיס גם למק, אבל הוורד לא עובד שם בצורה חלקה עם העברית. כמובן שיש כאלו שיגידו שהם משתמשים עם אליקציות אחרות שהן טובות ואולי טובות מהוורד (למרות שעדיין לא ראיתי אחת כזאת) אבל בפועל אין משהו מקביל ביכולות שלו.

אחרי שמתרגלים אז מערכת ההפעלה מדהימה ונוחה מאוד, מסך מעולה וביצועים טובים. תוסיף את אפקט הדאווין ותבין למה בבתי קפה באזורים של אוניברסיטאות בארה"ב אתה רואה שולחנות של חברה צעירים עם מק בוק כאילו אפל שולטים ב-75% מהשוק הזה.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

avirokach כתב:זה חלק מהעיצוב, אומנם משטח במגע של העכבר נראה כיחידה אחת אבל הפס התחתון של המשטח הוא לחיץ (עכשיו אותך מגלה איך עושים קליק ימני :lol: )

לסטודנא בארץ קשה להמליץ על המק כמחשב היחידי שלו. הסיבה העיקרית היא שאין אפליקציית עיבוד תמלילים טובה בעברית שמקבילה לוורד על ווינדוס. נכון שיש אופיס גם למק, אבל הוורד לא עובד שם בצורה חלקה עם העברית. כמובן שיש כאלו שיגידו שהם משתמשים עם אליקציות אחרות שהן טובות ואולי טובות מהוורד (למרות שעדיין לא ראיתי אחת כזאת) אבל בפועל אין משהו מקביל ביכולות שלו.

אחרי שמתרגלים אז מערכת ההפעלה מדהימה ונוחה מאוד, מסך מעולה וביצועים טובים. תוסיף את אפקט הדאווין ותבין למה בבתי קפה באזורים של אוניברסיטאות בארה"ב אתה רואה שולחנות של חברה צעירים עם מק בוק כאילו אפל שולטים ב-75% מהשוק הזה.
...
אני אצליח לגלות :wink:
תודה לכולכם (Y)

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

...
לא מדוייק. חריטה על המקלדת מבטלת את האחריות רק על המקלדת, ולא על השאר.

http://forum.mac-it.co.il/archive_singl ... gid=281307

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”