דבוטאנט - אני לא בטוח שאני מבין את ההבדלים בגלישת הטמפ' שתיארת. כפיר היה אחראי על הנושא, אבל אם אני זוכר נכון (כפיר, תקן אותי אם אני טועה) הוא גלש, ואחרי שהנורה נדלקה בחלק האחרון של הגלישה, הוא רק ניקז מעט מהמים הרותחים וחלט מיד.
Oferot - הפער בקפה היה גדול מאוד. מבחן עיוור מדעי או לא - זה באמת לא משנה.
לגבי איכות הקפה בכוס או גלישת טמפ' אחרת - כאמור, ביצענו את הגלישה בדיוק כפי שהומלצה כאן (ואגב, גם בחו"ל) ע"י אנשים שמכירים את המכונה על בוריה, בין השאר. יתכן ואפשר לגלוש אחרת ולקבל קפה הרבה יותר טוב. אני אשמח בהזדמנות (אולי במפגש מועדון) שתחלוט כוס לפי השיטה שלך. אם זה יהיה שדרוג גדול לקפה, אז מצאנו טכניקה לשפר מאוד את הקפה בסילביה.
יוסי - היו כאן דיונים שבהם נטען, כמעט חד-משמעית, שהסילביה עדיפה לגמרי על האוסקר באיכות האספרסו. אם תחפש מעט לאחור תמצא כמה כאלו בקלות. נטען שהקפה של הסילביה הוא מהרמה העליונה ביותר, ואפילו דיברו על השוואה שלה לרמת ה-E61. המבחן הזה הוכיח שקיים פער ענק.
coffeelover - חניתא, תודה על התוספות. אתייחס אליהן:
- לגבי פילטר לאוסקר: ראשית, לא מומלץ להשתמש במי ברז באף מכונה, כולל כזו עם פילטר רזין. תמיד נמליץ על בריטה או מרכך אחר
- ראיתי ש-ECM הוציאו פילטרים חדשים שמתאימים לג'יוטו, שגם בה אי אפשר לחבר פילטר פנימי. מדובר בשקית פילטר שפשוט מניחים במים בתוך המיכל, לדעתי היא פשוט חוסמת את פתח המים התחתון ומכריחה את המים לעבור דרכה כדי להסתנן. אם זה אכן עובד (אני מניח שזה טוב, כי ECM שחררו את המוצר) הטריק הזה יעבוד גם באוסקר
- למרות זאת, באופן כללי, כל נושא מילוי המים באוסקר הוא מאוד לא נוח, כפי שכתבתנו בכתבה
- לגבי המחיר, אני לא רוצה להכנס למספרים ספציפיים כי זו העבודה שלכם, בעלי חנויות יקרים

אבל באופן ברור ההפרש בין המכונות הוא מאות שקלים בלבד, עם המבצעים שמסתובבים בחוץ (מידיעה ממקור ראשון משתי חנויות לפחות), במיוחד כשמוסיפים גם מטחנה לעסקה
ולגבי האלקטרה - אין ספק

אבל האמת שאם כבר, אז היא ראויה להשוואה מול מכונת E61 טובה. גם זה יגיע...