שרשור תגובות: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #1 

למאמר: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר

תמונה
כפיר ומוטי הלכו לבדוק, ראש בראש, את שתי המכונות הכי מדוברות בפורום... היה קרב מרתק!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

יפה - מאמר מושקע.
גלישת טמפרטורה לקחה לכם דקה? איך עשיתם? גלישה רגילה עם פלאש כשהנורה נדלקת או שחיכיתם זמן אחרי שהמנורה נדלקת (תהליך הרבה פחות טוב)
אני לא מבין ובאמת מעניין אותי לדעת למה האספרסו ייצא יותר טוב באוסקר.
יש דוד גדול ומחליף חום כן - אבל לראש באוסקר אין מסה תרמית גדולה והוא לא כזה יציב בטמפרטורה בנוסף אין OPV באוסקר.
אני הייתי רוצה להבין איך הקפה שם ייצא יותר טוב (ומוטי - ופעם הבאה תתקשר יום לפני ולא כשאני בסקי גלבוע המעפן כדי שאני אבוא גם)
פרקטיקה תיאוריה מה שלא יהיה - צריך להיות הסבר איך מהמכונה הזאת יוצא קפה יותר טוב מהסילביה.

בדקתם סינגלים או רק כפולים? אני מוכן לעשות ראש בראש של סינגל בסילביה עם E61 ולדעתי לא יהיה הרבה יתרון ל E61.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #3 

אחלה מאמר
פססס אפילו מבחן עיוור
שאפו (Y)
תודה על ההשקעה

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

יופי של כתיבה וכתבה, ממש כיף לקרוא.

מה עם מבחן לאקספובאר אופיס , המסתמנת כלהיט הבא ?

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

אני לא רוצה להיות מהמעצבנים האלה. אבל אני אהיה :) למעשה לא היה פה מבחן עיוור אמיתי.
מבחן עיוור אמיתי היה אם מישהו אחר היה מכין את הקפה ואם הייתם טועמים בנפרד בלי שאתם יודעים מה השני אמר. ובלי שראיתם שום דבר בתהליך ההכנה.

גם לפי הניסיון שלי עם הסילביה (משהו כמו חודש וקצת) גיליתי שצריך ללמוד קצת את התהליך של הגלישה ומה שאתם מתארים זה שחלטתם בטמפ נמוכה מדי.
כשרק התחלתי להשתמש במכונה גם לי הטעם היה קצת אנמי (ועוד באתי מהבריקה..) והשתגעתי שזה לא יכול להיות ככה :)
שיחקתי קצת עם הגלישה וגיליתי שאני צריך לקצר אותה. ממש יוצא לי לגלוש 3-4 שניות גג. להכניס את הידית ולחלוט.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #6 

יופי של מאמר,ממצא ומקצועי.

אבל זה לא כוחות (בפתיח היתם צריכם לשים תמונה של מתאגרף משקל כבד מול מתאגרף משקל נוצה),הרי ברור לחלוטין שמכונה שיש בה מחליף חום תנצח בקלות מכונה בעלת דוד ללא מחליף חום,והאוסקר ידועה כמכונה קטנה וממזרית.

מירב המחמאות על ההשקעה.

מעניין לעשות השוואה בין שתי (או יותר) מכונות עם מחליף חום.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

Oferot - לא אמרנו מיד בזמן הטעימה לפי התור אלא טעמנו, חיכינו ואז אמרנו את התשובות יחד ושנינו היינו מאוד החלטיים.

תשמע טייגר סקין יפה קיבלנו מהסילביה וזה לא מעיד על איכות השוט, החליטה נכונה ואם הטמפרטורה היתה נמוכה מידי לא היינו מקבלים בכלל טייגר סקין או קרמה חומה וסמיכה.

כפי שנאמר בכתבה גם אם יש פוטנציאל להוציא שוט קצת יותר טוב על ידי מומחה סילביה עם ניסיון של שנים המרחק בין 2 המכונות גדול מאוד כך שזה לא ממש רלוונטי.

coffeelover
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 6
שם מלא: חניתא
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

תוספת למשתמש הבייתי

שליחה #8 

אכן השקעתם יפה מאוד בתהליך עצמו (בפעם הבאה אצלי או שתזמינו אותי גם (-: )אבל שכחתם לדעתי לתת מספיק מידע מעבר לחליטת הקפה.
המינוסים הגדולים של האוסקר, למשתמש הביתי הם:
1. הגודל שלה. בדרך כלל לקוחות לא מעוניינים במכונה שתתפוס שטח גדול מהשיש. במיוחד שהיא גדולה, פלסטיקית ולא מעוצבת לבית.
2. אין אפשרות לחבר למכונה פילטר ואין אפשרת להזרים דרך צינורית הקיטור מים כך שבמקרה של משתמש בייתי רגיל, שאין ברשותו מערכת אסמוזה הפוכה בבית או לחילופין לא משתמש בכד של בריטה, זה לא לוקח הרבה זמן עד שהמכונה מתמלאת באבנית ומכיוון שאי אפשר לנקות אותה עם חומר (אין אפשרות של הזרמת מים מהצינורוית קיטור), האפשרות היחידה היא לסחוב מכונה גדולה וכבדה פעם בשנה למעבדה. בינתיים פשוט שותים מים עם אבנית.
למכונה יש אפשרות לחיבור ישיר למים אבל זה רלוונטי לעסקים קטנים (כגון פיצוציות) יותר מאשר לבית.

לגבי הסילביה - העלתם את הבעיה של זמן ההמתנה להקצפה אבל מרבית המשתמשים חולטים בדרך כלל ספל קפוצ׳ינו אחד לעצמם או מקסימום 2 והם פשוט קודם מחממים את הדוד להקצפה, מקציפים את החלב, מזרימים לאחר מכן 10-15 שניות מים מהראש להורדה מהירה של הטמפרטורה ואז חולטים את הקפה. ההקצפה הסילביה לא נופלת מהאוסקר. זמן ההקצפה הוא מהיר מאוד בשתיהן.

לגבי המחיר - הסילביה נמכרת סביב 3600 לעומת האוסקר שנמכרת סביב ה- 5500. גם אחרי הנחה לחברי הפורום עדיין הפער הוא לא כמה מאות וזה כן משמעותי כאשר לקוח משדרג ממכונה קטנה ביתית שהיתה לו או גם כמכונה ראשונה.

לגבי הטעם של הקפה שנחלט - האלקטרה לוקחת את כולן בלי למצמץ תשאל את סהר (-;
(אני יודעת שהיא לא בקטגוריית המחירים שבדקתם)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

דבוטאנט - אני לא בטוח שאני מבין את ההבדלים בגלישת הטמפ' שתיארת. כפיר היה אחראי על הנושא, אבל אם אני זוכר נכון (כפיר, תקן אותי אם אני טועה) הוא גלש, ואחרי שהנורה נדלקה בחלק האחרון של הגלישה, הוא רק ניקז מעט מהמים הרותחים וחלט מיד.

Oferot - הפער בקפה היה גדול מאוד. מבחן עיוור מדעי או לא - זה באמת לא משנה.
לגבי איכות הקפה בכוס או גלישת טמפ' אחרת - כאמור, ביצענו את הגלישה בדיוק כפי שהומלצה כאן (ואגב, גם בחו"ל) ע"י אנשים שמכירים את המכונה על בוריה, בין השאר. יתכן ואפשר לגלוש אחרת ולקבל קפה הרבה יותר טוב. אני אשמח בהזדמנות (אולי במפגש מועדון) שתחלוט כוס לפי השיטה שלך. אם זה יהיה שדרוג גדול לקפה, אז מצאנו טכניקה לשפר מאוד את הקפה בסילביה.

יוסי - היו כאן דיונים שבהם נטען, כמעט חד-משמעית, שהסילביה עדיפה לגמרי על האוסקר באיכות האספרסו. אם תחפש מעט לאחור תמצא כמה כאלו בקלות. נטען שהקפה של הסילביה הוא מהרמה העליונה ביותר, ואפילו דיברו על השוואה שלה לרמת ה-E61. המבחן הזה הוכיח שקיים פער ענק.

coffeelover - חניתא, תודה על התוספות. אתייחס אליהן:
- לגבי פילטר לאוסקר: ראשית, לא מומלץ להשתמש במי ברז באף מכונה, כולל כזו עם פילטר רזין. תמיד נמליץ על בריטה או מרכך אחר
- ראיתי ש-ECM הוציאו פילטרים חדשים שמתאימים לג'יוטו, שגם בה אי אפשר לחבר פילטר פנימי. מדובר בשקית פילטר שפשוט מניחים במים בתוך המיכל, לדעתי היא פשוט חוסמת את פתח המים התחתון ומכריחה את המים לעבור דרכה כדי להסתנן. אם זה אכן עובד (אני מניח שזה טוב, כי ECM שחררו את המוצר) הטריק הזה יעבוד גם באוסקר
- למרות זאת, באופן כללי, כל נושא מילוי המים באוסקר הוא מאוד לא נוח, כפי שכתבתנו בכתבה

- לגבי המחיר, אני לא רוצה להכנס למספרים ספציפיים כי זו העבודה שלכם, בעלי חנויות יקרים :) אבל באופן ברור ההפרש בין המכונות הוא מאות שקלים בלבד, עם המבצעים שמסתובבים בחוץ (מידיעה ממקור ראשון משתי חנויות לפחות), במיוחד כשמוסיפים גם מטחנה לעסקה

ולגבי האלקטרה - אין ספק :) אבל האמת שאם כבר, אז היא ראויה להשוואה מול מכונת E61 טובה. גם זה יגיע... :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

תודה על ההשוואה, רצינית ומפורטת.
ממליץ לסכם נקודות השוואה בטבלה מסודרת ולהוסיף להשוואה.

וואלה, עשיתם לי בעיה... :roll: ממש באמצע שדרוג PID לסילביה לבוא עם זה... נו באמת ... :עצוב:
בכל מקרה אשאר עם הגברת, יש לה מיכל מים שגם עליו אני מתלונן כל הזמן, אז רק לחשוב על משהו הרבה
פחות נוח, ועם האבנית המקומית, כבר יצא לי החשק.

ולגבי טעם הקפה, בהחלט יכול להיות שאתם צודקים, מכיוון ואינני טועם קפה מדופלם, בשבילי היא מתאימה
וזה מה שחשוב, לא?
הרי תמיד תצוץ מכונה שיגידו שהקפה שלה יותר טוב, לא? (וזה קרה לכם כבר בהשוואה)
אין גבול לאפשרויות ולדעות בהתאם וזה כך לגבי כל מוצר בשוק, מכונת קפה, מצלמה או אפילו נעל.
העובדה שיש מבחר כה גדול של מכונות מצביעה על כך שאין מוצר מושלם, לכולם יתרונות וחסרונות וכל אחד מאיתנו נאלץ להתפשר (בדר"כ) לפי סט פרמטרים אישי לחלוטין, זה היופי וגם העצוב בשיטה.

תודה על המאמץ

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

חניתא לגבי המימדים כן ציינו שהיא קרובה בגודל למכונתe61 ואפילו טיפה גדולה יותר.

לגבי גלישת הטמפרטורה, עשיתי כמו במדריך עם הזרמות קצרות של מים עד שהנורה נדלקת שוב ואז אחרי שכבתה הורדנו את המים החמים וחלטנו.
בדומה לשיטה 2 במדריך.
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 12/10/2011 8:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

אייזיק
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

moti_r כתב: - לגבי פילטר לאוסקר: ראשית, לא מומלץ להשתמש במי ברז באף מכונה, כולל כזו עם פילטר רזין. תמיד נמליץ על בריטה או מרכך אחר
...
שאלה: האם מים של מכשיר תמי 4 נחשבים מרוככים ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

לא. תמי-4 לא מסנן אבנית.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #14 

טוב מאוד שעשיתם את זה! באמת, בחודשיים אחררונים יש הרבה פוסטים על מכונות האלה ואני די בהלם מתוצעות כל כך חד משמעותיות.. זה עומר שהבדלים בין המכונות כל כך גדולים?ברור שאני סומך אל הטעם שלכם,אבל מה גרם להבדל כל כך גדול מבחינה טכנית?רק טמפרטורה? הרי מבנה ראש חליטה הוא די דומה..... בעלי סילביה בטח נורא מתבאסים..... אבל עדיין היא מכונה טובה מאוד,רק והשוואה ל HX קצת גדולה אליה....?
מעניין כבר להשוואות בין סילביה לגאג'וה פשותה יותר......

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

יוסיסופר כתב:אבל זה לא כוחות (בפתיח היתם צריכם לשים תמונה של מתאגרף משקל כבד מול מתאגרף משקל נוצה),הרי ברור לחלוטין שמכונה שיש בה מחליף חום תנצח בקלות מכונה בעלת דוד ללא מחליף חום,והאוסקר ידועה כמכונה קטנה וממזרית.
.
...
למה מחליף חום תוציא אספרסו יותר טוב? לא ברור בכלל - בא נשמע למה.
לא מערער על התוצאה אבל לא מבין אותה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שבשוט כפול הטמפרטורה תיפול יותר בסינגל בוילר מאשר במחליף חום וזה פתיר עם PID. עובדה שכל השוק עובר היום ל דאבל בוילר PID.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

חלטנו רק כפולים, לא סינגלים.

לדעתי ההבדל נובע מעניין מאוד מאוד פשוט: האוסקר הרבה יותר יציבה מבחינת טמפ'.
מעבר לכך שמדובר במכונה גדולה יותר, עם דוד גדול פי 6, היא גם ידועה בכך שהיא יציבה וסלחנית.
מנגד, האוסקר ידועה בכך שהיא קשה לשליטה ולא יציבה מספיק.

דווקא העובדה שהאוסקר היא HX עומדת בעוכריה מבחינת איכות האספרסו, אני מסכים לגמרי עם דבוטאנט.
HX רק מייצר רעש ומפחית את העקביות בחליטה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

צריך מכונת דוד יחיד עם pid ודוד יחסית גדול כמו האלכסיה.

לסילביה דוד קטן מידי וגם לדעתי למכונת e61 עם ראש כבד ותרמוסיפוני יש יתרון נוסף על פני הסילביה.

לדעתי להשקיע pid בסילביה זה מיותר ויקר.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #18 

שים לב שבמכונת E61 בלי HX אין תרמוסיפוניות...

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #19 

שכחתי להגיד שבתמונה של רוקי הטחינה נראת זוואה,כל הגושים האלה....יוצא שכל זה ביקורות נגד רנצ'ילו,מממ....זו לא המתרה,נכון? אנחנו אהבים מוצרים שלהם הרי...

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #20 

השוואה מעניינת
בתור אחד שעבר מגאג'ה לסילביה הרגשתי הבדל משמעותי בטעם.
ועם טעימה מהמכונה החדשה של אבשי עוד יותר מרגישים את ההבדל והעליה ברמה

את התיאור של גוף שבא מתחום היין אני מכיר
על שימוש במנעד בשביל טעם עוד לא יצא לי לשמוע :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”