pioneer vsx421 מהדיוטי - עכשיו החיבורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
boazsh5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

שלום חברים,

אתמול חבר רכש עבורי את הדגם הנ"ל ב 200$ בדיוטי, כמובן שאחרי שראיתי פה התכתבויות בנושא (משתלם מאוד).

עכשיו יש לי את הרכיבים הבאים:
1. ממיר YES HD.
2. פלזמה PS51D550 - 3D.
3. pioneer vsx421.
4. DVD עם יציאת קומפוננט.
5. רמקולים עדיין אין לי, צריך לקנות (אשמח להמלצה בנושא) - 5.1

שאלות לגבי החיבורים בין הרכיבים הנ"ל:
1. איך הכי טוב לחבר את הרכיבים ביניהם (HDMI).
2. אם אני מחבר את כל הרכיבים למגבר הוא צריך להיות דלוק כל הזמן..?, לא תמיד ארצה לשמוע דרך הרמקולים של
המגבר - לפעמים ארצה לשמוע דרך הרמקולים של הפלזמה.
3. האם המגבר יוציא לטלוויזיה 1080P בכל מקרה..?
4. דרך הטלוויזיה יש לי יציאת אודיו דיגיטלית, לחבר גם אותה למגבר..?
5. האם אני יכול לחבר את ה DVD למגבר בקומפוננט ולהוציא לטלויזיה מהמגבר ב HDMI..?

תודה לעוזרים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

1) את הממיר מומלץ לחבר לרסיבר ב-HDMI. את הרסיבר מחברים ל-TV באמצעות חיבור ה-HDMI OUT של הרסיבר

2) עקרונית צריכה להיות למכשיר פונקציה שנקראת HDMI PASSTHROUGH, שמאפשרת לכבות את המגבר ועדיין לראות TV ולשמוע מהרמקולים של ה-TV.

3) לא. למגבר זה אין אפשרות לבצע Upscaling ו-"לשדרג" את הרזולוציה ממקור בעל רזולוציה נמוכה מ-1080P.
לצורך העניין, לא תוכל להוציא מהרסיבר סיגנל באיכות גבוהה יותר מזו שהוא מקבל, למשל אם זה ערוץ שאינו ערוץ HD בממיר (למשל ערוץ 10 או 22)...

4) לאיזה צורך? זה חשוב רק אם אתה מחבר מקור כלשהו ישירות ל-TV (או משתמש בממיר פנימי שבנוי בתוך ה-TV), ואז צריך להעביר אותו מה-TV לרסיבר...

5) לא. ברסיברים מתקדמים יותר זה אפשרי באמצעות פונקציה שנקראת Upconversion, שממירה אותות מחיבורים "נחותים" לאותות דיגיטאליים שאפשר להוציא ב-HDMI, אך לצערי הפונקציה הזאת לא קיימת ב-421.

לגבי סט רמקולים 5.1 - חשבת על תקציב?

boazsh5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

epony כתב:1) את הממיר מומלץ לחבר לרסיבר ב-HDMI. את הרסיבר מחברים ל-TV באמצעות חיבור ה-HDMI OUT של הרסיבר

2) עקרונית צריכה להיות למכשיר פונקציה שנקראת HDMI PASSTHROUGH, שמאפשרת לכבות את המגבר ועדיין לראות TV ולשמוע מהרמקולים של ה-TV.

3) לא. למגבר זה אין אפשרות לבצע Upscaling ו-"לשדרג" את הרזולוציה ממקור בעל רזולוציה נמוכה מ-1080P.
לצורך העניין, לא תוכל להוציא מהרסיבר סיגנל באיכות גבוהה יותר מזו שהוא מקבל, למשל אם זה ערוץ שאינו ערוץ HD בממיר (למשל ערוץ 10 או 22)...

4) לאיזה צורך? זה חשוב רק אם אתה מחבר מקור כלשהו ישירות ל-TV (או משתמש בממיר פנימי שבנוי בתוך ה-TV), ואז צריך להעביר אותו מה-TV לרסיבר...

5) לא. ברסיברים מתקדמים יותר זה אפשרי באמצעות פונקציה שנקראת Upconversion, שממירה אותות מחיבורים "נחותים" לאותות דיגיטאליים שאפשר להוציא ב-HDMI, אך לצערי הפונקציה הזאת לא קיימת ב-421.

לגבי סט רמקולים 5.1 - חשבת על תקציב?
...
תודה על תשובתך.

1. בקשר לרמקולים חשבתי על JBL SCS200, האם מתאים למגבר..?
2. בקשר ל DVD איך אני אחבר אותו למגבר ואחר כך ל TV..? (קומפוננט למגבר וקומפוננט ביציאה מהמגבר)
או אולי בכלל ישירות ל TV (קומפוננט) וכבל אודיו אופטי למגבר..?
3. ל TV אפשר לחבר דיסק און קי ולכן אני צריך חיבור של האודיו למגבר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

1) עקרונית, כן. מעשית, שווה לבדוק את השילוב במו אוזניך...

2) שתי הדרכים אפשריות (בכל מקרה תצטרך "להעביר תחנה" גם במגבר וגם ב-TV):
א) קומפוננט ואופטי מה-DVD למגבר, וקומפוננט מהמגבר ל-TV.
ב) קומפוננט מה-DVD ישירות ל-TV, ואופטי מה-TV למגבר.

3) במקרה הזה יכול להיות שלא צריך להוציא אופטי מה-TV למגבר. צריך לבדוק אם ה-TV תומכת ב-HDMI ARC (שזה AUDIO RETURN CHANNEL), ואז באותו חיבור HDMI מה-OUT ברסיבר ל-IN ב-TV, אפשר גם להעביר סאונד "נגד הכיוון" מה-TV לרסיבר (ה-421 תומך בזה, כך שזה תלוי בעיקר ב-TV...)

boazsh5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

epony כתב:1) עקרונית, כן. מעשית, שווה לבדוק את השילוב במו אוזניך...

3) במקרה הזה יכול להיות שלא צריך להוציא אופטי מה-TV למגבר. צריך לבדוק אם ה-TV תומכת ב-HDMI ARC (שזה AUDIO RETURN CHANNEL), ואז באותו חיבור HDMI מה-OUT ברסיבר ל-IN ב-TV, אפשר גם להעביר סאונד "נגד הכיוון" מה-TV לרסיבר (ה-421 תומך בזה, כך שזה תלוי בעיקר ב-TV...)
...
אחלה.., תודה.

boazsh5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

epony כתב:1) עקרונית, כן. מעשית, שווה לבדוק את השילוב במו אוזניך...

...
אחלה.., תודה.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”