האם סטרימר עונה על הצורך שלי לנגן סרטי HD מהמחשב באופן אלחוטי לחלוטין?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Sad_GOOMBA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני טירון בעולם הסטרימרים שקרא קצת מאמרים על הסטרימרים בשוק, וכרגע שוקל את הסטרימר הראשון שלי (לא מיידית).
יש לי סרטים במחשב אחד וטלווזיה FHD בסלון, המרחק ביניהם זה קיר/מסדרון. האקסבוקס360, לא תומך בMKV , ולכן מתבצע בזמן אמת המרה מסרט של 8GB לWMV שלוקחת משאבים מהמחשב שלי, התוצאה תהיה רבע שעה חלקה מהסרט ואז התקיעות.
חשבתי שאם אעבור לסטרימר שכן תומך בMKV ההזרמה תהיה יותר חלקה יותר.
יש ראוטר אחד בכל הבית של תקן N , עם מהירות 300Mbps (הדגם: TP-LINK מודל: TL-WR841N לשואלים)
והתקן USB קטן שקולט את הראוטר שהוא 150Mbps. חשוב לציין שהאקסבוקס קולט איכות קליטה גבוהה מהראוטר ואני הולך למקם את הסטרימר פחות או יותר באותו מקום.
אני נסלד מהרעיון של שימוש בדיסק חיצוני או פנימי, והריצות הקבועות עם הכונן למחשב ואז לסטרימר, וכבל קווי קצת הוא רעיון קצת כבד ליישום כרגע.

האם בעולם הסטרימרים אפשרי להזרים אלחוטית? המוכר בחנות באג אמר שלא. (ויש לי חבר שקנה WIDESLIDE של אקסטרימר, ואומר שהוא מזרים חלק מהאלחוט, אבל אינני יודע על מהירות הרשת שלו)
ואם זה אפשרי, יש דגמים מומלצים שמצטיינים בהזרמה אלחוטי. (אל תשכחו לציין חברה :)
ת1דה לע1נים
[/i]
נערך לאחרונה על ידי Sad_GOOMBA ב 10/10/2011 21:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

צר לי לאכזב אותך, אבל הבעייה היא עקרונית יותר: גם ברשת אלחוטית בתקן N לא ניתן ברוב המקרים להזרים אלחוטית תכני HD באופן יציב וחלק.
הפתרון עבורך הוא כונן מקומי ליד הסטרימר/HTPC (חיצוני USB או פנימי) או לטרוח קצת ולהעביר דרך הקירות רשת קווית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

התשובה מאוד תלויה בתכנים שאתה מעוניין להעביר.
עקרונית חיבור במהירות 150Mbps ייתן לך פקרטית כ- 25-40Mbps, וחיבור 300Mbps ייתן לך כפול מזה.

אצלי המחשב מחובר אלחוטית (מתאם Wifi 150Mbps) ולא נתקלתי בבעיות בעת העברת תכנים בגדלים של עד כ- 5GB לשעה MKV, כי זה פשוט המקסימום שניסיתי.
(אני חושב שזה מדד טוב ע"מ להעריך את יכולת הסטרימינג בצורה פשוטה)
לשם השוואה, סרט באורך של 5GB לשעה דורש כ- 11.4Mbps מהירות תקשורת (תעשה את החשבון אם אתה לא מאמין לי), כך שאני מאמין שגם 10GB לשעה היה עובד אצלי תקין לחלוטין, ועבור סרטים גדולים עוד יותר אני תמיד אוכל להחליף למתאם 300Mbps.

חשוב לי לציין שהסטרימר A210 מחובר קווית לראוטר, אבל חיבור אלחוטי הוא חוליה קריטית בשרשרת, כי על כל האינפורמציה יושבת על המחשב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אם אין אפשרות לסלול כבל רשת תשתמש ב-home plug
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

Jaaz הדבר נכון עד קצבי 720P מעבר לזה איכות השירות QOS של רשת אלחוטית לא מספיק ל1080P ובטח שלא לבלוריי מלא .

הבעייה היא לא רוחב הפס - אלה איכות השירות שמטבע הדברים תקן רשת אלחוטית נועד לעבוד במצב של שגר ושכח כי זה לא חוטי.
אז פה נוצרת הבעייה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

agent__smith כתב:Jaaz הדבר נכון עד קצבי 720P מעבר לזה איכות השירות QOS של רשת אלחוטית לא מספיק ל1080P ובטח שלא לבלוריי מלא .

הבעייה היא לא רוחב הפס - אלה איכות השירות שמטבע הדברים תקן רשת אלחוטית נועד לעבוד במצב של שגר ושכח כי זה לא חוטי.
אז פה נוצרת הבעייה.
...
דווקא ניגנתי 1080p בתצורה הזאת.

אצלי אין בעיה להעביר (יציב!) כ- 25Mbps על הרשת האלחוטית (אני עם מתאם 150Mbps).
נכון שהיציבות פה היא שם המשחק, וממילא לסטרימרים יש buffer זכרון פנימי שנועד למסך את השונות במהירות החיבור.
ברור שככל שדרישות רוחב הפס גבוהות יותר אתה חסין פחות ל- variance במהירות.

מהו הגודל של Blueray מלא?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

בלוריי מלא זה מגיע ל35-40MBIT.

אם הצלחת 1080P כל הכבוד כנראה שאתה מבין טיפה יותר מהממוצע, אני פשוט לא ממליץ כיוון שרשת אלחוטית מורכבת מכל כך הרבה גורמים שהסיכוי ש1080P יעבוד חלק אינו גבוה למשתמש מהמניין.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Sad_GOOMBA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

-איזה גורמים? תפרטו קצת כדי שאבין, אולי מחוברים עוד 2 מחשבים נוספים לרשת הביתית שגם אותם אני בטוח אכבה כדי לא להעמיס על הרשת. עוד משהו שפיספסתי?

- תסביר קצת יותר על הhome plug

Sad_GOOMBA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

הטרלה
(לא ניתן משוב 24 שעות)

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #10 

יש לי ראוטר תקן N של לינקסיס, הוא נמצא אמנם בדירה קטנה כרגע, אבל עדיין יש כ-2 קירות בינו ובין המחשב, וקצב התעבורה צונח פלאים. אמנם קליטה כמעט מלאה, אבל הקצב המקסימלי שאני מקבל אלחוטית הוא 1.5MB וגם זה לא steady, אם אני מעביר קבצים גדולים כנראה שהתעבורה מחממת אותו והמהירות לאט לאט יורדת. לפעמים אני מביא לו משהו שיקרר אותו מהמקפיא רק כדי להגביר טיפה את המהירות שלא ייקח נצח וחצי.
השאלה היא לא רק כמה הראוטר מסוגל להעביר, אלא גם כמה זמן הוא מסוגל להעביר באופן יציב.
תלוי גם בפרמטרים נוספים כמו מה המרחק, כמה קירות, וכמה רשתות אלחוטיות נמצאות בסביבתך הקרובה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #11 

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

shayze כתב: לפעמים אני מביא לו משהו שיקרר אותו מהמקפיא רק כדי להגביר טיפה את המהירות שלא ייקח נצח וחצי.

תלוי גם בפרמטרים נוספים כמו מה המרחק, כמה קירות, וכמה רשתות אלחוטיות נמצאות בסביבתך הקרובה.
...
זאת תופעה לא תקינה. ראוטר לא אמור לקרטע בגלל שהוא מתחמם.
למעשה את לינקסיס מעולם לא אהבתי (נסיון רע מאוד איתם בעבר), וכיום ראוטרים זולים בהרבה מהם (TP-Link למשל) ייתנו ביצועים פנטסטיים ואמינים.

אגב, ל- firmware החדש של TP-Link (לא יודע מה היה קודם) יש אפשרות לראוטר לבחור אוטומטית את ה- channel ע"מ להמנע מהתנגשויות בתדרים עם רשתות סמוכות, דבר נוסף שמגביר את האמינות והיציבות.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Jaaz, אשמח לשמוע על סמך מה אתה אומר את דבריך.
לכל מוצר יש טווח טמפרטורות שהוא עובד בו. וככל שאתה מתקרב לגבול, יכולות לצוץ כל מיני בעיות. טמפרטורה משפיעה על הרבה מאוד רכיבים אלקטרוניים (לדוגמא FPGA). ברור שאם הראוטר מתאמץ מאוד בגלל כל מיני מכשולים והנחתה של האות וצורך בretransmission, הוא יתחמם יותר וסיכוי סביר שתהיה לזה השפעה נוספת על הביצועים. בעיקר אם אין אוורור.

יש כמובן עיצובים שונים של מוצרים שמאפשרים לחום להתפזר מהר יותר, אבל כל מקרה לגופו...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הערת צד - ציינת פה FPGA, אבל אין שום קשר בין ראוטרים ל- FPGA.

בוודאי שרכיבים אלקטרוניים מתחממים (מעט או יותר) בעת פעולתם, אך כל רכיב אלקטרוני (צ'יפ מבוסס סיליקון לצורך הדיון) אמור להיות משובץ במערכת שתהיה מסוגלת לפזר את החום אותו הוא פולט, בין אם ע"י המארז של הצ'יפ עצמו (הפלסטיק שאתה קורא לו צ'יפ) או בהמשך ע"י גופי קירור אם צריך, מאווררים, וכו'.
פיזור החום אמור להיות כזה שיאפשר למערכת לעבוד רחוק מאוד קצה טווח הטמפרטורות בהן משהו ישתבש. (הגבול הוא באיזור ה- 80-90 מעלות לרכיבי סיליקון טיפוסיים כיום)

כמו כן מערכת אלקטרונית כמו ראוטר WiFi לא תאט בצורה תקינה בעת חימום יתר, כי אם ככל הנראה ייתקע.

לשם השוואה, המעבדים הראשונים של אינטל שכללו יכולת בקרת טמפרטורה נולדו לפני כ- 8 שנים בקירוב.
עד אז כל חימום יתר של מעבד היה גורר fault קריטי שגורר restart מאוד לא יפה למחשב. (כתוצאה מ- ECC ERRORS)
אז נולדו מעבדים שיודעים לווסת מהירות עבודה כאשר הטמפרטורה עולה, ולמעשה לדחוף nop ל- pipeline ע"מ לקרר את המעבד לאיטו.

מנגנונים כאלו לא קיימים בצ'יפים של ראוטרים, ולמעשה אם ראוטר מתחמם במידה מוזגמת מסיבה כלשהי (כבר לא תקין!) הראוטר ימשיך להתחמם עד לנקודה בה פשוט ייתקע לגמרי, או יעבור restart לא יזום.
מכשולים והתנגשויות שגורמים ל- re-transmittions יגררו האטה בתקשורת (תקני ה- 802.11 פרנואידים בצורה מחרידה באופיים), אבל לא חימום משמעותי.

לסיכום, כל מוצר consumer electronics אמור לעבוד בטמפרטורה רחוקה מאוד מהטמפרטורה הקריטית שלו, ולמעשה אין צ'יפים למוצרים בקטגוריה שמאיטים ע"מ להתקרר (מלבד מעבדים), כי הם לא אמורים להגיע לשם בכלל.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Jaaz כתב:מכשולים והתנגשויות שגורמים ל- re-transmittions יגררו האטה בתקשורת (תקני ה- 802.11 פרנואידים בצורה מחרידה באופיים), אבל לא חימום משמעותי.
...
רק כדי להבהיר, אתה אומר את זה כמומחה RF?

נתתי רק דוגמא עם ה-FPGA.
גישות לזיכרון חיצוני מחוץ לסיליקון לוקחות יותר זמן, שעונים יכולים לתת clock בזמנים פחות מדוייקים, אם תכנון המערכת לא מספיק עמיד לטמפרטורות (או שהטמפרטורה ממש גבוהה) וכל מיני תקשורות בין הרכיבים השונים באינטגרציה בתוך המוצר CE.
ולא בכל מוצר נלקח בחשבון שיגיע לטמפרטורות גבוהות במקום לא מאוורר. או שמדובר בשיקולי עלות ומחיר סופי ללקוח.

ונכון כשאתה מסתכל על רכיב בודד, יכול להיות שמעל לחום מסויים הוא יתקע (אגב גם זה קרה לי עם הראוטר כבר באחד מימי הקיץ הלוהטים) אבל צריך להסתכל על כל המוצר ולהבין שטמפרטורה יכולה ומשפיעה על הביצועים.

אבל באמת חבל על דיון הסרק הזה. אם במערכות שלך, הטמפרטורה לא משפיעה, אשריך, קנית חומרה איכותית או שהיא לא מגיעה לטמפרטורות המדוברות, ואולי בגלל זה אתה יחיד הסגולה שהצליח להזרים 1080P לסטרימר בלי שיש תקיעות.

The story of stuff

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני כותב את כל מה שכתבתי בתור אדם שהתנסה שנים בפיתוח מוצרי RFIC, פיתוח Digital-IC, וכמובן CE לסוגיו.
כמו כן אני מכיר היטב את תקן 802.11.

כל השפעות הטמפרטורה שכתבת על עניינים בין צ'יפ לצ'יפ ממש לא רלוונטיות בחיים האמיתיים, משום שההבדלים בשעונים ותזמונים שנגרמים מהבדלי טמפרטורות זניחים בהקשר הזה; התקשורת בתוך הצ'יפ מתרחשת בתדרים גבוהים בהרבה מאשר בין צ'יפ לצ'יפ, ואם היא נותרת בחיים - התקשורת מרכיב לרכיב לא אמורה להפגע מזה כלל.

מה שכן ייפגע בעת טמפרטורה גבוהה מדי הם תזמונים בין רגיסטרים בתוך הצ'יפ, שיגררו שגיאות מידיות במכונות המצבים, ומכאן תקיעה היא עניין מיידי.
אבל שוב, בתכנון נכון של CE זה אמור להיות נדיר מאוד.

שיקולי עלות הם מרכיב חשוב אמנם ב"חסכון" של היצרן על חשבון הלקוח, אבל יצרנים לא לוקחים בחשבון חסכון כזה במחיר פגיעה מוחשית בביצועים.

איפה בכל זאת נכנס חימום יתר למשוואה?
אם המוצר שלך עובד בטמפרטורה גבוהה מדי (עובד, לא נתקע או מקרטע) זמן ארוך, אזי הרגישות של המוצר שלך לתקלות עולה פלאים.
למעשה אורך חיי המוצר יקטן משמעותית, וייתכן שאתה חווה האטה בעקבות פגיעה פיסית חומרתית שקרתה במערכת לאורך הזמן (פה כבר ניתן לדבר על סטיות משמעותיות בשעונים, ביטים תקועים בתוך ה- pipeline, כתובות SRAM לא תקינות, ושאר צרות אקראיות)

אגב, אני לא חושב שחבל על הדיון הזה שמהווה שיעור ב- Consumer Electronics לגולשים שלא מבינים בתחום.

אני גם לא חושב שהטרמינולוגיה "1080p " היא מדד למשהו בכלל.
אנחנו צריכים לדבר על Bit-Rate (או שקול - גודל הקובץ ליחידת זמן מוסכמת, למשל GB/hour) ע"מ להבין אילו ביצועים אני "נסחט" מהראוטר / ציוד הרשת.

אני מצליח לנגן סרט ארוך רציף ב- 11.4Mbps (פשוט לא ניסיתי תוכן תובעני יותר), ובכלליות מצליח להעביר יציב כ- 25Mbps יציב על הרשת.
כרטיס הרשת שלי קולט את הראוטר בעוצמה של 70-80%, והלינק מוגדר 120-150Mbps לחילופין, בהתאם לאיכות הקליטה.
כרטיס הרשת אגב הוא דונגל USB קטנטן מבוסס צ'יפ של Realtek שנקנה ב- 7$ מסין. כולל משלוח.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אתה צודק אני טועה.
הכי טוב לבדוק ולראות (עם תנור ייעודי כמובן) כמו שעשיתי אניספור פעמים.
חג שמח.

The story of stuff

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

חג שמח :)

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

גם אני מצליח להזרים 1080P. אבל אצלי זה רק לעבור קיר בודד בעקרון, אבל עם כמה וכמה קורות בטון יפות בדרך. מדובר באקסטרימר דור1 בלי הקירור פאסיבי הצליח להזרים 1080P עם ראוטר G של 3COM. מה שכן, היה קושי להסתדר עם ההצפנה אז נדמה לי שביטלתי אותה ושמתי הגבלת MAC, או שמתי רק WEP (בראוטר כמובן).
עם הראוטר החדש מהוט, TP LINK אאלט, הסינגל באקטרימר השתפר והתגובה השתפרה, נדמה לי ששמתי הצפנה WPA והעסק רץ מצויין.
האקסטרימר שם עם גרסאת קושחה 2.3.2 או משהו דומה. אין לי זמן לשדרג להם (זה אצל ההורים שלי), וכל עוד זה עובד, אני לא נוגע בכלום שם. הם לא גולשים דרכו, רק רואים סרטים.

ראוטר N אמור להעביר 1.5Mb, ואם לא אז כנראה שהוא נחנק מעצמו/סתם גרוע/דונגל לא תקין.

Sad_GOOMBA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה רבה, והPLUG HOME נשמע בהחלט אטרלנטיבה מצויינת במקום כבל קווי, אבל קודם נשאר לי לנסות את ההזרמה באופן אלחוטי לפני כן.
נשאר לי עכשיו לבחור סטרימר (נוטה לטובת אקסטרימר)

נ.ב.- מנהלי פורום- תעדכנו את הפתרונות כאן, כי במדריכים אתם לא מדברים על PLUGHOME (החשוב) או שהזרמה אלחוטית בהחלט אפשרית לכמה משתמשים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”