מחפש חיזוקים , זו מערכת ששוויה כ 2,000 $ + (תלוי)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים ובוקר טוב .
אני יודע שדשנו וטחנו את הנושא מכל כיוון , אבל אני מתקדם לעבר הרכישה אט אט ,
אבל מרגיש שמשהו לא בטוח וחושש.
הנושא שמטריד אותי הוא, האם למערכת שאמורה לתת מענה לסרטים בלבד - רמקולים ריצפתיים היא התשובה.
אני סגור על הסט שלי שמורכב מ:
RTI A7
SCI A6
ONKYO 806 עם אופציה ל 3009 :מבולבל:
לסלון שגודלו 3.5 * 3 מטר (הרוחב חושב עפ"י המרחק בין הקידמי לשמאלי למרות שבפועל יש לי 4.5 מטר)
אני מתכוון לייבא את המערכת מחו"ל (תודה רבה רבה ל ZIONC)
הלכתי לפני כחודשיים ע"מ לשמוע סטים כאשר סיפרתי למוכר כי המערכת תשמש לסרטים בלבד הוצע לי לבחון מאוד את הסטליטים.
אני בתור אחד שיש לו ריצפתיים של WHRFEDALE , וגם אז לא הייתי פתוח להצעות אחרות מלבד ריצפתיים , החלטתי לאשר למוכר להשמיע סטליט מסדרת KEF (את הדגם לא זוכר אך מחיר הסט היה בסביבות 6,000 ש"ח)
לא אהבתי , היה חסר שם באס ועומק.
אמרתי למוכר תחתוך , לא רוצה סטליטים בכלל ! ! ! :@
בשורה התחתונה חברים, אני רוכש מערכת יקרה לכיסי , אני לא רוצה לזרוק את הכסף לשווא.
אני יודע שיש תמורה גדולה למחיר , אך בהתחשב באילוצי התוכן
האם אני עושה צעד נכון?
האם אקבל ברמקול סטליט את אותה הבמה ?
או אולי התפיסה שלי בכלל לרמקול סטליט היא תפיסה שגויה לחלוטין !
הערות הארות הסברים וחיזוקים יתקבלו בברכה :D
SHLOMIS1Z
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

לא ממש הבנתי מה התלבטות...

זה די ברור שרמקולים סטלייטים לא יכולים לספק את אותה איכות של רמקולים רצפתיים.

האם יש הצדקה להשקיע כל כך הרבה כסף עבור צפיה בסרטים ?! זאת כבר שאלה שאתה צריך לענות לעצמך...זה הכול עניין של סידרי עדיפויות ואף אחד לא יכול לענות על השאלה הזאת עבורך....

אם אתה אוהב סרטים, ואתה יודע להעריך איכות, אז אתה בטוח יודע מה ההבדל בין צפיה הסרט סתם בטלויזיה לבין צפיה הסרט עם מערכת ק"ב איכותית.

רק לידיעתך,אני חושב מרבית חברי הפורום בחרו שכן ולכן גם קנו מערכות כאלה או אחרות בתקציבים שונים בהתאם ליכולתם הכלכלית.

ציון

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

zionc כתב:לא ממש הבנתי מה התלבטות...

האם יש הצדקה להשקיע כל כך הרבה כסף עבור צפיה בסרטים ?! זאת כבר שאלה שאתה צריך לענות לעצמך...זה הכול עניין של סידרי עדיפויות ואף אחד לא יכול לענות על השאלה הזאת עבורך....

אם אתה אוהב סרטים, ואתה יודע להעריך איכות, אז אתה בטוח יודע מה ההבדל בין צפיה הסרט סתם בטלויזיה לבין צפיה הסרט עם מערכת ק"ב איכותית.

רק לידיעתך,אני חושב מרבית חברי הפורום בחרו שכן ולכן גם קנו מערכות כאלה או אחרות בתקציבים שונים בהתאם ליכולתם הכלכלית.

ציון
...
אמרת נכון בכך שציינת "זה די ברור שרמקולים סטלייטים לא יכולים לספק את אותה איכות של רמקולים רצפתיים."
כאשר המקור הינו מוזיקה אני מסכים , בסרטים אני סקפטי - מאוד .

shiranaway
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

בתור חולת סרטים (ממש), אני ממש לא אוהבת את הסטלייטים, אי אפשר לשמוע בהם איכות, לדעתי.
שוב, לא כל הסטלייטים - יש גם מערכות ב-10,000 שיהיו מעולות יחסית לרמקולים מדפיים/רצפתיים ב-2,000 שקל, הכל יחסי.

תעשה כמוני, גם אני רוכשת עכשיו מערכת ק"ב.
וכן, אין תקציב ל-ה-כ-ל. ואני לא מוכנה להתפשר באיכות.
ולכן... אני עושה הכל בשלבים. לדעתי אי אפשר להשוות באיכות בין סטלייטים לבין רמקולים רצפתיים/מדפיים.
לכן שלב ראשון רוכשת רמקולים קדמיים, סנטר.. לאט לאט אמשיך להרכיב את המערכת.

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

shiranaway כתב:בתור חולת סרטים (ממש), אני ממש לא אוהבת את הסטלייטים, אי אפשר לשמוע בהם איכות, לדעתי.
שוב, לא כל הסטלייטים - יש גם מערכות ב-10,000 שיהיו מעולות יחסית לרמקולים מדפיים/רצפתיים ב-2,000 שקל, הכל יחסי.

תעשה כמוני, גם אני רוכשת עכשיו מערכת ק"ב.
וכן, אין תקציב ל-ה-כ-ל. ואני לא מוכנה להתפשר באיכות.
ולכן... אני עושה הכל בשלבים. לדעתי אי אפשר להשוות באיכות בין סטלייטים לבין רמקולים רצפתיים/מדפיים.
לכן שלב ראשון רוכשת רמקולים קדמיים, סנטר.. לאט לאט אמשיך להרכיב את המערכת.
...
מה שמשגע אותי זה , מדוע בפורומים גם בחו"ל , נותנים המלצה לרמקול שהוא לא רצפתי כאשר המקור הוא סרטים.
אני מבין שכאשר יש מגבלת תקציב , אזי רוכשים רמקול מדפי או סטליט.
מבחינת תקציב אני יכול למתוח עוד 500$ ,אין לי בעיה , אבל כל אחד אומר משהוא אחר , וואלק אתה יוצא מבולבל.
מה ? אין נוסחה נכונה איזה רמקול לקנות . -- > עזבו את מבחן השמע , כי אני כבר מאחוריו.
אני מדגיש , איני רוצה "לזרוק" כסף על ריצפתי אם רמקול אחר יתן את אותה התוצאה.
האם יש חבר בפורום שנתוני השימוש שלו זהים לשלי , והחליט כי הרצפתי ישרת אותו נאמנה. ? :?

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

SHLOMIS1Z כתב:
zionc כתב:לא ממש הבנתי מה התלבטות...

ציון
...
אמרת נכון בכך שציינת "זה די ברור שרמקולים סטלייטים לא יכולים לספק את אותה איכות של רמקולים רצפתיים."
כאשר המקור הינו מוזיקה אני מסכים , בסרטים אני סקפטי - מאוד .
...
גם בסרטים.... הם לא סתם עולים לפחות פי שניים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

אני דווקא אלך על כיוון אחר פה ואמליץ לך על רמקולים מדפיים - עקרונית, יש להם איכות בנייה שקרובה הרבה יותר לרצפתיים מלסאטליטים, לפחות 2 אלמנטים (ולפחות קרוסאובר פנימי אחד כפועל יוצא מכך), גודל תיבה סביר בהחלט וכיו"ב... לצורך העניין, אלה גרסאות "מוקטנות" של רמקולים רצפתיים ;)

אם אתה באמת מכוון לק"ב נטו, ואין לך שום שימוש בזוג הרמקולים הקדמיים לשמיעה בסטריאו "טהור", אזי רמקולים מדפיים הם פתרון טוב מאוד לסיטואציה שלך לעניות דעתי - הם כמעט תמיד ירדו נמוך יותר מ-80 הרץ (הנקודה שמתחתיה מומלץ בכל מקרה להעביר את הסאונד לסאבוופר...), כך שכל עוד השקעת בסאב סביר ואין לך בעיה שהוא עובד בכל סיטואציה (אתה אפילו מברך על כך ;) ), אני לא רואה שום בעיה או אפילו "פשרה" בהשקעה בזוג מדפיים איכותי על פני השקעה בזוג רצפתיים.

למעשה, במקרים רבים אפשר להשקיע ברמקול מדפי איכותי יותר מרמקול רצפתי שעולה אותו הדבר - לדוגמה (אחת מיני רבות..!), מוניטור אודיו ברונזה BX5 רצפתי עולה כ-4,500 ש"ח, בדיוק אותו המחיר שאפשר להשיג בו את המוניטור אודיו סילבר RX2 המדפי, שעבור יישומים רבים עולה עליו בכל פרמטר!!

דוגמה נוספת שאולי תקלע יותר לתכניות המקוריות שלך: זוג RTi-A7 של פולק אודיו עולה $1,000 באתר הרשמי של החברה. זה בדיוק אותו המחיר שבו אפשר לקנות זוג LSi-9 מדפיים..!
עכשיו, זה נכון שה-RTi-A7 יורדים יותר נמוך (עד 35 הרץ אפקטיבית, לעומת 50 הרץ "בלבד" ב-LSi-9), אבל היות וכבר הובהר שעקרונית שום סאונד מתחת לתדר של 80 הרץ לא הולך לרמקולים הקדמיים שמכויילים לק"ב, אז ה-"יתרון" הזה חסר משמעות הלכה למעשה..!
מבחינת איכות החומרים, עושה רושם שה-LSi-9 עולה על ה-RTi-A7 בכל אלמנט, ורוב הסיכויים שגם באיכות האלקטרוניקה והכבילה הפנימית.

כמובן שאם המטרה היא לחסוך, אז לא צריך לקנות מדפיים טובים יותר בסדר גודל מהרצפתיים שהתכוננת עליהם - אתה יכול פשוט ללכת על ה-RTi-A3 המדפיים מלפנים במקום ה-RTi-A7 הרצפתיים, ולחסוך כ-$600 בזכות המעבר למדפיים, מבלי להקריב כמעט דבר באיכות הסאונד שתקבל!!!
בכל מקרה, אתה יכול לבדוק את זה במו אוזניך בחנות המתמחה הקרובה למקום מגוריך. תבוא עם כמה סרטיםשאתה אוהב ומכיר היטב, חבר פולק A7 לרסיבר אונקיו 809, וכן סנטר תואם, רמקולים היקפיים וסאב, והשווה לחוויה המתקבלת מפולק A3 המשודך לאותו רסיבר, סנטר, רמקולים היקפיים וסאב - מזה מבחן שיהיה מעניין מאוד לשמוע מה היו תוצאותיו עבורך!! (Y)

yossi_g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה #8 

epony כתב:אני דווקא אלך על כיוון אחר פה ואמליץ לך על רמקולים מדפיים - עקרונית, יש להם איכות בנייה שקרובה הרבה יותר לרצפתיים מלסאטליטים, לפחות 2 אלמנטים (ולפחות קרוסאובר פנימי אחד כפועל יוצא מכך), גודל תיבה סביר בהחלט וכיו"ב... לצורך העניין, אלה גרסאות "מוקטנות" של רמקולים רצפתיים ;)

כמובן שאם המטרה היא לחסוך, אז לא צריך לקנות מדפיים טובים יותר בסדר גודל מהרצפתיים שהתכוננת עליהם - אתה יכול פשוט ללכת על ה-RTi-A3 המדפיים מלפנים במקום ה-RTi-A7 הרצפתיים, ולחסוך כ-$600 בזכות המעבר למדפיים, מבלי להקריב כמעט דבר באיכות הסאונד שתקבל!!!
בכל מקרה, אתה יכול לבדוק את זה במו אוזניך בחנות המתמחה הקרובה למקום מגוריך. תבוא עם כמה סרטיםשאתה אוהב ומכיר היטב, חבר פולק A7 לרסיבר אונקיו 809, וכן סנטר תואם, רמקולים היקפיים וסאב, והשווה לחוויה המתקבלת מפולק A3 המשודך לאותו רסיבר, סנטר, רמקולים היקפיים וסאב - מזה מבחן שיהיה מעניין מאוד לשמוע מה היו תוצאותיו עבורך!! (Y)
...
+1 ענק על התשובה הזו...
התלבטתי בסוגיה דומה לפני כמה חודשים, לצערי, משיקולי תקציב, הלכתי על ה - RTI-A1 משודכים לסנטר CSI-A4, הרמקולים הקטנים האלה הפתיעו אותי מאוד, אני נהנה לשמוע בהם גם סטריאו - רוק וכדו' הם מאוד מוזיקליים (הסאב חייב לעזור קצת)...
אמנם זהו לא סטאפ לאודיופילים, אבל לסרטים ה - A3 לדעתי בשילוב עם ה - CSI-A6, ייתן לך תוצאות מאוד מרשימות... לדעתי זו הסדרה הכי מוצלחת שלהם (Polk) מבחינת עלות / תועלת...
אני באמת חושב שמדפיים הם חיית ביניים מצויינת למי שלא רוצה "לשפוך" כ"כ הרבה כסף על רצפתיים, ומחפש קצת יותר נפח מהצלילים שמספקים הסטליטים.
בכל מקרה, תתחדש ותהנה! ושיהיה חג שמח!!
יוסי

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #9 

yossi_g כתב: התלבטתי בסוגיה דומה לפני כמה חודשים, לצערי, משיקולי תקציב, הלכתי על ה - RTI-A1 משודכים לסנטר CSI-A4, הרמקולים הקטנים האלה הפתיעו אותי מאוד, אני נהנה לשמוע בהם גם סטריאו - רוק וכדו' הם מאוד מוזיקליים (הסאב חייב לעזור קצת)...
יוסי
...
אני גם מתלבט לגבי הנ"ל. האם יצא לך לשמוע גם את סדרת ה- TSi ? למה בחרת דווקא פולק אודיו ולא חברות אחרות ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אני לא מבין אתה לא שומע מוזיקה בכלל???
נכון לדעתי שאין הצדקה לרכוש ריצפתיים רק לסרטים ,אבל ידידי עם מה אתה שומע מוזיקה?
יש מגפיים איכותיים שיספקו את הסחורה בסרטים אבל לדעתי אם יש באפשרותך לרכוש ריצפתיים זה עדיף
מוזיקה?? מוזיקה??

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

ועוד שאלה - SHLOMIS1Z, אתה הולך לייבא גם את הרמקולים מחו"ל או רק את הרסיבר ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yossi_g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

avihuli כתב:
אני גם מתלבט לגבי הנ"ל. האם יצא לך לשמוע גם את סדרת ה- TSi ? למה בחרת דווקא פולק אודיו ולא חברות אחרות ?
...
אני הלכתי על פולק מכיוון ששמעתי אצל חבר את הסט RTI-A7 + CSI-A6, סאב רציני ואקסיום לאחוריים... ומאוד נהנייתי בסרטים מהסנטר שלהם, ובמוזיקה מה - A7...
מכיוון שהאלמנטים הם אותם האלמנטים במדפיים של אותה הסדרה - ידעתי מה אני קונה, ושוב, הופתעתי לטובה!
לגבי ה - TSI - זוהי סדרה נמוכה יותר...ולדעתי ההבדל מורגש, גם בגימור, איכות החומרים, והצליל בסופו של דבר...
כמובן שהכל עניין של כסף... ואם היה לי את ה"שכל" שיש לי היום, הייתי מזמין אותם מחו"ל - ואז באותו הכסף יכולתי לקחת את ה - A3 + CSI- A6, ועוד היה נשאר לי כסף בצד... הרמקולים האלה מתומחרים בצורה דיי פסיכית בארץ...ולכן שווה ליבא אותם מחו"ל.
ולגבי מי שדיבר על מוזיקה עם המדפיים האלה - ממליץ לבדוק אותם בשילוב עם סאב איכותי - התוצאה מפתיעה לטובה!
תהנו!
יוסי

Guy30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

תשמע את ה-cabasse eole ותראה שקיימים סטליטים על רמה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #14 

epony כתב:אני דווקא אלך על כיוון אחר פה ואמליץ לך על רמקולים מדפיים - עקרונית, יש להם איכות בנייה שקרובה הרבה יותר לרצפתיים מלסאטליטים, לפחות 2 אלמנטים (ולפחות קרוסאובר פנימי אחד כפועל יוצא מכך), גודל תיבה סביר בהחלט וכיו"ב... לצורך העניין, אלה גרסאות "מוקטנות" של רמקולים רצפתיים ;)

אם אתה באמת מכוון לק"ב נטו, ואין לך שום שימוש בזוג הרמקולים הקדמיים לשמיעה בסטריאו "טהור", אזי רמקולים מדפיים הם פתרון טוב מאוד לסיטואציה שלך לעניות דעתי - הם כמעט תמיד ירדו נמוך יותר מ-80 הרץ (הנקודה שמתחתיה מומלץ בכל מקרה להעביר את הסאונד לסאבוופר...), כך שכל עוד השקעת בסאב סביר ואין לך בעיה שהוא עובד בכל סיטואציה (אתה אפילו מברך על כך ;) ), אני לא רואה שום בעיה או אפילו "פשרה" בהשקעה בזוג מדפיים איכותי על פני השקעה בזוג רצפתיים.

למעשה, במקרים רבים אפשר להשקיע ברמקול מדפי איכותי יותר מרמקול רצפתי שעולה אותו הדבר - לדוגמה (אחת מיני רבות..!), מוניטור אודיו ברונזה BX5 רצפתי עולה כ-4,500 ש"ח, בדיוק אותו המחיר שאפשר להשיג בו את המוניטור אודיו סילבר RX2 המדפי, שעבור יישומים רבים עולה עליו בכל פרמטר!!

דוגמה נוספת שאולי תקלע יותר לתכניות המקוריות שלך: זוג RTi-A7 של פולק אודיו עולה $1,000 באתר הרשמי של החברה. זה בדיוק אותו המחיר שבו אפשר לקנות זוג LSi-9 מדפיים..!
עכשיו, זה נכון שה-RTi-A7 יורדים יותר נמוך (עד 35 הרץ אפקטיבית, לעומת 50 הרץ "בלבד" ב-LSi-9), אבל היות וכבר הובהר שעקרונית שום סאונד מתחת לתדר של 80 הרץ לא הולך לרמקולים הקדמיים שמכויילים לק"ב, אז ה-"יתרון" הזה חסר משמעות הלכה למעשה..!
מבחינת איכות החומרים, עושה רושם שה-LSi-9 עולה על ה-RTi-A7 בכל אלמנט, ורוב הסיכויים שגם באיכות האלקטרוניקה והכבילה הפנימית.

...
(Y)
אני מבסוט מהתשובות שלך,
גם אם לא תמיד אני מסכים איתך אבל הפרוט וההסברים שלך ממש תענוג.
כל הכבוד
ובמקרה הזה אני שותף לדעתך.....
ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

Guy30 כתב:תשמע את ה-cabasse eole ותראה שקיימים סטליטים על רמה
...
אף אחד לא אמר שאין כזה דבר סאטליטים איכותיים, ולמעשה זה אפילו צויין בתחילת השרשור, אבל מן הסתם זו שאלה של תקציב, ומערכות סאטליטים ברמות שאתה מדבר עליהם עולות סדר גודל של 5 ספרות ...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

ארז_וחני כתב:

...
(Y)
אני מבסוט מהתשובות שלך,
גם אם לא תמיד אני מסכים איתך אבל הפרוט וההסברים שלך ממש תענוג.
כל הכבוד
ובמקרה הזה אני שותף לדעתך.....
ארז
...
(f)

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

אני חושב שאת התשובה או את ה"ספק" רק אתה יכול לפתור לעצמך בנוגע להחלטה.
החיזוקים שאתה מחפש רק יגדילו לך את הספקות יבלבלו אותך ולא יקדמו אותך לשום מקום. לכל אחד
דיעה שונה וחוויה שונה בהאזנה לרמקולים בין אם לוויניים ,מדפיים,או רצפתיים וכל אחד יכול
להמליץ מניסיון אישי . אם יש טעם להשקיע או לא זו כבר החלטה שלך בלבד הרי שמעת לוויניים
ורצפתיים וגיבשת לעצמך כיוון כשאמרת שהמוכר השמיע לך סט של KEF שלא אהבת (שאגב יש להם
סט מעולה לכל הדעות סדרת 3005)
שאלה שמטרידה אותי באופן אישי , אתה טוען שאתה מתכוון לרכוש בחו"ל , לא מרגיש לך קצת לא לעניין
לגשת לחנות לקבל שרות ויחס אישי ולפעמים גם יותר מפעם אחת ובסופו של דבר לרכוש בחו"ל ?
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

yossi_g כתב:
avihuli כתב:
...
אני הלכתי על פולק מכיוון ששמעתי אצל חבר את הסט RTI-A7 + CSI-A6, סאב רציני ואקסיום לאחוריים... ומאוד נהנייתי בסרטים מהסנטר שלהם, ובמוזיקה מה - A7...
מכיוון שהאלמנטים הם אותם האלמנטים במדפיים של אותה הסדרה - ידעתי מה אני קונה, ושוב, הופתעתי לטובה!
לגבי ה - TSI - זוהי סדרה נמוכה יותר...ולדעתי ההבדל מורגש, גם בגימור, איכות החומרים, והצליל בסופו של דבר...
כמובן שהכל עניין של כסף... ואם היה לי את ה"שכל" שיש לי היום, הייתי מזמין אותם מחו"ל - ואז באותו הכסף יכולתי לקחת את ה - A3 + CSI- A6, ועוד היה נשאר לי כסף בצד... הרמקולים האלה מתומחרים בצורה דיי פסיכית בארץ...ולכן שווה ליבא אותם מחו"ל.
ולגבי מי שדיבר על מוזיקה עם המדפיים האלה - ממליץ לבדוק אותם בשילוב עם סאב איכותי - התוצאה מפתיעה לטובה!
תהנו!
יוסי
...
תודה. אכן הגימור והאיכות נראים יותר טובים ב- RTi מאשר ב TSi אבל הנתונים הטכניים שלהם "על הנייר" לא נראים רחוקים יותר מדיי אחד מהשני ובהתחשב בעובדה שגם ככה הסאב אמור לטפל בתדרים הנמוכים אז לא יודע כמה יהיה "חכם לדעתי" להשקיע בסדרה הטובה יותר מהבחינה הכספית בלבד. מבחינה עיצובית אין ספק בכלל מי לוקח... :)
בכל מקרה אני אקפוץ ליבואן לתצוגה להאזנה בין השניים. לא מצאתי חנויות בצפון (חיפה/קריות) שמחזיקות את הסטים הללו של פולק אודיו.
לנושא היבוא ממה שבדקתי לעומת המחירים לא יוצא חיסכון משמעותי בגלל המשקל שלהם אז לא בטוח שלא נהגת נכון... 8) כמה שילמת עליהם בארץ ?

yossi_g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

היי,
לגבי המחיר שקיבלתי עליהם - נשלח אליך בה"פ - אני לא רוצה לפרסם פה אף חנות, או מחפש שיגידו לי שקיבלתי מחיר טוב או לא... מקווה שיתקבל בהבנה.
לגבי התשובה של חסכון ברכישה מחו"ל - הכל תלוי בסוג השילוח... המחיר בבסיס עבור זוג A3 בחול: 359$ באמזון...שהם 1300 שקלים בערך..
http://www.amazon.com/Polk-Audio-Booksh ... 743&sr=8-1
בארץ (ע"פ זאפ): 3400 ש"ח.
כלומר ההפרש הוא: 2100 שקלים.
ממה שאני זוכר מחישובים שעשו פה בפורום על ייבוא רמקולים גדולים יותר, נושא המשלוח כולל ביטוח על זוג בגודל הזה לא יעבור את ה - 200$ (שילוח ימי).
ואנחנו מגיעים למחיר סופי של: 2050 שקלים. (לפי שער של 3.7).
כלומר - כבר על הזוג הזה אתה יכול לחסוך 1350 שקלים...כמובן שניתן להגיע לחנות בארץ ולהתמקח, אבל אני בספק אם תוכל להוריד 1300 שקלים מהמחיר...
בכל מקרה, היו כבר המון שרשורים בנושא - אני חושב שהיום למי שרוכש פולק - מומלץ בחום לבדוק את נושא הייבוא האישי מכיוון שהם מתומחרים מאוד גבוה בארץ.
אלו רמקולים מצויינים שנותנים צליל מעולה שאני מאוד אוהב, חשוב לשמוע את הרמקולים ואת ההבדלים בין הסדרות, אין גבול ותמיד יש יותר טוב... בסוף הכיס קובע.
מקווה שלא חפרתי יותר מידי...
בברכת חג סוכות שמח לכולם!
יוסי

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #20 

epony כתב
אבל היות וכבר הובהר שעקרונית שום סאונד מתחת לתדר של 80 הרץ לא הולך לרמקולים הקדמיים שמכויילים לק"ב,
...
זה תמיד כך מתבצע אוטומטית בכל הרסיברים או שזו המלצת כיול לפי THX ?

.
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”