B.A בכלכלה או B.A במנהל עסקים
שלום,
אני כרגע נמצא בצומת דרכים בחיי, ואשמח לשמוע את דעתכם\עצתכם - גם לאלו עם הניסיון וגם לאלו בלעדיו.
הנני עובד כחמישה חודשים בבנק הפועלים, לאחר שעברתי הסבה מקצועית מתחום האירועים.
יש לציין, שלמרות שאני משתכר הרבה פחות ממה שהייתי בתחום האירועים, עדיין זה מה שאני אוהב יותר וזה מה שחשוב, כמאמר המשורר - 'עשה מה שאתה אוהב, ואל תאהב את מה שאתה עושה'.
בכל אופן, הגעתי לשלב ב' - לימודים אקדמיים.
פרשתי לפניי את כל האופציות ומצאתי שני תארים:
B.A במנהל עסקים והתחמחות בבנקאות ומימון הששקעות.
B.A בכלכלה והתמחות בשיווק או במימון.
מה אתם מציעים לי? מה עדיף יותר?
ובלי קשר, שאלה נוספת:
מישהו מכיר או סתם יצא לו לשמוע על 'מכללת הכרמל'?
האם המקום נחשב בכלל?
http://www.carmel.ac.il/
אשמח לכל הערה, הארה וכל תובנה אחרת.
אתם בוודאות יכולים להשפיע על כל החלטה שאקבל.
תודה מראש,
גילוס.
אני כרגע נמצא בצומת דרכים בחיי, ואשמח לשמוע את דעתכם\עצתכם - גם לאלו עם הניסיון וגם לאלו בלעדיו.
הנני עובד כחמישה חודשים בבנק הפועלים, לאחר שעברתי הסבה מקצועית מתחום האירועים.
יש לציין, שלמרות שאני משתכר הרבה פחות ממה שהייתי בתחום האירועים, עדיין זה מה שאני אוהב יותר וזה מה שחשוב, כמאמר המשורר - 'עשה מה שאתה אוהב, ואל תאהב את מה שאתה עושה'.
בכל אופן, הגעתי לשלב ב' - לימודים אקדמיים.
פרשתי לפניי את כל האופציות ומצאתי שני תארים:
B.A במנהל עסקים והתחמחות בבנקאות ומימון הששקעות.
B.A בכלכלה והתמחות בשיווק או במימון.
מה אתם מציעים לי? מה עדיף יותר?
ובלי קשר, שאלה נוספת:
מישהו מכיר או סתם יצא לו לשמוע על 'מכללת הכרמל'?
האם המקום נחשב בכלל?
http://www.carmel.ac.il/
אשמח לכל הערה, הארה וכל תובנה אחרת.
אתם בוודאות יכולים להשפיע על כל החלטה שאקבל.
תודה מראש,
גילוס.
אני בן 26. לא יודע בדיוק להגדיר מה מושך אותי, אולי היוקרה שבתפקיד ואולי גם לא.C0rnFlex כתב:לא אמרת בן כמה אתה ומה מושך אותך בעבודה בבנק או בתחום הכלכלי......
בגלל זה שאלתי הייתה באופן כללי, איזה מבין שני התארים אתם הייתם הולכים? מה נחשב יותר בשוק, לפי ידיעתכם או נסיונכם? ואולי בעצם שני התארים הינם שווי ערך בכלל.
יש רק בעיה אחת בימים הפתוחים האלה שאתה מדבר עליהם.C0rnFlex כתב:לדעתי ממש לא שווי ערך, אבל אני לא בא מהתחום הזה.
הכי טוב שתלך להכוונה תעסוקתית או לימים פתוחים / ייעוץ במוסדות לימוד שנראים לך......
לכל מכללה ישנו מסלול אחד מבין השניים שציינתי. מכללה שמלמדת כלכלה תאמר שזה הכי טוב. ומכללה שמלמדת מנהל עסקים, תאמר שזה הכי טוב. כאמור, אין אובייקטיביות בכלל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- eyal_ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
כל מילה בסלע.C0rnFlex כתב:בתכלס לתחום הבנקאות כלכלה הוא התואר הבסיסי. מנהל עסקים אפשר לעשות גם כתואר שני....
דגש נוסף וחשוב ביותר...בחר בתואר מאוניברסיטה מוכרת ולא ממכללה.
העצה הזו מגיעה מנסיון גם של מחפש עבודה וגם בתור מעסיק...
אייל
קצת מתפנק מכדי ללכת לאוניברסיטהeyal_ro כתב:כל מילה בסלע.C0rnFlex כתב:בתכלס לתחום הבנקאות כלכלה הוא התואר הבסיסי. מנהל עסקים אפשר לעשות גם כתואר שני....
אייל...
מצד שני, לימודים במכללה יאפשרו לי להמשיך בחיי השוטפים. עבודה, בילויים וכל השאר.
התואר במנהל עסקים כולל התמחות בבנקאות ומימון השקעות, לא עדיף על כלכלה?
לא מסכים איתך - אני מכיר המון אנשים שסיימו דווקא מכללה או לא למדו במוסד להשכלה גבוהה בככל ולכולנו יש לטפס עוד הרבה בשביל להגיע לאן שהם הגיעוeyal_ro כתב:כל מילה בסלע.C0rnFlex כתב:בתכלס לתחום הבנקאות כלכלה הוא התואר הבסיסי. מנהל עסקים אפשר לעשות גם כתואר שני....
אייל...
מצד אחר
עדיף לפתוח חומוסיהקצת מתפנק מכדי ללכת לאוניברסיטה [חיוך]
מצד שני, לימודים במכללה יאפשרו לי להמשיך בחיי השוטפים. עבודה, בילויים וכל השאר....
Alcd,
אני לא מסכים איתך. ברור להכל שמכללה היא הרבה יותר קלה ונוחה מאשר אוניברסיטה. לרוב גם, היא מאפשרת ללמוד במסלול עובדים, שזה כאמור סופר נוח ומאפשר לך להמשיך בחייך השוטפים. מה דעתך על הסוגיה שלי במה ללמוד? כי היכן - כבר החלטתי.
אני לא מסכים איתך. ברור להכל שמכללה היא הרבה יותר קלה ונוחה מאשר אוניברסיטה. לרוב גם, היא מאפשרת ללמוד במסלול עובדים, שזה כאמור סופר נוח ומאפשר לך להמשיך בחייך השוטפים. מה דעתך על הסוגיה שלי במה ללמוד? כי היכן - כבר החלטתי.
כלכלה נבחר כאן ברוב קולותronen61 כתב:C0rnFlex כתב:בתכלס לתחום הבנקאות כלכלה הוא התואר הבסיסי. מנהל עסקים אפשר לעשות גם כתואר שני....
+1...
נקודה נוספת, שאולי תשנה את דעתכם:
אם אני מתכוון ללמוד תואר שני במנהל עסקים (זה התכנון מראש), לא עדיף שגם התואר הראשון יהיה באותו התחום?
כי חבר שלמד תואר ראשון במשפטים ורוצה לעשות תואר שני, תמיד אמליץ לו להמשיך תואר שני באותו תואר שהוא עשה כבר את הראשון.
דעתכם.
בתור אחד שיש לו תואר ראשון בהנדסה תע"נ ותואר שני במנהל עסקים, אני יגיד לך 2 דברים חשובים:
1. לא משנה מה התואר השני שאתה מתכוון לעשות, עדיף שהוא לא יהיה באותו מקום שבו ביצעת את התואר הראשון. המרצים שלי לתואר ראשון היו חוזרים הרבה על המשפט הזה, והם צודקים.
2.כלכלה ומנהל עסקים הם תארים שדיי חופפים אחד את השני, בכלכלה יש יותר מתמטיקה ממנהל עסקים עד כמה שאני יודע. למרות שאני מבין את הרצון להתמקצע רק בתחום אחד כלכלה או מנהל עסקים, אני מאמין שברגע שאתה לוקח תואר שני במנהל עסקים במקום בכלכלה- זה יפתח לך יותר דלתות.
אני מציע לך לבצע ניסוי קטן, כנס לג'ובאמסטר או כל מנוע לחיפוש עבודה אחר, וחפש מודעות דרושים של כלכלן. תראה שהרוב מעדיפים תואר שני במנהל עסקים מאשר בכלכלה.
ובנימה אישית, כיום למרות שאני מצליח בתחומי, אני מצטער קצת שלא עשיתי את התואר הראשון בכלכלה.
1. לא משנה מה התואר השני שאתה מתכוון לעשות, עדיף שהוא לא יהיה באותו מקום שבו ביצעת את התואר הראשון. המרצים שלי לתואר ראשון היו חוזרים הרבה על המשפט הזה, והם צודקים.
2.כלכלה ומנהל עסקים הם תארים שדיי חופפים אחד את השני, בכלכלה יש יותר מתמטיקה ממנהל עסקים עד כמה שאני יודע. למרות שאני מבין את הרצון להתמקצע רק בתחום אחד כלכלה או מנהל עסקים, אני מאמין שברגע שאתה לוקח תואר שני במנהל עסקים במקום בכלכלה- זה יפתח לך יותר דלתות.
אני מציע לך לבצע ניסוי קטן, כנס לג'ובאמסטר או כל מנוע לחיפוש עבודה אחר, וחפש מודעות דרושים של כלכלן. תראה שהרוב מעדיפים תואר שני במנהל עסקים מאשר בכלכלה.
ובנימה אישית, כיום למרות שאני מצליח בתחומי, אני מצטער קצת שלא עשיתי את התואר הראשון בכלכלה.
1. הוא לא יהיה באותו מקום. התכוונתי פשוט שהוא יהיה באותו מקצוע.ronen61 כתב:בתור אחד שיש לו תואר ראשון בהנדסה תע"נ ותואר שני במנהל עסקים, אני יגיד לך 2 דברים חשובים:
ובנימה אישית, כיום למרות שאני מצליח בתחומי, אני מצטער קצת שלא עשיתי את התואר הראשון בכלכלה....
2. תואר שני ברור שיהיה במנהל עסקים. אני מתלבט לגבי התואר הראשון - למה לא לעשות אותו גם במנהל ולסגור עניין?! (לא הבנת אותי כראוי. תואר שני ממילא יהיה במנהל ולא בכלכלה. ההתלבטות היא לגבי התואר הראשון.)
תודה לך, אחלה תשובה. אשמח אם תגיב גם על זה.
במקרה שלי, אני מעדיף שני סטרימריםronen61 כתב:תעשה את התרגיל הקטן שאמרתי לך, תקדיש לו שעה. גם ככה אתה הולך ללמוד 5-6 שנים.
כלכלה ומנהל עסקים מאוד חופפים,.תחשוב על זה ככה. מה אתה מעדיף 2 סטרימרים או סטרימר ובלו ריי...
מקבל את עצתך. היום בערב אשב על זה.
תודה.